Oekraïne bestaat niet langer als één geconsolideerd land. Er is geen inzicht in wat er nu met het land gaat gebeuren. Noch het leiderschap, noch de samenleving heeft het antwoord, schrijft Lyuba Lulko.

Oekraïense media bespreken momenteel de volgende onderwerpen:

De mislukking van het Oekraïense tegenoffensief. Zelfs opperbevelhebber Valery Zaluzhny erkent dat openlijk in een artikel in The Economist. Hij gaf toe dat de Oekraïense strijdkrachten noch reserves, noch wapens hadden voor een ‘mooie doorbraak’ aan het front. Velen in Oekraïne geloven dat het Westen hen heeft verraden.

Het Russische offensief op Kupyansk, de omsingeling en de inname van Avdiivka, de groei van het militaire en technische potentieel van het Russische leger. Er is regelrechte paniek op social media als Oekraïense soldaten praten over de Russische militaire macht. Ze proberen de verantwoordelijken te vinden en richten hun ogen op Kiev, met het aanbod om Oekraïense parlementsleden en hun kinderen naar het front te sturen.

Een catastrofe in de Oekraïense economie, de dreigende energie- en brandstofcrisis, tekorten aan voedsel, medicijnen en water. Er wordt opgeroepen om te sparen en alles in te slaan om de donkere tijden te kunnen overleven.

Er wordt opgeroepen tot vreedzame onderhandelingen met de Russische Federatie op basis van de territoriale status quo; velen steunen deze beslissing; velen geloven ook dat “we het over 30 jaar opnieuw zullen proberen” (om de Krim terug te veroveren op Rusland.

De politieke oorlog in het Amerikaanse Congres vermindert de hoeveelheid financiële hulp voor Oekraïne. De Oekraïners vrezen dat ze te maken zullen krijgen met vertragingen in de uitbetaling van pensioenen en salarissen, en met problemen in de gezondheidszorg en het onderwijs.

  (Toekomstige onderzeeër?) US Navy vliegdekschip "Harry Truman" bereidt zich voor op een no-fly zone boven Oekraïne

Corruptieschandalen in Oekraïne – iedereen steelt alles, alsof het de laatste kans in zijn leven is.

Aankondigingen van Alexey Arestovich (in de Russische Federatie erkend als terrorist en extremist) die zei dat hij mee zou doen aan de volgende presidentsverkiezingen in Oekraïne en een programma presenteerde voor de “verzoening van de twee volkeren”; het is niet duidelijk wiens project dit is en of het de moeite waard is om het te steunen.

Leden van Zelensky’s team beginnen zijn beslissingen te saboteren in een poging hun spaargeld te redden; een recent artikel in Time zei dat ze van Zelensky een zondebok zouden maken. Mensen gaan al op zoek naar zijn opvolger en wijzen naar Zaluzhny; zelfs de meest fervente publieke nazi’s zoals Mosiychuk en Goncharenko bezwijken onder de alles-is-verloren hysterie; de autoriteiten in Kiev verspreiden regelrechte leugens door te beweren dat Russische Onyx raketten in de lucht uit elkaar vallen en hun doelen niet raken.

Op Oekraïense social mediapagina’s uiten sommigen spijt en heimwee naar het verleden:

“Als we de akkoorden van Minsk en Istanboel waren nagekomen, hadden we het land gered.”

Het aantal vlaggen dat in de wind wappert boven de graven doet Oekraïners zich afvragen waar al deze offers voor waren. De Oekraïners willen niet dienen in de strijdkrachten, ze willen geen geld doneren aan de strijdkrachten van Oekraïne – ze zijn bezig met hun eigen overleven.

Het lijkt erop dat Oekraïne de voorlaatste fase van zijn bestaan ingaat. Deze fase zal duren tot november 2024. De referentie is de Amerikaanse presidentsverkiezing. Daarna duiken de VS in hun eigen binnenlandse problemen en beslist Rusland over het lot van Oekraïne.

  De Duits-Amerikaanse Strategische Diepte Clown Show

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

30 tekenen dat u misschien een Imperium Simp bentVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël bombardeert de ingang van het grootste ziekenhuis in Gaza en “doodt mannen, vrouwen, kinderen en ezel”
Volgend artikelBlinken gaat bij Netanyahu bedelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Adriaan W.
   november 4, 2023 Bij 12:55
   Welke prijs is er deze keer, als de eerste F16 wordt neergeschoten?
   Kan bijna niet meer wachten.

   • Brave is een onstabiel POS.

    Heb in FF 800 tabs open in 13 windows, al maanden, geen crashes. Brave crashes bij 2 vensters met zo’n 60 tabs of blokkeert zelfs het hele systeem.

 1. Geloof niet in luchtgevechten tussen F16’s en Russische toestellen met boordkanonnen naar elkaar. Dat is voor iemand die blijven hangen is in WOII. Nu wordt zo’n gevechtsvliegtuig gebruikt om door de luchtverdediging/afweersystemen te dringen met een lucht/gronddoelraket. Uiteraard kan een jager ook luchtafweersystemen lanceren op de hielen van een vijandelijk toestel, maar we spreken hier over kilometers afstanden.

 2. Territoriale status quo is iets dat in maart vorig jaar bespreekbaar was.
  Dit keer zal Rusland niet stoppen voordat het Odessa ook bevrijd heeft opdat een tweede slachting van Russisch gezinden in Odessa nooit meer zou plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in