© Lorie Shaull / Flickr (CC BY-SA 2.0)

De rebellie in de Rassemblement National (voorheen Front National) is gericht tegen de al te gematigde houding die Marine Le Pen sinds enkele jaren aanneemt ten opzichte van de islam.

Binnen de Franse partij, die herhaaldelijk als ‘extreemrechts’ wordt bestempeld en die verbonden is met de AfD, de FPÖ en de Lega van Matteo Salvini, is een heuse opstand aan de gang, die ook haar ‘ideoloog’ Jean Messiha, een Egyptische Kopt die zich eerder bij de beweging had aangesloten terwijl de zaken nog in volle gang waren, tot aftreden heeft aangezet.

Messiha klaagt dat de partijleidster “van mening is dat de religie van de islam geen probleem is voor Frankrijk. Ze onderscheidt de moslimreligie van de radicale islamitische ideologie”, die volgens hem echter “ook uit het hart van de koran put”.

Messiha, wiens Koptisch-Egyptische familie naar Frankrijk verhuisde toen hij nog een kind was, is slechts een van de dissidenten tegen Le Pen die geloven dat hun ster nu in verval is na twee mislukkingen in de race voor het presidentschap van het land en negen jaar aan het hoofd van de politieke formatie die tot 2018 het Front National werd genoemd.

“We hebben de ideeënstrijd gewonnen, maar we zijn er niet in geslaagd een breed referendum te krijgen dat zich zal vertalen in een overwinning bij de verkiezingen. Het is als een voetbalteam dat zoveel fans heeft en een coach vol goede wil maar nooit wint”, zegt Messiha in een interview.

Deze zomer maakte Marine Le Pen een einde aan een nieuwe opstand met de uitzetting uit de partij van zes leden van het Nationaal Comité die aanhangers waren van de 30-jarige Marion Maréchal, een charismatische figuur en potentiële leider die gesteund werd door vele leden die trouw waren gebleven aan de onverzettelijke identiteitspolitiek van haar grootvader en partijstichter Jean-Marie Le Pen.

  Medicijnbedrijf veroordeeld voor doodslag - duizenden gestorven door dodelijk medicijn

Marine vernietigde Jean-Marie’s droom. Maar nu wordt ze geconfronteerd met de puinhoop van zijn partij.

“Het is de islam die mensen onthoofdt, niet het verzonnen woord islamisme”

Vorig artikelZe verbranden onze vlaggen en stappen dan in de boten
Volgend artikelIllegale immigratie in Europa gaat onverbiddelijk door
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Interne opstand tegen Marine Le Pen: “Te gematigd tegenover de islam”

  Gecontroleerde oppositie, verdeel en heers de tactiek welke na duizenden jaren nog steeds opmaat doet in de politiek.

 2. Alle zo gezegd (extreem) rechtse en nationalistische partijen in de EUSSR zijn geïnfiltreerd en uiteindelijk gecontroleerd door Tel Aviv & Mossad, met behulp van logemollen en hasbaradrollen. Marine zit dan ook in de greep van Tel Aviv. Deze gecontroleerde partijen moeten meewerken aan het Oded Yinon en Coudenhove Kalergi plan, door te zwijgen over wat er werkelijk achter schuil gaat, en als ze dan toch spreken moeten ze de door Tel Aviv afgekondigde leugens herhalen. Als er binnen deze partijen er toch zijn die de waarheid willen zeggen, dan worden ze binnen de kortste keren geneutraliseerd. En de rol van Marine is deze van het Paard van Troje binnen het Front National.. !!! En de reden van dit verraad ?? Ik vermoed chantage met iets ?? Met wat ??

 3. Je kan er donder opzeggen, dat Le Pen in de gaten wordt gehouden.
  Maar idd; ze moeten harde actie gaan nemen.
  Kan me er wat bij voorstellen; zal voorbeelden geven.

  Voor edere kerk die aangevallen wordt, twee moskeetjes aanvallen.
  Vooriedere Christen die aangevallen wordt, twee moslims aanvallen.
  Voor iedere keer dat moslims de straat willen controleren: met een getrainde groepdie straat schoonvegen.

  Likop stuk eerst, daarna systematisch de islam eruittrappen.

 4. Ze kan de staat dwingen dewet te handhaven.
  In Frankrijk zijn “godsdienst uitingen in de openbaarheid verboden.
  In Parijs-en elders worden iedere week vrijdags straten geblokkeerd doormoslims.

  Dwing verbodaf; uitvoeren met leger, of Eurofor. (Da’s beter dan achter gele hesjes aan te jagen)

  Dat zou een duidelijk begin van normalisatie zijn

  Stap twee: alle illegalen arresteren en op schip zetten naar Noord Afrika.
  Note: alleen in Parijs enige honderdduizenden….
  Ook een klus voor het leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in