Japan geeft het voorbeeld: Lockdown is onnodig en schadelijk

0

Naast Zweden heeft een ander land vanwege Corona een lockdown geweigerd: Japan. Nu toont een studie aan dat het land van de kersenbloesems de pandemie tot dusver beter beheerst dan landen die een lockdown hebben gehad, en daarmee stof tot nadenken geeft.

Eigenlijk zou Japan, vanwege zijn hoge bevolkingsdichtheid, zeer slechte omstandigheden hebben om de Coronapandemie het hoofd te bieden. Maar terwijl andere landen hun toevlucht zochten in de lockdown, ging het openbare leven in Japan door. Arbeidsplaatsen bleven open, het openbaar vervoer ging door zoals voorheen, het sociale leven was en is op geen enkele manier beperkt, restaurants, fitnesscentra etc. bleven open, meldt Wochenblick.

Een studie toont nu aan dat lockdowns niet alleen overbodig maar zelfs schadelijk kunnen zijn. Dit is in ieder geval het resultaat van een studie die onlangs is gepubliceerd door Sawako Hibino, Kazutaka Hayashida, Andrew C. Ahn en Yasutaka Hayashida. Uit de cijfers blijkt dat 96.534 Japanners sinds het begin van de pandemie positief hebben getest op SARS-CoV-2. 1.711 Japanners zijn overleden aan Covid-19. Japan heeft 126,5 miljoen inwoners, wat neerkomt op 14 Covid-19 sterfgevallen per miljoen inwoners. En in Japan waren er al twee Coronagolven, een in het voorjaar en een in de zomer. De laatste is eind juni begonnen en gaat nog steeds door.

De tweede golf gaat echter gepaard met een lager sterftecijfer dan de eerste. Bovendien ebben beide golven uit zichzelf weg. Dit leidt ertoe dat de auteurs van het onderzoek vermoeden dat een lockdown meer kwaad dan goed doet. Zij vermoeden dat de gemakkelijke verspreiding van het virus in Japan en vooral in Tokio heeft geleid tot een verkorting van de duur van de epidemie – en dat de kudde-immuniteit al is bereikt of op handen is. Ze vermoeden ook dat lockdowns de mogelijke infectietijd verlengen. In Japan is het in ieder geval gelukt om risicogroepen te beschermen en ervoor te zorgen dat het virus zich snel verspreidt.

  Beestachtig politiegeweld op maskerloze Fransman wijst op angstaanjagende toekomst voor lockdown Europa

De reden hiervoor is op dit moment nog onduidelijk. Of het nu komt door het feit dat het dragen van mondkapjes wijdverspreid is en dus de virale lading wordt verminderd, het komt door het voedselpatroon, een basisimmuniteit omdat soortgelijke virussen al verspreid zijn in Japan, of dat er een andere Coronastam op komst is in Japan, moet nog worden onderzocht. Op basis van de studie kan, althans voor Japan, het percentage van degenen die overlijden aan SARS-CoV-2 worden berekend op 0,0006 procent.

Zweden weigert nieuwe lockdownmaatregelen op te leggen: “De mensen hebben genoeg geleden”

Vorig artikelEerste arrestatie wegens verkiezingsfraude na Amerikaanse verkiezingen – maatschappelijk werkster buitte gehandicapten uit
Volgend artikelIsraëlische minister en een voormalige Britse ambassadeur: met Biden zal er weer oorlog worden gevoerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in