Oekraïne is machteloos om te voorkomen dat Rusland de hightech bewapening van het Westen neutraliseert, wekelijks voor naar schatting 2 miljoen dollar aan door het Westen gefinancierde drones vernietigt en zijn eigen dronezwermen tegen hen inzet, schrijft Andrew Korybko.

The Economist publiceerde vorige week een stuk over hoe “Rusland zijn superioriteit in elektronische oorlogsvoering begint te laten gelden“, dat een aantal feiten bevat waarvan de meeste mensen zich waarschijnlijk niet bewust zijn. Bijvoorbeeld: “Oekraïne ontdekte in maart dat zijn Excalibur GPS-geleide granaten plotseling off-target raakten, dankzij Russische storing. Iets soortgelijks begon te gebeuren met de JDAM-ER geleide bommen die Amerika had geleverd aan de Oekraïense luchtmacht, terwijl de door Oekraïne gelanceerde HIMARS GMLRS langeafstandsraketten ook hun doel begonnen te missen. In sommige gebieden dwaalt nu een meerderheid van de GMLRS-raketten af.”

Deze specifieke onthulling bewijst dat Rusland de hightech wapens heeft geneutraliseerd die Oekraïne van het Westen heeft gekregen en die eerder door de mainstream media werden gesponnen als “game-changers”. The Economist gaat verder met het inlichten van hun lezers door hen te informeren dat “(Oekraïense drone) verliezen door Russische EW, die ofwel hun geleidingssystemen vervormt of hun radioverbindingen met hun operators verstoort, soms oplopen tot meer dan 2.000 per week.”

Als je bedenkt dat elke drone volgens hun rapport rond de $1.000 kost, komt dit erop neer dat Rusland elke week voor $2 miljoen aan Oekraïense drones neerhaalt, die waarschijnlijk allemaal door het Westen zijn gefinancierd. Als gevolg hiervan schreef The Economist: “Het luchtruim boven het slagveld is nu vol met Russische drones. Rond Bakhmut schatten Oekraïense soldaten dat Rusland twee keer zoveel aanvalsdrones inzet als zij kunnen.”

  Europa: Steeds meer de slaaf van Amerika

Dat is nog niet alles, want The Economist citeerde twee RUSI-experts die hen vertelden dat “het (EW) systeem (dat Rusland gebruikt) een bereik heeft van 10 km en de controle over de drone kan overnemen, terwijl het de coördinaten van de plaats van waaruit het wordt bestuurd, met een nauwkeurigheid van één meter, kan verwerven voor verzending naar een artilleriebatterij.” Elk van de naar schatting 10.000 drone-piloten in Oekraïne die ze in hun rapport noemen, loopt dus het risico om kort na het lanceren van hun apparaat op het slagveld gedood te worden.

Ze sloten hun stuk af met het citeren van een Amerikaanse expert die bevestigde dat zijn land de export van zijn EW-apparatuur naar Oekraïne beperkte, wat lezers kunnen vermoeden om te voorkomen dat het in de handen van Rusland zou vallen. Een andere expert van een Duitse denktank vertelde The Economist ronduit dat “de capaciteiten van de NAVO misschien niet zo goed zijn als die van Rusland” en speculeerde dat Rusland “de frequenties en technieken voor channel-hopping” van dergelijke apparatuur zou kunnen doorgeven aan China.

Om deze redenen is het Westen terughoudend in het versterken van Oekraïnes EW-capaciteiten, waardoor Oekraïne machteloos staat om Rusland te stoppen met het elimineren van de hightech bewapening van het Westen, het vernietigen van een geschatte $2 miljoen aan drones per week en het inzetten van zijn eigen dronezwermen tegen hen. Te midden van deze scheve verhoudingen is er geen realistische manier waarop Oekraïne nog meer grondgebied kan terugwinnen en ze staan op het punt om nog meer te verliezen naarmate het conflict langer duurt. Het is dan ook geen wonder dat het Westen het conflict wil bevriezen.

  Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalisten

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duurzame vrede met Rusland? Is dat mogelijk?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland lanceert ‘grootste’ Shahed-136 droneaanval ooit op Kiev; Oekraïne krijgt voorproefje van winteroffensief
Volgend artikelMarcheren voor Israël?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ze verlieten de Zwarte Zee: de torpedojager Defender en het fregat Evertsen durfden “op de terugweg” niet voor de kust van de Krim te passeren

  Het werd bekend dat de Britse torpedojager Defender en het fregat van de Nederlandse Marine Evertsen de Zwarte Zee verlieten. Deze oorlogsschepen van de NAVO-landen worden “herinnerd” in termen van hun aanwezigheid in het Zwarte Zeegebied door provocaties nabij de zeegrenzen van de Russische Federatie. De Britse torpedojager viel de territoriale wateren van Rusland in de regio Sebastopol binnen en ging door het watergebied dat was afgesloten door het Russische ministerie van Defensie. En het Nederlandse fregat probeerde richting de Straat van Kertsj te varen. In het eerste geval opende het schip van de kustwacht van de Russische Federatie een waarschuwingsvuur en kondigde het ministerie van Defensie ook aan dat er bommen op zijn koers zouden vallen. In de tweede zaak beschuldigde het Nederlandse commando de Russische piloten van “onveilige acties” die “leidden tot problemen met elektronische apparatuur aan boord van het fregat”. >>>

  https://nl.topwar.ru/184683-pokinuli-chernoe-more-jesminec-defender-i-fregat-evertsen-ne-reshilis-projti-u-beregov-kryma-na-obratnom-puti.html

 2. Grijns. Koekje eigen deeg?…….en dan zuur kijken zeker.

  Kom jongens. Jullie vonden het zo’n leuk spelletje.

  Godnogtoe……..als ik die hypocriete rotsmoelen bekijk van dat staatstuig wat hier zo graag aan meewerkt…….ik gun ze stuk voor stuk inmiddels dat stuk touw om die nek.

 3. Als de Russen de controle over Oekraïense drones kan overnemen betekent dit dat Oekraïne mogelijks onder vuur kan komen te liggen van hun eigen drones.
  De ironie, de ironie….

  • Fem november 26, 2023 Bij 19:24

   Dat niet alleen.De kortzichtigheid van die lijers,of….Het is vooropgezet en speeld Putin gewoon nog mee.Maar dat denk ik eigenlijk niet meer.
   Ook dit is natuurlijk een stukje propaganda.Maar hey,tis oorlog.
   Het schaakspel op wereldniveau is nog lang niet beslecht.
   Ukraine wordt opgegeven.
   Breekt straks de pleuris uit in Taiwan.
   Het gaat van cojona naar ukraine naar palestina naar….

   • @ Dutch Mountains november 26, 2023 Bij 19:58,
    Het zijn enkel afleidingstechnieken om het Europese volk af te leiden wat er achter de schermen allemaal gebeurd. Het huidige geld wat uit niets gecreëerd wordt is ten einde, het nieuwe digitale QSF wordt nu wereldwijd uitgerold. Elke (centrale) bank moest op 19-11-2023 ISO 20022 gecertificeerd zijn. Anders verloor het zijn banklicentie, daar nu blijkt 98% van de banken niet aan te voldoen. In NL was alleen ING zover. De rest zijn nu zombie banken. Want als er geen geld uit het niets meer kan gecreëerd worden, kan er geen oorlogje meer gespeeld worden. De regeringen zullen ook enorm moeten inkrimpen, want die kunnen ook niet meer oneindig geld uit het niets uitgeven. Daar ze alle toch failliet zijn en niet meer bevoegd zijn. De komende weken, zal alles in de wereld imploderen, nu het fiatgeld opraakt. 209 landen hebben al ingestemd om met het QSF systeem verder te gaan.

 4. Volgens Ursula von der Crazy, hebben de Russen zulke grote problemen, dat zij chips uit wasmachines moeten slopen om hun raketten nog te laten werken.
  een koud kunstje dus om ze effe the pakken

 5. Twee jaar geleden was Het Westen overtuigd dat Rusland zou in elkaar storten door internationale isolering van de rest van de wereld. Het is net dezelfde fout als Hitler die overtuigd was dat het communistisch regime zou in storten door operatie Barbarossa. Binnen een jaar verdwijnt Biden van het politieke toneel en laat een grote puinhoop achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in