Foto ter illustratie / Pixabay

Vaccinbijwerkingen of vaccindoorbraken – dat zijn de nieuwe “taboe-onderwerpen” in 2022, wetende hoe je door de samenleving zal worden behandeld als je twijfels hebt over vaccinatie of zelfs te kennen geeft dat de (soms extreme) bijwerkingen verder kunnen gaan dan een “gezonde inentingsreactie”. Een man uit Braunschweig durft, althans anoniem, melding te maken van een ernstige ziekte met het syndroom van Guillain-Barré na de injectie. We nemen een kijkje achter de betaalmuur van het artikel, schrijft Corona-blog.net.

Ze worden zeldzaam tegenwoordig – de publieke verslaggeving over bijwerkingen van vaccins of doorbraken van vaccins. Ironisch genoeg kent iedereen waarschijnlijk wel een gevaccineerde die corona heeft opgelopen ondanks vaccinatie of die bijwerkingen heeft gehad na vaccinatie – maar je leest er tegenwoordig niet veel meer over. Zeker, je leest de hele tijd over “Corona uitbraken”. Met een vaccinatiegraad van meer dan 80% onder volwassenen, kan men zich ook voorstellen dat de meerderheid van de “geïnfecteerden” ook gevaccineerd is – maar bijna niemand schrijft daar meer over.

Achter de betaalmuur zijn van tijd tot tijd “juweeltjes” van “echte” journalistiek te vinden. Een zo’n juweeltje is bijvoorbeeld te vinden in de Braunschweiger Zeitung. Hier wordt voor één keer het onuitsprekelijke echt gemeld: een ziekte die hoogstwaarschijnlijk kan worden teruggevoerd op een vaccinatie. Aangezien het verslag achter een betaalmuur zit, laten we het openen en een kijkje nemen:

Braunschweig. Of een vaccinatie in zeldzame gevallen tot een ziekte leidt, is in individuele gevallen moeilijk te bewijzen. Een man uit Braunschweig beschrijft zijn geval.

Nee, Stefan G. staat liever niet met zijn echte naam in de krant. Hij lijdt al zes maanden aan een mysterieuze zenuwaandoening. Intussen heeft de man uit Braunschweig de hoop opgegeven dat hij in staat zal zijn de oorzaken ervan duidelijk te verklaren. Niettemin heeft hij begrijpelijke redenen om aan te nemen dat de Corona-vaccinatie de aanleiding is.

Als G. anoniem wil blijven, is hij minder bezorgd om zich te beschermen tegen ons lezerspubliek of tegen zijn werkgever. “Op mijn werk weet iedereen het toch,” vertelt hij ons aan de eettafel van zijn rijtjeshuis. “Ik wil voorkomen dat rechtse klootzakken of aluminiumhoedjes aan mijn deur verschijnen om me voor hun doeleinden te gebruiken.” Maar mocht het zover komen, dan zullen ze aan mij een lastige hebben: de man van midden vijftig heeft zijn positieve houding ten opzichte van vaccinatie behouden – ondanks alles wat hij heeft meegemaakt.

  Dr. Coleman: Myocarditis dekmantel ontmaskerd

Het begon met een vreemd gevoel bij de knie

Medio juni 2021 had G. zijn tweede dosis Biontech gekregen, aanvankelijk zonder enige abnormaliteit. Twee weken later, na de training – hij is de coach van een voetbalteam – merkte hij onder de douche een vreemd gevoel aan zijn knie. “Toen ik mijn kleren weer aantrok, voelde het alsof de broek nat was en aan mijn been kleefde op een oppervlakte ter grootte van een handpalm,” zegt hij, het begin beschrijvend. De volgende ochtend stond hij “nog bijna normaal” op, maar merkte toen dat de gevoelloosheid zich verspreidde.

Tegen de middag voelden beide benen gevoelloos aan. “Ik kon ze nog bewegen, maar ik voelde niets meer, hoe hard ik ook kneep.” De huisarts die hij ’s middags zag, stuurde hem naar het ziekenhuis. Eerst ging hij naar de HEH. Een hernia, het eerste vermoeden, werd snel uitgesloten. “Dat,” zegt G., “was het moment waarop ik echt ongerust werd. Het feit dat de gevoelloosheid toch bleef toenemen beangstigde me”.

Onaangename onderzoeken op de afdeling neurologie

De volgende halte was de afdeling neurologie van het ziekenhuis in Braunschweig. Onaangename onderzoeken stonden hem hier te wachten: er werd zenuwvocht uit zijn ruggengraat afgenomen en de geleidbaarheid van zijn zenuwen werd gemeten met behulp van elektronische sondes in zijn spieren – met als resultaat dat deze sterk verminderd was. Al op de eerste dag vermoedde de behandelende arts dat het om het syndroom van Guillain-Barré (GBS) zou kunnen gaan. Bij deze ernstige ziekte valt het immuunsysteem de zenuwen aan. Levensbedreigende verlamming kan het gevolg zijn. GBS is een van de bekende zeer zeldzame bijwerkingen van een Covid-vaccinatie. Volgens het Paul-Ehrlich-Institut komt GBS voor na 1 tot 2 op de 100.000 vaccinaties met de vectorvaccins (Astrazeneca, Johnson-&-Johnson), maar niet met Biontech.

  Aantal sterfgevallen in Nederland na tweede COVID-prik 20% hoger dan vorig jaar

Gevoelloosheid vanaf de navel naar beneden

Na de eerste nacht in het ziekenhuis, reikte G.’s gevoelloosheid al tot aan zijn navel. Om verlamming ten koste van alles te voorkomen, wat de ademhaling zou kunnen beïnvloeden, trok de dokter aan de noodrem. Zoals gebruikelijk bij GBS, schreef ze infusen voor met dure immunoglobulinen – voor vijf dagen. “Al op de eerste avond merkte ik dat de gevoelloosheid zich niet meer uitbreidde,” beschrijft G. zijn opluchting.

Tien dagen later werd hij ontslagen. “De vaccinatie was waarschijnlijk de aanleiding,” vertelde de dokter hem. In principe kan een ernstige infectie ook de oorzaak zijn. “Maar zo’n infectie had ik niet,” zegt G. In de ontslagbrief met de diagnose GBS, die onze redactie mocht inzien, wordt ook het nauwe temporele verband van de ziekte met de Covid 19-vaccinatie onderstreept.

“Je ziet je benen, maar je voelt ze niet staan”

De behandeling stopte de ziekte, maar de gevoelloosheid was er nog steeds. Je kunt je nauwelijks voorstellen hoe het voelt, hoe beperkend het is, zegt G.: “Je ziet je benen, maar je voelt niet hoe ze staan of liggen. Als je scheef staat, merk je het niet.” De bekende hamstring reflex werkte ook niet, zegt hij. Aangezien de bewegingen grotendeels automatisch zijn, kon hij tenminste bijna normaal op een vlakke ondergrond lopen, “ook al zag het er misschien een beetje houterig uit”. Maar een terugkeer naar het werk was uitgesloten. “Ik was totaal niet zeker van mijn voeten,” zegt hij – een onmogelijkheid als je in het spoorbed werkt.

Stefan G. was een half jaar zonder werk

Al met al was G. een half jaar bezig met revalidatiemaatregelen, arbeids- en fysiotherapie en re-integratie. Pas sinds het begin van dit jaar werkt hij weer voltijds, zij het in beperkte mate. Dat het zo lang duurde was ook te wijten aan een terugval waardoor hij in oktober weer in het ziekenhuis belandde. De artsen aldaar trokken thans hun aanvankelijke diagnose van GBS in twijfel, omdat een dergelijk terugkomen van de ziekte niet typisch is voor GBS. “Maar de dokters kunnen GBS ook niet uitsluiten,” zegt G. met een schouderophaal. Hij gelooft nog steeds dat de ziekte een gevolg is van de inenting. Hij heeft gewoon geen andere verklaring.

  Het tij keert: voormalige pro-vaccin wetenschappers weigeren nu de booster

Vandaag heeft hij weer gevoel in zijn benen. Alleen zijn voeten slapen nog. “Ik hoop dat dat weggaat,” zegt G. Maar als het blijft zoals het nu is, kan hij het wel aan. Om te voorkomen dat hij tijdens de training of op ruw terrein zijn enkel verzwikt, moet hij echter nog steeds orthopedische steunzolen dragen.

Toch aarzelde hij niet met de booster-vaccinatie

Ondanks zijn voorgeschiedenis is Stefan G. geen vaccinatiescepticus geworden – absoluut niet. Twee weken geleden, heeft hij zichzelf laten “boosteren”. In feite, niet iedereen in zijn omgeving zou het begrepen hebben. “Een van hen zei: ‘Waarom steek je je hand voor de tweede keer in de cirkelzaag?'” Hij, aan de andere kant, ziet de dingen anders. “Ik heb het spul toch al in me,” zegt hij en lacht. Geen dokter heeft het hem afgeraden.

“Wat ik heb meegemaakt, dat wil ik niet nog eens meemaken,” vat hij samen, terugkijkend op de afgelopen zes maanden. Toch was de beslissing om de derde vaccinatie te nemen niet moeilijk voor hem, zegt hij. “Ik ken mensen die Covid hadden, ze waren verre van gezond.” Als diabeet heeft hij veel respect voor het virus, dus aarzelde hij niet. “Wat ik nu  in mijn situatie absoluut niet wil, is nog een ernstige ziekte daarbovenop.”


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

VACCINBESCHADIGDEN DOSSIER

43-jarige hardcore vaccinzeloot verdwijnt maandenlang van sociale media, dood na “ernstige ziekte” na Moderna injectieVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelKan zenuwschade door vaccins ONGEDAAN gemaakt worden met dit zelfgekweekte molecuul sulforafaan?
Volgend artikelBritse man tijdelijk verbannen van Facebook na delen gruwelijke foto van na-AstraZeneca, honkbalgrote bloedprop in zijn arm
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Voor dit soort mensen heb ik geen enkel medelijden. Je hebt zoveel ellende door dit alles ondervonden en toch ga je door. De site darwin awards zal het druk hebben deze dagen. Maar goed, opgeruimd staat netjes. Spoedig weer een injectie idioot minder. Good riddance.

  Groeten,
  Hugo

 2. “Waarom steek je je hand voor de tweede keer in de cirkelzaag?” de beste reactie en ook meteen de kern van de grootste zelfkastijding die ik me kan bedenken.. Het weergeeft ook meteen de absolute gekte van angst.

 3. En toch zijn er heel veel ingespotenen die nergens last van hebben. Hoe staat het met die grote sterfte. Het gaat niet snel genoeg.

  • Er zijn genoeg placebo’s ingezet. Ze kunnen natuurlijk niet iedereen tegelijk om laten vallen. het is Russische Roulette, en je mag blij zijn als je de dans bent ontsprongen!

 4. Beste Jema,

  Medemenselijkheid is vandaag de dag ook bij zeer veel geïnjecteerde QR fans ver te zoeken.
  Ik wil niet zeggen dat wij hun nare gedachten en gedrag moeten kopiëren, maar mijn gevoel voor medelijden met deze zeer domme korte termijn denkers daalt eerlijk gezegd met de dag.
  Ze projecteren hun ‘prikspijt’ en hun covidmaatregelfrustraties op ons , de niet geïnjecteerden.
  Wij worden ervan beschuldigd dat wij zogenaamd zorgen voor de overvolle ziekenhuizen, de duur van de flauwekul pandemie verlengen, niet aan onze zogenaamde burgerplicht voldoen en weet ik veel waarvan nog meer.
  Ze zien het liefst dat 2G eerder gisteren dan vandaag wordt ingevoerd en dat de niet geïnjecteerden niet meer naar hun werk mogen,geen eten meer mogen kopen, etcetera…
  De gepensioneerden onder ons zullen hier wat minder last van ondervinden, maar als je werkt slaat de ‘angst’ je dagelijks om het hart dat er een QR plicht wordt ingesteld op het werk, we zijn er immers nog lang niet vanaf( volgens de machthebbers) en heb het vermoeden dat de grootste ellende nog gaat komen…
  De machthebbers zullen deze flauwekulpandemie koste wat het kost in stand willen houden en mensen die geen kuddegedrag vertonen maar wat graag met de vrijwillige hulp van de meelopers het leven zuur maken.
  Tsja, dat zijn wel feiten die bij menig mens zullen gaan knagen aan de medemenselijkheid.

  Groeten,
  Dobby

  • Ik hoop dus ook dat Jema medemenselijkheid gaat preken bij de vaxxers, zodat ze op gaan houden met hun valse beschuldigingen en denigreren van gezonde mensen (vax-vrijen). Dat zou geweldig zijn…

 5. @ Dobby, Immortal. Ik begrijp de moeilijkheden in deze achterlijke toestand waarin wij de “virus-ontkenners” verkeren.
  Maar laten wij in godsnaam een beetje menselijk proberen te blijven.
  Hoe staat het met jullie familieleden, zijn die wel of niet gevaccineerd?
  Groet, Jema

  • Hoi Jema,

   Ik heb best medemenselijkheid. Maar als je dit soort gevolgen krijgt van de injecties en als je dan toch gaat voor je booster en dat propageert met je booster ben je niet in staat om na te denken.

   Ik heb geen zin voor dit soort mensen, die al mijn vrijheiden willen afpakken omdat ik dat niet wil ervaren, te zorgen. Een hondsdolle hond geef je ook uit menselijkheid een spuitje.

   Groeten,
   Hugo

   • ps,

    In mijn persoonlijke leven ken ik grofweg drie type mensen. Ja ik generaliseer.

    1) Prima lui die geinjecteerd zijn. Die vallen uiteen in twee types. De eerste die het voor het gemak deden. Dan kan ik weer op vakantie en naar de kroeg types. Zonder problemen gooiden ze alle burgerrechten (inc grondwet) overboord en haalde hun schouders op mbt het lot van de weigeraars. Mijn reden van weigeren was trouwens fundamentele rechten en niet willen deelnemen aan een medisch experiment.
    2) De ferfente aanhangers. Daar krijg je echt de bruutste verwenzingen van voor je kiezen.
    3) De daders.

    Waarom zou ik, na het verliezen van twee jaar van mijn leven ook maar iets moeten geven om die mensen? Kijk, als je dat persoonlijk of als familie of vrienden wil doen uiteraard prima. Maar dwing me niet om dat soort mensen verplicht te helpen.

    Hoop dat dat eea verhelderd.

    Groeten,
    Hugo

   • Hoi Hugo,

    Met die categorie geinjecteerden die ik al eerder beschreef, en die jij nu beschrijft, die ongenuanceerde meelopers die ons uit domme frustratie het liefste zien verrekken, daar heb ik ook geen medelijden mee.

    Groeten,
    Dobby

   • Ja, dankzij hun gebrek aan medemenselijkheid sleuren ze medemenselijke mensen mee in de strontstroom. En iedereen die medemenselijke mensen beticht van niet-medemenselijk zijn, moet even pauzeren om zich af te vragen waarom ze er geen behoefte aan hebben medemenselijk te zijn. Want om van medemenselijke mensen te eisen om medemenselijk te zijn met vijandige mensen die terreur uitoefenen op en tegen jou, is op zich een vorm van dictatuur die niet verschilt van de covid dictatuur. Eis gerust van jezelf om medemenselijk te zijn met de vernielers van onze samenleving en jouw civiele rechten, maar eis het niet van je medemens, want dan ben je een passief-agressieve machtswellusteling die een dictatuur op die manier in stand wenst te houden. Ik hoop dat je het nu beter begrijpt, en dat je vanaf nu van de juiste personen gaat eisen dat ze medemenselijk worden, ipv diegenen die reeds zeer medemenselijk zijn. Dan draag je ook nog een steentje bij aan het behouden van de civiele rechten van ons allemaal.

 6. Beste Jema,

  U heeft natuurlijk in principe volkomen gelijk met uw vraag een beetje menselijk te blijven.
  Wat betreft de geïnjecteerden, die zijn er natuurlijk in soorten, maten en met zeer veel verschillende meningen, ze denken natuurlijk niet allemaal zoals de categorie geïnjecteerden zoals ik eerder beschreef en niet elke geïnjecteerde is een QR fan, enkele die ik ken weigeren deze te gebruiken en respecteren mijn mening om de spuit niet te nemen.
  Ik op mijn beurt respecteer hun keuze ondanks dat ik ze heb gewaarschuwd.
  Op mijn werk zijn de meesten van mijn collega’s geïnjecteerd en heb ik het geluk dat mijn collega’s mijn keuze respecteren.
  Mocht 2G worden ingevoerd bij de supermarkt dan zou ik gelukkig met mijn boodschappenlijstje op enkele collega’s kunnen terugvallen.
  Zou het omgekeerd ook voor hen doen.
  Mijn moeder en ik delen dezelfde mening wat vaccins en virussen betreft ´klinklare flauwekul’ dus.
  Mijn man heb ik afgelopen zomer ternauwernood voor de gifspuit kunnen behoeden, hij was bang dat hij problemen op zijn werk zou krijgen, gelukkig is dit tot op heden niet zo.
  Gelukkig heb ik hem kunnen overtuigen om geen gehoor te geven aan deze staatspropaganda.
  Kortom de medische dictatuur zal in heel veel gezinnen, families, werkkringen en achter menig voordeur het nodige stof hebben doen opwaaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in