Het gaat niet zo goed met Duitslands belangrijkste virusbestrijder, minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach. Zijn goedkeuringscijfers zijn gedaald en hij twittert nauwelijks meer. Steeds vaker vermijdt hij volledig virologische onderwerpen, waarschijnlijk om te ontsnappen aan de voortdurende spot die elke opmerking van hem over dit onderwerp oplevert. Zaterdag werd het nog erger voor hem, toen Welt meldde dat hij zijn CV had vervalst toen hij in 1997 solliciteerde naar een hoogleraarschap in Tübingen. Van de coalitieregering, waar hij vorig jaar nog een krachtige verdediging had kunnen verwachten, is er slechts een oorverdovende stilte, schrijft eugyppius.

Onder deze naderende wolken gaf Lauterbach gisteren een interview aan het staatsmediaprogramma ZDF Heute Journal, voor een segment over vaccinatieletsels. In de loop van het opmerkelijke gesprek werd Lauterbach geconfronteerd met en gedwongen om zijn eerdere beweringen uit 2021 dat de vaccins “bijwerkingenvrij” zijn, te herroepen; erkende hij dat elk letsel er één te veel is en noemde hij deze gevallen “onthutsend”; vergeleek hij het zogeheten “post-vaccinatiesyndroom” (Post-Vac) met Long Covid; benadrukte dat hij niet verantwoordelijk was voor de onderhandelingen over de contracten die farmaceutische bedrijven uitsluiten van aansprakelijkheid; en noemde de winsten van farmaceutische bedrijven tweemaal “exorbitant”, waarbij hij ermee instemde dat deze bedrijven een instituut zouden moeten financieren om degenen te helpen die door hun producten gewond zijn geraakt.

Dit is geen totale ommekeer: Lauterbach stelt de massavaccinatie niet aan de kaak en trekt de gemasseerde officiële schattingen, die ernstige verwondingen op minder dan 1 op 10.000 schatten, niet in twijfel. Dit is eerder het begin dan het einde van een gestaag proces van afwijzing. Toch is dit een grote zaak.

Omdat het interview selectief wordt uitgeknipt, geef ik deze volledige vertaling:

Christian Sievers van het ZDF Heute Journal (voortaan S): De federale minister van Volksgezondheid is bij ons. Hartelijk dank en goedenavond, mijnheer Lauterbach.

Karl Lauterbach (hierna L): Goedenavond, mijnheer Sievers.

S: Wat zegt u tegen degenen die getroffen zijn [door vaccinatieletsels]?

L: Allereerst is wat deze mensen is overkomen absoluut onthutsend, en elk geval is er één te veel. Ik heb oprecht medelijden met deze mensen. Er zijn ernstige handicaps, en sommige zullen blijvend zijn. Dus het is zwaar. Wat wij als staat doen is dat de zorgverzekeraars de behandelingskosten betalen, en, nou ja, de federale staten dragen de ondersteuningskosten, als ondersteuning nodig is. Maar in feite hebben we aan beide kanten problemen, want we hebben nog niet de medicijnen om ze te behandelen. Deze worden koortsachtig onderzocht. Het recht op een uitkering is ook vaak erg bureaucratisch gebonden. Dus ik begrijp de mensen die hier klagen echt wel.

  Gevaccineerde mensen over de hele wereld vertonen AIDS-achtige symptomen

S: Nu klinkt het alsof alles geregeld is. Maar als je met deze mensen praat, hoor je precies het tegenovergestelde. Een jaar van vechten, steeds maar weer afgewezen worden – veel ambtenaren geloven hen gewoon niet, soms krijgen ze überhaupt nooit antwoord, en dan krijgen ze na de hele gang van zaken om hun vaccinletsel erkend te krijgen, überhaupt alleen maar een klein bedrag. Dat kan toch niet alles zijn wat de staat deze mensen nu te bieden heeft?

L: Absoluut niet, en die indruk wil ik ook niet wekken, want zo zie ik de zaken niet. Deze gevallen moeten sneller worden erkend, deze vaccinletsels, en we krijgen nu langzaam een duidelijker beeld. Maar ik moet er ook op wijzen, zodat ik geen verkeerde indruk wek: volgens het Paul Ehrlich Instituut of de Europese vergunningverlenende instanties komen ernstige vaccinatieletsels voor bij minder dan 1 op de 10.000 vaccinaties. Het komt dus niet zo vaak voor. Maar omdat ons begrip van deze letsels steeds duidelijker wordt, zou het in de toekomst ook mogelijk moeten zijn om de getroffenen sneller te identificeren, zodat we ze sneller kunnen helpen.

S: Waarom beweerde u, mijnheer Lauterbach, in de zomer van 2021 nog dat de vaccins geen bijwerkingen hadden?

L: Nou, dat was een overdrijving die ik ooit in een misplaatste tweet heb gemaakt. Maar het was niet fundamenteel mijn standpunt. Ik had al heel, heel vaak commentaar geleverd op de bijwerkingen van vaccinaties. Bijvoorbeeld, ik …

S: Maar u zei achteraf vaak dat er nauwelijks of vrijwel geen [bijwerkingen] waren. U zei dit weer in de [televisie talkshow] Anne Will. U hebt dus altijd de indruk gewekt dat bijwerkingen überhaupt geen probleem zijn.

  EU-aanklager start strafrechtelijk onderzoek naar COVID-19 vaccin

L: Nou, dat klopt niet, zoals ik net al zei. Ik was destijds op de hoogte van de cijfers, en die zijn relatief stabiel gebleven. Deze vaccins zijn wereldwijd gebruikt, 1 op de 10.000 [raakt gewond], dus je kunt zeggen dat het veel is, of je kunt zeggen dat het niet zo veel is. Maar het vaccin beschermt echt tegen ernstige ziekten en vermindert trouwens heel vaak ook het risico op Long Covid. Dit is vergelijkbaar met waar we het hier over hebben, met het Post-Vac syndroom, dus de vaccinaties – er is een groter voordeel, maar het is waar, 1 op 10.000 is de frequentie van ernstige bijwerkingen.

S: Nu lopen de eerste rechtszaken tegen BioNTech, en ook tegen andere vaccinfabrikanten. Hoe denkt u dat dat zal gaan?

L: Ik kan niet speculeren, dat is niet mijn taak. Als minister moet ik voorzichtig zijn. Het is waar dat in het kader van deze EU-contracten de bedrijven grotendeels zijn vrijgesteld van aansprakelijkheid en dat de aansprakelijkheid dus bij de Duitse staat ligt, bij wijze van spreken, zoals zojuist beschreven, bij de deelstaten … maar het belangrijkste is, vooruitkijkend, dat we behandelingen nodig hebben, en daarom zal ik met het ministerie van Volksgezondheid een programma opzetten, waarbij we de gevolgen van Long Covid, en ook het Post-Vac syndroom, zullen onderzoeken en de zorg zullen verbeteren. Dat is een bijdrage die we kunnen leveren.

S: Wanneer gaat dit concreet gebeuren? Juist deze getroffenen, die al die vertragingen oplopen, willen dat weten.

L: Dat klopt, maar ik ben in onderhandeling met de begrotingscommissie, en het is inderdaad een programma dat ik zo snel mogelijk wil opstarten, en ik zit in begrotingsonderhandelingen voor dit geld. Dus het is iets dat we ook in de praktijk moeten brengen, het is een verplichting, en het zou de deskundigen op dit gebied zodanig in een netwerk onderbrengen dat de kans op een goede therapie in Duitsland zou toenemen.

S: Nu, u noemde net de vrijstelling van aansprakelijkheid voor farmaceutische bedrijven. Het betekent dat de farmaceutische bedrijven zich bij wijze van spreken kunnen ontspannen in al deze rechtszaken, omdat de staat het risico op zich heeft genomen. Dus het is de staat – u dus, de federale regering – die zich moet verantwoorden voor eventuele schadeclaims. Voelt u zich daar goed bij?

  Percentage geboosterde patiënten op intensive care explodeert - media geven ernstige vaccinatieschade toe

L: Wat betekent een goed gevoel? Ten eerste heb ik niet onderhandeld over de contracten; wat mijn kantoor betreft, heb ik ze geërfd, en ik denk dat het te wijten was aan de situatie op dat moment dat mensen de vaccins zo snel mogelijk wilden krijgen, en dus nam de staat de aansprakelijkheid op zich. Misschien was dat de juiste keuze, want het is beter voor de staat om aansprakelijk te zijn dan lange schikkingen of rechtszaken met bedrijven te moeten voeren.

S: Maar we hebben net gezien hoe moeilijk het is om daadwerkelijk geld van de staat te krijgen. Wat denkt u dat er nu zal gebeuren? Denkt u dat, gezien de situatie, bijvoorbeeld farmaceutische bedrijven vrijwillig geld in een stichting zouden kunnen steken? Zou dat een idee zijn als ze geen aansprakelijkheid hebben?

L: Het zou zeker een goed idee zijn als bedrijven zich bereid zouden tonen om hier te helpen, want de winsten zijn exorbitant geweest – exorbitante winsten. Dus dat zou niet alleen een goed gebaar zijn, we zouden het mogen verwachten. Maar u vraagt mij, wat nu? Ik zou zeggen dat het optimistische scenario is dat we eindelijk leren omgaan met Long Covid en Post-Vac, hoe we dat kunnen beheersen, en dat we bovendien case rapido erkennen dat mensen niet zo lang hoeven te wachten om überhaupt erkend te worden als mensen met een Post-Vac syndroom.

S: Dat is een belofte van de federale minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach. Hartelijk dank voor het interview vanavond.

L: Dank u.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

VACCINBESCHADIGDEN DOSSIER

Vaccinschade Narcolepsie bij Duitse minister van Volksgezondheid Lauterbach?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Is Covid in een laboratorium gemaakt?
Volgend artikelAlles inzetten op hegemonie; alles riskeren om de ondergang af te wenden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Economie staat op instorten, de ratten moeten vluchten of proberen hun imago te veranderen. Binnenkort gaan deze laffe loopjongens en -meisjes elkaar aanvallen.

 2. Moet je zien wat een enge mengele kop die heeft . Die wil graag experimenteren op kinderen net als in de 1e wereldoorlog

 3. Lauterbach is bang dat hij gearresteerd wordt, probeert snel een andere weg te kiezen, zodat hij niet verantwoordelijk gesteld kan worden. Allemaal tactiek.

  • @ Jack Schlangen (Lauterbach is bang dat hij gearresteerd wordt)

   Ik kan niet wachten, op vooral die ene Nederlander (hugo de J) En de rest ook. Maar vooral hij !!

   • Kom op met de arrestaties van al die massamoordenaars !! Wat die de wereld hebben aangedaan, mogen we niet vergeten !! Met hun verzonnen covid sprookje. En de vele slachtoffers die dat veroorzaakt hebben… Daar kan geen Crisis tegen op.

  • wat een gluiperd!
   en dan durft ie ook nog te zeggen dat de belabberde/ontbrekende aansprakelijkheid komt,omdat “de mensen de vaccins zo snel mogelijk wilden hebben.”
   hoe krijgt-ie het zo snel verzonnen.

 4. Hoeveel mensen zijn door dit persoon vermoord. Hoeveel zullen nog sterven door zijn toedoen. Besef goed, hij heeft op heel veel meer mensen geëxperimenteerd dan joseph Mengele en alle vernietigingskamp artsen bijelkaar, tientallen miljoenen mensen zijn medisch experiment geworden. Vaak met fatale afloop.

 5. “Karl Lauterbach, in aanzienlijke ommekeer, zegt dat vaccinverwondingen “ontstellend” zijn, klaagt over “exorbitante” farmaceutische winsten, vraagt vaccinfabrikanten een instituut te financieren voor mensen die schade hebben geleden”

  De Nederlandse versie van verweer tegen deze satanische doodscultus die in feite de Coronamaatregelen naar een dieptepunt brachten de mRNA Gentherapieën, het LAREB o.l.v. de oud SP-bitch Agnes Kant gaf ook niet thuis. Enfin Minister Kuipers veegde alle maatregelen van de tafel en zei doodleuk dat Convid-19 een onbeduiden griepje is, en daarin moet ik hen gelijk geven, geen demonstaties, geen geschreeuw de Nederlander staat bovenaan het lijstje van de goedgelovigste mensen in de wereld, het kan verkeren.

  Lareb kreeg soms wel 1000 meldingen per dag en zo reageerden ambtenaren van VWS
  https://www.ninefornews.nl/lareb-kreeg-soms-wel-1000-meldingen-per-dag-en-zo-reageerden-ambtenaren-van-vws/

  https://www.ninefornews.nl/?zoeken=Minister+Kuipers

  • “de Nederlander staat bovenaan het lijstje van de goedgelovigste mensen in de wereld” Oftewel de meest slaafse, haatdragende, hoogmoedige, verraderlijke, perverse, decadente, dociele typen personen op de wereld. Staan 24/7 klaar en contstant zoekende om politie-achtig te bemoeien, controleren, anderen te volksverraden, via regels en bureaucratie anderen in hun afgrond te trekken. Haten alle andere volkeren vooral wanneer er een huidtint bij komt kijken. Of te wel vijanden van de rest van de mensheid, 13% westers en 87% de rest van de mensheid, maar in de westerse 13% haat men ook zelfs elkaar. Ze houden wel erg veel van zionisten want die hebben dezelfde tactieken.

 6. “Maar het vaccin beschermt echt tegen ernstige ziekten en vermindert trouwens heel vaak ook het risico op Long Covid.”…

  GEWOON EEN GENOCIDALE NAZI DIE KEIHARD BLIJFT LIEGEN!!!!!

  TEGEN DE MUUR MET DIE MASSA MOORDENAARS, EXCUSES OF NIET!

 7. Maar neem het even zoals de werkelijkheid in elkaar steekt.
  Eerst worden voor miljarden vergifspuiten gekocht, uiteraard uit belasting geld en nu mag dezelfde belastingbetaler voor de schade betalen.
  Zou dit allemaal toeval zijn??
  Als je weet wat uit de Hankock mailtjes en wattsapp naar voren gekomen is hoeft niemand mij nog uit te leggen wat een vieze smerige rat deze Lauterbach is evenals zijn evenknieen in andere regeringen.
  Het belasting geld dat hiermee over de balk gesmeten is en verder nog wordt hadden veel zaken in Duitsland opgelost kunnen worden.
  Om er zo maar eentje te noemen, de infrastructuur die al decennia achter loopt op onderhoud.
  Duidelijk is hier genoeg denk Ik dat Lauterbach aan het handje loopt van de globalisten

 8. Ja lieve mensen, het begint overal te “rommelen”. Maar of dit gerommel {sorry Rommel, ik bedoel jou niet 🙂 } ook zoden aan de dijk zet is de vraag. Want het gelieg en gedraai rond covid, de prikken en alle idioterie die ze nog willen uitrollen, zijn onderdelen waarmee de agenda in de wereld werd en wordt uitgerold.
  Natuurlijk helemaal hartgrondig mee eens dat de schuldigen moeten worden aangepakt en berecht. Ook zogenaamde Berufsverbote voor de farmaceutische bedrijven en nog veel meer maatregelen die je kunt bedenken. Opleidingen voor artsen om mensen te helpen genezen in plaats van chronisch ziek te houden.
  Maar het aangedane leed aan miljoenen mensen is gebeurd, kan niet worden teruggedraaid en de overgeblevenen zullen dat in hun leven een plaatsje moeten geven. Daarbij hebben ze alle ondersteuning en kracht hard nodig. Zeker als ze te weten komen hoe het echt allemaal in elkaar steekt.

 9. Hou er rekening mee dat deze Deep State-rat, samen met Hancock en misschien zelfs Fauci door de echte Deep State voor de aandenderende trein worden gegooid, opdat iedereen in boosheid en verontwaardiging de Ultieme Redder verwelkomt zodat de echte Deep State de dans kan ontspringen en rustig/lustig verder kan gaan met de verknechting van de sheeple.

 10. Uiteindelijk ben jezelf schuld of je je shot heb gehaald of niet.Er is altijd een keuze,ongeacht wat.
  De schapen hebben in de rij gestaan,vrijwillig wel te verstaan.Dus hier geen medelijden.
  Vooral omdat de wakkeren de grond in werden gestampt.
  En die minister van volksgezondheid uit Oostenrijk is nog 3x zo erg als deze Nazi.
  Toch gingen er weer duizenden NL fijntjes op wintersport.Slaap verder schaap.

 11. URGENT:
  Een wereldweide banken-crash als voorbode voor de sinds 2008 lang verwachte explosie van de economische ponzi-luchtballon en Grootste Economische Depressie (Economic Warfare) ooit is nu van start gegaan in de US.
  Als verwacht, kan dit nu iedere minuut als een wereldweide vloedgolf verder gaan en nagenoeg niet te stoppen zijn.

  Een banken-crash nu zal betekenen dat de banken een “Bail-in” zullen kunnen toepassen om overeind te blijven, dwz zij zullen alle gelden op de bankrekeningen kunnen toe-eigenen en dus niet overgaan tot uitbetalingen in welke vorm dan ook vanaf je bankrekening.
  Hoe dit alles wettelijk geregeld is in Hol_land weten we niet precies, maar wel bekend is hoe Rutte cs met alles uiterst onbetrouwbaar omgaat.

  De aartsleugenaar Biden heeft nu zeer pertinent en herhaald beweerd dat alle bank-rekeningen safe zijn. Niet dus !!
  Zorg dat je voor minstens 1 maand voldoende cash geld hebt en betaal alles met cash geld en niet met Credit Cards waarop ze minstens ca. 20% rente kunnen rekenen en eindeloos kunen blijven rekenen als je je rekening niet kunt aanvullen.
  Dit kan met hun “compounding interest” van ca. 20% vrij snel tot je faillissement en dus beslag op al je bezittingen kunnen leiden. Volgens Klaus Schwab en zijn WEFfers zul je dan in een dergelijk geval spoedig niets meer bezitten en happy zijn.

  Morgenvroeg je banksaldo minimaliseren met cash geld zou onder deze omstandigheden een zeer wijze beslissing kunnen zijn in afwachting van een aanstaande crash die nu naar verwachting zeer spoedig in zicht kan komen. Allen veel geluk gewenst.

 12. PAS OP !!!

  Dit soort halve- / kwart- “bekentenissen” is misleidings-taktiek.
  De volledige werkelijkheid proberen ze zo in de doofpot te stoppen.

  TRAP ER NIET IN !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in