President Of Ukraine / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Rusland was op de hoogte van de Oekraïense plan voor het tegenoffensief voordat deze in 2023 begon, zei de Oekraïense Volodymyr Zelensky in een openhartige bekentenis die gepaard ging met een zeldzame bespreking van militaire slachtoffers in de twee jaar durende oorlog, schrijft Oliver JJ Lane.

Vorig jaar lekte het topgeheime oorlogsplan van Oekraïne uit naar Rusland, vermoedelijk een factor die bijdroeg aan wat algemeen is aangenomen als een mislukt tegenoffensief in 2023, maar dit jaar creëert Oekraïne nepplannen om het Kremlin in het ongewisse te laten, aldus president Zelensky.

In een toespraak op een evenement op zondag ter herdenking van de tweede verjaardag van de inmiddels tien jaar oude invasie en bezetting van Oekraïne door Rusland, onthulde Zelensky dat de Russische inlichtingendienst er voor het eerst in geslaagd was om plannen te bemachtigen voor het vorig jaar zo geroemde tegenoffensief tegen de bezetters. Hij zei: “Onze plannen voor het tegenoffensief lagen al op tafel bij het Kremlin voordat de tegenoffensieve acties begonnen.”

Het kantoor van de president bevestigde de voor de vuist weg opmerking aan Agence France Presse na de persconferentie en vertelde dat hij het specifiek had over het feit dat Rusland “gevoelige militaire planningsinformatie” had verkregen.

Oekraïne heeft het al over een nieuw tegenoffensief voor 2024. Zelensky legde zich blijkbaar neer bij het feit dat lekken zullen gebeuren, of ze nu bestreden worden of niet, en zei dat zijn regering tegenmaatregelen aan het nemen was. Het land creëert een reeks nepplannen zodat Rusland niet weet waarop het zich moet voorbereiden, zei hij tegen de zaal: “We hebben een plan, een duidelijk plan. Er zullen verschillende plannen worden voorbereid vanwege informatielekken.”

  Oekraïne is de doodsteek voor de NAVO

Het feit dat er vorig jaar een tegenoffensief op komst was, was nooit een geheim. Sterker nog, Oekraïne pochte al maanden van tevoren dat er een voorjaarsaanval op komst was, en toen de lente overging in de zomer kwam de lang besproken tegenaanval er eindelijk. Er waren veel verschillende redenen voor het feit dat het niet lukte om een betekenisvolle hoeveelheid grondgebied op Rusland terug te veroveren, ondanks het feit dat het leger van het land tegen hoge kosten was gereorganiseerd volgens de principes van de NAVO en met miljarden dollars aan westerse wapens en voertuigen.

Eén daarvan was dat de Russen genoeg tijd hadden gehad om zich in te graven en mijnen te leggen tegen de tijd dat het veel uitgestelde tegenoffensief begon, en een jaar zonder boeren die het land bewerkten waardoor onkruid grote gebieden kon overnemen, wat manoeuvreren door de infanterie moeilijk maakte. Volgens Kiev waren vooral de westerse partners van Oekraïne schuldig omdat ze niet de juiste wapens leverden, niet genoeg wapens en niet snel genoeg.

Zelensky besprak zondag niet alleen lekken in de militaire planning, maar maakte ook zeldzame opmerkingen over het aantal Oekraïense militaire slachtoffers. Hij beweerde dat er de afgelopen twee jaar 31.000 soldaten waren omgekomen in dienst van zijn land. Dit cijfer is niet alleen opmerkelijk omdat het überhaupt is genoemd, maar ook omdat het relatief laag is. Het Duitse NTV merkt op dat het Amerikaanse leger de Oekraïense militaire doden schat op ongeveer twee of drie keer zoveel, tussen de 70.000 en 90.000, en de totale slachtoffers inclusief gewonden op wel 200.000.

  OilPrice: Rusland keerde terug naar de EU-markt met zijn olieproducten - meteen op de tweede plaats

Tijdens de persconferentie op zondag deed Zelensky cijfers over slachtoffers die hoger waren dan de officiële Oekraïense cijfers af als leugens en het werk van “Poetin en zijn bedrieglijke kring.”

Oekraïne publiceert wel regelmatig hoeveel Russische “indringers” het zegt te hebben uitgeschakeld. In een recent bulletin wordt het dodental op 400.000 geschat, evenals bijna 19.000 tanks en pantservoertuigen. Deze cijfers liggen iets hoger dan de schattingen van de in Londen gevestigde militaire denktank International Institute for Strategic Studies, die het aantal dichter bij 12.000 schat, inclusief 3.000 tanks.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJens Stoltenberg brengt ons in oorlog met Rusland 
Volgend artikelDe snel opkomende tirannieke heerschappij in het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • nix nieuws onder de zon ☀️
   vroeger waren de poppetjes ook acteurs
   zoals nu
   bv jezus,Pilatus’ usw.de koningen, dictators profeten-showtime
   nog ff.gaat het doek op
   staan ze daar
   broek op de enkels
   fijne avond nog

  • Jamaar hebben de russen dan ook internet ?
   Oh

   En Microsoft, Intel en Google En andere hadden
   grote (goedkoop & goed) software ontwikkel
   centra in rusland en china.
   Oh

   En nu worden we steeds …

 1. “Deze cijfers liggen iets hoger dan de schattingen van de in Londen gevestigde militaire denktank”

  Hahaha understatement of the year..
  Iets hoger?! Het is toch niet te filmen dat er nog mensen zijn die deze clown serieus nemen. Ik had overigens al wel verwacht dat ie inmiddels ‘verwijderd’ zou zijn.
  Maar hij houdt het nog lang vol. The walking dead man.

  • ….hij en zijn, aan extreme luxe verslaafd, wijf , weten ondertussen te véél van de ganse corrupte westerse maffia bende, misschien ns privéjetje naar beneden halen, maar dan nog kunnen er derden zijn die bepaalde info openbaar zouden maken, de klootzakken zitten allemaal, in een naar misdaad en corruptie stinkende val, maw ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in