Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED

Tekenen van een totale ineenstorting van de Oekraïense defensie zijn nu zichtbaar op bijna alle fronten van de oorlog, met de oorlog tussen het bestuur van Zelensky en het leger die tot een hoogtepunt komt, bericht WarNews24/7.

Russische troepen hebben een bliksemoffensief gelanceerd ten noorden van Bakhmut, waarbij ze aanzienlijk gebied heroverden en nu oprukken naar Chasiv Yar. Russische troepen zijn al aan de rand van de nederzetting Bogdanovka.

Na Avdiivka en Kupiansk gingen de Russen in de aanval aan de voorkant van Bakhmut, waarbij ze profiteerden van de beweging van de Oekraïense reserves richting Avdiivka.

Deze aanval van de Russische troepen bezegelt – en formeel – het einde van het Oekraïense tegenoffensief in Bakhmut. In twee dagen hebben de Oekraïners evenveel territoriale overwinningen verloren als ze in de afgelopen drie maanden hebben geboekt.

Duizenden Oekraïners zijn van juli tot vandaag gedood in Bakhmut tijdens het beruchte ‘Oekraïense tegenoffensief’. We herinneren eraan dat, terwijl de Amerikaanse legerleiding er bij de Oekraïense leiders op aandrong om het idee van een aanval op Bakhmut te laten varen, Zelensky dit advies niet opvolgde, wat leidde tot de uitputting van de Oekraïense strijdkrachten en het verlies van grondgebied aan dit deel van het front.

Video: De weg ten noorden van Bakhmut – Kerkhof …

Video: Russische parachutisten doen tegenaanval ten noorden van Bahmut en schakelen een BMP-1 en een CV9040 uit

Russische opmars naar Chasiv Yar

Russische troepen vielen Oekraïense troepen aan ten noorden van Bahmut. Gedurende enkele uren opereerden artillerie en raketten van de Russische strijdkrachten tegen posities van de Oekraïense strijdkrachten ten westen van de nederzetting Berkhovka en ten noordwesten van Yagodnoye.

  Brussel ligt op zijn gat: Tien EU-landen verwerpen voorstel over prijsplafond voor Russisch gas

Na het onderdrukken van de artillerie begonnen de Russische troepen aan hun opmars.

Tot nu toe hebben de Russische troepen naar verluidt tot 5 vierkante kilometer grondgebied bezet, waarbij ze de controle hebben overgenomen over gebieden die deels in de ‘grijze zone’ lagen en deels door het Oekraïense leger werden gecontroleerd.

Als gevolg van succesvolle operaties namen Russische troepen de controle over de gehele zuidelijke kust van het Berkhovsky stuwmeer en rukten op naar de spoorwegas die in de richting van Chasiv Yar leidt.

In de zomer waren deze gebieden gedeeltelijk heroverd door de Oekraïense strijdkrachten. Nu hebben de Oekraïense troepen echter opnieuw de regio Berkhovka verloren. En dat niet alleen.

De Oekraïners registreren een aanzienlijke terugtrekking.

Russische troepen hebben de controle over de hele zuidelijke kust van het Berkhovka stuwmeer, zijn verder naar het zuiden opgeschoven en hebben controle gekregen over verschillende hoogtes, waarvan er een is aangeduid als B-171 (de hoogte, het Berkhovka gebied is 171 m).

Video: Russisch leger onderschept Oekraïense aanval

Russische troepen naderen Bogdanovka

De Russische strijdkrachten blijven artillerieaanvallen uitvoeren op Oekraïense stellingen en breiden de controlezone uit tot het noordoosten van Bogdanovka.

De nederzetting Bogdanovka ligt ten noordwesten van Chromovo, net voor Chasiv Yar.

Vandaag rukten aanvalseenheden van Russische troepen, ondersteund door artillerie, ongeveer 1,5 km op en namen een deel van de spoorweg tussen de nederzettingen Yagodnoye en Bogdanovka in handen.

Als gevolg van de succesvolle opmars heroverden de Russen verschillende posities die in handen waren van Oekraïense troepen, met name een netwerk van loopgraven in de buurt van de spoorlijn van 2 km lang.

  De hysterische stijl in de westerse politiek - Waarom de politieke retoriek van westerse naties steeds krankzinniger en krankzinniger wordt

De Oekraïense troepen, die aanzienlijke verliezen hadden geleden, werden gedwongen hun posities ten zuiden van de spoorlijn bij Berkhovka te verlaten en de Russische strijdkrachten rukten op tot voorbij de spoorlijn, naar het zuiden en zuidwesten, waardoor hun controlezone werd uitgebreid.

Russische troepen voeren nu offensieve operaties uit in de richting van de Artyomovsky (Vilyanovsky) zaaigoedkwekerij, gelegen in de buurt van de nederzetting Bogdanovka, die Wagner voorheen niet kon veroveren.

Video: Russen leggen ‘uitgaansverbod’ op aan de weg Chasiv Yar – Khromovo

Bekijk video van de gevechten

Bekijk kaarten


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Medvedev: “Het zal allemaal eindigen met een Russische parade in Berlijn – We zullen Groot-Brittannië in de afgrond van de zee storten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerzamelt en bewaart de overheid in het geheim het bloed van pasgeboren baby’s in haar zoektocht naar een DNA-‘register’?
Volgend artikelNou, jammer dan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

    • Zeer waarschijnlijk is dit de rede, concurreren tegen de nieuwe zijderoute van de BRICS landen, en dan doet het hele westen inclusief Ruttekaagistan graag mee tegen beloofde toekomstige winsten….En Israël mag de tol heffen!!!

    • Israelis zijn eerder Israhell voorgoed kwijt. Met al flinke problemen om het tegen hun eigen creatie (Hamas) op te nemen en dan het veel sterkere Hezbollah, gesteund door Iran, om de hoek, hebben ze een existentieel probleem dat ze nmm niet gaan oplossen.

  1. Als een verdedigingslijn doorbroken is en het een paar kilometer verder terug tot stilstand komt, dan haalt dat niks uit terwijl er misschien een hoge prijs is betaald. Het wil ook zeggen dat de tegenstander een even sterke opvangverdediging klaar had die voldoende bemand en gevechtswaardig is. Voor mij betekent het enkel wat als men door de verdediging in open terrein geraakt waar 40-50 km vooruitgang mogelijk is. Anders betekent het niks.

  2. Het meest ons zagwekkende vind ik de snelheid waarmee Rusland hun oorlogsindustrie heeft weten op de tuigen. Daarnaast hebben zij een echte oorlogseconomie en de vraag is wanneer zal dit teruggedraaid worden. Rusland wordt alsmaar sterker en sterker en je ziet dat de steun voor Oekraïne waar zij 100% van afhankelijk zijn afbrokkeld.

    2024 is het jaar waarin Oekraïne zal capituleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in