Kievse troepen leden zware verliezen tijdens een mislukte offensiefpoging bij het dorp Novodonetskoe in de zuidelijke Donetsk-sector.

Foto’s die op 7 juni online opdoken, toonden verschillende militaire uitrustingsstukken die vernietigd of beschadigd waren door het Russische leger, waaronder een Sovjet T-64BV main battle tank, vier Britse Mastiff mijnbestendige hinderlaag-beschermde (MRAP) voertuigen en drie ongeïdentificeerde gepantserde personeelsdragers, bericht Southfront.

Een andere video uit de sector toonde minstens 11 uitrustingsstukken, voornamelijk MaxxPro MRAP-voertuigen van Amerikaanse makelij, die voltreffers kregen van de Russische artillerie terwijl ze probeerden terug te trekken in de buurt van Novodonetskoe.

Meer Oekraïense verliezen werden gemeld door de perschef van de Russische Zapad-troepengroep, die actief is in de sector.
In de richting van Kupyansk vernietigde de Russische artillerie een Sovjet D-20 getrokken 152 mm houwitser nabij het dorp Revucheye. Een Sovjet 2S9 Nona zelfrijdende 120 mortier werd ook vernietigd in de buurt van het dorp Stelmakhovka met een Lancet loitermunitie.

Een video die door Russische nieuwsbronnen werd vrijgegeven toonde ook Lancet aanvallen op een ongeïdentificeerd elektronisch oorlogsafweersysteem en een houwitser van Kievse troepen.

Volgens de perschef van de Zapad Group werden twee pogingen van Kievse troepen om eenheden op vooruitgeschoven posities te roteren verstoord en werden drie sabotage- en verkenningsacties in de verdedigingsgordel van het 6e Сombined-Arms en 1e Tankleger uitgeschakeld.

  Russisch leger slaat nieuwe golf Oekraïense aanvallen aan het front af (Video's)

De luchtmacht van de Group voerde ook raket- en bombardementsaanvallen uit op concentratiegebieden van manschappen, wapens en hardware van het 14e en 92e regiment en Territoriale Verdedigingseenheden. Bovendien werd een verkenningsdrone neergeschoten boven de sector.

Ondanks het feit dat de Kievse strijdkrachten geen noemenswaardige winst hebben geboekt sinds ze op 4 juni de facto hun tegenoffensief zijn begonnen, proberen ze nog steeds op te rukken.

Volgens verschillende bronnen begonnen de troepen van Kiev op 7 juni ’s middags een nieuw offensief in de buurt van de dorpen Lobkovoe en Jerebyanki in de regio Zaporozhye. Daar vinden nog steeds gevechten plaats. Verschillende aanvalsgolven zijn al afgeslagen door het Russische leger.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische tanks bereiken de Atlantische Oceaan bij Lissabon…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne zwicht voor internationale druk en lanceert noodlottig offensief
Volgend artikelNee – Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog niet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Geeuw… hadden ze niet beloofd: “tot de laatse Oekraïner”? Maak me wakker als ze aan de voorlaatste zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in