Rusland blijft door het hele land Oekraïense stellingen bestoken en Oekraïne blijft volhouden dat het Russische raketten neerschiet en dat de Russische aanvallen onbeduidend zijn. Welnu, zoals Chris Berman van ESPN graag zei: “laten we naar de videoband gaan.” De volgende video levert duidelijk bewijs dat het Oekraïense luchtverdedigingssysteem niet werkt (u kunt de lanceringen van Patriot- of IRIS-batterijen zien) en dat Rusland het Oekraïense luchtverdedigingssysteem aan diggelen schiet. Concentreer u op het kwadrant linksonder in de video, schrijft Larry Johnson.

Oekraïne lanceerde een paar raketten en die verdwenen in de nacht. Op 17 seconden ziet u de eerste enorme explosie op een positie die raketten had gelanceerd. Gezien de grootte van de explosie liepen de Oekraïense eenheden op zijn minst aanzienlijke schade op. Kijk naar de 1:39 markering op de video. Oekraïne probeerde blijkbaar een raket te lanceren die geen onderschepping verrichtte en terugviel in de stad Kiev en ontplofte.

Oekraïne heeft niet de wapensystemen die hetzelfde met Rusland kunnen doen. Het enige dat Oekraïne kan doen is artilleriegranaten afvuren op burgerdoelen langs de grens. Het doden van Russische burgers versterkt het standpunt van het Kremlin dat Oekraïne niet langer opereert als een conventioneel leger en behandeld moet worden als een terroristische dreiging. Dat betekent dat we kunnen verwachten dat Rusland zijn aanvallen op “besluitvormingscentra” in Oekraïne zal uitbreiden, wat betekent dat het Oekraïense leiderschap dat verantwoordelijk is voor militaire en inlichtingenactiviteiten, het doelwit wordt. Ik weet zeker dat het Westen zal huilen van verontwaardiging, maar er is weinig dat het kan doen om een verandering in de strategie van Rusland af te dwingen.

  Van een Franse legerofficier...

Het vermogen van het Westen om de openlijke steun aan Oekraïne voort te zetten, wordt uitgehold door een reeks negatieve economische berichten. De Europese Unie als geheel glijdt af naar een recessie. Philip Pilkington doet verslag:

Vorige week kondigde Duitsland aan dat, nadat het overheidsbureau voor de statistiek zijn recente BBP-cijfers had herzien, het duidelijk was dat het land in een recessie zat. In de recente geschiedenis hield het land meestal goed stand toen de wereldeconomie verzwakte ten opzichte van enkele zwakkere economieën in Europa. Maar deze keer lijkt het erop dat Duitsland voorop loopt in de recessie.

Dat komt omdat de recessie die nu boven Europa dreigt te komen, fundamenteel anders is dan eerdere recessies. De komende recessie is niet zomaar een ommekeer in de conjunctuurcyclus. Het zou wel eens het begin kunnen zijn van de deïndustrialisatie van de Europese economie, die niet langer toegang heeft tot goedkope Russische energie.

Ook de Verenigde Staten vertonen tekenen van zwakte. Het Bureau of Labor Statistics heeft eerdere optimistische rapporten bijgesteld en een somberder oordeel gegeven:

De arbeidsproductiviteit van het niet-agrarische bedrijfsleven daalde in het eerste kwartaal van 2023 met 2,1 procent, meldde het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics vandaag, terwijl de productie met 0,5 procent steeg en het aantal gewerkte uren met 2,6 procent toenam. (Alle driemaandelijkse procentuele veranderingen in deze publicatie zijn voor seizoensinvloeden gecorrigeerde jaarcijfers). De arbeidsproductiviteit werd met 0,6 procentpunt naar boven bijgesteld, het gecombineerde effect van een opwaartse bijstelling met 0,3 procentpunt van de productie en een neerwaartse bijstelling met 0,4 procentpunt van de gewerkte uren. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden daalde de arbeidsproductiviteit van niet-agrarische bedrijven met 0,8 procent, als gevolg van een stijging van de productie met 1,4 procent en een stijging van het aantal gewerkte uren met 2,2 procent. (Zie tabel A1.) De productiviteitsdaling van 0,8 procent is de eerste keer dat de reeks van veranderingen in vier kwartalen vijf achtereenvolgende kwartalen negatief is gebleven; deze reeks begint in het eerste kwartaal van 1948.

Aan de horizon doemt een moment van afrekening op. De Verenigde Staten en Europa zullen hun financiële en militaire steun aan Oekraïne niet kunnen volhouden, ongeacht wat Oekraïne bereikt in zijn langverwachte offensief. De Verenigde Staten hebben een fatale fout gemaakt door aan te nemen dat ze militaire operaties zoals in Irak en Afghanistan konden uitvoeren of ondersteunen zonder een oorlogseconomie te creëren. De steun van Washington aan terroristische aanslagen binnen Rusland verhardt de positie van Moskou tegenover het Westen en maakt het onwaarschijnlijker dat er via onderhandelingen een oplossing voor de oorlog in Oekraïne kan of zal komen.

  Viktor Orbán: "Wereldoorlog 3 klopt op de deur - dit is een zeer gevaarlijk moment"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Willen jullie de totale deïndustrialisatie?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Tsjetsjenen hebben de taak op zich genomen om de enclave Marinka van Donetsk, die sinds 2014 in handen van de Oekraïners is, “schoon te maken”
Volgend artikelNederlandse consumentenprijzen stijgen sterk – gegevens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen. Usa plan is dan geslaagd; een concurrent minder.
  Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor, onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  En de Brusselse bende doet hier dapper aan mee met de , door usa opgedragen, krankzinnige sancties. Dag goedkope energie, dag industrie, dag Pleuro. Arm volk dat zulke lijers (geen leiders) heeft, die niet voor de belangen van het Europese volk staan, maar gehoorzamen aan usa grillen en de idioterie van Schwabber. (En ook daaag dollar)
  Hoogmoed komt voor de val.

 2. Normaal dat de luchtafweer niet werkt.
  Poetin is niet gek.
  Hij stuurt wat droontjes van 20.000; de Oekies vallen ze aan met raketten van 3,5 millioen en laten zien waar de Patriots staan; Poetin stuurt een Kinzahl naar de Patriots op bezoek.

  De patriots staan in woonwijken. Brengen veel schade aan burgers….
  ———————————————
  De oekies hebben de oorlog verloren.
  Kan nog wat verlengt worden meet wapenleverancies.

  Ik denk dat de Nato wat van plan is gedurende die grote oefening.
  Als ik in Poetins schoenen stond, zou ik zeggen tegen de demente gek in Washington: je haalt binnen 24 uur de Oekie troepen uit Rusland weg, of sturen een Kinzahl op een USA grote stad, en daarna ieder uur dat de Oekies er nog zijn, nog eentje.
  Uiteraard bericht via media, Fox nieuws of zo.

 3. Dat hoef Poetin niet eens te doen , de usa heeft reeds alle kruit verschoten eveneens de nato ,Nu gaan ze met hun travestietenleger op zogenaamde oefening ( zonder bijbedoelingen ????????) Denk dat Poetin alles al klaar heeft staan om met dat zootje ongeregelheid kortemetten te maken.

 4. De Russische federatie heeft geen haast, tenzij het uitschakelen van de direkte bedreiging voor de Russische bevolking in de regio (RF en vroegere delen van Oekraïne). De verwoesting van de nato landen doen deze zelf. Neem bv. de recessie: als het Belgisch BNP in 2 jaar stijgt (in cijfers) van bv. 400 miljard naar 408 miljard (2% in cijfers) maar de euro van nu is 25% minder waard dan deze van 2 jaar geleden, dan hebben we een “nulgroei” als het BNP van nu 500 miljard zou bedragen. Een reële waarde van de devaluatie vinden we met de euro te vergelijken met een vaste waarde, al vele honderden jaren, nl. goud.
  Toen ca. 2 jaar geleden de europese kommissie startte met het goedkope Russische gas te vervangen door duur Russisch gas, via China, aangevuld met zeer duur gas uit de VS, en goedkoop Russische olie te vervangen door dure Russische olie, via India of Saudi Arabië, was de goudprijs in euro +/- 48000 € per kg. (in 2021) Nu is dit ca. 60 000 € per kg, ofwel een devaluatie van om en bij de 25 % van de Euro in 2 jaar. (Iets gelijkaardig voor de VS-dollar)
  Hoe langer de RF de nato oorlog rekt, hoe groter de economische verwoesting in de nato-landen, ten aan zien van de rest van de wereld.

   • De evolutie van de goudprijs vindt je ondermeer op bv. http://www.goudnl.nl, zie op de grafiek van de laatste 10 jaar. In 2021 schommelde deze tussen 45500 en 50000 € per kg. Voor de huidige (aankoop )prijs zie bv.de sites van Antwerpse goudbank, of Europese goudstandaard. Deze schommelt nu rond de 60 000 € per kg, voor kleinere hoeveelheden ( minder dan 250 gr ) is dit iets meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in