Israëlische gezondheidsfunctionarissen hebben verklaard dat de Pfizer/BioNTech COVID-19 gentherapie slechts voor 39 procent effectief is tegen de Deltavariant van het virus, bericht Naturalnews.com.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid (MOH) onthulde de bevinding in een rapport van 22 juli waarin COVID-19 gevallen tussen 20 juni en 17 juli werden onderzocht. Desondanks hield het ministerie vol dat de mRNA-gentherapie in twee doses zeer effectief blijft bij het voorkomen van ernstige ziekte en ziekenhuisopname.

Het MOH bekeek COVID-19-gevallen in de periode dat de Deltavariant zich over Israël verspreidde. Uit het rapport van het ministerie bleek ook de afnemende doeltreffendheid van de Pfizer/BioNTech-gentherapie in twee doses tegen overdracht. Israël gebruikte de mRNA-gentherapie van Pfizer/BioNTech voor het grootste deel van zijn bevolking, naast enkele doses van Moderna.

Israëli’s die in januari 2021 werden ingeënt vertoonden een effectiviteit van 16 procent tegen COVID-19 transmissie, terwijl degenen die in februari 2021 werden geïnjecteerd een hogere potentie van 44 procent tegen transmissie vertoonden. Deze werkzaamheid steeg tot 67 procent bij Israëli’s die in maart 2021 waren geïnjecteerd. Ondertussen vertoonden degenen die in april 2021 waren gevaccineerd een effectiviteit van 75 procent tegen COVID-19-transmissie.

Ondanks deze bevindingen zei het MOH dat de effectiviteit van de gentherapie bij het voorkomen van ernstige COVID-19 voor Israëli’s die in januari waren geïnjecteerd 86 procent bleef. Dit was slechts iets lager dan bij degenen die in de daaropvolgende maanden waren geïnjecteerd. Bovendien bleek uit de bevindingen ook dat de gentherapie nog steeds 91 procent effectief was in het voorkomen van ernstige ziekte bij volledig geïnjecteerde personen.

FBI-agent sterft binnen 24 uur na zijn COVID prik - Weduwe reageert op vaccinpushers

Artsen die met de Times of Israel spraken, zeiden echter dat de statistieken van 22 juli niet alleen een weerspiegeling waren van het verstrijken van de tijd na de injectie. Zij voegden eraan toe dat het ook een vertekening weerspiegelt, aangezien de meeste Israëli’s die vroeg werden geïnjecteerd – zoals ouderen – vaak gezondheidsproblemen hadden en vatbaarder zijn voor infecties.

De epidemioloog Nadav Davidovitch van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev reageerde op de cijfers van het MOH. Hij vertelde de Times: “Wat we zien is dat het vaccin minder effectief is in het voorkomen van transmissie. [Maar] het is gemakkelijk over het hoofd te zien dat het nog steeds zeer effectief is in het voorkomen van ziekenhuisopname en ernstige gevallen.”

Mondkapjes keren terug naar Israël dankzij kelderende effectiviteit van de gentherapie

De verontrustende bevindingen van het MOH volgden op de invoering van nieuwe beperkingen om de verspreiding van de meer besmettelijke deltavariant tegen te gaan. Een persbericht van 20 juli door het ministerie zei dat alleen Israëli’s die zijn geïnjecteerd tegen COVID-19, degenen die hersteld zijn van een aanval van de ziekte of degenen met een negatief COVID-19 testresultaat grote evenementen kunnen bijwonen. Het voegde eraan toe dat bedrijven ook verplicht zijn om de vaccinpaspoorten van Israëli’s op coronavirus te controleren om te zien of hun klanten onder deze categorieën vallen.

De verminderde doeltreffendheid van de Pfizer/BioNTech-gentherapie betekent dat de mondkapjesverplichtingen terugkeren. Israël liet de mondkapjesverplichtingen voor binnen en buiten tijdens de eerste helft van 2021 vallen naarmate de massale inenting in het land vorderde.

"Wij zijn menselijke proefkonijnen": Alarmerende sterftecijfers door mRNA-vaccins vragen om dringende maatregelen

In april kondigde toenmalig minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein het einde van de mandaten voor buiten-mondkapjes aan. Zijn verordening, die op 18 april van kracht werd, was het resultaat van overleg met professionals van het ministerie. “De mondkapjes zijn bedoeld om ons te beschermen tegen het coronavirus. Nadat deskundigen hadden besloten dat dit niet langer nodig was in open ruimten, heb ik besloten om ze af te zetten”, zei Edelstein.

De mandaten voor mondkapjes binnenshuis werden daarentegen pas op 15 juni opgeheven, maar werden na 10 dagen snel weer ingesteld vanwege bezorgdheid over de Deltavariant. De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Dr. Nachman Ash, die op dat moment de coronavirus-commissaris van het land was, zei dat mensen binnenshuis opnieuw mondkapjes moesten dragen om de stijgende COVID-19 gevallen in te dammen.

Het persbericht van 20 juli van het ministerie van Volksgezondheid herhaalde deze terugkerende mondkapjesverplichting. “Alle openbare en zakelijke instellingen … zijn verplicht om de toegang en diensten te ontzeggen aan iedereen die geen mondkapje draagt en om borden te plaatsen op prominente plaatsen om de klanten te herinneren aan de mondkapjesplicht,” zei het persbericht. Het persbericht voegde eraan toe dat bedrijven met een openbaar aankondigingssysteem “verplicht zijn hun klanten op de hoogte te brengen van de mondkapjesplicht.”

Het MOH waarschuwde dat bedrijven die nalaten borden te plaatsen om hun klanten te herinneren aan de mondkapjesplicht, een boete kunnen krijgen tot 1.000 Israëlische shekels (270 euro). Bedrijven die personen toelaten of diensten verlenen aan personen die geen gezichtsbedekking dragen, kunnen ook dezelfde boetes krijgen, voegde het ministerie eraan toe.

EU-actieplan: Vaccinatie prioriteit bij ongevaccineerde en zwangere vrouwen

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Gevaccineerde persoon geïnfecteerd door gevaccineerde persoon geïnfecteerd door gevaccineerde persoon …Volg Frontnieuws op Telegram

5 REACTIES

  1. ik geloof er zoals gewoonlijk weer helemaal niks van, 39% hahahahaha dat zouden ze zelfs niet eens willen. BAH TUIG

  2. Het is net als de griepprik. Die helpt ook totaal niet, dus ook niet bij de zwakke ouderen, zieken en mensen met een gering immuunsysteem.
    Het TV programma Zembla heeft dit reeds enkele jaren geleden aangetoond.
    Zo ook met de experimentele gifspuit, die daarbij je lichaam zeer ernstig ontregelt waardoor zelfs je immuunsysteem definitief wordt uitgeschakeld voor IEDER ander virus dan het covid-19 virus. Maar covid-19 is inmiddels een gepasseerd station…!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here