TheDigitalArtis / Pixabay

De opkomst van een multipolaire wereld herinnert ons eraan dat de wereld veel heeft om optimistisch over te zijn – ondanks de verwoestingen van conflicten en de vele gevaarlijke spanningen.

De kracht van Rusland en China om de agressie van de VS te weerstaan is zo’n garantie dat een betere wereld vorm krijgt, schrijft Strategic Culture Foundation.

Weg met het oude en in met het nieuwe. Er is een onmiskenbaar gevoel dat we niet slechts getuige zijn van het ene jaar dat plaats maakt voor het volgende.

De wereld ondergaat waarlijk historische veranderingen die verband houden met de onverbiddelijke neergang van de door de VS geleide westerse orde en de opkomst van een multipolaire wereldorde.

De Verenigde Staten zijn ongetwijfeld nog steeds een wereldmacht met hegemoniale ambities. Haar bezit van honderden militaire bases in meer dan 100 landen over de hele wereld getuigt van haar formidabele militaire kracht.

Toch is de door Washington gedomineerde westerse orde – of de zogenaamde “op regels gebaseerde orde” – bezig aan een noodlottige neergang. De opkomst van een multipolaire alternatieve orde wordt geïllustreerd door tal van fora, de BRICS met hun groeiend aantal leden, de toenemende invloed van de G20 en de dynamiek van de Euraziatische economieën. Al deze ontwikkelingen getuigen van de teloorgang van de westerse orde.

De aanzienlijke verschuiving weg van de Amerikaanse dollar als belangrijkste handelsvaluta is misschien wel de meest ingrijpende manifestatie van de wereldwijde machtsverschuivingen.

Imperia gaan zelden rustig ten onder, zoals duizenden jaren geschiedenis laten zien. Er is altijd een harde strijd om privileges en monopoliecontrole te behouden. Het verval van de VS is niet anders. Het imperium gaat schreeuwend en schoppend ten onder.

  Beëindiging van de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten

Dit verklaart de belangrijkste spanningen en conflicten in de wereld van vandaag. De proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland, de uitbarsting van genocidaal geweld in het Midden-Oosten en de oplaaiende spanningen in Azië en de Stille Oceaan met China houden allemaal verband met het verlies van de imperiale macht van de VS.

Gezien het ontstellende geweld en het gevaar dat deze conflicten escaleren in een vuurzee, beginnen we het jaar toch af met een hoopvol realisme.

Rusland, China en vele andere landen weigeren standvastig om toe te geven aan de Amerikaanse agressie.

Het Amerikaanse imperium is in het nauw gedreven door zijn eigen corruptie en interne crisis. Er was een tijd in de geschiedenis dat Westerse machten zich uit de problemen konden schieten door onder allerlei valse voorwendselen overzeese oorlogen te beginnen.

Die tijd is voorbij. De VS en hun westerse partners zijn in alle opzichten failliet, zowel financieel, moreel als politiek. De wereld ziet dat zo duidelijk als de fabel van de naakte keizer.

Rusland, China en andere landen die streven naar een nieuwe, eerlijkere wereld gebaseerd op respect voor het internationaal recht en de grondbeginselen van de Verenigde Naties, zullen niet zwichten voor de geopolitieke chantage van de VS en hun stervende westerse imperium.

Ondanks de grimmige omstandigheden die deels bestaan, heeft de wereld veel om naar uit te kijken als het gaat om het bereiken van internationale samenwerking, ontwikkeling en vrede. Tekenen van hoop zijn overal om ons heen.

Wanneer een imperium ten onder gaat, is er veel geraas en geknars. Maar het gaat ten onder en de wereld gaat door.

  Jonge Britten in paniek over mogelijke dienstplicht voor oorlog met Rusland

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU wordt nu wakker en realiseert zich dat haar relatie met de VS het niveau van meester en slaaf heeft bereiktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat gaat er gebeuren met onze samenleving als AI en robots de meeste van onze banen overnemen?
Volgend artikelWashington heeft het schrikbeeld van een nucleair Armageddon nieuw leven ingeblazen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • Vind je?……..Wow.

   Multicultureel. Juist ja. Moslims, christenen, joden, voetbalfanaten……..Tis maar net waar je in geloofd.

   En meestal is de gemiddelde fanaat niet de verstandigste. Het houvast aan een ideaal is ook te zie als het zwemvest van de drenkeling.
   Die voetbalfanaten heb ik in den Haag na de moord op Pim Fortuyn bezig gezien. Een kop vol cocaïne en waanzinnige razernij in die blikken. Bij elkaar een klein legertje van maar tweehonderd man waar de politie schreeuwend voor op de vlucht ging.

   Oorlog dus.

   De onwetenden zullen zich blijven verzamelen in hun geloof.

   Het enige zinnige is wat mij betreft dat ze elkaar dan maar gaan afmaken…….maar meestal werkt het niet zo. Uiteindelijk kruipen ze als de lulhannes die ze zijn wel weer tegen elkaar aan, en gaan net zo makkelijk mee in een ander overgekookt geloof……als die razernij maar de ruimte kan krijgen.

   Ik hoop dat de splitsing tussen wat vertrekt en blijft, multidimensionaal gaat worden. Geef mij die 5e maar.

   • Yep…. totally fair.
    Het bewijs daarvan zou je het beste aan die Chinezen kunnen vragen die uit het raam van hun torenflats in Shanghai sprongen gedurende de covid lockdowns.

 1. DARPA ontwikkelt een ‘genetisch doemscenario’-wapen om hele bevolkingsgroepen uit te roeien… GGO’s worden massavernietigingswapens

  Het Amerikaanse militaire agentschap dat bekend staat als DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) investeert 100 miljoen dollar in zogenaamde ‘genetische uitstervingstechnologieën’ die kunnen worden ingezet om gerichte menselijke populaties uit te roeien.

  E-mails verkregen in het kader van de Freedom of Information Act (FOIA) “suggereren dat het geheime Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa) van de VS de grootste financier van “gene drive”-onderzoek ter wereld is geworden”, meldt The Guardian . “Het gebruik van genetische uitstervingstechnologieën in biowapens is het spul van nachtmerries…” The Guardian meldt. >>>

  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=162327

 2. China “vecht voor een eerlijke wereld”?
  Dat is code voor een ander soort communisme.
  Zowiezo zijn er natuurlijk geen imperiums nodig.

  • @Vince…

   Is China zo vreselijk als ze ons laten geloven? Waarom zijn er dan geen miljoenen en miljoenen Chinese vluchtelingen? Volgens mij is China niet de thuisbasis van het kwaad, maar het westen.

   @Rommel…
   Fijn artikeltje. We moeten door de zure appel, maar niks in het leven duurt eeuwig. We moeten de consequenties van onze luiheid dragen, maar het kwaad heeft niet lang te leven zodra het zich openbaart. Dus kom maar op met die ultra dictatuur, dan kunnen we eindelijk echt aan het werk om hun megalomane domme plannen allemaal te laten mislukken.

   • Jep. 50 miljoen zijn er China al ontvlucht, waarvan er bijna 2,5 miljoen in Europa zijn. Ik ken wel iemand in China, en je komt daar echt niet weg als niet geinjecteerde. Overal is controle en als je door rood oversteekt is de boete al afgeschreven voor je aan de overkant bent.
    Het is een communistisch en autoritair land, geen wonder dat het het voorbeeld land van de WEF is. Amerika voor China verruilen is van de regen in de drup komen.

    • Gedeeltelijk mee eens Vince.
     Veel van die Chinezen die hun….zoals jij zegt, ontvluchten….velen daarvan komen “wonder boven wonder” noodgedwongen weer terug naar hun moederland omdat het in het WESTEN zo “geweldig” is geworden.
     De Chinees die jij gesproken hebt was niet helemaal juist met zijn beweringen. Het leven werd er inderdaad voor velen onmogelijk gemaakt (coersion) maar voor anderen weer niet anders was ik ook wel gedwongen geweest om die gifspuit te nemen…en vele van die ik persoonlijk ken ook niet. Wat betreft het door het rode licht rijden en de boete reeds binnen krijgen voodat ze het kruispunt zijn gepasseerd geldt enkel voor automobilisten en diegen die op motoren rijden (met een geldig kenteken haha). Het is echter iedere automobilist hier aan te raden om donders goed uit te kijken nadat het stoplicht op groen springt voor de vele voetgangers, fietsers en bromfietsers etc die het heel normaal vinden om door het rood te gaan… Wat ik totaal belachelijk vindt is dat je als automobilist altijd aan het korte eind trekt als je een fietser, bromfietser of voetganger zombie omver rijdt…

     • FF: als je veel geld hebt in China of in een afgelegen gebied woont is het vast anders. Maar terwijl het theoretisch mogelijk is om ongeinjecteerd te blijven in de grote steden, kom je daar geen enkele winkel of wat ook in. Zonder smartphone + inentingspaspoort geen toegang. Internet naar het westen is ook geblokkeerd bv. Het is een extreem autoritaire staat die je niet als voorbeeld wilt nemen voor een “vrije” / “nieuwe” wereld.

      • Wat een pech zeg dat ik niet rijk ben en ook niet in een afgelegen gebied maar in Beijing woon. Je hoeft mij echt niet te geloven hoor, maar zover ik het heb mogen ondervinden is dat ik enkel een groen vinkje nodig (coercion om zo’n PIPO PCR test te nemen) had op mijn Iphone om entree te kunnen verkrijgen in het ziekenhuis en dat was na enige tijd ook niet meer vereist.

       Nadat ik het Westen voor China had verruild, in begin 2002, werd het mij, met het verstijken v/d tijd, steeds meer duidelijk dat diegenen die niet in China wonen beter op de hoogte zijn dan de Chinezen zelf…(met dank aan de Westerse propaganda machine) incl. mijn persoontje die zijn gezondheid danig heeft verpest door van s’morgens tot s’morgens vroeg artikelen te lezen met het doel om erachter proberen te komen wat er zich zoal afspeelt(de) in de wereld.

 3. Quote: “Rusland, China en andere landen die streven naar een nieuwe, eerlijkere wereld gebaseerd op respect voor het internationaal recht en de grondbeginselen van de Verenigde Naties, zullen niet zwichten voor de geopolitieke chantage van de VS en hun stervende westerse imperium”. Einde quote.

  THE OLD BOSS DIED…MEET THE NEW BOSS. (the same as the old.)

  Rusland en China streven naar een nieuwe eerlijke wereld gebaseerd op respect voor het internationaal recht….. Snel een teiltje aub.

  • kom svp met feiten en niet de msm “feiten” . beide landen zijn of nooit een oorlog begonnen of gesmeekt om binnen te vallen zoals donbas. Vergeet nooit dat rusland ons van hitler heeft bevrijd. enige minpunt: stalin werd nooit geeerd door poetin en steeds duidelijker waarom. t echte kwaad in daden is echt israel en vs, niet voor niets “pist”hele wereld op ze behalve volgevreten west europa.

 4. Mooi en hoopvol artikel, als aanvulling hierop, de tijd van hoe lang de dispoot VS nog de macht heeft is de vraag (?), als burger moet je ergens hoop uit halen, waar ik ook hoop uit zou halen is de rechtszaak die Zuid-Afrika aanspant tegen de zionisten uit Jeruzalem vanwege de genocide die men nu al heel lang uitvoert tegen het Palestijnse volk, kan die rechtszaak iets betekenen voor de Palestijnen, ik hoop dat zo, Zuid-Afrika die ook lid is van de BRICS doet dit toch maar, dit volk heeft dan ook al heel lange contacten met de Palestijnen, juist ook uit deze actie haal ik hoop, terwijl ik beelden van Gaza niet maar aan kan zien en dat wegkijken van het vrije Westen, mag ik effe een teiltje!!!
  Lang leve de BRICS, mijn hoop is op een multipolaire aardkloot, je moet toch wat want voorlopig is het nog dood en verderf, dank voor dit artikel FN trouwens!

 5. Het geeft geen enkele zin om iemand anders de schuld te geven als je er zelf openlijk aan meedoet de wereld is door en door rot van de menshied die de wereld in een klap omzeep helpt maar hij heeft zich zelf ermee en zal vernietigd worden door eigen inbreng hoe dan ook welke vorm daar aan gegeven Dus maken jullie maar geen zorgen want ook de winter doet nu wel zijn intrede en daar kan geen wezen tegenop Ik noorwegen Zweden en Finland beleven ze nu weer een winter die jaren niet zo bar koud is geweest als nu min 50 graden is daar geen uitzondering meer De natuur is dus bezig om orde op zaken te stellen het zal niet lang meer duren dat het in Spanje ook vriezen gaat en Afrika/zuid Amerika gaat verschroeien waar het eerst een regenwoud was……….Het nieuwe ijstijd perk is stilaan begonnen al is dat nog niet echt merkbaar voor de mens die verdwijnen gaat op deze aarde waar de mens al sinds die hier rondloopt en moet boeten om daarna naar het eeuwig echte paradijs gaat,,,,,,,,,,,,,,,,Niemand is daar ooit van teruggekeerd om te bevestigen dat het daar eeuwig goed is

 6. dwang of vrijwillig.

  zij die dwang gebruiken om hun ideaal door te drukken.
  zij die stellen , als je dit zou willen kun je hieraan medewerking verlenen.

  nu heeft de zwart/wit dambord “club” vrijwillige geaccepteerde dwang in ge voert.
  in hun eigen hermetische 7 wetten van dualiteit polariteit frequentie gender(M/F)
  pendulairiteit enz enz hun eigen wetten ge mis interpreteert.

  wat je een ander aandoet zal jezelf in gelijke mate aan gedaan worden.
  in dit leven of het volgende.
  deze wet is onvermijdbaar en niet aan te ontkomen.
  het kustmatig is stand gehouden scheve speelveld van vrijwillige geaccepteerde dwang.
  de wereld van regels die worden gepresenteerd als wetten.
  waar rechten iets is waar je voor moet vechten
  ipv dat ze je door de on ver vreemd bare en on ver ander bare Wetten zijn gegeven.
  omdat het een gegeven is.
  oorlog voor vrede bestaat niet.

  vrede is de afwezigheid van gewelddadig conflict.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in