Deze foto is een voor- en na-foto van de Russische aanval op het munitiedepot van de UAF bij Zhytomyr op 28 mei 2023.

Met allemaal loze woorden van Oekraïne en het Westen over het komende (of lopende) tegenoffensief, is het voor sommige waarnemers logisch om te concluderen dat Rusland achterover leunt en afwacht wat er gaat gebeuren. Dat is onjuist, schrijft Larry Johnson.

Alvorens in te gaan op de details van wat Rusland doet, wil ik de aandacht vestigen op de laatste waanzinnige uitspraak van de Amerikaanse senator Lindsey Graham, die meldt dat hij is ingelicht over de op handen zijnde operatie van Oekraïne. Graham zegt:

“De Russen zullen ruw ontwaken wanneer het Oekraïense tegenoffensief begint. In de komende dagen zult u een indrukwekkend machtsvertoon zien van de Oekraïners,” zei hij.

Ik weet niet zeker wat een “indrukwekkend machtsvertoon” is, maar Oekraïne heeft zijn aanvallen op Russische burgerdoelen opgevoerd en blijft proberen speciale troepenteams te sturen voor invallen op Russisch grondgebied. Oekraïne probeert, aangemoedigd door zijn westerse helpers, een terroristische campagne uit te voeren in de ijdele hoop paniek te zaaien onder de Russische bevolking en onrust te zaaien onder de Russische leiders. De mislukte drone-aanval op Moskou deze week is één uiting van deze “strategie”. Dit zijn enkele van de laatste Oekraïense inspanningen:

In het gebied van het Berkhovsky reservoir probeerde de vijand de plaats te bestormen volgens zijn favoriete schema: een sprong van een gepantserde groep met infanterie en de snelste benadering van onze posities. De infanterie van de Strijdkrachten van Oekraïne kwam echter snel onder mitrailleur- en artillerievuur van onze mariniers, en een van de YPR-765’s werd geraakt door een ATGM-schot. Als gevolg daarvan kon de vijand geen weerstand bieden en trok zich haastig terug.

De afgelopen twee weken is de intensiteit van de beschietingen in de grensgebieden van de regio Belgorod aanzienlijk toegenomen. Gisteren passeerde de regio de agglomeratie #Donetsk wat betreft het aantal inkomende AFU-munitie. Tegelijkertijd blijven er vandaag in verschillende districten van de regio #Belgorod explosies schallen. In de afgelopen twee dagen zijn zeven burgers gewond geraakt en is één persoon omgekomen.

Drie sabotage- en verkenningsgroepen van de Oekraïense strijdkrachten zijn uitgeschakeld in de buurt van Timkovka, Sinkovka en Kotlyarovka. Tot 70 Oekraïense personeelsleden, twee pantservoertuigen en vier pick-up trucks werden geneutraliseerd. (Ze waren naar verluidt op weg naar de Russische grens met Oekraïne).

Er is een groot verschil tussen de Oekraïense en Russische aanvallen. Oekraïne zet zijn traditie van beschietingen van burgerdoelen voort, terwijl Rusland zich richt op het uitschakelen van Oekraïens militair personeel, installaties en infrastructuur.

  Burgers moeten Kiev onmiddellijk verlaten

Rusland gaat door met het beschieten van Oekraïense posten:

Het lijkt erop dat een van de doelstellingen van Rusland is Oekraïne te dwingen dure luchtverdedigingsmiddelen (een snel afnemende hoeveelheid) in te zetten tegen goedkope drones. Dit tast het vermogen van Oekraïne aan om kritieke nationale infrastructuur (CNI) te beschermen en vergroot het vermogen van Rusland om met gevechtsvliegtuigen dieper op Oekraïens grondgebied toe te slaan.

De Wagner Group is niet langer het hoofdverhaal. Ik blijf geloven dat de aandacht van de media voor Wagner deel uitmaakte van een Russische voorlichtingsoperatie om de aandacht af te leiden van de activiteiten van de belangrijkste Russische strijdkrachten. Het lijkt erop dat Rusland de Wagner-informatieoperatie terugschuift naar de Tsjetsjenen, die de hoofdrol speelden bij de inname van Mariupol in mei 2022. Het Akhmat-bataljon is weer in het nieuws en Jevgeni Prigozjin, een spreekbuis van de GRU, prijst hun dapperheid aan.

“Akhmat” zal zich bezighouden met bepaalde gebieden. Ze hebben niet de taak om de hele DPR te bevrijden. Ze zullen zich bezighouden met bepaalde gebieden waarin ze zullen opereren,” zei het hoofd van de PMC “Wagner”.

Kortom, Rusland zet Oekraïne onder druk langs de frontlinies en treft militaire doelen in West-Oekraïne, bij de Poolse grens, en Oekraïne heeft geen antwoord. Dat de westerse media geen verslag doen van de Russische activiteiten betekent niet dat Rusland achter het stuur slaapt. Rusland zorgt er op zijn minst voor dat de politieke en militaire functionarissen in Kiev en Lviv geen goede nachtrust krijgen.

  Rusland bereidt nieuw plan voor om oorlog te beëindigen terwijl het Pentagon wil dat het "tot ver in 2024 duurt"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kadyrov: Nog eens 70.000 soldaten uit Tsjetsjenië staan klaar om zich aan te sluiten bij de 10.000 die nu vechten (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWapen dat de VS aan Oekraïne gaf, gesignaleerd in handen van Mexicaans kartel
Volgend artikelEuropa kan achteruitgang en deïndustrialisatie tegemoet zien door in “door de VS gedomineerd systeem” te blijven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De Russen hebben ook een aanval uitgevoerd op het hoofdkwartier van de oekraïense inlichtingendienst in kiev van übernazi kyrylo budanov. Onbekend aantal slachtoffers, sinds gisteren wel een ster erbij op de dodenmuur van de CIA…

 2. De kalmte en beheersing doet me aan iemand denken.
  Hhm iets met dresden geloof ik,maar was er niet bij.
  Enne kokkie praat mij iets te veel voor een Rus.
  Maar goed,als dat de opdracht was,dan heeft hij goed gehandeld.
  Ze gaan voor de 4de ronde!
  De 4de ronde?Ik mag lijden,de laatste

 3. Afleiding;
  Mogelijk dat er nog enkele Oekraïners rondliepen.
  Dat verhaal is nu over en uit.
  NAVO wat de klok slaat bij een tegen offensief, in Rusland.
  Vallen er in 🇳🇱 Europa 💣 lees : Google hoeveel bommen de USA op steden in Nederland heeft gegooid tijdens Wereldoorlog 2.
  Rotterdam ; 300 💣

 4. Onlangs voerde Rusland een aanval uit op het hoofdkwartier van de Oekraïense militaire inlichtingendienst. Het hoofdkwartier werd geraakt door een Iskander- of Kinzjal-raket, zei de gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor.

  Bij de aanval kwamen veel mensen om het leven, werd het hele hoofdkwartier vernietigd en zijn waarschijnlijk ook meerdere NAVO-officieren gedood. “Daar horen we niets over. We zouden daar juist wel iets over moeten horen. We moeten de waarheid weten,” zei Macgregor. “Ze gaan ons daar natuurlijk niets over vertellen.”

  Slechts het begin
  Poetin zei dat Rusland het al vaak heeft gehad over het aanvallen van de ‘beslissingscentra’. “Daar zijn ze nu mee begonnen.”

  De kolonel wees erop dat de Russische inlichtingendiensten altijd precies hebben geweten waar alles is. “Zij hebben een eigen NSA en een eigen CIA. Ze kunnen alles zien en horen.”

  “Nu kunnen ze al die hoofdkwartieren aanvallen. Ik denk dat dit slechts het begin is,” benadrukte Macgregor.

  Dwazen
  De Russen gaan zich volgens hem niet terugtrekken. Ze gaan Charkov en Odessa heroveren en – als er niets gebeurt – opstomen naar de grens met Polen en Roemenië, aldus de kolonel.

  “En dit hebben we te danken aan president Biden, Lindsey Graham en andere dwazen die geen idee hebben waar ze over praten.”

  https://www.ninefornews.nl/kolonel-onthult-wat-er-gaat-gebeuren-in-oekraine-dit-is-slechts-het-begin/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in