Israel Defense Forces / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het Internationaal Gerechtshof verwierp vrijdag het verzoek van Israël om de genocidezaak te seponeren die Zuid-Afrika tegen het land had aangespannen. Het Hof oordeelde met grote meerderheid dat de zaak door moet gaan en droeg Israël op om in de tussentijd af te zien van het doden en verwonden van Palestijnen, schrijft Caitlin Johnstone.

Veel Palestijnse aanhangers hebben hun ontzetting geuit over het feit dat het ICJ niet expliciet een staakt-het-vuren heeft bevolen, terwijl veel anderen (waaronder Zuid-Afrikaanse functionarissen) stellen dat de uitspraak zeer positief is en neerkomt op een staakt-het-vuren omdat het eist dat er een einde komt aan het leed dat leden van de beschermde groep wordt berokkend

Imperiale media benadrukken agressief de afwezigheid van een staakt-het-vuren in hun krantenkoppen en veel Israël apologeten framen die afwezigheid als een overwinning voor hun favoriete etnostaat, maar dergelijke performatieve borstklopperij wordt ernstig ondermijnd door de manier waarop hoge Israëlische functionarissen momenteel het ICJ beschuldigen van antisemitisme en zeggen dat Israël zijn uitspraken moet negeren.

“Het Internationaal Gerechtshof ging verder dan zijn boekje te buiten toen het het antisemitische verzoek van Zuid-Afrika inwilligde om de bewering van genocide in Gaza te bespreken, en weigert nu om het verzoekschrift ronduit te verwerpen,” klaagde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant in reactie op de uitspraak.

“De beslissing van de antisemitische rechtbank in Den Haag bewijst wat al bekend was: deze rechtbank streeft niet naar gerechtigheid, maar naar de vervolging van Joodse mensen,” zei de Israëlische minister van nationale veiligheid Itamar Ben Gvir.

  Scott Ritter: Israëlische aanval op Iraans consulaat! Het zou de wereld in chaos kunnen storten

Ben Gvir tweette ook “Haagse Schmague” onmiddellijk nadat de uitspraak was gedaan, wat waarschijnlijk de geschiedenis zal ingaan als de meest Israëlische tweet aller tijden.

Iedereen discussieert over de vraag of de uitspraak van het ICJ nuttig is of niet, en ik weet niet genoeg om er zeker van te zijn, maar van waar de zaken nu staan lijkt het me onwaarschijnlijk dat managers van de Israëlische oorlogsmachine zo uit hun dak zouden gaan en hun vermoeide oude “antisemitisme” liedje en dansje zouden inzetten als er niet iets substantieels aan de hand was.

Internationaal advocaat Francis Boyle, die in 1993 voorlopige maatregelen tegen Joegoslavië won bij het ICJ, zei het volgende over de uitspraak:

“Dit is een enorme, overweldigende juridische overwinning voor de Republiek Zuid-Afrika tegen Israël namens de Palestijnen. De Algemene Vergadering van de V.N. kan Israël nu schorsen van deelname aan haar activiteiten, zoals ze deed voor Zuid-Afrika en Joegoslavië. Ze kan Palestina toelaten als volwaardig lid. En – vooral omdat het Internationaal Strafhof een farce is – kan het een tribunaal oprichten om de hoogste functionarissen van de Israëlische regering te vervolgen, zowel civiel als militair.”

Dus neem dat voor wat het je waard is. In elk geval moet de slachting in Gaza nog steeds dringend worden beëindigd en alleen de tijd zal leren of de ontwikkeling van vrijdag een groot effect heeft gehad op de uitkomst van deze gruweldaad.

Maar man, wat zou ik er niet voor over hebben gehad om een vlieg op de muur te zijn bij de vergaderingen die vrijdag werden gehouden op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het zijn dagen als deze die je eraan herinneren waarom de managers van het imperium zijn overgestapt van het praten over “internationaal recht” naar het gebruiken van de betekenisloze uitdrukking “op regels gebaseerde internationale orde”.

  Hoe ik me voorbereid op oorlog

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël-supporters zouden letterlijk elke Israëlische gruweldaad verdedigenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleid
Volgend artikelGouverneur Abbot verklaart dat Texas “voorbereid is op een conflict” met het Biden-regime nu 10 staten de nationale garde sturen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

  • Ik begrijp niet waarom de joden Palestina niet plat mogen Bombarderen?
   De joden hebben toch de holocaust.!
   de joden 6 miljoen slachtoffers.
   China 28 miljoen slachtoffers.
   De Russen 22 miljoen slachtoffers.
   Duitsland 18 miljoen “Burgerslachtoffers”
   Amerika samen met Engeland 350 DUIZEND slachtoffers.
   Dan zie ik het toch goed, dat het aantal slachtoffers van Amerika/Engeland en de joden PEANUTS is..!!
   Door de holocaust mogen de joden toch alles doen WAT GOD VERBODEN HEEFT.!
   De joden zijn vanaf mei 1945, het zieligste volk van de wereld.!
   Krijgen in 1947 een land aan het oosten van de middellandse zee, dat Palestina heet CADEAU.!
   Nee we moeten ophouden met die zieligen joden te veroordelen.
   ZE VOEREN NIET VOOR NIETS EEN POLITIEK “MEDELIJDEN BELEID”.

  • @Adriaan, nog iets vroeger werd de term antisemiet gebruikt…

   Term en definities
   Eerste definities
   De term ‘antisemitisme’ is voor het eerst gedocumenteerd in 1860 bij de joodse oriëntalist Moritz Steinschneider. Het verschijnsel zelf is echter veel ouder dan de 19e eeuw. Steinschneider gebruikte het woord in een kort stuk waarin hij zijn steun uitsprak voor een artikel van Heymann Steinthal, die zich kritisch had uitgelaten over een werk van de Franse linguist Ernest Renan. Renan had Semieten beschreven als volkeren met een neiging tot monotheïsme, voortvloeiend uit gewelddadige en zelfzuchtige instincten. Steinthal en Steinschneider bestreden dit concept omdat het gevaarlijke essentialisme ervan zou toelaten om Semieten weg te zetten als radicaal en onverbeterbaar anders.

   Tussen 1870 en 1880 ging Wilhelm Marr de term gebruiken voor een openlijk anti-Joodse campagne, onder andere in zijn Antisemitische Hefte uit 1879.

   Bron : Wikiwand.com

 1. Ik vond de uitspraak toen ik deze hoorden zelfs nog erg ingetogen had verwacht dat op alle punten waar genocide werd aangevoerd ook een krachtige uitspraak kwam om expliciet deze holocaust door de zionisten uitgevoerd abrupt te doen stoppen.
  Hoewel het internationaal gerechtshof helaas geen middelen heeft om deze moordpartijen daadwerkelijk stil te leggen zal ook hier de landen met name de landen die zich keren tegen deze ontmenselijking gezamenlijk deze moordenaars en boevenbende moeten gaan aanpakken en de landen die nog onder invloed staan van de VS deze bezetters met alle middelen te doen wegjagen.

 2. Een schuldige zal zelden zijn fouten erkennen.
  Het valt mij nog mee dat in de reactie van Israel de Holocaust kaart niet getrokken is.

  • De holocaust kaart bewaren ze nog even. Ze hebben geen plannen of wijsheid, ze kunnen alleen maar in de rug aanvallen vanuit het duister. Deze stuikrovers gijzelen ons al duizenden jaren met hun manipulatie en leugens. Steeds dezelfde patronen, telkens opnieuw. Verdeel en heers.

 3. Sinds de oprichting van de zionistische entiteit aka Israël op 14.05.1948 zijn de wandaden (genocide richting de Palestijnen) van deze Rothschild-creatie in allerlei mondiale gremia bedekt met de mantel der liefde. Als enige land ter wereld werden alle resoluties van de VN-veiligheidsraad structureel nooit opgevolgd en hun belangrijkste handlanger/wapenbroeder ziomerika onthield zich in het minst gunstigste geval van stemming. Kortom, ze kwamen overal mee weg.
  Nu de multipolaire wereld, inclusief de petrodollar door steeds snellere ontwikkelingen op het wereldtoneel verandert en aan het verdwijnen is door o.a. de opkomst van de BRICS-landen en nieuwe bondgenootschappen ontstaan (Iran, Saoedi-Arabië & Russische federatie) staat het voortbestaan van dit Big Money-gedrocht anno nu op het spel.
  De totaal disfunctionerende regering-Biden roeptoetert dat drie oorlogen voeren geen enkel probleem is, maar door het totaal uit de hand gelopen financieringstekort komt de dollar steeds meer onder druk te staan. De VS neigt naar imperial overstretch, door te veel hooi op hun vork te nemen op militair gebied en ze heeft niet meer de positie die het had in 1991, toen de USSR instortte en de VS als enige wereldmacht bleef bestaan.

 4. Hahaha… leugenaars de houdbaarheid van hun leugens overschatten. De tijd van de eindafrekening is nabij. De mensheid heeft deze losers niet nodig en dat weten ze, daarom draaien ze het om… zoals criminelen dat altijd doen. Zij reden niemand dood, er sprong iemand voor hun auto… en als er dan bewijs op tafel komt gebruiken ze hun stokpaardjes; racisme, seksisme, extremisme en de joker die hen uit elke situatie redt; ANTISEMITISME.

 5. De hele wereld is anti semitisch,zelfs honden en katten zijn anti semitisch,tja dat geeft toch wel te denken als zelfs dieren van dit volk kotsen.
  De wereld zou een paradijs zijn zonder dat tuig,nooit meer oorlog slechts conflicten die opgelost kunnen worden.

 6. Feitelijk bestaat de staat Israël niet eens, volgens velen Joden bestaat hij enkel in het vreedzame hoofd…voor mezelf zijn bijbel en God al evenmin… zijn ongebreidelde Wreedheid wel..

  • In 1948 hebben de US en het VK een monster gecreëerd ,Een monster dat Israël heet en die niemand kan stoppen van moorden en stelen

 7. Waarom moet ik bij de foto boven dit artikel telkens aan een douchemuts denken?
  Mijn moeder had vroeger ook zoiets op als ze onder de douche ging Maar dan een roze.

  Zou die gast op de foto nattigheid voelen?…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in