Klik voor groot

Gisteren heb ik een foto gepost (boven) van een Leopard 2A6 tank, 4 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen en een mijnenruimer uit de Sovjetperiode die allemaal naast elkaar in een mijnenveld staan. Er is nu ook een betere video van die scène en van andere, schrijft Bernhard.

Om onbekende redenen besloot het Oekraïense bevel later om nog vijf Bradleys aan de schroothoop toe te voegen:

Militair Adviseur @miladvisor – 18:06 UTC – 9 jun 2023
⚡️👇9x 🇺🇸M2 Bradley,🇩🇪Leopard 2A6, gepantserd bergingsvoertuig verloren door Oekraïense strijdkrachten.

Het is dezelfde Leopard tank in dezelfde positie. Ik denk dat het ‘gepantserde bergingsvoertuig’ dat @miladvisor noemt een onjuiste identificatie is van het mijnopruimingsvoertuig dat ook op de vorige foto te zien is.

Al deze voertuigen lijken enige mobiliteitsschade te hebben, d.w.z. ze zijn een rupsband of twee kwijtgeraakt door mijnexplosies. Eén van de toegevoegde Bradleys lijkt in brand te staan. Dan besluit de naastgelegen Bradley ook te branden en explodeert.

Iemand had een halve compagnie een mijnenveld ingestuurd, waar het beschadigd raakte en gestopt werd. Vervolgens stuurde hij de tweede helft van de compagnie naar dezelfde plek waar het hetzelfde lot onderging.

“Waanzin is steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten.” (Nee, dat is geen citaat van Einstein).

Hier is een first person view video vanaf de Oekraïense kant van wat, geloof ik, een andere groep van vier Bradleys in een mijnenveld is. Eindelijk gooit iemand rookgranaten zodat sommige soldaten geëvacueerd kunnen worden.

Zware verliezen van het Oekraïense leger

Simplicitus probeert de Oekraïense beslissing om de sterkste verdedigingspositie van de Russische strijdkrachten aan te vallen met enige rationaliteit te bedekken:

Dit wil allemaal zeggen dat Oekraïne bijna geen tijd meer heeft om een grote slag te slaan. Ze hebben geen andere optie dan het behalen van een laatste grote, flitsende overwinning die ze kunnen aanprijzen als een overwinning die ze kunnen verkopen aan hun verzurende westerse publiek, waarvan de steun langzaam opdroogt en dat op het punt staat om de handdoek in de ring te gooien.

En de enige manier waarop Oekraïne zo’n grote en relatief ‘snelle’ overwinning kan behalen, is door de Krimbrug te verbreken. Het is het enige doel in het hele conflict waarbij Oekraïne in een zeer proportioneel klein aantal zetten een grote doodsteek kan toedienen aan de halsslagader van Rusland. Geen enkele andere mogelijke combinatie van veroveringen of aanvallen in Donbass kan zo’n effect hebben.

Ik vind dat moeilijk te accepteren. Men valt aan waar men de meeste kans op succes heeft, niet waar een of andere buitenlandse politieke kalender zegt dat men moet gaan. Hoe dat vervolgens aan het “westerse” publiek wordt (over-)verkocht, is een heel andere vraag.

De afgelopen nacht heeft de 47e brigade van de Oekraïense strijdkrachten geprobeerd om de Russische linies aan te vallen. De 47e wordt verondersteld elite te zijn, omdat het getraind en bewapend is door NAVO-landen.

Twee colonnes van de brigade werden geraakt en tegengehouden voordat ze de bestandslijn konden bereiken. Wat toen overbleef om aan te vallen, slaagde er niet in om door te breken.

Reacties uit de hele wereld - "80 % aanbidt de prik, ze is de nieuwe redder, als je slecht praat over de heilige prik of niet gevaccineerd bent, dan ben je het mikpunt van laster en afkeer"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische gevechtsvliegtuigen en drones brengen Kievse strijdkrachten zware verliezen toe in Zaporozhye & Donetsk (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Tegenoffensief Oekraïne botst op verdedigingsmuur
Volgend artikelGrof betrapt… VS, NAVO definitief verantwoordelijk voor oorlogsmisdaad van vernietiging Kachovka Dam
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. Halsslagader zegt hij…Simplicus krijg ik ook altijd op mn e-mail…lees ik zelfs niet meer… hier is alles veel duidelijker en niet zo tweeslachtig..sory hé..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in