Op 1 mei vond in Frankrijk een nieuwe ronde van landelijke protesten plaats, waarbij het geweld in Parijs en andere steden escaleerde. Demonstranten verklaarden “het begin van een nieuwe Franse revolutie”.

Onmiddellijk na het begin van de protesten begonnen in de Franse hoofdstad gewelddadige botsingen tussen demonstranten van het zwarte blok en politieagenten. De politie gebruikte traangas. De demonstranten gooiden vuurwerk, verfballen en flessen naar de bewakers, en sloegen ruiten van banken en andere bedrijven in, bericht Southfront.

Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn 291 mensen aangehouden en minstens 108 politieagenten gewond geraakt.

Een dag eerder kreeg de Franse politie toestemming om drones met camera’s te gebruiken om de menigte bij de protesten in de gaten te houden. Mensenrechtenorganisaties hebben een klacht ingediend tegen dit besluit en zeggen dat het gebruik van drones op deze manier de grondrechten schendt.

President Macron probeert de bladzijde om te slaan in een fel debat over zijn pensioenhervormingsplan. Macron houdt vol dat de voorgestelde wijzigingen noodzakelijk zijn om het stelsel te hervormen, terwijl sommige van de eigen deskundigen van de regering van mening zijn dat het pensioenstelsel in relatief goede staat verkeert en zonder hervormingen waarschijnlijk weer in evenwicht zal komen.

De publieke woede over de voorgestelde wijzigingen werd nog groter nadat de regering in maart artikel 49, lid 3 – bekend als de “nucleaire optie” – had gebruikt om de hervorming zonder stemming door het parlement te loodsen.

Op 14 april keurde de Constitutionele Raad van Frankrijk een belangrijk artikel van het wetsontwerp over de pensioenhervorming goed, dat uitgaat van een verhoging van de pensioenleeftijd in het land van 62 naar 64 jaar tegen 2030. Op dezelfde dag ondertekende Macron de wet en werd het document gepubliceerd in het staatsblad.

Terwijl 1 mei wereldwijd wordt gevierd als een feestdag voor arbeidsrechten, markeerden de betogingen in Frankrijk dit jaar een bredere ontgoocheling van burgers met de autoriteiten. Het toenemende geweld van de demonstranten kan leiden tot een ongecontroleerde escalatie.

  Klaus Schwab: 'Alle mensen' zullen 'over 10 jaar een implantaat in hun hersenen hebben'

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Frankrijk in brand: Overal branden. Wie zit erachter? “Mannen in het zwart”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel4 Manieren waarop Joe Biden het Westen in een nucleaire oorlog kan brengen
Volgend artikelBekentenis van Pfizer: Covid-19-vaccins waren nooit veilig voor zwangere vrouwen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. En welke krachten laten dit daar escaleren.?
  Als de geldstromen niet meer naar de grote hoop gaan dan zal er tig genoeg pensioen zijn voor ieder.

  • Dat flikken ze in Frankrijk toch wel als ze er zin in hebben. Met de gele hesjes acties bv van toen het begon half november tot april waren er meer dan 70 ogen eruit geschoten en ongeveer net zoveel handen eraf geschoten 23 doden en vele mensen hadden hun onderkaak nog op een velletje hangen en meer als 1000 mensen blijvent invalide en toen in april is men opgehouden met tellen.

   • Nu wordt er teruggevochten door bevolking.
    Tegen de gele hesjes werd een buitenlands leger ingezet: Eurofor.
    Macron is een sexueel gestoorde fascist en landverrader

    De pensioen hervormingen zijn logisch; hier 67 en daar 62??? Wij voor hun betalen??
    Zij moeten ook naar 67 toe.Logisch.

    Beter: laat bieder zijn eigen boontjes doppen, uit EU, uit euro, uit Nato, uit WHO uit UN

    • Dat jullie watjes in Holland het hebben op laten lopen tot 67 maakt jullie allemaal NSBers !! Hier accepteren we het simpelweg niet, punt.

     • Marcel,
      Je hebt volkomen gelijk.. Wij Nederlanders kruipen het systeem het diepst in zijn hol. Kontenkruipers zijn wij. En niet alleen met de pensioenen. Als ik geen 70 jaar was, dan stond ik opnieuw in de vuurlinie, zoals in de jaren 60 met de krakers. Luie flikkers en volgevreten varkens zijn wij Hollanders, om nog maar te zwijgen, dat we nog niet meer voor onze eigen rechten op komen. Ik geef die Fransen groot gelijk, ook al gaat het niet alleen om de pensioenen, maar om het hele zooitje de afgelopen 3 jaar. En wat doen wij (geen flikker). Dus zeik hier niet over anderen, maar kijk naar jezelf wat je doet of laat, en ga de Barricade op als je nog jong bent.

 2. zonder bloed aan de paal zal er Nooit iets veranderen (Lenin) en dat is de enige waarheid…elk volk moet de Marseillaise zingen (of hun eigen volkslied) dan breekt de Hell los.

 3. Je begint je tegenwoordig af te vragen of de mens echt door ‘space aliens’ is gemaakt. Eoa raar experiment dat mislukt is. Een trieste levensvorm die in een glazen potje elkaar zit af te maken op allerlei mogelijke manieren. Gadverdamme… ik hoop dat er echt iets beters is na de dood.

 4. actie…reactie…escalatie…meer escalatie….de staat wil niet toegeven aan de burgers en is daarmee niet langer een bestuurs vorm voor de burgers maar een overheerser. Overheersing is in de geschiedenis altijd opgevolgd door revolutie en oorlog.

 5. De politici/acteurs die
  glo-bal-ist orders geven aan oorlogs-huurlingen het script uit te voeren met antifa vermeende tegenhangers.

  Glo/glow=luci bal/baal=balphometh
  Ist= Comun-ist/sociaal-ist/liberaal/ist/satan-ist
  HU-Man = monster-mens
  Glo-bal-ist + Hu-man.

  Om de originele eigenaars en bewoners van Pangea/aarde
  De mens / man-kind
  Mens-aardig te knechten.

  Het is een zeer geniepige agenda van verdeel en heers.

  Omdat de vermeende eeuwige vijandschap tussen nazi/j00d er alleen 1 is die over de scepter/aarde regeren is.
  volgende de zelfde meester.
  Satan lucifer.

  Daar de kinderen van de leugen/angst zichzelf willen vrijwaren van dat
  wat ze zelf zijn.

  En man-kind inherent rechtvaardig en vreeslijks
  laat zich in de strijd trekken en vermengen terwijl de agiteurs zich vrijgewaard weten als de kogels beginnen te fluiten.

  En de rechtvaardigen de prijs betalen voor de dominion of beasts.

  De ruttes macrons merkels
  De roth-kinderen en bankiers zitten zoals trump al zij .:
  naar een film te kijken in chesterfields whiskey te drinken en Cubaanse sigaren te roken terwijl de moedigen en rechtvaardigen zich in een creative zelfdestructie val laten lokken.

  Hoe los je dit ooit op?
  Herken je usupeerder!!

  1- Geen geïnformeerde of
  on-geïnformeerde
  toestemming geven.
  en overal nee op zeggen.

  2- negeer Totaal
  de vermeende usupeerders
  en eeuwige boete jagers.
  Stem nooit weer en schrijf geen kind meer in het geboorte register.
  Betaal geen belastingen.
  Flikker je smart/dumb-phone voor domme en luie mensen weg kijk geen tel a vision/TV.
  Enz..

  Denk en doe.

  Wij betalen en financieren
  onze eigen gevangenis , onze eigen slavernij , onze eigen afhankelijkheid en
  onze eigen ondergang.

  Logica dicteert .: stop met betalen.

  Lees de protocollen van de ouderen van Zion.
  (Niet te verwarren met Sion)
  Lees de ede,s van de metselaars.

  En stop met bouwen van je eigen digitale gevangenis
  om bij de laatste spreekwoordelijke steen
  de uitgang dicht-gemetseld
  te zien.

  Woord van de dag .: NEE.
  Nee !! GEEN Toe-Stemming.

  Nee zorg-verzekering
  Nee belasting nee verzekering nee stemmen nee supermarkt nee boetes en deurwaarders nee overheid nee politie nee nep rechters nee justitie nee
  Nee Amazon nee aple nee Microsoft nee vaccine nee big farma nee nee en nog eens nee.

  Ik doe het al sinds dec 2019.

  Geen knaken dokken =
  geen loon voor de dienders
  = geen macht.

  Zag net weer een deurwaarder wegrijden van mijn oprit.
  Bord verboden toegang en text verboden voor dood-spraak.
  Geen brieven bus = geen eenzeidig contract geen juridisch benodigde stap
  recht-bank.

  Hoe sterk is een verbintenis?
  Zo sterk als de zwakste schakel in de ketting.
  1 schakel weg (brievenbus)
  is ketting gebroken.

 6. De Fransen zijn lamzakken. Er is een wet die openbare uitingen van geloof verbiedt; toch worden iedere vrijdag hele straten bezet door moslims die hun kont omhoog steken.

  Al jaren.

  400.000 illegalen in Parijs die de straten onderschijten en op allerlei manieren openbaar leven onmogelijk maken.
  Dan kan Macron de Notre Dame in de fik laten steken–dat verandert niets.

 7. van die fransen kunnen die domme nederlanders nog wat leren hier kunnen ze alleen maar zeggen wat moet je er aan doen ach we hebben het toch nog goed ja zolang het duurt ik schaam me dood dat ik een nederlander ben als ik de middelen had dan wist ik het wel. denk nou is na we moeten vechten voor onze vrijheid anders zijn we het kwijt

 8. Alles zit netjes op Deep State-schema: Ordo ab Chao. Chaos dient te heersen om orde te scheppen. De sheeple zullen dit toejuichen. Meer is er niet aan de hand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in