Britse soldaten van de Queen's Royal Hussars voeren de Offensive Operations baan uit tijdens de Strong Europe Tank Challenge, 5 juni 2018. (Foto Credit: U.S. Army)

Op 3 februari heeft het Sudoplatov Bataljon, bemand door vrijwilligers in de regio Zaporozhye, een beloning van 12 miljoen roebel (€160.000) uitgeloofd voor elke werkende Challenger 2, M1A2 Abrams of Leopard 2 main battle tank die veroverd wordt tijdens de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne, bericht Southfront.org.

“Het Sudoplatov Bataljon kondigt officieel aan dat het 12 miljoen roebel zal betalen voor elke operationele Leopard-, Abrams- of Challenger-tank die in bezit wordt genomen,” aldus het bataljon op zijn Telegramkanaal.

Het Sudoplatov Bataljon is een van de verschillende pro-Russische vrijwilligersformaties die werden gevormd na het begin van de speciale militaire operatie vorig jaar.

De beloning kwam op het moment dat Oekraïne zich voorbereidt op de ontvangst van tientallen westerse main battle tanks van zijn bondgenoten. Op 14 januari kondigde het Verenigd Koninkrijk aan dat het 14 Challenger 2 tanks zou leveren aan de Kievse strijdkrachten. Later, op 25 januari, kondigden de Verenigde Staten aan 31 Abrams-tanks te zullen sturen. Op dezelfde dag bevestigde de Duitse regering dat zij 14 Leopard 2 tanks zou overdragen en toestemming zou geven voor wederuitvoer naar andere landen.

Eerder deze week bood het Russische bedrijf Fores vijf miljoen roebel (€66.000 euro) in contanten aan de eerste soldaten die in Oekraïne een tank van westerse makelij vernietigen of veroveren. Het in de Oeral gevestigde bedrijf, dat proppants maakt voor de energie-industrie, beloofde ook 500.000 roebel (€6.600) te betalen voor alle daaropvolgende eliminaties.

De levering van westerse tanks aan Oekraïne is bedoeld om de Kievse troepen klaar te stomen voor een grootschalig offensief tegen het Russische leger in het voorjaar.

  Nog een snapshot van Kievs militaire ineenstorting: Maar het is nog niet voorbij

Het Russische staatstechnologiebedrijf Rostec heeft al gewaarschuwd dat de bestaande Russische antitankraketten en granaten meer dan geschikt zijn om tanks van westerse makelij te vernietigen, met name de Duitse Leopard 2.

Pro-Russische militaire Telegramkanalen delen al posters die wijzen op de zwakke punten van Challenger 2, Abrams en Leopard 2 tanks.

President Vladmir Poetin zei op een evenement ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de overwinning in de Slag om Stalingrad dat Rusland meer dan alleen gepantserde voertuigen heeft om de dreiging van tanks van westerse makelij het hoofd te bieden.

“Degenen die Europese landen, waaronder Duitsland, in een nieuwe oorlog met Rusland trekken, en … verwachten een overwinning op Rusland te behalen op het slagveld, begrijpen blijkbaar niet dat een moderne oorlog met Rusland voor hen heel anders zal verlopen We sturen onze tanks niet naar hun grenzen, maar we hebben de middelen om te reageren, en het zal niet eindigen met het gebruik van pantservoertuigen, dat moet iedereen begrijpen,” zei de president.

Al met al lijkt het erop dat het Russische leger zich voorbereidt op een jacht op tanks van westerse makelij in Oekraïne. Het uitschakelen van deze tanks zou een grote klap zijn voor het regime in Kiev en zijn bondgenoten, die proberen het conflict zo lang mogelijk gaande te houden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

  Kol. Macgregor waarschuwt NAVO probeert WOIII te beginnen, stuurt Amerikaanse troepen om Rusland aan frontlinie te bestrijden

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse kolonel: “Oekraïne heeft 400.000 slachtoffers – De Russen hebben op vele fronten “grote vleesmolens” opgezet”!
Volgend artikelOekraïne Situatierapport: Gesprekken VS-Rusland, Terugtrekking Bakhmut, Lachwekkende aantallen slachtoffers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het jachtseizoen wordt binnenkort geopend voor de Russen.
  Terwijl de onvoorstelbaar stomme Zweedse jagers de toegestane hoeveelheid elanden die ze mogen schieten vaak niet meer halen omdat ze ‘op’ zijn, kunnen de Russen straks vrijuit op westerse tanks gaan jagen.
  En dat allemaal om de Europese ‘mainstream-news-believers’ te laten geloven dat Oekraïne een oorlog aan het winnen is.
  Kunnen we Kaisa Ollongren niet alvast promoveren tot tank commender?

 2. En laat Wopke snel zijn dienstplicht invoeren zodat er nog wat schapen naar het front kunnen.
  Dat geeft hier weer de broodnodige Lebensraum.
  We worden met zijn allen in de 3e WO geduwd.
  Ik stond erbij en keek erna..

 3. Om Duitse, Amerikaans of Engelse tanks buit te maken, adviseer ik de Russen om gebruik te maken van neutronenbommen. De bemanning is dan uitgeschakeld, en de tanks zelf zijn gemakkelijk over te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in