© U.S. Embassy Tel Aviv

Donald Trump spreekt zich uit over de situatie in Gaza en roept Israël op om de oorlog te beëindigen. Hij suggereert ook dat het gedrag van Israël de oorzaak is van het toegenomen antisemitisme, bericht Friatider.

Donald Trump was waarschijnlijk de meest pro-Israël president die de VS ooit heeft gehad.

Maar nu heeft zelfs hij genoeg van de oorlog in Gaza.

“Jullie moeten de oorlog beëindigen,” zegt hij in een interview met Israel Hayom.

Trump vervolgt:

“We moeten vrede hebben. Dit kan niet doorgaan. En Israël moet heel voorzichtig zijn, want jullie verliezen veel steun van de wereld.”

Hij draait ook de vraag om hoe hij als president “de golf van antisemitisme zou tegengaan in de nasleep van het uitbreken van de oorlog.”

“Nou, dat is omdat jullie hebben teruggevochten. En ik denk dat Israël een hele grote fout heeft gemaakt. Ik wilde [Israël] bellen en zeggen “doe het niet”. Deze foto’s en beelden, bommen die op gebouwen in Gaza zijn gegooid. Ik zei dat dit een heel slecht beeld is voor de wereld. De wereld ziet dit. Elke nacht zag ik gebouwen op mensen neervallen.”

Verzwakte Israël-lobby

Trump merkt ook op dat de Israël-lobby niet meer dezelfde totale controle heeft over de Amerikaanse politiek als vroeger.

“Ongeveer 15 jaar geleden had Israël de sterkste lobby. Als je een politicus was, kon je niets slechts zeggen over Israël, het betekende het einde van je politieke carrière. Vandaag is het bijna het tegenovergestelde.”

Er zijn nu enkele leden van het Congres die openlijk kritiek hebben op Israël, volgens Trump.

  KETTINGREACTIE: 22 VERNIETIGENDE dingen die zullen gebeuren als Israël een volledige aanval op Gaza lanceert

Zelfs het Witte Huis is onlangs begonnen om af te stappen van zijn eerdere onvoorwaardelijke steun voor de Israëli’s. Maandag lieten de VS bijvoorbeeld een resolutie van de VN-Veiligheidsraad doorgaan waarin werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza tijdens de Ramadan, die eindigt op 9 april.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël geeft bereidheid toe om “massa burgerslachtoffers” te maken in Gaza – GENOCIDE is het eindspelVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHamas is intact, dus heeft Israël verloren?
Volgend artikelFlinke prijsverhogingen dreigen: De leugen van de smart meter is ontmaskerd in het Verenigd Koninkrijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Agni yoga zegt dat mensen houden van een radicale verandering, of omwenteling, een variant op bekering, maar in hun verwaandheid vergeten ze de belangrijker kleine en kleinzielige eigenschappen die veel destructiever zijn op hun omgeving en het geheel.

   • @Cool Pete…
    🎯🎯🎯

    We moeten van duister/angst/verdeeldheid terug naar licht/liefde/samenwerking. Daarvoor moet elk mens zijn ego gaan loslaten. De oorlog die buiten woedt, kan alleen in ons worden beëindigd.

 2. Trump is eigenlijk alleen bezorgd om het imago van de sataneonazio-fascistische massamoordenaars… dat geeft een aardig beeld van zijn loyaliteit.

  Hij is natuurlijk niet voor niets sinds 2017 omgeturnd tot het zionisme, voor zijn eigen belang dan hè….

 3. ik vind het wel heel interessant dat Trump in ieder geval openlijk durft aan te geven dat israel met een doodlopende weg bezig is. of hij een dubbele agenda heeft is even niet relevant, gaat om signaal dat je afgeeft. dank fijn voor weer sterk artikel

  • Precies… maar mensen zijn zo diep gehersenspoeld dat ze alleen maar gillen als het over Trump gaat. Het draait idd om het signaal. Nu doet Trump wat geen enkele ‘wereldleider’ doet en hij preekt vrede… maar vele ‘wakkeren’ beginnen als wilde honden te blaffen ipv het signaal te zien dat wordt afgegeven. Ik denk dat mensen nog verrast zullen worden door hoe het allemaal zit. De meeste mensen zien alleen de eerste 3 dimensies en beseffen niet hoeveel dieper dit allemaal gaat. Dit signaal zegt mij dat Trump zn vijanden heel dichtbij heeft gehouden, zodat hij ze dit soort dingen kan zeggen en de hele wereld kan meenemen in een opinie/sentiment. En voordat de haters gaan blaffen; ik ben niet pro Trump… ik kijk naar wat er gebeurt en dat probeer ik op het 9D schaakbord te begrijpen. Als je alleen de eerste drie dimensies van het schaakbord ziet, dan reageer je constant vanuit een emotie ipv vragen te stellen en verbanden te leggen.

   Niks is nog wat het lijkt. Bij mij staat de boodschap boven de boodschapper… dat is hoe je de 9 dimensies enigzins kan gaan zien, door alle informatie te verwerken ipv te (ver)oordelen.

 4. Het instinct van Donald Trump is goed.

  Het probleem hier, is dat Nethanyahu een ongehoorde schoft is,
  dit conflict uitgelokt heeft,
  en het Israelische volk bedriegt en verraadt.

 5. Vergeten we nu dat Trump Jeruzalem als Joodse hoofdstad heeft gemaakt, hoe noemen wij dit daad dan voor de Palestijnse bevolking daar dan? Of het feit dat zijn joodse schoonzoon een harde zionist is die zeer harde woorden uitspreekt en gewoon voor de genocide pleit, heel de Gaza tegen de vlakte, moet ik Trump als alternatief nemen, ik vind Biden en Trump vreselijk, gelukkig ben ik geen Amerikaan want ik zou mij echt schamen voor de 2 leiders, lachwekkend!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in