Vanaf vorige maand begonnen Oekraïense topambtenaren een alarmistisch narratief te verkondigen dat “wereldoorlog 3 al begonnen is” – zoals het hoofd van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad Aleksej Danilov begin september had beweerd.

De woorden werden uitgesproken nadat duidelijk was geworden dat het Oekraïense leger aan het verliezen was, en nu heeft Time magazine bevestigd dat het leger niet genoeg mankracht heeft om de Russen af te weren. Natuurlijk moet Kiev nieuwe manieren vinden om meer directe steun te krijgen van belangrijke Europese mogendheden, schrijft ZeroHedge.

“Als iemand denkt dat de Derde Wereldoorlog nog niet is begonnen, dan heeft hij het goed mis. Die is al begonnen. Het was al enige tijd aan de gang in een hybride periode en is nu een actieve fase ingegaan,” zei Danilov destijds (begin september) voor het Kiev Security Forum. Meer dan een maand later beginnen sommige Europese leiders dezelfde waarschuwing te herhalen.

Veelzeggend is dat de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius deze week in een media-interview zei dat Duitse inwoners moeten wennen aan het idee van een oorlogsspook in Europa.

“We moeten wennen aan het idee dat er een oorlogsdreiging kan zijn in Europa,” zei hij in het nationale televisie-interview. “Duitsland moet zichzelf kunnen verdedigen. We moeten voorbereid zijn op oorlog.”

Hij reageerde op vragen over de trage herbewapening van Duitsland in de nasleep van de Russische oorlog in Oekraïne, en nu met het vooruitzicht dat het conflict tussen Gaza en Israël overslaat in een bredere regionale oorlog in het Midden-Oosten:

Hij gelooft dat het conflict in het Midden-Oosten en de oorlog van Rusland tegen Oekraïne gevolgen zullen hebben voor de Duitse samenleving. Duitsland moet zich met name kunnen verdedigen, en dit geldt zowel voor de Bundeswehr als voor de samenleving.

“We moeten in staat worden gesteld om te vechten,” zei Pistorius.

“Helaas kan alles wat 30 jaar lang verpest is, niet in 19 maanden hersteld worden,” gaf Pistorius toe in de nieuwe opmerkingen. Maar hij keerde zich nog steeds tegen de critici:

Duitsland is ondertussen een van die westerse mogendheden die conflicten in het Midden-Oosten en Oost-Europa als verwant beschouwen, met Rusland als een van de grootste boosdoeners die de spanningen opdrijven (het Kremlin heeft op zijn beurt hetzelfde gezegd over het Westen, en de VS in het bijzonder).

Op maandag beweerde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock tijdens een bijeenkomst van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg dat president Vladimir Poetin vreugde schept in de crisis in het Midden-Oosten. “We zien dat de Russische president zeker blij is, gezien de situatie in het Midden-Oosten. Daarom houden we Oekraïne nog scherper in de gaten dan in het verleden,” zei ze.

Ook Zelensky heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat de wereldmachten hun aandacht hebben laten verslappen door zich te concentreren op de gebeurtenissen in Gaza. Maar minister van Defensie Pistorius heeft samen met Baerbock geprobeerd de Oekraïners te verzekeren dat Berlijn zijn steun aan Kiev niet zal verminderen op basis van het conflict tussen Israël en Gaza.

Een nieuw segment op de Russische tv waarin populaire politici dreigen met een oorlog tegen Duitsland:

Ondertussen zou de nieuwe ‘wending’ van Duitsland in de richting van de wederopbouw van zijn leger wel eens de drijvende kracht kunnen zijn achter de pogingen van nieuwe populistische politici om deze nieuwe uitbreiding van het heroplevende militair-industriële complex van Berlijn in te perken:

  Achtergronddocument: Rusland, Verenigde Staten & Oekraiene

Wagenknecht’s politiek vindt duidelijk weerklank bij het Duitse publiek. Uit een recente peiling onder Duitse kiezers bleek dat 14% op een partij als van Wagenknecht zou stemmen, waarmee Wagenknecht slechts één punt achter ligt op de regerende sociaaldemocraten (SPD) en twee punten voor op de groene partij. Het spreekt voor de breedte van Wagenknecht’s coalitie dat ze, als we de eerste peilingen mogen geloven, niet alleen stemmen zou krijgen van haar eigen voormalige politieke thuis, maar ook van de centrumrechtse CDU, de links georiënteerde Groenen en de pro-zakelijke FDP. Wagenknecht probeert echter vooral een deel van de AfD-kiezers aan te spreken. Veel van het succes van de partij in de afgelopen verkiezingen komt volgens haar van Duitsers die “niet op de AfD stemmen omdat ze rechts zijn. Ze stemmen op de AfD omdat ze boos zijn.” Wagenknecht’s pogingen om de proteststemmers van de AfD over te hevelen lijkt momenteel het enige haalbare plan om het electorale succes van de extreemrechtse partij te verzachten.

Extreem linkse en extreem rechtse bewegingen in Duitsland, en in bredere zin in Europa, blijven wantrouwig tegenover verhoogde militaire uitgaven, vooral in combinatie met pleidooien van politici voor de samenleving om zich “voor te bereiden op oorlog” – terwijl stemmen die streven naar een staakt-het-vuren en een diplomatieke uitweg het zwijgen wordt opgelegd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90Volg Frontnieuws op Telegram

  In video: Russen gebruiken ondergrondse tunnels om Oekraïense vestingswerken in Avdeevka te bestormen

Lees meer over:

Vorig artikelExorcist priester waarschuwt tegen het gebruik van Ouija-borden: “Demonen liegen en doen zich voor als dode mensen”
Volgend artikelHet kwaad loopt onder ons: Monsters met menselijke gezichten verwoesten onze vrijheden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

27 REACTIES

 1. Als die zogenaamde lijers (geen leiders) net zo hard zouden streven naar vrede ipv deze krankzinnige oorlogen, dan zou de mensheid veel beter af zijn. Blijkbaar hebben de aandeelhouders van de krankzinnige oorlogsindustrie weer dividend nodig.
  Wat zou het toch mooi zijn als al die oorlogophitsers eens zelf pang, pang aan het front zouden gaan roepen ipv weer jonge levens en burgers in de gehaktmolen te gooien.
  Maar dat durven de dames en heren niet. Veel te bang voor hun haggie.
  Wat een in en in verrotte wereld!

  • Het is een normale menselijke reactie.
   Als een bedrijf op punt staat in een faillissement terecht te komen, steken ze het uit ANGST c.q. NOOT in brand.!
   Ook regeringsleiders steken uit ANGST, en NOOT hun land in brand.!
   “HET WESTEN IS FAILLIET, OP BRANDEN IS VOOR DE LEIDERS DE BESTE OPLOSSING…!!!

 2. Dat zijn geen leiders, we moeten hetzelfde doen als China en Rusland. Bemoei je niet met interne problemen in andere landen en tussen landen. Voer eerlijke handel en probeer niet je wil op te leggen en heb respect voor elkaar

  • Met Hindoestanen heb je nu hetzelfde als de Joden, met een leuke naam of een bruin tintje maken ze misbruik van het voordeel dat ze aan mij hebben die hun cultuur veel beter ken.

  • Maar de hindoestanen hebben ook een behoorlijk probleem met de moslims waar ze niks tegen kunnen doen. Sinds de miljardairs is het nu wel wat rustiger in India. De VS staan nu meer aan hun kant en China ook. De burgemeester van Londen mag dan moslim zijn, de premier van het VK is een hindoe.

   • De premier van GB en de burgemeesters van o.a. Londen, Arnhem & Rotterdam zijn ultieme voorbeelden van het Coudenhove-Kalergiplan voor de omvolking van Europa.

 3. Als ome Vladimir al geen west Oekraïners wil dan zit hij zeker niet op onze wappie, kneusjes en bijstand parasieten te wachten we zijn toch een soort clown act in een circus show geworden.
  Die clowns die zich hele tijd zelf in het gezicht slaan en tegen dezelfde paal aanlopen ik denk dat we onderhand zo gezien worden. Als ik 15 jonger geweest was dan was ik al weggeweest

 4. het heeft altijd al Oorlog geweest in Europa..dat is nu niet anders.. kleine onderbrekingen niet te na te noemen, de oorlogsfabriek ligt in de US/UK… en bij de Zionistische entiteit..in Walstreet…

 5. Misschien moeten Duitse politici nog wennen aan het idee dat ze aan een touwtje gaan hangen. Dat geldt misschien wel voor al die verraders van het WEF en de EU.

 6. Even iets anders : is die 4,5mln$ kostende villa van de “Egyptische” (=koshere trekpop) president Al Sisi in de buitenwijk van Tel Aviv onderhand ook al door een hamasraketje geraakt ?

  Dat zou ik persoonlijk namelijk bèst waarderen heheh …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in