Er zijn spannende ontwikkelingen in het Kremlin na de nederlaag in Krasny Liman, de Tsjetsjeense leider, Ramzan Kadyrov, riep in het openbaar de hoofden op van de chef van de generale staf Gerasimov en de commandant van het centrale militaire district, generaal Alexander Lapin, die eerder was onderscheiden met de Russische heldenster voor de bevrijding van Lisichansk, en verantwoordelijk was voor de verdediging van de sector Krasnolimansky.

Hetzelfde standpunt wordt door vele anderen naar voren gebracht. Uitingen van woede zijn te vinden in bijna alle Russische media, zoals “waar is het opperbevel mee bezig?”, “begrijpen ze wel wat er aan de hand is?”, “we hebben generaals met moderne gedachten en doctrine, laat ze hun werk doen.”

De verklaringen van Kadyrov zijn niet toevallig. Ze worden gezien als een uiting aan het Kremlin en er zijn ontwikkelingen te verwachten nu hij heeft opgeroepen tot de staat van beleg en het gebruik van tactische kernwapens in Oekraïne.

Op 1 oktober gaf het hoofd van de Russische Republiek Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, commentaar op de recente ontwikkelingen rond Krasny Liman:

Ik heb altijd gezegd: er gaat niets boven de waarheid, hoe bitter en kwetsend die ook is, maar niets anders dan de waarheid. Het is de enige manier om vooruit te komen. Daarom kan ik niet zwijgen over wat er in Krasny Liman is gebeurd.

De commandant van het Centraal Militair District kolonel-generaal Alexander Lapin had de leiding over de verdediging van dit gebied. Dezelfde Lapin, die de ster van Held van Rusland kreeg voor de verovering van Lisichansk, hoewel hij daar de facto niet was. Lapin was ook ondergeschikt aan de troepen van het Westelijk Militair District.

De kolonel-generaal (de generaal met drie sterren) zette gemobiliseerde strijders van de LPR en andere eenheden in de hele richting van Liman in, maar voorzag hen niet van de nodige communicatie, interactie en munitievoorziening.

Twee weken geleden kreeg ik persoonlijk bericht van generaal-majoor Apty Alaudinov, commandant van de “Akhmat” speciale eenheden, dat onze strijders een gemakkelijk doelwit zouden kunnen worden. Op mijn beurt bracht ik Valery Gerasimov, hoofd van de generale staf van de Russische strijdkrachten, op de hoogte van het gevaar.

Maar de generaal verzekerde me dat hij niet twijfelde aan het militaire talent van Lapin en niet dacht dat een terugtocht in Krasny Liman en omgeving mogelijk was.

Een week later verplaatst Lapin zijn hoofdkwartier naar Starobelsk, honderd kilometer verwijderd van zijn ondergeschikten, terwijl hij zelf in Lugansk zit. Hoe is het mogelijk om eenheden op 150 kilometer afstand snel aan te sturen? Door het ontbreken van elementaire militaire logistiek hebben we vandaag verschillende nederzettingen en een groot gebied verlaten.

Het is niet dat Lapin talentloos is, dat een schande is. Het is het feit dat hij gedekt wordt door zijn superieuren in de Generale Staf. Als het aan mij lag, had ik Lapin gedegradeerd tot soldaat, en hem met een machinegeweer in de hand naar de frontlinie gestuurd om zijn schande in bloed weg te wassen.

Het nepotisme in het leger zal tot niets leiden. In het leger is het noodzakelijk om mannen aan te stellen met een sterk karakter, moedig, principieel, die begaan zijn met hun strijders, die hun tanden uitrukken voor hun soldaten, die weten dat een ondergeschikte niet zonder hulp en steun kan blijven. In het leger is geen plaats voor nepotisme, zeker niet in moeilijke tijden.

Toen al zei ik: vuur op de door de nazi’s veroverde militaire accumulatie van de vijand in Izyum, vooral omdat onze artillerie op dat moment zo’n kans had. Meteen zouden we de belangrijkste satanisten en fascisten afmaken. We moeten de SMO uitvoeren in de volle betekenis van het woord, en er niet mee flirten. Elke gelegenheid en elk wapen gebruiken om ONS grondgebied te verdedigen.

Donetsk wordt nog steeds gebombardeerd. De inwoners van de verenigde 4 regio’s willen beschermd worden.

Ik weet niet wat het Ministerie van Defensie rapporteert aan de opperbevelhebber, maar persoonlijk ben ik van mening dat er drastischer maatregelen moeten worden genomen, tot het afkondigen van de staat van beleg in de grensgebieden en het gebruik van kernwapens met een laag vermogen. Het is niet nodig om bij elke beslissing rekening te houden met de Westen-Amerikaanse gemeenschap – die heeft al veel tegen ons gezegd en gedaan.

Gisteren een parade in Izyum, vandaag een vlag in Liman, en morgen wat?

Alles zou in orde zijn als het niet zo erg was.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische geopoliticus Karaganov: “Westerse elites zullen het conflict niet overleven”Volg Frontnieuws op Telegram

  Desperados... NAVO zet valse-vlag modus aan

Lees meer over:

Vorig artikelHet is niet oké dat volwassen mensen zeggen dat de invasie in Oekraïne “niet-uitgelokt” was
Volgend artikelRusland sluit gas aan Italië af enkele dagen nadat nieuwe premier Giorgia Meloni haar steun aan Oekraïne heeft aangekondigd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. “De kolonel-generaal (de generaal met drie sterren) zette gemobiliseerde strijders van de LPR en andere eenheden in de hele richting van Liman in, maar voorzag hen niet van de nodige communicatie, interactie en munitievoorziening”

  Een kolonel-generaal die zijn handwerk niet goed heeft gedaan, zou als de sodemieter zijn sterren en insignes van zijn uniform los gerukt dienen te worden, hem een AK 47 in de klauwen drukken en hem laten vechten op een plaats waar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de kans om gedood te worden zéér hoog is.

 2. Laat de Oosterse landen met een inflatie van minimaal 50% voor deze kerst tot zij uitvallen met armoede.Ze zijn het probleem van de EU van zijn radicalisering.

  • Truth oktober 2, 2022 at 13:00

   Het Westen heeft maar één manier om de nederlaag van Oekraïne te voorkomen – Nationaal Belang
   Zelfs tegen de achtergrond van het uitblijven van operationele successen van de geallieerden in de Verenigde Staten, geloven ze niet in de Oekraïense overwinning.

 3. Beschikt Tsjetsjenië over kernwapens dan? 🤣 En het gaat hier over lichtere kernwapens he’ dus vergelijkbaar met een babyrotje… 💥

 4. Gelukkig bestaan kernwapens niet, dus hij praat gebakken lucht.
  Laat je niet gek maken, ze willen dat mensen in paniek raken. Ze zijn enkel op chaos uit.

 5. Think about it. If Russia – it’s now “Russia” – counter attacks or engages, it could be open, total war with Nato and the US. That demands thorough planning.
  Although, if Putin is NOT a WEFascist, I expect some kind of blitzkrieg to take Ukraine completely…

 6. Waarschuw de Oekies met een ultimatum; dan een tactisch kernbommetje op Kiev.
  Dan weer een ultimatum; geen overgave, dan alle steden plat.

  Voor de kant van de Russen: het spaart Russische levens.
  Een enkele Rus is waard 100 nazi’s en meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in