Screenshot video

Stuur meer wapens naar Oekraïne – omwille van de vrede. Dat is de boodschap van secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO.

“Vroeg of laat moet president Poetin beseffen dat de kosten van het voortzetten van deze oorlog te hoog zijn”, zegt hij.

Maandag begon het World Economic Forum (WEF) in Davos. Duizenden deelnemers – een elitegroep van invloedrijke mensen – trekken naar de Zwitserse stad voor het jaarlijkse evenement dat tot vrijdag duurt, schrijft Mattias Albinsson.

Onder hen zijn zo’n 60 staatshoofden en regeringsleiders, nog eens zo’n 300 overheidsfunctionarissen en 1600 bedrijfsleiders, om nog maar te zwijgen van de vele journalisten en lobbyisten die altijd op dergelijke evenementen aanwezig zijn.

President Zelensky van Oekraïne is een van de deelnemers en de belangrijkste attractie van de top, die wordt voorgezeten door de Duitse econoom Klaus Schwab.

NAVO: Uiterst moeilijke situatie

Het is misschien geen verrassing dat een van de heetste hangijzers op het WEF opnieuw de oorlog in Oekraïne is. En misschien nog wel meer: een steeds gefrustreerder wordende strijd tegen vijand Rusland.

Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg verwoordde deze frustratie woensdag in een toespraak, waarin hij toegaf dat de oorlog niet is verlopen zoals gepland.

“De situatie op het slagveld is extreem moeilijk. De Russen dringen nu op verschillende fronten door,” zei hij.

“En natuurlijk heeft het grote offensief dat Oekraïne afgelopen zomer lanceerde niet de resultaten opgeleverd waar we allemaal op hoopten.”

De leider van de militaire alliantie waarschuwt in zijn toespraak voor onderschatting van Rusland, maar vindt tegelijkertijd reden voor optimisme. Oekraïne is immers niet gevallen, zoals velen in februari 2022 vreesden.

  Had de Sovjet-Unie de nazi's kunnen verslaan in de Tweede Wereldoorlog als er social media bestonden?

De oplossing: meer wapens

De oplossing voor de patstelling in Oekraïne is volgens de NAVO-chef meer wapens. Dit is volgens hem de enige manier om het door oorlog verscheurde land te redden.

“De paradox is dat als je dat wilt, een vreedzaam en rechtvaardig einde van deze oorlog, de manier om daar te komen meer wapens naar Oekraïne is. Hoe geloofwaardiger we zijn in onze militaire steun, hoe groter de kans dat onze diplomaten zullen slagen,” zei Stoltenberg.

De Oekraïense president Zelensky heeft eerder onderhandelingen met Rusland verboden, maar de NAVO-chef gelooft toch dat de Russische president aan zet is.

“Vroeg of laat moet president Poetin zich realiseren dat de kosten van het voortzetten van deze oorlog te hoog zijn”, aldus Stoltenberg.

“Er zijn geen aanwijzingen dat Poetin nu een oorlog plant, maar dat zal hij doen wanneer hij beseft dat wij niet opgeven, dat wij de militaire kracht hebben om Oekraïne te steunen. Dan zal hij gaan zitten en het aan de diplomaten overlaten.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wachten op het einde van de wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat als er echt geen lepel is?
Volgend artikelRacistische Delta Airlines stuurt memo naar werknemers waarin hen wordt gevraagd “Zwart” en “Bruin” met hoofdletters te schrijven, maar “Wit” met kleine letters – Formaat volgt uiterst linkse richtlijnen Associated Press
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

   • Ik ken de feiten niet maar ik dacht dat Oekraïne een leger had van 650.000 man. Als het niet waar is dan excuses. Maar als ze er al 500.000 kwijt zijn dan lijkt het erop dat Rusland niet aan het verliezen is. Dus de rest moet van de NATO landen komen om zich aan het front kapot te laten schieten. Veel succes,

    • Vaders, moeders wordt wakker voordat ze aan je kinderen gaan komen.

     Je hebt ze niet op de wereld gezet om als kanonnenvlees te dienen.

     Wij wilden deze oorlog niet, dus hebben ook geen verplichtingen, hooguit het promoten van vrede wereldwijd.

     Een troost, de navo en nato zullen eind van dit jaar beginnen op te lossen door hun eigen frauduleuze gedrag en de eu erbij.

     Daar zet ik mijn volledige gedachtekracht op en die zegt meer, heel wat meer, dan de gebroken loop van een geweertje en overjarig oorlogsmateriaal.

     Dus kom op lieve mensen en sluit je aan bij het leger van de gedachtekracht voor wereldwijde vrede en welvaart

  • Joris III,
   Voor zover ik het inzien als reaguurder hier, denk ik dat het Westen de echte waarheid niet kan aanvaarden en dus roepen ze van alles met elkaar terwijl de rest van de wereld zich van hen afgekeerd heeft juist door het gedrag van dat Westen, de waarheid is hard, ik zie vooral in die niet Westerse landen en volkeren de nieuwe kracht en zijn zich aan het bundelen o.a. in de BRICS, zowel economisch als militair zeer sterk aan het worden en Zuid-Afrika die de zionisten voor het gerecht probeert te brengen, terwijl het Westen dat alleen maar wenst voor Putin, nee het beloofde land mag niet aangepakt worden, Zuid-Afrika doet het wel terwijl de rest wegkijkt en wapens geeft, laat dit land nou ook in de BRICS, is dit allemaal toeval, ik dacht het niet, mijn hoop is op hun, hoe verschillend die regimes ook zijn en er is zeker kritiek op te geven, maar die macht van de VS moet gebroken worden, daar heb ik hoop op.

 1. Tuurlijk, nog meer wapens, nog meer dode ukrainse mannen en vrouwen, nog meer haat, nog meer afbraak, vooral niet onderhandelen, totdat heel ukraine volledig in puin ligt, wat een onverstand toch, maar zal wel gepland zijn, de westerse wereld was nog nooit zo verrot als nu, slava Russia

 2. George Orwell, was een ziener in zijn boek: (1984) Big Brother’s newspeak “War is Peace” .
  Bijna identiek aan de ‘wapens voor vrede’ van Stoltenberg

 3. Is stoltenberg ziek in zijn hersenpan of schijt die zeven kleuren karma is dicht bij het lot heeft bepaald ze komen je halen monsters moet je vernietigen

 4. Jensje, oorlog win je niet alleen met wapens. Economisch kun je continenten en regeringen eerder vernietigen, maar dat is de reden waarom je meer wapens nodig hebt. Je hebt verloren met je nazi praktijken. Ik wou dat Poetin mijn leider was, een mens die vecht voor zijn volk en niet een ziekelijke leugenaar die mensen offert voor globalisme.

  • We hebben veel meer verloren.

   We worden in europa overspoeld met oekraïens graan, vergiftigd met chemisch wapentuig, mensenbloed en afgeschoten lichaamsdelen, allemaal afvalstoffen van hun grote oorlog.

   Langzaam maar zeker worden we via ons voedsel allemaal tot kannibalen en adrenochrome gebruikers, en verliezen zo onze menselijkheid en geen etiket dat je beschermt en vertelt waar het graan vandaan komt…..

   Laat iemand maar zeggen dat ik gek ben, maar de waarheid is het wel. Ze pompen hele gebieden vol met menselijk afval dat zo gaat stinken dat de russen er weg zullen blijven.

   Dat komt allemaal in het grondwater en zo weer in de graanoogst…. en secundair op onze borden

   Lekkere graanschuur, van mij mogen ze het houden!!!!!

 5. “Vroeg of laat moet president Poetin beseffen dat de kosten van het voortzetten van deze oorlog te hoog zijn”

  Maar dat geldt zeker alleen voor Poetin en niet voor alle andere landen?

  • Als ik kijk wat wereldwijd gaande is, alleen al door de weer manipulatie, denk ik dat Putin de grote voedselleverancier voor heel de wereld zal gaan worden…..

 6. Stolt(z)enberg en anderen hebben, naast last van hun ego , door dat wanneer de NATO in Oekraïne verliest ze hun hele geloofwaardigheid t o v andere grote spelers verliezen en ze hun plannen voor werelddominantie kunnen vergeten.

 7. Bovenstaande reaguurders getuigen van hetzelfde feit. Jens Stotterberg is een poppetje aan de hand van.. met beperkt verstandelijke vermogens. Je stopt er een ‘kwartje’ en het 🦆 eendje kwakeld wat…
  Heeft deze mens dan geen zelfrespect?
  Ik blijf me verwonderen over zoveel idiotie.

 8. Weet het publiek nog dat toen Obama (die van de drone-moorden) de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, toen zijn presidentsschap nog moest beginnen, dit sujet, Stoltenberg, hoofd van de Nobelprijscommisie was?

 9. Hi Stoltenberg

  “Vechten voor vrede is als neuken voor maagdelijkheid.”

  De toespraak van Vladimir Poetin gisteren baarde zorgen in de Baltische landen

  Westerse analisten luisteren aandachtig naar de toespraken van de Russische leider. De toespraak van Vladimir Poetin gisteren tijdens een bijeenkomst met de hoofden van een aantal gemeenten in het kader van het forum ‘Klein Moederland – de Kracht van Rusland’ was geen uitzondering.

  Vladimir Poetin bracht onder meer het onderwerp ter sprake van de gedwongen deportatie van Russischsprekende burgers uit de Baltische landen, waarvan het eerste slachtoffer een 82-jarige gepensioneerde was.

  Wanneer Russische mensen simpelweg buiten het cordon worden gegooid, zijn dit ernstige zaken die de veiligheid van ons land rechtstreeks aantasten

  – zei de Russische leider.

  https://topcor.ru/43395-vcherashnee-vystuplenie-vladimira-putina-vyzvalo-obespokoennost-v-stranah-baltii.html

 10. Ohhh die wapend die door corrupt Oekraïne doorverkocht word op de zwarte markt wereldwijd?? Zij weten dat dus wat is het echte plan achter deze leverancies? Destabilisatie wereldwijd door ” vluchtende” oorlogssoldaten tot 30 jaar die straks bewapend worden om de bestaande bevolking in die landen aan te vallen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in