Sinds de ochtend van 31 juli beschiet het Oekraïense leger vreedzame straten van de stadsagglomeratie Donetsk. Het centrum van de stad werd ’s ochtends bestookt met HIMARS MLRS op het moment dat de straten vol waren met burgers die naar hun werk gingen, bericht Southfront.

De wijken Voroshilov en Kuybishev in Donetsk, Gorlovka en andere districten werden zwaar beschoten. Daarnaast heeft de AFU met een UAV een waterbedrijf in Yasinovataya aangevallen. De civiele infrastructuur van het bedrijf werd beschadigd.

Volgens voorlopige rapporten werden er minstens acht raketten afgevuurd op het stadscentrum. Zes raketten werden onderschept door Russische luchtverdedigingssystemen, maar twee andere ontploften in het centrum van Donetsk. Op dit moment is de dood van ten minste vier burgers bevestigd. Minstens elf burgers raakten gewond. De beschietingen op burgers gaan echter door.

Eén van de projectielen viel in de buurt van het gebouw waar het Departement van Arbeid en Sociale Bescherming van de bevolking gevestigd is. Er waren mensen binnen op het moment van de aanval. Gelukkig waren er volgens voorlopige berichten geen slachtoffers omdat de mensen erin slaagden zich in de kelder te verschuilen.

Tot de andere doelen die door de Oekraïense beschietingen beschadigd werden, behoorden een busstation, winkelcentra, woongebouwen, een kleuterschool en sociale voorzieningen. Als gevolg van de aanval vlogen een bus en verschillende auto’s in brand. Aanvallen op busstations ’s ochtends als er veel burgers zijn, is de bloedige tactiek van het regime in Kiev om de pro-Russische bevolking van de DPR en LPR te straffen.

De walgelijke aanvallen van het Oekraïense leger op burgers krijgen geen aandacht in de westerse media, die ervoor kiezen om zonder bewijs te beweren dat de Russen oorlogsmisdaden begaan.

  Janet Yellen stamelt zich door de-dollarisering verdediging in nieuw CNN-interview

Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeopolitiek schaakbord verandert in het nadeel van het VS-imperium
Volgend artikelEvaluatie van levendgeborenen in Duitsland: Elke boostervaccinatie leidde tot een nieuwe daling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Heel triest ,maar bekend…al jaren bestoken de nazi,s in oekrinaziland de burgerbevolking in o.a. de donbas regio en nu al maanden de russische grensgebieden.
  De enige remedie hiertegen is om een grote stad in oekrinaziland van de aardbodem te vegen…..
  Als de russen de bevolking 6 uur vooraf waarschuwen kunnen ook die onschuldige burgers zichzelf redeen..iets wat de oekrinazi,s niet doen bij de russische burgers.
  Kortom…Poetin……maak nu eens eens goed en grondig duidelijk dat het genoeg is geweest met die tering nazi,s in oekrinaziland.

  • idd kennis van zaken ben het eens met u beh familie in de streek vensters blijven open zo dicht zijn ze Zelensky grotere bandiet is er niet samen met zijn vrouw

  • Geachte Politiek Profeet, je raaskalt door de Oekraíeners nazi’s te noemen. Kun je de kenmerken van het nazisme opnoemen?

 2. Trek je terug in je bunkers Russen. Gooi de bommen. Ik als westerling zie dat mijn politici de oorzaak zijn van de leugen waarmee ik wordt geconfronteerd. Ik zal jullie nooit iets kwalijk nemen, nogmaals, gooi de bommen, ik ben bereid om te sterven, ik wil zelf niet meer leven in de grote leugen die me wordt voorgeschoteld. Als ik de middelen had, ging ik ze zelf te lijf, fuck the NAVO, UK, VS en EU. Bescherm jezelf, gooi de boel plat nu het kan.

 3. @ politiek profeet en John
  Ik begrijp jullie desperate, diepe frustratie. Maar het is gevoelig balanceren op een touw voor Putin. Hij bereidt zijn land voor op een totale oorlog met de NAVO en dus moet eerst zijn militaire capacitiet opgeschroefd worden om het hoofd te kunnen bieden aan een ‘coalition of the willing’ waarbij Polen, Roemenie en Baltische Staten zullen meedoen. Een false flag moet er nog komen de komende maanden. Het wordt eerst nog veel erger…..maar het gaat de goede kant want er is bijna geen degelijk Oekronazi vlees meer over voor de vleesmolen.

 4. Als de Oekraïners een beetje verstand hebben schieten ze hun gehele marionettenregering aan flarden en kiezen de kant van de Russen, het aantal doden zal bijna per direct stoppen.

 5. Kots misselijk wordt je dan als je toevallig het journaal op hebt staan.
  Daar hebben ze het alleen over raketinslagen op burgerbevolking door de Russen.
  Snel weer afgezet want die leugens gaan mij te ver.
  Ik hoop echt dat die smerige lui van de redactie eens flink aan de schandpaal genageld worden.

 6. Slechts vier burgers. Als ik denk aan de luchtaanvallen op Duitse bevolkingscentra in de 2e wereldoorlog, zijn die vier burgerslachtoffers een lachertje.

 7. Ik vind het zo ontzettend jammer dat mijn goed onderbouwde reactie op NU.nl niet door wordt gelaten, als ik netjes aangeef bij een artikel dat er sprake is van wederzijdse aanvallen door de AFU op burgerdoelen. Even tegenwicht bieden, om mensen hun ogen eens te openen, wordt ook al niet getolereerd door MSM. Erg jammer voor de slachtoffers veroorzaakt door AFU waar geen aandacht aan wordt geschonken

 8. Ik weet dat er in de afvallige gedeeltes van het Kievregime en die besloten bij Rusland te willen horen al jarenlang terreur was door de Azovsbeulen, ik bezie die dingen nu als guerilla want ik denk dat die Kievgasten tot niet meer in staat zijn, het is een aanslag op burgers maar zoals ik net schreef, al jaren aan de gang, zij krijgen alles van de Navovrienden en kunnen er mee doen wat zij wensen, er zijn geen grenzen aan hun standaarden, ook niet bij de Navo, de Russen en Putin heeft het pas nog gezegd, zij willen niet over vrede praten en gaan tot het uiterste, wij zijn er klaar voor, in een oorlog gebeuren dit soort dingen ook al hebben die Azovs schijt aan alle regels maar dat heeft de Navo ook, als je raketten hebt of drones kun je altijd dit soort dingen doen, sommigen schiet je uit de lucht en anderen missen of raken doelen, ik vind die hele oorlog verschrikkelijk, mooier kan ik het niet maken. Denk dat de Russen de gehele infrastructuur van het Kievregime plat moet leggen!

 9. Kunnen aanvallen op Russische burgerdoelen erop wijzen, dat het Oekraïnse leger geen rol van betekenis meer kan spelen? Wellicht de Russen uit hun tent lokken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in