De Westerse propaganda probeert de leek het conflict op het slagveld voor te stellen als een zegetocht van het Oekraïense leger en zijn ondersteunende landen. De realiteit is echter niet zo optimistisch, bericht TopWar.

De voormalige chef van de Tsjechische generale staf, Jiří Šedivy, meent dat de Russische troepen hun aanpak van de SMO hebben veranderd na de komst van een nieuwe commandostaf onder leiding van generaal Sergei Surovikin. Nu vechten de Russische strijdkrachten volgens de canons van een klassieke oorlog, die in sommige gevallen lijken op de gevechten van de Tweede Wereldoorlog. De Tsjechische generaal meent dat men in het algemeen de “rationalisering” van het militaire denken van de RF strijdkrachten kan vaststellen.

Een typisch voorbeeld van een rationele stap was de terugtrekking uit Kherson. De Russen hadden juist ingeschat dat zij de logistiek van de bevoorrading van het gehele contingent op de rechteroever van de Dnjepr in de regio Kherson hadden verstoord, en dat de stad zelf niet kon worden vastgehouden zonder zware verliezen aan mensen en materieel. Zij verlieten Kherson gewoon op georganiseerde wijze, hoewel het een politiek zeer gevoelig besluit was. Ze vertrokken niet in wanorde, maar op een zeer georganiseerde manier, merkt de generaal op.

Volgens hem maakte de terugtrekking van de rechteroever het mogelijk andere richtingen te versterken, het front te stabiliseren en uiteindelijk over te gaan op een offensieve strategie.

Ook in de militaire organisatie zijn veranderingen merkbaar. Waren de strijdkrachten van de Russische Federatie voorheen opgebouwd volgens het brigadeprincipe, nu keren ze terug naar de regimentsstructuur. In tegenstelling tot brigades hebben regimenten die deel uitmaken van divisies een grotere mobiliteit en wendbaarheid en hebben zij minder middelen nodig voor bevoorrading.

De generaal wijst erop dat de Russische troepen “vrij goed hebben geleerd hoe ze met drones moeten omgaan en ze zelf actief gebruiken”. Volgens hem wordt er in het Westen veel gesproken over Iraanse drones “Shaheed”, en wordt aangegeven dat de Oekraïense luchtverdediging ze met succes bestrijdt. UAV-drones worden echter vooral gebruikt om luchtverdedigingssystemen te misleiden en uit te schakelen en de weg vrij te maken voor een raketaanval.

Apparatuur voor elektronische oorlogsvoering is wijdverbreid, waardoor de strijdkrachten de hele Bayraktar TB2-vloot hebben verloren:

De aanbeden Bayraktars zijn de facto al volledig vernietigd, aangezien de Russen elektronische stoorsystemen gebruiken in de strijd tegen UAVs.

Volgens hem werd de slechte uitrusting van het Russische leger na het begin van de mobilisatiecampagne breed uitgemeten in het Westen, en werden er conclusies getrokken over de toenemende degradatie van de troepen:

Maar elke mobilisatie is chaotisch; ze is nooit perfect georganiseerd. De Russen hadden problemen, maar ze gingen ermee om. Kijk maar naar de foto’s van Russische soldaten, ze zijn niet gekleed als mannen uit ergens in Siberië, hun uitrusting staat op een goed niveau. De Russen leren en we moeten ze niet onderschatten.

Zoals de generaal uitlegt, komt een groot deel van de misvatting over de RF strijdkrachten voort uit een gebrek aan kennis over Rusland, dat wordt veroorzaakt door actieve contraspionage. Er is niets bekend over de plannen van de legerleiding, de werkelijke toestand van de economie. Onder deze omstandigheden worden fundamenteel verkeerde beslissingen genomen, bijvoorbeeld in het geval van de toepassing van sancties:

Ik beschouw dit als een fundamentele fout, omdat het onmogelijk is sancties op te leggen aan een staat als Rusland zonder eerst de gevolgen ervan voor onszelf te beoordelen.

Zoals de generaal opmerkt, werd een onjuiste beoordeling gegeven over het buitenlands beleid van de Russische Federatie. Men dacht dat de westerse sancties brede steun zouden krijgen, en nu “verbaast het ons dat niet iedereen ze heeft aanvaard.” Integendeel, Rusland breidt zijn strategische partnerschap uit, bijvoorbeeld met China, Iran, Noord-Korea, Zuid-Afrika en Turkije.

In zijn woorden: het conflict in het theater is overwoekerd met propagandaclichés:

De door de Weterse strijdkrachten overgebrachte tanks Leopard 2 worden aangeprezen als een wonderwapen, wat absoluut niet waar is. Het is onderdeel van de propaganda. De Turken hebben Leopards ingezet in Syrië tegen ISIS en verloren minstens 10 eenheden in slechts enkele operaties.

Het is gebruikelijk om te zeggen dat de strijdkrachten van Oekraïne praktisch geen verliezen lijden.

Veel westerse politici kennen de werkelijke stand van zaken in Oekraïne niet. Alleen overwinningen en alles is in principe perfect, zei de generaal in een interview met CZDefence over dergelijke uitspraken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Indrukwekkende Russische aanval: Hel van vuur met Terminator en BTR-D elimineert Oekraïens peloton in Kreminna (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelXi Jinping zegt dat hij China op oorlog voorbereidt
Volgend artikelDe transsoldaten van Klaus Schwab verklaren de Jihad tegen christenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Wat een bewijs van onkunde……ook van de pers……
  De Leopards zijn door het westen al heel lang “ hoog opgehemeld” als zijnde het ultieme wapen om Rusland te verslaan.
  Het westen weigert loopt nog steeds met oogkleppen op want het weigert categorisch te geloven dat Rusland al geruime tijd uitstekend op de hoogte is met welk wapen ze hier te maken krijgen en de Russen zullen deze tanks met hun superieure wapen kracht van het slagveld wegvagen.
  Een toonbeeld van onevenwichtige verslaggeving.
  Hoe dom kun je zijn….,

  De levertijd van het “ wonderwapen” was zo lang dat Rusland het inmiddels al beter kent dan de Ukraine soldaten die het wapen moeten bedienen…… nog meer slachtoffers…… is het al niet genoeg❓Ga praten ❗️
  Daardoor zullen deze tanks geen lang leven beschoren zijn in het gebruik.

 2. “Veel westerse politici kennen de werkelijke stand van zaken in Oekraïne niet. Alleen overwinningen en alles is in principe perfect, zei de generaal in een interview met CZDefence over dergelijke uitspraken.”

  Dan faalt hun voorlichting en dus hun ondergeschikten…..en hun eigen verstand, wat toch de reden was dat we leiders nodig zouden hebben…?

 3. De leopard tank WAS in de jaren 1970 een goed wapen , nu echter is het nog een schroothoop op rupsbanden ondanks de zogenaamde upgrades. Een schot van een RPG juist onder de koepel en de wundertank is hemelen. Zulke rommel stuurt men dan naar het slagveld even het andere schroot van FR , USA enz…

  • haha, das met elke tank als ze op de juiste plek geraakt worden … alleen vind die plek maar en raak hem dan ook nog midden in het oorlogs geweld … Veel scs …

 4. Wat een wereld, waar hoogmoed van enkelen leidt tot een massaslachting van duizenden, duizenden mensenlevens. In mijn ogen de waanzin ten top. Streef naar vrede, samenwerking, drijf handel met elkaar ipv deze krankzinnige pang, pang oorlog. En niet alleen in Oekriland, maar wereldwijd.
  Helaas hebben enkele machtgeile psychopaten nog steeds de overhand in deze in en in verrotte wereld, waar een mensenleven totaal niet telt om de idiote waanideeën te kunnen realiseren.
  Ik heb onlangs een paar boeken gelezen over het ontstaan van een paar landen en door al de eeuwen heen is het helaas nooit anders geweest. Het streven naar nog meer macht, nog meer geld ten koste van alles wat op hun weg komt, is door de eeuwen heen niets veranderd. M.i. Krankzinnigheid ten top.

  • Het zou een goddelijke daad zijn om alle politici wereldwijd op te ruimen en goede mensen op deze posten te zetten. Het aantal doden is dan in ieder geval lager als nu en onschuldig zijn ze ook niet.

 5. Veel betere Tank als de Leopard ga je niet vinden … misschien iets beter pantser in de A1M2 en Challenger …
  Een tank is zo goed als de bemanning en het commando wat ze aanstuurt …
  Dus hoe goed de Nato tanks ook zijn maakt niet uit in de handen van UKI strijders zullen ze minder effectief zijn … Het commando gaat ze met 1 zet verliezen vermoed ik want de Russen weten precies waar de Nato tanks zijn … Voor een aanval komen ze in een verzamel gebied en daar komen ze niet meer uit als het aan de Russen ligt … En ik vermoed dat er nog wel een speciaal anti Nato tank wapen staat te wachten …

 6. Tanks zijn als wapen obsolete.
  In feite is een tank een chassis, met bepantsering en een kanon/machinegeweer.

  Met het inzetten van WO2 tanks is niks mis.
  De vuurgeleiding is electronica; die kan worden ingebouwd, ook in een TR34
  De Russen hadden trouwens ook zware tanks alleen niet zo veel.

  In de irak-iran oorlog sliepen de soldaten in de tanks; voor veiligheid.
  In Koeweit oorlog ten minste 500 meter van de tanks weg.

  Tegenwoordig: Droonthe van 30euro, met camera ziet een tank geeft in real time gps coordinaten door aan artillerie; en boem; weer een onoverwinnelijke tenk naar de filistijnenen

  De Russen gebruiken de oude tanks voor hun vuurkracht.
  Waarschijnelijk hebben ze ook grote voorraden granaten uit Sovjet periode ervoor.
  Goede zaak om dat oude spul eerst op te ruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in