Ivermectine, een geneesmiddel dat wordt gebruikt om parasieten in derde-wereldlanden te bestrijden, zou voor minder dan een $ 1 per dag kunnen helpen de duur van de infectie te verkorten voor mensen die het coronavirus hebben opgelopen, volgens recent onderzoek door Sheba Medical Center in Tel Hashomer, schrijft The Jerusalem Post.

Prof. Eli Schwartz, oprichter van het Center for Travel Medicine and Tropical Disease bij Sheba, voerde van 15 mei 2020 tot eind januari 2021 een gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbelblinde proef uit om de effectiviteit van Ivermectine te evalueren bij het verminderen van virus shedding [uitscheiding] onder niet-gehospitaliseerde patiënten met milde tot matige COVID-19.

Ivermectine is sinds 1987 goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. De ontdekkers van het geneesmiddel kregen in 2015 de Nobelprijs voor de geneeskunde voor de behandeling van onchocerciasis, een ziekte die wordt veroorzaakt door infectie met een parasitaire rondworm.

In de loop der jaren is het ook gebruikt voor andere aandoeningen, waaronder schurft en hoofdluis. Bovendien is in het afgelopen decennium in verscheidene klinische studies de antivirale werking aangetoond tegen virussen variërend van HIV en griep tot Zika en West Nile.

Het geneesmiddel is ook uiterst goedkoop. Uit een peer reviewede studie die is gepubliceerd in het medisch vaktijdschrift American Journal of Therapeutics blijkt dat de kosten van Ivermectine voor diverse behandelingen in Bangladesh ongeveer $0,60 tot $1,80 bedragen voor een kuur van vijf dagen. In Israël kost het tot $10 per dag, zegt Schwartz.

In de studie van Schwartz werden ongeveer 89 in aanmerking komende vrijwilligers ouder dan 18 jaar, bij wie het coronavirus was vastgesteld en die in door de staat beheerde COVID-19 hotels verbleven, in twee groepen verdeeld: 50% kreeg Ivermectine, en 50% kreeg een placebo, naargelang hun gewicht. Zij kregen de pillen drie dagen achter elkaar, een uur voor de maaltijd.

De vrijwilligers werden getest met een standaard nasofaryngeale swab PCR-test met als doel te evalueren of er een vermindering van de viral load was tegen de zesde dag – de derde dag na het beëindigen van de behandeling. Ze werden om de twee dagen geswabt.

Bijna 72% van de vrijwilligers die met Ivermectine werden behandeld, testten tegen dag zes negatief op het virus. Daarentegen was slechts 50% van degenen die een placebo kregen negatief.

  Miljoenen doden: Vaccindeskundige Geert Vanden Bossche waarschuwt voor vaccinramp

Bovendien werd in de studie gekeken naar de levensvatbaarheid van de kweek, d.w.z. hoe besmettelijk de patiënten waren, en daaruit bleek dat slechts 13% van de Ivermectinepatiënten na zes dagen besmettelijk was, vergeleken met 50% van de placebogroep – bijna vier keer zo veel.

“Onze studie toont eerst en vooral aan dat Ivermectine antivirale activiteit heeft. Het toont ook aan dat er bijna 100% kans is dat een persoon binnen vier tot zes dagen niet besmettelijk zal zijn, wat zou kunnen leiden tot het verkorten van de isolatietijd voor deze mensen. Dit zou een enorme economische en sociale impact kunnen hebben.” zegt Schwartz.

De studie verscheen op de MedRxiv site voor het verspreiden van gezondheidsonderzoek. Het is nog niet peer reviewed.

Schwartz zegt dat andere gelijkaardige studies – hoewel niet allemaal uitgevoerd volgens dezelfde dubbelblinde en placebo-normen als de zijne – ook een gunstige invloed van Ivermectine behandeling aantoonden.

Zijn studie bewees niet dat Ivermectine effectief is als profylacticum, wat betekent dat het ziekte kan voorkomen, benadrukte hij, noch toonde het aan dat het de kans op ziekenhuisopname vermindert. Andere studies hebben dat bewijs echter wel geleverd, voegde hij eraan toe.

Bijvoorbeeld, de studie eerder dit jaar gepubliceerd in het American Journal of Therapeutics benadrukt dat “een review door de Front Line COVID-19 Critical Care Alliance de bevindingen van 27 studies over de effecten van Ivermectine voor de preventie en behandeling van COVID-19 infectie samenvatte, met de conclusie dat Ivermectine “een sterk signaal van therapeutische werkzaamheid tegen COVID-19 laat zien.”

“Uit een andere recente evaluatie bleek dat Ivermectine het aantal sterfgevallen met 75% verminderde,” aldus het rapport.

Maar Ivermectine is niet zonder controverse, en daarom, ondanks de hoge niveaus van coronavirus wereldwijd, zijn noch de FDA noch de Wereldgezondheidsorganisatie bereid geweest om het goed te keuren voor gebruik in de strijd tegen het virus.

Prof. Ya’acov Nahmias, een onderzoeker aan de Hebrew University of Jerusalem, heeft vraagtekens geplaatst bij de veiligheid van het geneesmiddel.

“Ivermectine is een chemisch therapeutisch middel, en er zijn aanzienlijke risico’s aan verbonden. We moeten zeer voorzichtig zijn met het gebruik van dit soort medicatie om een virale ziekte te behandelen waarvan de overgrote meerderheid van de bevolking ook zonder deze behandeling zal herstellen.” zei hij in een eerder interview.

  De Covid Conclusie

Tijdens Schwartz’ studie was er geen enkel signaal van significante bijwerkingen onder gebruikers van Ivermectine.

Slechts vijf patiënten werden doorverwezen naar ziekenhuizen, waarvan er vier in de placebo-groep zaten. Eén Ivermectinepatiënt ging naar het ziekenhuis met klachten over kortademigheid op de dag van de rekrutering. Hij ging door met de behandeling met Ivermectine en werd een dag later in goede conditie naar het hotel teruggestuurd.

De FDA stelt op haar website dat zij “meerdere meldingen heeft ontvangen van patiënten die medische ondersteuning nodig hadden en in het ziekenhuis zijn opgenomen na zelfmedicatie met Ivermectine.”

De “FDA heeft Ivermectine niet goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling of preventie van COVID-19 bij mensen,” zegt het. “Ivermectine tabletten zijn goedgekeurd in zeer specifieke doses voor sommige parasitaire wormen, en er zijn topische (op de huid) samenstellingen voor hoofdluizen en huidaandoeningen zoals rosacea. Ivermectine is geen antiviraal middel (een geneesmiddel om virussen te behandelen). Het innemen van grote doses van dit geneesmiddel is gevaarlijk en kan ernstige schade veroorzaken.”

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft ook het gebruik van het geneesmiddel afgeraden, behalve in klinische proeven.

In tegenstelling hiermee zegt Schwartz dat hij zeer teleurgesteld is dat de WHO geen steun gaf aan een proef om te bepalen of het medicijn levensvatbaar zou kunnen zijn.
Vorige maand kondigde de Universiteit van Oxford een groot onderzoek aan naar de effectiviteit van Ivermectine.

Schwartz zegt dat hij ongeveer een jaar geleden geïnteresseerd raakte in het onderzoeken van Ivermectine, “toen iedereen op zoek was naar een nieuw geneesmiddel” voor de behandeling van COVID-19, en er veel moeite werd gedaan om Hydroxychloroquine te evalueren, dus besloot hij mee te doen aan de inspanning.

“Omdat Ivermectine op mijn plank lag, omdat we het gebruiken voor tropische ziekten, en er aanwijzingen waren dat het zou kunnen werken, besloot ik ervoor te gaan,” zegt hij.

Onderzoekers op andere plaatsen in de wereld begonnen rond dezelfde tijd het geneesmiddel te onderzoeken. Maar toen ze positieve resultaten begonnen te zien, wilde niemand ze publiceren, zegt Schwartz.

“Er is veel tegenstand. We probeerden het te publiceren, en het werd door drie vaktijdschriften weggeschopt. Niemand wilde er zelfs maar van horen. Je moet je afvragen hoe dat komt als de wereld lijdt.” zegt hij.

  Dr. Coleman: Wat doet de covid prik met de hersenen?

“Dit geneesmiddel zal geen grote economische winst opleveren, en dus wil Big Pharma er niets mee te maken hebben.” aldus Schwartz.

De luidste oppositie tegen Ivermectine komt van Merck Co., die het medicijn in de jaren ’80 produceerde. In een publieke verklaring over Ivermectine op zijn website in februari, zei het:

“Wetenschappers van het bedrijf blijven de bevindingen van alle beschikbare en opkomende onderzoeken naar Ivermectine voor de behandeling van COVID-19 zorgvuldig onderzoeken op bewijs van werkzaamheid en veiligheid. Het is belangrijk op te merken dat, tot op heden, onze analyse uit preklinische studies geen wetenschappelijke basis voor een potentieel therapeutisch effect tegen COVID-19 heeft geïdentificeerd; geen zinvol bewijs voor klinische activiteit of klinische werkzaamheid bij patiënten met de COVID-19 ziekte, en een verontrustend gebrek aan veiligheidsgegevens in de meerderheid van de studies.”

Maar Merck heeft geen eigen studies gestart naar Ivermectine.

“Je zou denken dat Merck blij zou zijn te horen dat Ivermectine nuttig zou kunnen zijn voor coronapatiënten en zou proberen het te bestuderen, maar ze verklaren luidkeels dat het middel niet mag worden gebruikt. Een miljard mensen namen het. Zij gaven het aan hen. Het is een grote schande.” zegt Schwartz.

En niet verder gaan met Ivermectine kan mogelijk de tijd verlengen die nodig is voor de wereld om te kunnen leven naast het virus, zegt hij.

“Het ontwikkelen van nieuwe medicijnen kan jaren duren; daarom zou het identificeren van bestaande medicijnen die kunnen worden hergebruikt tegen COVID-19 en die al een bewezen veiligheidsprofiel hebben door decennia van gebruik, een kritieke rol kunnen spelen in het onderdrukken of zelfs beëindigen van de SARS-CoV-2 pandemie,” schreven de onderzoekers in het American Journal of Therapeutics.

“Het gebruik van reeds bestaande medicijnen kan vooral belangrijk zijn omdat het maanden, mogelijk jaren, kan duren voordat een groot deel van de wereldbevolking gevaccineerd is, vooral onder bevolkingsgroepen met een laag tot gemiddeld inkomen.”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Ivermectin, het medicijn dat COVID heeft verslagen – “De waarheid zal uiteindelijk zegevieren”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe mensheid onder de 500.000.000 houden? – Anonieme Stonehenge-achtige “Georgia Guidestones” verordenen massale bevolkingsvermindering noodzakelijk onder het mom van “behoud”
Volgend artikelAmerikaans bedrijf geeft 1000 dollar aan vaccinatieweigeraars om zich te laten vaccineren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De PCR-tests werken niet om een actieve infectie met covid19 vast te stellen. We blijven dat allemaal zeggen, nietwaar, maar we schijnen niet te kunnen begrijpen wat het betekent, want hoewel we weten dat PCR-tests niet werken om infectie vast te stellen, blijven we alle statistieken accepteren die het resultaat zijn van de aanname dat PCR-tests infectie vaststellen, schrijft Catte Black.
  https://www.frontnieuws.com/herhaal-wat-ik-zeg-de-pcr-tests-werken-niet/

 2. Vreemd dat een Israëlische wetenschapper beweert dat COVID-19 te behandelen is met Ivermectine.
  COVID-19 is een codenaam voor een vaccinpaspoort i.c.m. kunstmatige intelligentie en NIET een bewezen ziekte. De leugen duurt voort en wetenschappers zijn blijkbaar geen kenners. Ze lullen maar wat.

  • Klopt, je zal toch eerst iets moeten bewijzen dat er iets bestaat en aantonen en isoleren.
   Je kan er niet zomaar van uit gaan dat er waarschijnlijk iets zou kunnen bestaan.
   Dan zit je onzin te kletsen en heb je het nergens over.

 3. Het verbod op het gebruik van Ivermectine komt RECHTSTREEKS VAN Pfizer❗️
  Landen die een contract met Pfizer hebben afgesloten voor afname van vaccins worden het VERBODEN OM IVERMECTINE OF ENIG ANDER GENEESMIDDEL TE GEBRUIKEN.
  Pfizer ziet dit als contract breuk en heeft indirect op deze manier “ bloed aan zijn handen”
  Deze informatie komt van Ehden die een artikel schreef op Frontnieuws met de titel

  Achtergrond: Pfizer is uiterst agressief geweest in zijn pogingen om de details van hun internationale Covid-19 vaccinatie overeenkomsten te bescheremen.
  Een artikel van 29 juli.

  EHDEN HEEFT DEZE INFORMATIE VAN EEN WEBSITE UIT ALBANIË DIE HUN BEVEILIGING NIET GOED OP ORDE HADDEN.

  DE FARMACEUTEN ZIJN INDIRECT SCHULDIG AAN ERNSTIGE NALATIGHEID EEN MISDAAD TEGEN DE MENSHEID, DOOR GENEESMIDDELEN CONTRACTUEEL TE VERBIEDEN, MET VELE ONNODIGE DODEN TOT GEVOLG.

  WAAROM WORDT HIER GEEN ACTIE OP ONDERNOMEN❓❓❓❓❓❓❓

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in