De Kievse strijdkrachten hebben meer menselijke en materiële verliezen geleden toen ze probeerden op te rukken in verschillende sectoren als onderdeel van hun tegenoffensief.

De Russische Zapad Group of Forces zei op 5 juli dat het een reeks lucht- en raketaanvallen had uitgevoerd op verzamelingen manschappen en uitrusting van de 14e Gemechaniseerde Brigade en de 103e Brigade van de Territoriale Verdediging van Oekraïne in de omgeving van Kupyansk, bericht Southfront.

De artillerie van de groep vernietigde ook een D-30 houwitser van de Kievse strijdkrachten in de buurt van Pershotravnevoye, een mortier in de buurt van Novoselovskoye en een munitiedepot in de buurt van Peschanoye.

Ondertussen toonden nieuwe video’s enkele van de verliezen die Kievse troepen leden toen ze probeerden op te rukken in de richting van Bakhmut en Solder.

Andere video’s van het front toonden recente aanvallen van Russische Ka-52 aanvalshelikopters op twee Oekraïense pantservoertuigen, evenals aanvallen met Lancet zweefmunitie die twee gemotoriseerde houwitsers vernietigde, waarvan er één naar verluidt een Panzerhaubitze 2000 van Duitse makelij was.

Het Russische leger lanceerde ook een nieuwe aanval met Geran kamikaze-drones tegen hoogwaardige militaire doelen in de regio Kharkiv, volgens beelden die online opdoken.

Omdat het Kievse leger er niet in slaagde om betekenisvolle winst te boeken in welke richting dan ook, koos het opnieuw voor aanvallen op Russische woonwijken.

Laat op 4 juli was een reeks artillerie- en raketaanvallen gericht op de stad Makeevka in de door Rusland gecontroleerde regio Donetsk. Minstens één burger werd gedood en 41 raakten gewond, waaronder twee jonge kinderen. Op 5 juli werd de stad Valuiki in de Russische regio Belgorod getroffen door een salvo van raketten, waarbij een vrouw gewond raakte.

Een nieuwe wereldorde is in opkomst

Ondanks de zware verliezen en het onvermogen om vooruitgang te boeken in de eerste maand van het tegenoffensief, zal Oekraïne waarschijnlijk een nieuwe golf van grootschalige aanvallen lanceren voor de komende NAVO-top volgende week. Het regime in Kiev is wanhopig op zoek naar elke prestatie die zijn toetreding tot de alliantie zou kunnen vergemakkelijken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Naar de hel met OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFlashback: Chemtrails, vaccins en de vele ziekten die ze veroorzaken
Volgend artikelOekraïne verandert oorlogstactiek in een tactiek die meer verliezen zal veroorzaken
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Gisteren hadden onze propagandabladen het over zo’n 140-150 vierkante kilometer dat de dappere Oeki’s al hebben terug veroverd tijdens het “tegenoffensief” bij het terugdringen van de misdadige vijand. De zege is nabij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in