Clown World: Kunstenaar verkoopt onzichtbaar beeldhouwwerk voor 18.000 dollar

13
Foto van Salvatore Garau staande naast zijn "beeldhouwwerk".

Een Italiaanse kunstenaar is erin geslaagd een van zijn werken voor duizenden dollars te verkopen – het stuk is echter niet veel om naar te kijken. In feite is het helemaal niets.

Het “Io sono” (Ik ben) “beeldhouwwerk”, gemaakt door de 67-jarige kunstenaar Salvatore Garau, werd onlangs op een veiling verkocht voor ongeveer 18.000 dollar – ondanks het feit dat het niet fysiek bestaat, bericht infowars.com.

Het niet-bestaande “beeldhouwwerk” ontleent zijn waarde blijkbaar aan Garau’s beschrijving van de lege ruimte, niet als “niets”, maar als een “vacuüm”.

“Het vacuüm is niets meer dan een ruimte vol energie, en zelfs als we het leegmaken en er niets overblijft, heeft dat niets volgens het Heisenberg onzekerheidsprincipe een gewicht. Daarom heeft het energie die wordt gecondenseerd en omgezet in deeltjes, dat wil zeggen, in ons”, beweert de kunstenaar.

Garau beweert ook dat de lege ruimtes waarin hij het bestaan van een “immaterieel  beeldhouwwerk” aanwijst, gevuld zijn met energie.

“Wanneer ik besluit een immaterieel beeldhouwwerk in een bepaalde ruimte tentoon te stellen, zal die ruimte op een precies punt een bepaalde hoeveelheid en dichtheid van gedachten concentreren, waardoor een beeldhouwwerk ontstaat die, vanuit mijn naam, de meest uiteenlopende vormen zal aannemen. We geven immers geen vorm aan een God die we nooit hebben gezien?”, voegt hij eraan toe.

Juist.

Ondanks zijn afwezigheid werd Garau’s “beeldhouwwerk” op 18 mei in het veilinghuis Art-Rite in Italië verkocht; de koper kreeg een papiertje mee.

“Aangezien er geen fysieke weergave van het kunstwerk is en het niet fysiek of digitaal kan worden gereproduceerd, kreeg de koper alleen een certificaat dat garandeerde dat hij inderdaad de onzichtbare kunst van Garau had gekocht”, legt Pop Inquirer uit.

  Hooggerechtshof van Italië onthult wie de Amerikaanse verkiezingen heeft gestolen

Garau voegt eraan toe dat de koper het “beeldhouwwerk” in een privéruimte met afmetingen van 150 cm bij 150 cm moet plaatsen.

Dit is niet Garau’s eerste “immateriële” werk.

Vorig jaar zette hij een installatie op aan de Piazza de Scalla in Milaan, Italië waar hij beweerde dat een vierkant gebied een onzichtbaar beeldhouwwerk bevatte, getiteld, “Boeddha in Contemplatie”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”



Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHartspierontsteking bij jonge mannen na vaccinatie – Israël vermoedt verband
Volgend artikelHuiveringwekkende studie toont aan dat mRNA-vaccin nanodeeltjes door het hele lichaam circuleren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Dit zegt alles over hoe debiel al die robotmatige volg mensen zijn. Weer iets nieuws na een flesje origineel grachtenwater, een scheet in een potje, een schilderij geschilderd met vliegenpoep, een boek zonder woorden waar grif voor wordt betaald. Wie is gek? De kunstenaar die hier fors aan verdiend of de steeds groter wordende massa van leeghoofdige volgers omdat zij vooruitstrevend zijn door het als eersten volgen van iedere moderne ontwikkeling? Zie hoe de debielen op dat Fakebook achter de keizer zonder kleren lopen aan te hobbelen. Als ze er maar bij kunnen horen. Dan bestaan ze! Ach ouwe ga eens met je tijd mee en laat je inspuiten met rioolwater, dat is goed voor je woke zijn! Oh ja en het stopt net als Gates zijn vaccin je ziekte leven! Dan hoeft D66 dat niet meer te doen!

 2. Een paar maanden gelden hebben ze een foto collage verkocht voor een paar miljoen die alleen op internet bestond en samengesteld was uit 100den fotoos van het internet.
  Ook iets wat je dus niet kon vast houden of ophangen, maar iedereen kon zien thuis op een computer.

 3. Als je mensen kan laten geloven in een ontzichtbaar vriendje, dan kan je ze ook een ontzzichtbaar beeldhouwwerk verkopen.
  Het hangt er maar net van af waar jij in wilt geloven.
  Beide leven alleen maar tussen je oren en in je fantasie.

  • Maar als je een onzichtbaar vriendje hebt moet je naar de psychiater, vaak volgens de dezelfde mensen die zo’n onzichtbaar kunstwerk prachtig vinden

   • Nee hoor, als er 1 onderwerp is waar ze hier graag over schrijven dan is dat wel over hun onzichtbare vriendje.
    Ik noem het ook verder een storing in je hoofd, maar dat is mijn mening.
    Maar dat kan je wel grootste ruzies opleveren op een forum,
    Zelf een ban als het helemaal uit de hand dreigt te lopen..

 4. Veel mensen willen graag geloven. Geloven in iets onzichtbaars, ontastbaars. Daarom ook annu nu de virusideologie. Het MOET bestaan, het is niet mogelijk dat er niets (aan de hand) is.

  • Kan mij ook niet voorstellen dat de man daar geen begrip voor zou hebben.
   Hij kan toch moeilijk gaan beweren dat ie opgelicht is.
   Maar de bezorging was dan wel weer gratis en je hoeft er geen ruimte voor te maken en het past in ieder huishouden.
   Ik vind het eigenlijk best wel goed bedacht.
   Nou kan ie nog veel meer onzichtbare kunstwerkjes maken na er eerst 1 verkocht te hebben.

 5. Te koop aangeboden: onzichtbare scooter. eenmalige aanbieding. Nu of nooit.
  Geen verzekering voor nodig, geen helmplicht, en je kan er net zo hard mee rijden als je maar kan bedenken.
  Verder mag je er overal mee rijden en het verbruik is wat je zelf weg werkt aan drank en voedsel onderweg.
  En je hoeft ‘m nergens op slot te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in