De prijzen in Nederland zijn extreem snel gestegen sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de inflatie vorige maand gestegen tot bijna 12 procent.

In februari bedroeg de inflatie 7,3 procent. Een eerste berekening laat voor maart een inflatie van 11,9 procent zien. De Oekraïense president Zelenski heeft intussen tijd gevonden om ook het Nederlandse kabinet te vermanen, waarvoor hij een staande ovatie kreeg, schrijft Freewestmedia.com.

De inflatie in Nederland ligt al enige tijd rond het hoogste niveau in decennia. Dat komt doordat de energieprijzen en de brandstoftarieven aan de pomp al vóór het conflict in Oekraïne sterk waren gestegen. Dat komt mede door het snelle economische herstel na de Coronacrisis, waardoor er schaarste is ontstaan voor veel grondstoffen en ook personeel in bepaalde sectoren.

De Russische operatie in Oekraïne heeft de prijzen vervolgens nog meer opgedreven. Sindsdien zijn de olie- en gasmarkten zeer bezorgd dat de brandstoftoevoer uit Rusland zou kunnen opdrogen. En omdat energie duurder wordt, gaan ook veel andere producten in prijs omhoog. Energie is nodig om goederen te vervaardigen. De bedrijven berekenen hun hogere kosten vervolgens door aan de consumenten.

De waarheid verdoezelen

De Nederlandse regering heeft al geprobeerd maatregelen te nemen om de pijn voor de Nederlandse consument te verzachten. Vrijdag is een accijnsverlaging van kracht geworden, wat betekent dat automobilisten aan de pomp een beetje besparen – ongeveer 8 euro per tankbeurt. Toch kan dit soort steun van het kabinet niet voorkomen dat de Nederlanders er dit jaar in koopkracht op achteruit gaan, zo heeft premier Mark Rutte al gewaarschuwd.

  Toespraak van Poetin - Wij hebben wapens die doelen op hun grondgebied kunnen treffen

Het CBS maakte het cijfer vrijdag bekend, na de bekendmaking van de inflatie in de eurozone door het Europese bureau voor de statistiek Eurostat later op de dag. Er is gebruik gemaakt van de Europese “geharmoniseerde methode”, die in het leven is geroepen om een vergelijking van inflatiegegevens uit verschillende Europese landen mogelijk te maken.

De berekening wijkt af van de gebruikelijke manier waarop het CBS de inflatie berekent. Die gewone cijfers zullen echter pas op 7 april worden gepubliceerd.

De financiële gevolgen van een inflatie van 12 procent kunnen niet door de regering worden gecompenseerd. Dat heeft staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingdienst) vrijdag in de ministerraad gezegd.

Het pakket compenserende maatregelen dat het kabinet eerder aankondigde, is volgens van Rij niet voldoende. Maar de “exorbitante stijging” van 12 procent die het Centraal Bureau voor de Statistiek voor maart berekende “kan niet in koopkracht worden goedgemaakt”.

“Wij zullen natuurlijk afwachten hoe het zich in de komende weken en maanden ontwikkelt,” zei de minister over de hoge prijsstijgingen. De laatste keer dat de inflatie zo hoog was, was in de jaren tachtig, herinnerde Van Rij zich. Toch kan men de situatie niet vergelijken met de jaren zeventig of tachtig, want er zijn zeer lage rentevoeten, wat “een voordeel” was, zei hij.

Oekraïense vluchtelingen

Met een beroep op de staatsnoodwet zijn burgemeesters in Nederland nu verplicht om de opvang van Oekraïense vluchtelingen te organiseren. Staatssecretaris Eric Van der Burg maakte dit bekend na de kabinetsvergadering over de oorlog in Oekraïne. Als burgemeesters niet meewerken, krijgen zij een sanctie opgelegd door de minister van Justitie.

  Rusland vecht tegen de Nieuwe Wereldorde

Het is een wet die sinds de Tweede Wereldoorlog slechts twee keer is uitgevaardigd: Eén keer tijdens de oliecrisis om de autoloze zondagen te regelen en één keer om de avondklok van Corona te regelen.

Nu wordt deze noodwet voor de derde keer afgestoft, omdat de regering zich schrap zet voor de gevolgen, volgens het Nederlandse dagblad Nieuwsuur.

“Draconische maatregelen zijn op komst. De staatssecretaris zet daarvoor de eerste juridische stap,” merkte verslaggever Arjan Noorlander op.

***

Intussen in Arnhem:

Via Omroep Gelderland:

Verplichte verkoop huis aan gemeente: ‘Het kan niet anders’

De verplichte verkoop van huizen aan de gemeente Arnhem door omwonenden van de Schaapsdrift in de wijk Presikhaaf ‘kan niet anders’. Dat zegt wethouder Cathelijne Bouwkamp van de gemeente Arnhem.

De bewoners van de Schaapsdrift en omgeving kregen vrijdagavond via aangetekende post te kennen dat zij hun huizen alleen aan de gemeente mogen verkopen via de Wet voorkeursrecht gemeenten. Arnhemmers hadden daarop felle kritiek.

De wethouder begrijpt de onrust die ontstond nadat de gemeente de buurt een aangetekende brief stuurde waarin toepassing van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) werd aangekondigd. Dat betekent dat de bewoners hun huis of grond als eerste aan de gemeente moeten aanbieden als ze het willen verkopen. In de buurt in de Arnhemse wijk Presikhaaf ontstond grote onrust. Zo lieten bewoners weten het beleid van de gemeente ‘onbeschoft’ te vinden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Brief van een bezorgde vader aan zijn zoon – “De Regeringen van Nederland en van Europa hebben een hele andere agenda. Ze willen staatsslaven creëren”Volg Frontnieuws op Telegram

  Europa is kwetsbaarder dan ooit, met een slinkende voorraad wapens en munitie
Vorig artikelPoetin waarschuwt Westen voedselcrisis zal leiden tot nieuwe migrantencrisis
Volgend artikelDe overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij leven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Ik zat te wachtte dat die Nazi tuinkabouter zou roepen, ik wil de totale oorlog en dat de hele tweede kamer er met gestrekte arm in ging. Maar het scheelde niet veel.

  • Als de PVV idd tegen de islam/vluchtelingen zou zijn, zouden ze meer actie voeren; b.v. als de moskeetjes hun nonsense over de stad uitbalken, met colonnes auto’s toeterd voor de moskee staan.

   Of–op politiek niveau de schijn heiligen grondwet aanpakken.
   B.v.: artikel vrijheid van religie: beschrijf maar eerst wat een religie is; of benoem de religies die hier mogen.
   Breng de koran naar de rechter ter beoordeling aan de wet “haatdragende/verspreidende geschriften”.

   Regel grote demonstraties om referendum terug te halen; b.v. via een referendum

 2. Het is een gedwongen devaluatie van de Euro munt eenheid
  Tot Afschaffing
  Alles word ver van te voren in scene gezet
  Dat heet toch The Greate Reset NASA
  2021 , 2030 , 2050
  De ware betekenis van het woord
  NASA is : Moge de vernietiging Komen

  Dank U

 3. Pvv.. Partij..Voor..Verliezers…
  Zoveel olie haalt nederland niet eens uit rusland. Het overgrote deel deel komt uit arabische landen. Graantekort? Nog niet.
  Elk land koopt zoveel graan dat ze de periode zaaien tot en met oogsten kunnen overbruggen. En dan nog kopen de meeste landen meer in om zeker te zijn.
  Wat heeft een fles cola duurder maken met rusland te maken. Niets. En dat geld voor de meeste dingen.
  In spanje word olijfoie duurder door de oorlog in oekraine. Spanje is de grootste olijfolie producent van europa..
  Bedrijfen willen winst maken. De overheid ook. Daarom staan ze toe dat de bevolking weer genaaid word. Als ze zo bang zijn voor honger. (Tarwe) dan importeer rijst. Landen zat die genoeg verbouwen en willen verkopen. De overheden zijn verroeste machines zonder enige vorm van flexibilitiet.

  • Er zijn een handjevol mensen die heel graag de massa wil dicteren de baas spelen
   De lakens uitdelen
   Dat gebeurt altijd

   Dank U

  • Granen kunnen goedkoop en met NL kennis in Afrika verbouwd worden. We hebben nazi staat Oekraine niet nodig.

   Olie nog simpeler: belastingen.
   In 1974 maakte de Opec de olie 4 maal zo duur;sla terug.
   Laat de grote olie maatschappijen weten:Over drie jaar:olie uit Arabische landen: 20% bijzondere belastingen; uit Zuid Amerika: belastingvrij.

 4. Alle gebrek aan daadkracht, behalve om de eigen bevolking te besodemieteren, is gepland. Regering, kamer, oppositie, rechters, toezichthouders, alles is bezet door lakeien die slechts orders van bovenaf aannemen. De apocalyptische ruiters van Openbaring 6. Ze zijn volop in aantocht. Afknijpen van de voedselvoorziening – burgers tegen elkaar opzetten – oorlogje spelen waar het maar kan – straks een brood voor een dagloon. En dan de echte pandemie, vanwege de vaxinatieschade. Allemaal voorspeld in de Bijbel, 2000 jaar geleden. Staat nu allemaal op stapel. En nog veel engere en ergere dingen, die alle opgetelde gruwelijkheden, van alle ooit gemaakte horrorfilms tezamen, ruim overtreffen.

  Alles wordt nu ingezet op inflatie, het zwarte paard van Openbaring 6. Door het expres laten mislukken van oogsten, het saboteren van de logistiek (op grond van het onzinnige virusverhaal) en het uitlokken van oorlogen, wordt de aanbodcurve gedraaid naar links, zodat hij zeer steil gaat verlopen en de vraagcurve in de bovenste helft gaat snijden. Dat leidt, samen met een ruime geldhoeveelheid in inactieve kassen, waaraan de afgelopen tien jaar hard is gewerkt, tot gierende en uiteindelijk hollende inflatie. Precies honderd jaar geleden gebeurde dit in Weimar Duitsland. Het wordt nu wereldwijd uitgevoerd.
  De Weimarrepubliek was een experiment. Nu komt het echte werk.

  Voordat de apocalypitsche ruiters losgaan, komt aller aller allereerst: de opname van de gemeente.
  https://youtu.be/5zoOI9lIBSc
  U kunt nog mee, als u uw hart en leven geeft aan Jezus Christus. Hij stierf 2000 jaar geleden ook voor u. Ook vandaag geldt nog: ‘Als u (1) Jezus als Heer belijdt en (2) gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u behouden worden – Romeinen 10. Dat heeft niets te maken met lidmaatschap van welke kerk dan ook. Het gaat om een persoonlijke relatie met de opgestane Heer der heerlijkheid, die alle macht heeft in de hemel en op aarde maar die deze macht nog steeds niet heeft opgeëist, onder andere omdat Hij wil dat u nog de gelegenheid krijgt u te bekeren.

  De behoudenis, die Hij schenkt, strekt zich namelijk ook uit tot het ‘behouden worden van de toorn’, die gedurende de ca komende zeven jaren over de aarde zal losbreken – 1 Thessalonicenzen 5.

  Meer over het evangelie en het boek Openbaring:
  https://hijkomtmetdewolken.nl/jij/held

  • Beste Peter Jezus is gestorven voor Mij
   Groot gelijk
   Hij was geboren in het jaar Nul
   Heeft ongeveer 37 Jaren geleefd
   Nu is het ?
   2022
   Wij in Nederland zijn geboren teruggaand maximaal in het jaar 1900
   Immers niemand is 122 jaren of meer Oud hier
   Wij zijn nu aan de beurt om te sterven
   Als wij onze daden handelingen hebben verricht
   Dat had Hij Jezus toen ook gedaan
   De gedachtengang Leeft voort
   Niet Jezus
   Jezus zei : staat ook ergens in de Bijbel
   Geboden Verboden
   Dit heeft Ik tot U gegeven
   Dat is dus niet Jezus
   Hij Somt het alleen op wat Mozes ook heeft Gehoord op de Berg ( Berg is Hoofd )
   Geluiden in Het Hoofd door gezonden via de Almachtige Kracht of Oer klank verkregen en vervolgens door verteld
   Alleen dit zal U als voedsel dienen
   Granen Peulvruchten Groenten Gewassen Noten en een hele rij meer aan vruchten
   In dit rij komt niks vermoord op het bord welk van plaats A naar plaats B op eigen kracht het lichaam kan voort bewegen zelfs niet een vlo welk voor het blote oog zichtbaar levend is

   Via inmenging Duivel
   Is er wel Later wat in het boek bij geplakt
   Over vermoorde dieren vogel uit de lucht enzovoorts
   Dit staat daarom dus ook niet bij de Geboden Verboden vermeld maar ergens anders

   Volg het Pad welk Hij ook heeft gevolgd
   En ook U bent ervan verzekerd om daar te komen waar Hij Jezus uiteindelijk is beland

   Dat is de garantie
   Meer niet

   Wat kan men verkrijgen ?
   Op den duur
   Verlichting
   Jezus werd verlicht
   Betekend : Toen werd Jezus in Jezus geboren
   Toen was Hij 32 jaren
   Gevolgd door beproevingen
   Welk heel snel tot de dood leed
   Immers de meeste verlichte personen vormen een doorn in het oog van de Wetenschappers

   Dank U

 5. Prognose: devaluatie zal toenemen tot over 40%.
  legers “vluchtelingen”zullen binnenkomen en NL plunderen.
  Honger zal toeslaan
  Enige veilige landen: Hongarije Polen Roemenie, tjechie.

  Of:

  We moeten de straat op en de linksen eruit trappen; bij voorkeur dezelfde methode als bij de gebroeders de Wit in 1672; daarna plank gas de “vluchtelingen”eruit, grenzen dicht, uit euro, uit Nato, uit EU.
  Dan komen we ergens.

 6. De schaapjes zullen krijgen wat ze verdienen de hongerdood zij hebben zelf op Rutte gestemd en op D66 dan is het ook niet meer als terecht dat ze als uit gehongerde schapen zullen worden afgemaakt ik zelf zal die verraders geen kostje brood geven ik zeg maar zo je krijg wat je verdiend.

 7. De verkiezingen in Nederland zijn toch een grote poppenkast.
  Het maakt niet uit wat gestemd wordt, de uitslag staat vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in