De regering Biden geeft Iran de schuld van drone-aanvallen op een commerciële tanker in de Indische Oceaan. De beweringen worden gebruikt als pressiemiddel op Iran om de Houthi’s te dwingen hun blokkade in de Rode Zee op te heffen en het zeeverkeer weer normaal te laten verlopen. Maar de Houthi’s zijn niet van plan om toe te geven aan de druk van Iran of wie dan ook. Ze zijn vastbesloten om hun aanvallen op het Israëlische verkeer voort te zetten, hoe lang het ook duurt en wat het ook kost, schrijft Mike Whitney.

Op zondag meldden talloze artikelen in de westerse media dat Iran een droneaanval had uitgevoerd op een Japanse chemicaliëntanker genaamd de MV Chem Pluto in de Indische Oceaan. Veel van deze artikelen baseerden hun berichten op beweringen van niet-geïdentificeerde bronnen van het Pentagon of geheime informatie. Vanaf dinsdag is geen van deze beweringen onafhankelijk geverifieerd of bewezen waar te zijn. Wat we weten uit eerdere ervaringen is dat elementen van de nationale veiligheidsstaat vaak fictieve verhalen in de media plaatsen om publieke steun te vergaren voor impopulaire militaire campagnes of om buitenlandse naties te demoniseren voor zaken waar ze op geen enkele manier verantwoordelijk voor zijn. En dat lijkt hier het geval te zijn. Het lijdt geen twijfel dat zowel Israël als de VS Iran willen betrekken bij de recente aanvallen op koopvaardijschepen in de Rode Zee. Maar tot nu toe is er geen bewijs om die beweringen te verifiëren. De Iraanse leiders zijn sterk gekant tegen Israëls voortdurende bloedbad in Gaza, maar ze hebben ook aangegeven dat ze niet willen deelnemen aan de vijandelijkheden. Iran wil niet meegesleurd worden in een bredere regionale oorlog die een confrontatie met de Verenigde Staten zou kunnen uitlokken die zou resulteren in de dood van miljoenen Iraniërs. Dit alles suggereert dat de recente vlaag van anti-Iran berichtgeving agenda-gedreven desinformatie is, ontworpen om de publieke opinie tegen Iran te keren. Dit komt uit een artikel op BBC:

Een chemische tanker in de Indische Oceaan werd zaterdag geraakt door een drone die vanuit Iran werd gelanceerd, zegt het Amerikaanse leger…..

Iran heeft geen commentaar gegeven. Houthi-rebellen in Jemen – die worden gesteund door Iran en Hamas steunen in zijn oorlog tegen Israël – hebben onlangs drones en raketten gebruikt om schepen in de Rode Zee te raken…..

Hetzelfde bedrijf zei ook dat het schip op weg was van Saoedi-Arabië naar India, en verbonden was met Israël. De Houthi’s hebben beweerd dat ze schepen aanvallen die gelinkt zijn aan Israël tijdens het conflict in Gaza.

De VS zei dat de Chem Pluto was geraakt door “een eenrichtingsaanval drone afgevuurd vanuit Iran”. Het zou de eerste keer zijn dat de VS Iran publiekelijk beschuldigen van het rechtstreeks aanvallen van een schip.

De VS hebben Iran er eerder van beschuldigd “nauw betrokken” te zijn bij het plannen van operaties tegen commerciële schepen in de Rode Zee – een beschuldiging die Teheran heeft ontkend… Tanker hit off India coast by drone from Iran, says US, BBC

Het is niet verrassend dat het BBC-artikel op verschillende punten feitelijk onjuist is. Ten eerste, Iran HEEFT commentaar gegeven op het incident, sterker nog, ze hebben categorisch elke betrokkenheid ontkend. Dit komt van Al Jazeera:

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de beschuldigingen van de Verenigde Staten dat Teheran een chemische tanker in de Indische Oceaan zou hebben getroffen van de hand gewezen, nu de spanning wereldwijd oploopt over bedreigingen voor de zeescheepvaart.

Een woordvoerder van het ministerie wees de beschuldiging maandag tijdens een persconferentie resoluut van de hand. Hij beweerde dat de bewering van de VS dat een Iraanse drone een Japanse tanker had geraakt toen die in de buurt van India voer, onjuist was.

  Musk geeft angstaanjagende waarschuwing: "We slaapwandelen in WO3"

“We verklaren deze beweringen als volledig verworpen en waardeloos,” zei Nasser Kanaani toen hem werd gevraagd naar de beschuldiging van de VS.

“Dergelijke beweringen zijn gericht op projectie, het afleiden van de publieke aandacht en het verdoezelen van de volledige steun van de Amerikaanse regering voor de misdaden van het zionistische regime [Israël] in Gaza,” voegde hij eraan toe. Iran dismisses US accusations of tanker attack off India, Al Jazeera

We kunnen niet begrijpen waarom de BBC redactie deze expliciete ontkenning van betrokkenheid niet opnam, tenzij ze gedreven werden door een bijbedoeling, namelijk om Iran verder te demoniseren.

Ten tweede hebben we nul bewijs dat de “drone (werd) gelanceerd vanuit Iran”. Geen van de vele ‘cookie cutter’ artikelen die we hebben gelezen leveren ook maar iets dat ook maar in de verste verte lijkt op verifieerbaar bewijs.

Ten derde is Iran niet “diep betrokken” bij het plannen van operaties tegen commerciële schepen in de Rode Zee. Het idee om koopvaardijschepen op weg naar Israël aan te vallen in de Rode Zee is alleen bedacht door Houthi-leiders. Zowel de Houthi’s als de Iraniërs hebben dit toegegeven. Hier is meer van de BBC:

De verklaring van het Pentagon zei dat de Chem Pluto, “een onder Liberiaanse vlag varende, Japanse en door Nederland geëxploiteerde chemicaliëntanker”, op zaterdag om 10:00 lokale tijd werd getroffen …. De BBC was niet in staat om het incident onafhankelijk te verifiëren.” BBC

Als de BBC “niet in staat was om het incident onafhankelijk te verifiëren”, waarom hebben ze dan in hemelsnaam een verslag ingediend dat de schuld van Iran impliceerde? Is dat geen professionele nalatigheid?

Hier is meer uit hetzelfde artikel:

Veel wereldwijde scheepvaartgroepen hebben hun activiteiten in de Rode Zee opgeschort vanwege het verhoogde risico op aanvallen. De Britse regering heeft gezworen de veiligheid van de route te garanderen.

Minister van Defensie Grant Shapps vertelde de krant Sunday Times dat het Verenigd Koninkrijk vastbesloten is om aanvallen op schepen af te slaan – en niet zou toestaan dat de Rode Zee een “no-go area” wordt…

Chris Farrell van de Neptune P2P Group, een Brits maritiem beveiligingsbedrijf, beschreef de nervositeit in de regio en merkte op dat containerschepen eerder omvaren dan grotere schepen. “Niemand kent echt de situatie daar,” vertelde hij het BBC World Service programma Weekend.

“Door het gebrek aan stabiliteit creëert dat onzekerheid bij de klanten en de rederijen die hun activa in die regio onderbrengen.” BBC

Dit fragment vereist enige aanvullende analyse: De Britse minister van Defensie zegt dat hij niet zal toestaan dat de Rode Zee een “no-go area” wordt, terwijl hij stilzwijgend toegeeft dat het al een “no-go area” is geworden. Met andere woorden, hij geeft zelf toe dat “veel mondiale scheepvaartgroepen hun activiteiten in de Rode Zee hebben opgeschort”, dat de doorgangscorridors niet langer veilig zijn en dat “containerschepen” al worden omgeleid. Bij elke denkbare meting werkt de strategie van de Houthi’s beter dan iemand zich had kunnen voorstellen. Dat is wat hij zegt. Realiseren de auteurs zich dat niet? Zien ze niet dat ze zojuist hebben toegegeven dat de asymmetrische aanval van de Houthi’s wel eens de meest succesvolle hybride aanval aller tijden zou kunnen zijn; dat ze in feite een nucleaire bom hebben laten ontploffen in het economische epicentrum van de “op regels gebaseerde orde”? Het is onmogelijk om de impact van dit ingenieuze offensief op politieke leiders en elites verspreid over de westerse wereld te overschatten. Het gevoel van hysterie is voelbaar. Een kleine, ongenuanceerde militie heeft een vernietigende klap toegebracht aan de achilleshiel van het imperium – de vitale doorgangscorridor voor de wereldhandel die nu de facto in handen is van Washingtons aartsvijand, de Houthi’s. Is dat geen overwinning voor de meerderheid van de westerse wereld? Is dat geen overwinning voor de meerderheid van de gewone mensen over de hele wereld die zich verzetten tegen de sadistische afslachting van het Palestijnse volk door de VS en Israël?

  Israëlisch leger schiet drie Joodse gijzelaars dood zwaaiend met witte vlag

Het is een overwinning. Het is een overwinning van goed tegen kwaad. Maar het zal niet onbeantwoord blijven. Hier is meer uit een artikel op CNN:

De VS hebben vrijdag nieuwe geheime informatie vrijgegeven die suggereert dat Iran “nauw betrokken was bij het plannen van de operaties tegen commerciële schepen in de Rode Zee”, vertelde Adrienne Watson, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, aan CNN.

De door Iran gesteunde Houthi-rebellen hebben de afgelopen vier weken meer dan 100 aanvallen uitgevoerd op ongeveer een dozijn commerciële en koopvaardijschepen die de Rode Zee overstaken, meldde CNN eerder. De onlangs vrijgegeven informatie suggereert dat “Iraanse steun tijdens de Gazacrisis de Houthi’s in staat heeft gesteld om aanvallen uit te voeren tegen Israël en maritieme doelen, hoewel Iran de operationele beslissingsbevoegdheid vaak heeft uitgesteld aan de Houthi’s”, aldus Watson.

Op dinsdag zei een hoge Amerikaanse militaire functionaris dat de Iraniërs in de Rode Zee opereren toen hem werd gevraagd of Iran de Houthi’s helpt doelen te selecteren. Maar die functionaris zei dat de aanvallen van de Houthi’s over het algemeen willekeurig waren.

“Iran heeft de keuze om deze steun wel of niet te geven, zonder welke de Houthi’s moeite zouden hebben om commerciële schepen die door de Rode Zee en de Golf van Aden varen, effectief op te sporen en aan te vallen,” zei Watson op … US intelligence suggests Iran involved in planning attacks in Red Sea, CNN

Welke geheime inlichtingen? Welke hoge Amerikaanse militaire functionaris? Wie heeft deze informatie geleverd en welke documenten kan CNN laten zien om hun beweringen te bewijzen? We moeten de antwoorden op deze vragen weten.

Nogmaals, er is geen bewijs, geen getuigen, geen documenten, geen elektronische communicatie en geen bewijs. We hebben niets anders dan een “lappendeken van leugens” ter ondersteuning van een verraderlijk anti-Iran verhaal dat wel of niet waar kan zijn. We weten het gewoon niet, want er zijn geen verifieerbare feiten, alleen speculaties te midden van een enorme dosis geruchten. Het enige dat we zeker weten is dat de auteurs ons willen doen geloven dat Iran de bron is van alle problemen in het Midden-Oosten. Maar dat idee tart elk begrip van de geschiedenis van de regio of de recente gebeurtenissen. Het is niet Iran dat de afgelopen 30 jaar regeringen omver heeft geworpen, miljoenen mensen heeft gedood en landen in het hele Midden-Oosten heeft verwoest. Dat heeft Washington gedaan. En het is niet Iran dat een wrede uitroeiingsoorlog heeft gevoerd tegen de burgerbevolking in Gaza, waarbij het grootste deel van het gebied tot smeulend puin werd gereduceerd terwijl 2 miljoen uitgehongerde mensen naar de Egyptische grens werden gedreven. Dat is het werk van Israël. Iran voert tegen niemand oorlog; in plaats daarvan zijn ze al meer dan 5 decennia het doelwit van meedogenloze vijandigheid van de VS omdat ze het lef hebben om de controle over hun eigen hulpbronnen op te eisen. Dat is de echte misdaad van Iran; het is niet bereid om door de knieën te gaan voor Uncle Sam en schuchter zijn rol te accepteren als de slaafse vleespop van Washington. Is dat waar of niet?

Het is waar. Dit komt van ABC News:

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het Amerikaanse leger opgedragen vergeldingsluchtaanvallen uit te voeren tegen door Iran gesteunde milities nadat drie Amerikaanse militairen gewond waren geraakt bij een drone-aanval in Noord-Irak…..

Iraakse functionarissen zeiden dat Amerikaanse aanvallen op milities begin dinsdag een militant gedood en 18 gewond hebben. De aanvallen kwamen op een moment dat de angst voor een regionale uitbreiding van de oorlog tussen Israël en Hamas toenam….

De VS heeft Iran, dat de Hamas-groep heeft gefinancierd en getraind, ook beschuldigd van aanvallen door Jemenitische Houthi-militanten tegen commerciële en militaire schepen via een kritisch scheepvaartknooppunt in de Rode Zee. “Biden orders strikes on an Iranian-aligned group after 3 US troops wounded in drone attack in Iraq, ABC News

Zijn dit echt “vergeldingsaanvallen” op Iraanse posities of probeert Biden Iran te dwingen om druk uit te oefenen op de Houthi’s?

  Is de vijand onder ons?

IMO zijn de aanvallen duidelijk gericht op de Houthi’s die alleen benaderd kunnen worden via hun bondgenoot Iran. De regering heeft geen moeite gedaan om rechtstreeks met de Houthi’s te praten en zal dat ook niet doen. Amerikaanse leiders zullen niet onderhandelen met mensen die ze als hun mindere zien, wat betekent dat ze Iran moeten overhalen om hun zaak voor hen te bepleiten. Maar wat krijgt Iran voor zijn inspanningen?

Ze vermijden de bredere regionale oorlog waar Netanyahu naar hengelt, maar die niemand anders (inclusief de VS) echt wil. Het Biden-team oefent dus druk uit op Iran omdat de volgende escalatiestap bestaat uit het rechtstreeks beschieten van posities van de Houthi’s, command-and-control, wapendepots, communicatiemiddelen en de rest. Zodra dat gebeurt, zullen de gebeurtenissen heel snel gaan. De Houthi’s zullen de Rode Zee sluiten voor zeeverkeer, ze zullen regionale bases en installaties van de VS aanvallen en ze zullen kritieke olie-infrastructuur in Saoedi-Arabië uitschakelen. De geest zal uit de fles zijn en de hel zal in de hele regio losbreken. De olieprijzen zullen de pan uit rijzen, de markten zullen instorten en de wereldeconomie zal instorten. Daarom kiest Biden voor het Iraanse spoor. Het is een laatste wanhopige poging om een catastrofe in het Midden-Oosten te voorkomen.

Helaas zal het niet werken omdat Israël vastbesloten is om door te gaan met de etnische zuivering in Gaza en daarna door te gaan naar de Westelijke Jordaanoever. De aanvallen op commerciële schepen zullen dus doorgaan, waardoor Washington geen andere keuze zal hebben dan oorlog.

Jemen vormt een unieke maar ernstige bedreiging voor de Amerikaanse hegemonie. Het leger is klein naar Amerikaanse maatstaven, maar het is bedreven in het vechten in ruw terrein en kent elk hoekje en gaatje van het slagveld. Ze zijn volledig voorbereid om een guerrillaoorlog te voeren die jaren kan duren. Natuurlijk willen Biden en zijn adviseurs zo’n conflict liever vermijden, maar dat is misschien niet mogelijk. De “op regels gebaseerde orde” rust immers op een fundament van economisch-politieke-militaire macht. Dus als een kleiner land de VS ‘niet respecteert’ door koopvaardijschepen in ’s werelds belangrijkste scheepvaartroutes te verstoren, moet Uncle Sam bewijzen dat hij de macht heeft om die opstand neer te slaan of voorbereid zijn op soortgelijke opstanden in de toekomst. Dit is de logica achter het imperiale beleid. Toon nooit zwakte of de jakhalzen verscheuren je en laten je achter om te sterven. Dat is de stelregel waar Washington naar leeft.

Wat de Houthi’s de wereld laten zien, is dat Washington niet langer in staat is om zijn Pax Americana aan het achterland op te leggen. De VS kunnen geen brede maritieme coalitie vormen omdat de bondgenoten van Amerika niet langer vertrouwen hebben in het oordeel van Washington of geloven in zijn morele autoriteit. De marine beschikt ook niet over een flottielje dat groot of wendbaar genoeg is om de waterwegen en doorgangscorridors te beschermen die de westerse economieën in stand houden. Dit is geen klein probleem. Dit is een legitimiteitscrisis. Het is de vraag of de VS de veiligheid in de wereld kan garanderen of niet. Wij denken van niet, maar we denken wel dat de regering en de westerse elites die hen steunen, het gaan proberen door met scherp op Jemen af te stormen in een poging om de opstand in de Rode Zee neer te slaan en het imago van Amerika als ’s werelds grootste militaire macht te herstellen.

Waar het op neerkomt: Uncle Sam laat zich niet publiekelijk in het gezicht slaan door een land dat het als een ‘derderangsmacht’ beschouwt. Het zal de zware artillerie inzetten en dan de grondtroepen sturen. God helpe ons.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De Houthi’s hebben Biden bij de ballenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNeel Nanda, komiek in Jimmy Kimmel Show die vaccins pushte en ongevaccineerden hekelde, plotseling overleden
Volgend artikelFox News rouwt om overlijden van 2 volledig gevaccineerde medewerkers deze vakantieperiode
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Veel van deze artikelen baseerden hun berichten op beweringen van niet-geïdentificeerde bronnen van het Pentagon of geheime informatie

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah PFIEWWWWW hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha…… oftewel : FAKE NEWS.
  https://www.youtube.com/watch?v=Vqpzk-qGxMU

 2. Japanse chemicaliëntanker genaamd de MV Chem Pluto.
  Kijk iets verder dan je neus lang is:
  Manager: Ace Quantum Chemical Tankers – Amsterdam, Netherlands
  Ace Quantum Chemical Tankers is a joint venture of Ace Tankers and Eastern Pacific Shipping, which is owned by Israeli billionaire Idan Ofer.

 3. De Rode Zee is GEEN no-go area geworden.
  Yemen controleert de doorgang (niet onlogisch, het is voornamelijk hun territoriale wateren, dus ze hebben volgens internationaal recht alle recht om bepaalde schepen de toegang te ontzeggen).
  Maar de Houthi’s, die de-facto Yemen controleren/regeren hebben heel expliciet gesteld dat ze alleen schepen aan zullen vallen die
  – onder Israelische vlag varen OF
  – Israelisch eigendom zijn (zoals de tanker Chem Pluto) OF
  – van / naar Israelische havens varen.

  Alle schepen die Israel links laten liggen zijn veilig. En tot zover hebben ze nog geen fouten gemaakt voor zover ik kan zien.
  Het westen laat die beperkingen op de doelen bewust weg uit hun verslaggeving.

  Dat de Houthi’s hun woord houden kan men zien aan het feit dat bv Russische, Chinese en Indiaase schepen veilige doorvaart hebben.
  Indien westerse rederijen afspraken maken over het niet aandoen van Israelische havens dan zouden ze gewoon de kortere route via het Suez-kanaal kunnen blijven nemen.

 4. Korea, Vietnam, Afghanistan x2.. Oekraïne, wat’s next, Taiwan of de Noordpool, ???
  er zijn steeds meer ijsberen, en ook bij elke stap steeds meer vijanden, en de EU.. hobbelt er nog steeds achter aan..op water en brood, verder hebben ze niet veel meer, wat een ellendige vlaggen met sterretjes…en ja sterretjes gaan ze nog zien..en de bevolking vindt het Ok…🙈

 5. Waar zijn de britten en de vs als het gaat om “freedom of navigation” te waarborgen voor de kust van Gaza, iets wat door joodse terroristen al vele jaren verhinderd wordt.

 6. Comment from a lovely lady called whO a considder to be 1 of my friends…Hannah. Quote 2 hours ago: Well I do feel sorry for anyone who do not understand grace and what Jesus did for us at the cross 😞.<<<<<<<<>>>>>>>> End quote. Reply: Hi Hannah. During my lifetime I’ve been having discussions with people of THE FAITH. I’ve also read THE BIBLE but put it down after reading it again from the back forward. When I came to the part of where GOD ordered IT’S PEOPLE to commit GENOCIDE on the inhabitants of that part of the world where indigeous people where living (RINGS A BELL?). My conclusion is that any discussion of a person of THE FAITH is simply NOT possible. I rather continue thinking that those who follow GOD (spiritually/spirit) without breaking their neck over words which have been written long time ago (by humen) in a book they named HOLY, which is calling to kill people in the name of their GOD and name lesser than animals….GOYIM. only because they’re not from their (fake?) tribe….and that includes you too). Sees of blood has been flowing in the name of GOD. ROME (the pope 2th after GOD)….who points out it’s finger at humanity to teach us a lesson for many centuries…. I don’t know about you but haven’t seen much or anything coming so far which came out of the mouth of the Vatican regarding the current genocides in The Ukraine and GAZA in the (controlled Main stream Media) and about the GENOCIDE ON HUMANITY via the COVID-19 plandemic and it’s socalled mRNA ‘CURE’ which has been also highly recommended by THE VATICAN. And if that wasn’t already bad enough….via poisonous food (GMO)…laced with poison water…. CHEMO cures (to burn people alive) when they gotten some sort of cancer and now these psychopaths in charge are introducing CBDC controlled money system and CARBON taxes…..put farmers and fishermen out of work (femine). Cameras everywhere you look and 5G to fry our brains when they feel that our time has come after WE THE PEOPLE (humanity) dare to stand up against them…

  Only WOKE is capable to justify their actions……..

  SEX CHANGE ANYBODY???????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in