De video is naar buiten gekomen dagen nadat verschillende lichamen, naar verluidt van Covid-doden, drijvend in rivieren in India werden gevonden. De gebeurtenis schokte mensen over de hele wereld en leidde tot hevige kritiek op de plaatselijke autoriteiten, waardoor de regering besloot te onderzoeken wie verantwoordelijk was.

Een video van het lichaam van een Covid-patiënt die door twee mannen in Uttar Pradesh, India in een rivier wordt gegooid, is door de nieuwszender NDTV gepubliceerd.

Het incident werd opgenomen door ongeïdentificeerde mensen die op 28 mei langs de plek reden in het district Balrampur in de deelstaat.

Op de video is te zien hoe twee mannen, een van hen in een pbm-kostuum, een lichaam optillen op de brug die over de Rapti-rivier in het district is gebouwd. De pbm-kostuum geklede man is te zien terwijl hij aan het lichaam frunnikt en lijkt te proberen het uit de lijkzak te halen.

De Chief Medical Officer van Balrampur bevestigde later dat het lichaam van een Covid-patiënt was wiens familieleden probeerden het in de rivier te dumpen, meldt ndtv.com.

Er is een rechtszaak aangespannen tegen de familieleden en het lichaam is teruggegeven aan de familie.

Eerder deze maand werden duizenden lichamen begraven in ondiepe graven aan de heilige rivier de Ganges; vele andere werden in de rivier gedumpt, wat wereldwijd de krantenkoppen haalde.

Naar aanleiding van een oproer heeft de Indiase regering verschillende deelstaten opgedragen te voorkomen dat dode lichamen in rivieren worden gedumpt. De centrale regering heeft de deelstaten ook opgedragen meer te patrouilleren langs de oevers van de rivier om dergelijke activiteiten een halt toe te roepen.

Studie: Zinkinname resulteerde in mildere Covid-19 symptomen

Volgens berichten in de media waren de lichamen eerder deze maand aangespoeld op de oevers van de Ganges in delen van de staten Bihar en Uttar Pradesh. In het district Buxar in Bihar werden 71 lichamen van de rivieroever gehaald. Duizenden andere lichamen zijn begraven gevonden in de zandbanken van de Ganges. Volgens de plaatselijke autoriteiten kunnen de lichamen bij hoogtij naar boven zijn komen drijven, bericht sputniknews.com.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

200 Indiase dorpelingen springen in rivier om COVID-19 vaccinatie te ontlopenVolg Frontnieuws op Telegram

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here