Pixabay

Israëlische bewoners van kibboetsim in de westelijke Negev zeggen dat hun huizen werden geplunderd door soldaten van de Israel Defense Forces nadat ze het bevel hadden gekregen om te evacueren in de nasleep van de aanvallen van Hamas op 7 oktober, schrijft Chris Menahan.

De meest morele massamoordenaars in de geschiedenis van de mensheid: Nadat de huizen van de bewoners van de kibboets uiteengereten waren en hun kinderen ontvoerd op O7, werden hun weinige overgebleven kostbare bezittingen gestolen door Israëlische soldaten – en de staat weigert er iets aan te doen

De beweringen werden gedetailleerd beschreven in een rapport van de Israëlische Hebreeuwse krant TheMarker:

“Ze hebben al mijn lades leeggehaald”: de huizen van de evacués uit het zuiden werden opengelaten voor vandalisme en diefstal

Bewoners van kibboetsim in de Westelijke Negev die uit hun huizen werden geëvacueerd, zeggen dat de huizen werden vernield en dat bij sommigen van hen waardevolle spullen werden geroofd – volgens hen blijkbaar door IDF-soldaten, die in het gebied verblijven voor operationele doeleinden. Maar volgens de bewoners kregen de slachtoffers, toen ze contact opnamen met de politie en vroegen om een klacht voor diefstal in te dienen, te horen dat er geen manier was om hun klacht te behandelen omdat het een gebied was dat tot gesloten militair gebied was verklaard – en dat ze contact moesten opnemen met het leger, dat volgens hen hun klachten niet behandelde.

  Het ware gezicht van Israël

door Kim Legaziel | 01 november 2023

Bewoners van kibboetsim in de Westelijke Negev die na het bloedbad op 7 oktober uit hun huizen werden geëvacueerd, zeggen dat er in de huizen werd ingebroken, dat er vernielingen werden aangericht en dat de weinige waardevolle spullen die na de ramp nog in de huizen aanwezig waren, werden geplunderd – volgens hen blijkbaar door IDF-soldaten, die voor operationele doeleinden in het gebied verblijven. Maar volgens de bewoners kregen de slachtoffers, toen ze contact opnamen met de politie en vroegen om een klacht voor diefstal in te dienen, te horen dat er geen manier was om hun klacht te behandelen omdat het een gebied was dat tot gesloten militair gebied was verklaard – en dat ze contact moesten opnemen met het leger, dat volgens hen hun klachten niet behandelde.

In de regionale raad van Eshkol zeggen ze dat twee weken geleden een klacht werd ontvangen over een diefstal uit een huis in Holit – die werd doorgestuurd naar de IDF en leidde tot de opening van een onderzoek bij de Israel Defense Forces. Volgens de raad kwam er gisteren (dinsdag) nog een klacht binnen uit Kibboets Nir Yitzhak, die onder de aandacht van het leger werd gebracht.

Volgens Zohar Chaimi, een inwoner van Nir Yitzhak wiens zoon Tal Chaimi werd ontvoerd naar Gaza, werd er ingebroken in zijn huis terwijl hij in een hotel in Eilat verbleef – en hij is bang voor zijn bezittingen. “We hebben de huizen gelaten zoals ze zijn, sommige mensen zijn al een of twee keer teruggekomen om materiaal te stelen. Het leger heeft hangsloten op deuren gedaan die terroristen hadden opengebroken, maar deze sloten zijn opengebroken en de leden van de kibboets vertellen over computers, elektrische apparatuur en matrassen die zijn meegenomen.”

  Tel Aviv: Dood van Israëlische soldaten in Gaza "harde en pijnlijke klap" (Video's)

[…] “Er werd geplunderd, dat is zeker. Hoeveel er geplunderd is, dat is een andere vraag,” zegt Eli Hershkowitz, een inwoner van Holit en fotograaf van “Haaretz”-TheMarker in het zuiden, die nu in Ofakim woont nadat hij geëvacueerd was uit zijn huis, waar hij op de dag van het bloedbad werd belegerd. Toen hij terugkeerde om in de kibboets te patrouilleren, ontdekte hij dat zijn huis was geplunderd. “Het bleek dat er ongeïdentificeerde soldaten in de kibboets waren die de huizen rondgingen en plunderden – op zoek naar juwelen en goud,” zegt hij. “Dit zijn mensen in uniform, geen indringers die over de hekken zijn gesprongen, want het is onmogelijk om de kibboets binnen te komen. Er zijn posities van soldaten rond alle hekken. Ik weet dat er klachten zijn ingediend bij de politie, maar zij beweren dat het een militair gebied is en dat ze er daarom niet verantwoordelijk voor zijn en het niet afhandelen. We hebben contact opgenomen met de Gaza Divisie en de militaire politie.”

Hershkowitz keerde vijf dagen na het uitbreken van de oorlog terug naar de kibboets om honden en katten te redden – en ging zijn huis binnen. Op dat moment was het huis nog intact, maar toen hij een week later terugkeerde, ontdekte hij dat het geplunderd was. “Ze stalen duizenden shekels in contanten. Ze namen vergulde hangers en zelfs vergulde munten mee,” vertelt hij. “Ze doorzochten elke lade in het huis, openden de kast en zochten naar dingen binnenin. Ik heb een oud saboteursmes – dat hebben ze gestolen. Ze stalen dingen die persoonlijke waarde hebben. Dit gebeurde in zes huizen in Holit.”

  Netanyahu zegt dat westerse landen Palestijnse vluchtelingen moeten 'absorberen'

Dit kun je gewoon niet verzinnen!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israël zou vernietigd kunnen wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe morele complexiteit van het bombarderen van een concentratiekamp vol kinderen
Volgend artikelIsraël bombardeert de ingang van het grootste ziekenhuis in Gaza en “doodt mannen, vrouwen, kinderen en ezel”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Bijn de rellen in Parijs zijn opnames van politie agenten die een Apple store leeg roofden…soldaten plunderen meestal, op oefening enkele jaren geleden in Noorwegen zijn ook beelden van leden het korps mariniers die groepsgewijs winkel diefstal pleegden…in de eerste wereldoorlog gingen legers op plundertocht omdat ze anders geen eten hadden, aan en afvoer c.q. logistiek was niet echt goed geregeld….een gouden ring of horloge kun je later ruilen…

  In de mens zit het opportunisme van stelen ingebakken, de een neemt wat de ogen Zien en de handen kunnen pakken, de ander gebruikt regeltjes en wetjes of constructies met firma’s etc. om zichzelf rijk te stelen…wat is stelen…belasting is diefstal zegt men, maar dat is het niet, het is beroving/ afpersing, immers, betaal je niet komt er geweld naar je toe om je toch te laten betalen…zodra plunderen wettelijk geregeld is doet iedereen het, en soms is het niet meer dan logica, bij natuurrampen bijvoorbeeld, als eten in kapotte supermarkten ligt te rotten, logisch dat iemand het oppakt…alleen zie je vaak dat een grootbeeld tv meer voedingswaarde heeft….zoveel als men er kan tillen…de honger moet groot zijn…

  Plunderen is denk ik niet zozeer iets wat je kunt veroordelen, doden hebben het niet meer nodig en de eerste ter plekken, soldaat, agent of ambulance of brandweer, jatten doen ze allemaal…nachtkastjes zijn voor vele “hulpverleners” het eerste doelwit bij een overleden
  persoon….

  Daarom, in SHTF momenten staat er een plunderaar op jou te wachten of houd je met Zwaailicht aan, kijkende wat er te halen valt. Genoeg meldingen van agenten die in de hongerwinter mensen het eten afhandig maakten….na de oorlog waren het steevast alleen NSBers die dit hadden gedaan, als je de geschiedenis boekjes mag geloven…politzei moest immers door functioneren…ook onze bevrijders plunderden de huizen van Nederlanders terwijl die in schuilkelders zaten of moesten vluchten….menig Engelse plunjezak zat vol met horloges, sierraden en andere zaken van Nederlandse burgers….en natuurlijk Duits spul, in de jaren 80 aten we in Engeland bij oma altijd van Luftwaffe bestek, met duikende adelaar en hakenkruis achterop…bij het overlijden van “opa” kwamen er kistjes met horloges en andere spullen uit de schuur, oorlogsbuit…..het was normaal in die tijd alles te nemen wat er te pakken viel, en dat is echt niet veranderd. stelen van je eigen mensen als die dood zijn is alledaags, kijk maar hoe sommige familie leden een huis leeg roven als iemand dood is…zelfs al hebben ze zelf een miljoen op de bank….

  Plunderen is gewoon normaal, simpelweg omdat het van alle tijden en bijna alle culturen is…

  De angst altijd ongeacht wat men al heeft toch tekort te komen is diep geworteld in menig zieltje. verzekerings maatschappijen zijn mede door die angst rijk geworden…corrupte WEF politici komen mede door die angst aan de macht….

  • persoonlijke noot: Duchesne betaald of ruilt alles wat hij bezit…..hij is daarom arm van bezit maar overvloedig rijk in fantasie en levensvreugde, en ideeën. Genot of diverse fronten zit vaak in de kleine dingen…..

   In mijn optiek is een vrolijke geest, kundigheid op diverse gebieden en een open geest de grootste rijkdom die een mens kan hebben….maar ik zou wel stoppen om te rapen mocht er een opgeblazen geldwagen op mijn pad komen…gewoon omdat geld mogelijkheden geeft om zaken te realiseren die zonder geld en zonder stelen onbereikbaar zijn…

 2. misschien, werkt men daar met huurlingen al dan niet met amerikaanse soldaten, hoe dan ook deze bevolkingsgroep is voor de eeuwigheid verdoemd..de zogenaamde waardigheid is met bloed en bladgoud bezoedeld…the Chosen zijn nu voor de Hell…en er is géén weg terug…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in