Een hoge EU-functionaris heeft gewaarschuwd dat de pro-Russische narratieven in het blok toenemen en dat meer mensen het conflict in Oekraïne in die termen zien. EU-commissaris Vera Jourova eiste zondag in een interview met de Duitse krant Bild dat de EU-lidstaten meer geld besteden aan “strategische communicatie” omdat “Russische propaganda” een grote invloed heeft op de burgers, bericht RT.

RT moet verboden blijven in de regio, terwijl “onafhankelijke” Russische media in Europese landen steun nodig hebben, voegde ze eraan toe.

De Tsjechische politica en veteraan van de Europese Commissie, die momenteel vicevoorzitter is voor waarden en transparantie, toonde zich bezorgd over de toenemende populariteit van Russische standpunten over kwesties als het conflict in Oekraïne.

“In veel landen neemt het narratief toe dat Rusland niet de agressor maar het slachtoffer is,” aldus Jourova. “In Slowakije gelooft meer dan 50% van de bevolking in complottheorieën, waaronder die over de Russische aanvalsoorlog. Tot op heden onderschatten we de invloed van de Russische propaganda.”

Moskou zegt dat het conflict in Oekraïne het gevolg is van de ongecontroleerde expansie van de NAVO in Europa en het feit dat de westerse landen geen acht hebben geslagen op de Russische waarschuwingen. In 2021 deed de Russische regering een laatste poging om de situatie te de-escaleren, maar zij kreeg te horen dat haar zorgen ongegrond waren en dat Oekraïne het recht had om het lidmaatschap van het door de VS geleide militaire blok aan te vragen. Voor Rusland maakt het conflict deel uit van een proxy-oorlog van het Westen tegen het land.

De betekenis van NAVO-aanvallen op Rusland

Het probleem met EU-burgers die het eens zijn met het Russische standpunt is dat Moskou “miljarden investeert in zijn propaganda en wij er nauwelijks iets tegen doen,” aldus Jourova. Ze drong er bij de lidstaten op aan meer te investeren in “strategische communicatie en de strijd tegen desinformatie.”

Volgens Jourova is Duitsland een bijzonder belangrijk doelwit voor Rusland. Ze zei zich zorgen te maken over “infiltratie van de vredesbeweging” in het land.

“Beweren dat iedereen die wapens levert een oorlogsstoker is, is uiterst gevaarlijk,” legde ze uit. “Dit verzwakt alleen maar de steun voor Oekraïne.”

De commissaris prees de censuur van RT door de EU en beschreef de zender als “geen mediakanaal” maar eerder een “propagandawapen in oorlogstijd” waarvoor in Europa geen plaats is.

“In plaats daarvan moeten we de onafhankelijke Russische media steunen,” stelde ze voor. “Velen van hen zijn hier in Berlijn en in andere Europese steden.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Weerzinwekkend: Pedofiele kannibalenfoto’s tentoongesteld in EU-parlementVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelThe Economist: Hoge energieprijzen hebben afgelopen winter 68.000 Europeanen het leven gekost
Volgend artikelVideo’s: Amerikaans PATRIOT raketsysteem vuurt 30+ raketten af boven Kiev, maar wordt uitgeschakeld door Russische treffer – Update – VS bevestigt treffer op Patriot-systeem
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

30 REACTIES

 1. Laat me niet lachen!Wat ik hieruit concludeer is dat ze janken want Rusland spendeerd miljarden aan propaganda.
  En zij lopen achter
  “In veel landen neemt het narratief toe dat Rusland niet de agressor maar het slachtoffer is,” aldus Jourova. “In Slowakije gelooft meer dan 50% van de bevolking in complottheorieën, waaronder die over de Russische aanvalsoorlog. Tot op heden onderschatten we de invloed van de Russische propaganda.”
  Nee jullie onderschayyen onderdanen die nadenken

 2. Vrijheid van denken, beleven en meningsuiting is niet toegestaan in EU
  Staat hiermee, zwart op wit.

  Welkom in democratische heilstaat.

  • Mevrouw laat het overkomen alsof de mens een print apparaat is, verkondigd wat er op ‘te afdrukken’ staat.

   Mogelijk is deze uitlating van mevrouw EU een projectie.

 3. Nodig John Durham even uit Vera, die kan vast nog wel iets vertellen over nepnieuws, desinformatie, infiltratie, leugens en complottheorieën vanuit de overheid.

  • Zij is niet dom dat is het nou juist.
   Ze weet precies wat ze doet en doen daar in Brussel. De waarheid ombouwen tot leugens om ze vervolgens staatsgevaarlijk te verklaren.

  • @Greet,
   Indien de Europese bevolking de oorlog objectiever aan het bekijken is, is dat alleen maar te prijzen, ik hoop er alleen maar op, ik kan dat echt niet constateren want er zijn geen massale demonstraties voor vrede in de Europese steden waardoor je dan een conclusie zou kunnen trekken dat er een tij aan het keren is, zou graag argumenten zien waar de ommekeer uit zou kunnen blijken dat er een verandering is, die Tsjechische dame die zo van de Navo houdt geeft mij wel hoop.

  • Hiermee betuig ik van harte mijn sympathie, beste medebelastingbetaalster, maar ik stem er niet mee in. We hebben juist veel van deze rotwijven nodig, zodat de burgers wat vaker de schellen van de ogen vallen. Hoe dwazer ze bij de Europese Commissie zijn, hoe beter, als ze het maar tonen.

 4. Nou ze moeten dat wijf eens goed in haar reet neuken wat dat slap gelul van haar .
  Deze hoer heeft schijnbaar niet in de gaten dat de olie die in Litvinov wordt geraffineerd uit Rusland komt .
  Maar de mensen die daar wonen krijgen het goede verhaal te horen en daarom zijn er ook wel eens protesten tegen hun regering .
  Kortom dit is ook een smerig stuk tuig

  • sssshhhtttt! Er zijn hier misschien minderjarigen die meekijken eeh ;- maar ik ben het in elk geval met jou eens !

 5. 30 patriotraketten afgevuurd a 5 miljoen per stuk, 1 nachtje steun aan Oekraïne 150 miljoen, schijnt ook een patriot lanceerinstelling vernietigd te zijn. https://www.indiatoday.in/science/story/patriot-missile-system-the-1-billion-battery-that-will-save-ukraine-from-russian-drones-2313732-2022-12-26

  Ik denk dat gewoon met elkaar gaan praten heel veel belastinggeld bespaard en mensenlevens redt. En sinds wanneer is voor vrede zijn iets voor desinformatie en complotten? Zolang westerse regeringen zich niet inzetten voor diplomatie en vredesbesprekingen geloof ik ze niet. Oorlog hoort in een museum, Echt volwassen mensen lossen conflicten op door met elkaar te praten.

 6. De waarheid is en blijft pijnlijk voor EU bonzen 😂. Leugens onder de pet houden dmv EU propaganda valt nou eenmaal niet mee als de het verhaal telkens moet veranderen om het geloofwaardig te houden. Sukkels zijn het !

 7. Poetin is zoals Trump is: (populistisch) rechts. Propaganda is altijd links (niet rechts), want traditiegetrouw staat links voor een bemoeizuchtige overheid. Propaganda is altijd het product van een bemoeizuchtige overheid.

  • Er is meer dan de WEF. Niet lang geleden kregen 4/10 Europese parlementsleden cadeaus van George Soros’ stichting, en dat EP heeft vrijwel nooit het laatste woord (ook het eerste niet, dat heeft de Commissie)! Kun je denken hoe het met de onafhankelijkheid van de Commissie en de Raad gesteld is! Ik heb het de laatste jaren niet gevolgd, maar dat aantal van 30.000 EU-lobbyisten (d.w.z. omkopers) van een aantal jaren geleden zal wel niet afgenomen zijn.
   Niet dat de burger van geen tel zou zijn in de EU: wij mogen betalen voor dat circus. Da’s toch al iets.

 8. Is het nou Russische propaganda of Europese propagada? Als Europa niets te verbergen heeft kunnen ze alles met bewijzen weerleggen, maar door hun liegen en bedriegen jaren lang en nu ook over Oekraïne hebben zij zich in de nesten gewerkt.

 9. de ‘onafhankelijke Russische media’ omgekocht door de EU , …DAAR gaan we de waarheid niks dan de waarheid vinden ! Weg met de parasitaire , corrupte totaal waardeloze EU !! DAT is de waarheid !

 10. Weer zo’n dom mormel dat door mannen ingefluisterd wordt om een script voor te dragen…. Wat zouden die misbaksels er voor betaald krijgen vraag ik me af? Of wat voor soort incentive hebben ze? Je moet toch geschift zijn om je hiervoor te laten gebruiken…. Laten we een politica hierover aanspreken!

  Aan Sopie In ’t Veld – delegatieleider D66 bij het EU Parlement:
  Kun jij hier licht op schijnen? Door wie worden dit soort spreekbuizen gedirigeerd; wie schrijft hun scripts; wat krijgen ze er voor betaald; hoe worden ze benaderd; hoe worden ze ingeprent, etc. Graag horen we van je om meer duidelijkheid te krijgen. Ik verwijs de lezers naar het interview met jou bij “Met het oog op morgen,” beluisterd op RadioGLD gisteravond – met grote interesse zelfs. “Baantjes verdelen in de koehandel” in Brussel! Prachtig.

  Sophie In ’t Veld over de EU commissie – rond minuut 28
  https://www.gld.nl/radio/programma/met-het-oog-op-morgen-radio-1/6

 11. Toch knap dat ze over propaganda spreken terwijl Russische media hier niet is te volgen 🤣

  Weldenkende mensen doorzien de satanische EU

 12. Zakkenvullende EU politici die samenwerken met big money om de hun macht te vergroten. Ze hebben gebruik gemaakt van Covid om de democratie aan banden te leggen. Moeten wij gaan applaudisseren voor deze proxyoorlog, de zoveelste? 300.000 Oekraïnse jonge mannen gedood. Voor wat? Omdat Azov Russen aan het vermoorden waren? Waarom horen we daar niets over?

 13. Het is ook absolute waanzin wat de media ons voorschoteld, het is allemaal zover van de waarheid, dat nu toch wel heel veel mensen zich realiseren, dat de USA hier achter zit en het duidelijk is, gelukkig, voor heel veel mensen dat ze ons allerlei “waan” verhalen voorhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in