Pixabay

De recente massale aanvallen van Israël op de Gazastrook maken duidelijk dat de zionistische staat van plan is om de stad volledig te vernietigen. De echte bedoelingen lijken echter nog extremer te zijn, want volgens een Amerikaanse journalist is het de bedoeling om van de stad iets te maken dat lijkt op Hiroshima in de Tweede Wereldoorlog, maar dan zonder het gebruik van kernwapens, schrijft Lucas Leiroz.

De beroemde verslaggever Seymour Hersh, die zich beroept op interne bronnen in de IDF, deelde deze informatie in een recent artikel in zijn column op het Substack-portaal. Volgens hem maakt de IDF zich geen zorgen om de levens van honderdduizenden burgers, met de echte bedoeling om Gaza te bombarderen totdat er een scenario is bereikt dat lijkt op dat van Hiroshima. Dan zou er geen grote landinvasie nodig zijn, waarbij de focus van de infanteriesoldaten zou liggen op het vernietigen van de Hamas-soldaten die zich in de bunkers verscholen hielden toen ze probeerden te weg te gaan op zoek naar voedsel en water.

“Gaza Stad wordt in Hiroshima veranderd zonder dat er kernwapens worden gebruikt (…) Bommen van Amerikaanse makelij in het Israëlische arsenaal, waaronder die welke bekend staan als ‘bunker busters’, kunnen worden gericht op de ondergrondse tunnelsystemen waar Hamas de wapens vervaardigde en de planning uitvoerde voor de gruwelijke aanvallen in het zuiden van Israël op 7 oktober (…). ) Volgens de Israëlische plannen zou er geen massale invasie op de grond nodig zijn (…) [Ze] zouden echter wel nodig zijn om die ondergrondse Hamasleden te jagen die ervoor kiezen om zich over te geven (…) De functionaris vertelde me dat de Hamas-soldaten die wanhopig op zoek naar voedsel uit de tunnels zouden komen, door de Israëli’s werden gezien als uitgehongerde ratten die vergiftigd voedsel zouden krijgen,” zei hij.

  Albert Pike's brief met het plan van de Illuminati voor drie wereldoorlogen - is deze echt?

Hersh rapporteert dat Netanyahu gelooft dat hij door dit strategische plan te volgen de Hamas-troepen efficiënter zal kunnen verslaan, zodat hij de IDF niet zal uitputten in een langdurige uitputtingsslag. Humanitaire kosten zijn geen probleem voor de Israëlische regering, en men maakt zich geen zorgen dat deze tactiek zou kunnen leiden tot de dood van honderdduizenden Palestijnse burgers.

Een ander interessant punt in de tekst van Hersh is dat hij melding maakt van overmoed aan de kant van de IDF. De journalist citeert een bron die beweert de Amerikaanse steun en adviezen te hebben genegeerd, en zegt dat de Israëlische strijdkrachten absoluut vertrouwen hebben in hun eigen gevechtscapaciteit om het Palestijnse conflict alleen op te lossen.

“Alle Amerikaanse diensten springen erop… maar Israël zegt: ‘Blijf weg. We willen jullie spullen niet’… Er zijn vandaag de dag geen betere piloten dan die van de Israëlische luchtmacht. Bibi heeft het onder controle en geen enkele Israëli zal zich zorgen maken over het lot van de burgers van Gaza”, zei Hershs naamloze militaire bron.

In feite lijkt het Israëlische plan niet alleen absoluut anti-humanitair, maar ook vanuit strategisch oogpunt helemaal verkeerd. Gaza bombarderen tot een nucleair scenario is bereikt, zal verschrikkelijk zijn voor de burgers, maar het zal weinig invloed hebben op de oorlogsstrategie van Hamas en zal niet voorkomen dat de Palestijnse milities de IDF in een langdurig asymmetrisch conflict uitputten. Geloven dat Hamas-soldaten gewoon “wanhopig uit de tunnels op zoek naar voedsel” zullen komen en dan door de Israëli’s geëlimineerd zullen worden, lijkt nogal naïef, aangezien Hamas zich zeker al op voorhand voorbereidt om dit soort situaties te vermijden.

  De VS en het VK sturen aan op totale oorlog op alle fronten

In de praktijk zou het heel anders kunnen aflopen dan de IDF verwacht. Israël zou zijn anti-bunkerbommen op veel plaatsen tegelijk moeten gebruiken om de ondergrondse wapenvoorraden van Hamas te neutraliseren. En het zou nodig zijn om deze operaties uit te voeren onder zwaar vuur aan de oppervlakte – niet alleen van Palestijnse milities, maar mogelijk ook van Irans proxy-groepen die aangesloten zijn bij de zogenaamde “Verzetsas”.

Bovendien moet worden benadrukt dat overmoed opnieuw een probleem lijkt te zijn voor Israël. Tel Aviv heeft vertrouwen in haar vermogen om de vijand te verslaan en vertrouwt daarbij alleen op haar grote militair-technologische capaciteit, zonder rekening te houden met factoren van asymmetrische oorlogvoering, zoals de grote weerstand van guerrillagroepen, sabotageacties en verrassingsaanvallen. De laatste keer dat de IDF en de Israëlische inlichtingendienst met arrogantie en overmoed handelden, was het resultaat precies de Hamas-aanval van 7 oktober, dus een soortgelijke mislukking zou zich kunnen herhalen in een slecht geplande invasie van Gaza.

Terwijl de strijdkrachten van Tel Aviv geloven dat ze een “definitieve oplossing” voor Gaza kunnen bereiken door middel van bombardementen en uitroeiing op de grond, zijn militaire experts steeds sceptischer over de mogelijkheid van een Israëlische overwinning in het geval van een invasie. Scott Ritter, voormalig VN-inspecteur en oorlogsveteraan, gaf bijvoorbeeld het volgende commentaar op de zaak:

“Als de Israëli’s Gaza binnenvallen, wat zullen ze dan doen? Ik zal nu heel eerlijk zijn: ze zullen sterven. Ze zullen sterven in aantallen die de Israëli’s nog nooit gezien hebben (…) Hamas wacht hen op (…) Hamas lokt de Israëli’s in een dodelijke val in Gaza. En dit is wat er met het Israëlische leger zal gebeuren als het Gaza binnengaat – het zal vernietigd worden.”

  Hongert het Israëlische leger Gaza uit met "Leningrad-aanpak"? - Verslag door Seymour Hersh

Het lijkt erop dat Israël met dit plan slechts één van zijn doelen zal bereiken: Gaza vernietigen en burgers doden. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Hamas snel verslagen zal worden. De Israëlische autoriteiten zouden de mening van deskundigen serieus in overweging moeten nemen en geen beslissingen moeten nemen die alleen maar onnodige doden zullen veroorzaken en geen echte overwinningen zullen opleveren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog in Oekraïne versus oorlog in de Gazastrook – Referentiepunten
Volgend artikelDe War on Horror (of Whatever)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. In deze analyse laat ik alle morele overwegingen achterwege.

  Voor degenen die het niet weten, Gaza is ongeveer 140 vierkante mijl. Om dat helemaal plat te gooien heb je heel veel bommen nodig. Wat heeft het collectieve westen niet meer? Voldoende artillerie. Al een poosje niet meer zelfs en kan niet voldoende produceren voor een land oorlog. Raketten raken ook redelijk op dus worden steeds duurdere raketten ingezet in Ukraine.

  Wat heeft het collectieve westen nog wel voldoende in voorraad? Bommen afgeworpen door vliegtuigen. Het lijkt mij dat Isreal niet voldoende van die bommen heeft om 140 vierkante mijl helemaal kapot te bombarderen gezien de ervaringen van Ukraine. ALS het collectieve westen Isreal die bommen geeft om dat te realiseren en gezien alle retoriek lijkt me dat niet onwaarschijnlijk wat is dan de situatie?

  Het collectieve westen heeft dan;
  – Amper artillerie
  – Amper raketten
  – Amper bommen voor bommenwerpers

  Wel heel veel heel dure wapens maar geen munitie…. Het collectieve westen heeft ongeveer 1 miljard inwoners (de rest van de wereld noemt ons ”het gouden miljard”) en de rest van de wereld heeft 7 miljard inwoners. Wat als die dan besluiten om wraak te nemen?

  Die 7 miljard weten wat afzien is. De inwoners van het westen zijn lui, verwend etc over het algemeen en hebben een heel grote 5e kollone in hun landen. Dat kan een heel groot probleem worden als ze besluiten aan te vallen want niet genoeg munitie en op de VS na een ontwapende bevolking….

  Groeten,
  Hugo

 2. Tactische Neutronenbommen geven minimale straling af maar verwoesten de bebouwing en mensen dus dit Heroshima scenario kan werkelijk worden, onlangs werd een nieuw geheimzinnig wapen getest in Nevada voor de Amerikanen.

  Doel Iran? Verrassingstest van geheim Amerikaans kernwapen in Nevada – Russen: “Ze testten een instrument voor massavernietiging”

  https://warnews247.gr/stochos-to-iran-aifnidiastiki-pyriniki-dokimi-ton-ipa-sti-nevada-rosoi-dokimasan-oplo-mazikis-katastrofis/

  De meerheid van de wereldbevolking die niet politiek geëngageerd is ziet het verschil tussen tactische neutronenbommen en Thermobarischebommen niet.

 3. ´Palestinian President Mahmoud Abbas has launched an international campaign to achieve recognition by the United Nations for an independent Palestinian state. Abbas and his international supporters claim that only Israel (with the United States) stands in the way of this act of historical justice, which would finally bring about peace in the Middle East.

  This video debunks the Palestinians’ claim and shows that Abbas has been lying about the origins and history of the conflict. Palestinian leaders have rejected partition plans that would have given them much more land for their independent state than the Jews were offered for theirs. Rather than being the innocent victims of a “dispossession” at the hands of the Israelis, the Palestinians rejected reasonable compromises and instead pursued their aim of getting rid of the only Jewish state in the world.´

  Debunking the Palestine Lie
  https://www.youtube.com/watch?v=O7ByJb7QQ9U
  After Skool Style

 4. Ik denk dat er gewoon weer testen uitgevoerd worden, net zoals in Oekriestan. Mss hebben ze wel een ander vernietingswapen dat ze willen uitproberen, of een andere manier van de DEW toepassen. Dat strandje is toch perfect? 140 km is zo lang niet…En dan kan Trump er later leuke hotels op zetten. Hoe vordert het trouwens met de constructies op Maui op het Hawaiiaanse Slachtveld?

 5. laat Isral maar lekker naar binnen gaan vind ik niet erg misschien leren ze nog wat van guerrilla oorlog. Het is duidelijk waar aas van het kwaad huist samen met VS

 6. Een kleine correctie.De zin “De laatste keer dat de IDF en de Israëlische inlichtingendienst met arrogantie en overmoed handelden, was het resultaat precies de Hamas-aanval van 7 oktober” moet natuurlijk zijn:”De laatste keer dat de IDF en de Israëlische inlichtingendienst oogluikend de Hamas-aanval van 7 oktober, toelieten was volgens het scenario waar we vanaf 9/11 dagelijks mee doodgegooid worden namelijk

  Problem
  Reaction
  Solution

  Verzin of maak een Probleem met een verborgen agenda, namelijk de uitbreiding van Israel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in