In een blogbericht van 6 november beweerde Palmer Luckey, een van de oorspronkelijke oprichters van de Oculus VR die zijn bedrijf verkocht aan Facebook en nu fungeert als basis voor de metaverse-ambities van Mark Zuckerberg, dat hij een virtual reality-headset zo had aangepast dat deze zou exploderen als de drager ervan zou verliezen in een videogame, waardoor hij ook in het echte leven zou sterven, schrijft Jim Hoft.

Volgens Luckey’s blogpost getiteld “Als je sterft in het spel, sterf je in het echte leven,” diende de fictieve virtual reality headset “NerveGear” uit de Sword Art Online anime serie als inspiratie voor zijn dodelijke gaming uitrusting.

Sword Art Online (SAO) is een Japanse light novel-serie geschreven door Reki Kawahara. De anime is uitgebracht waarbij spelers hun avatars met hun lichaam besturen met behulp van een stukje technologie genaamd: Nerve Gear. Op een dag ontdekken spelers dat ze niet kunnen uitloggen, omdat de maker van het spel hen gevangen houdt tenzij ze de 100e verdieping van de toren van het spel bereiken en de eindbaas verslaan. Maar als ze in het spel sterven, sterven ze ook in het echte leven, aldus Crunchyroll.

“U wilt NerveGear, het ongelooflijke apparaat dat de werkelijkheid perfect nabootst met behulp van een directe neurale interface die ook in staat is de gebruiker te doden,” schreef Luckey.

“Het idee om je echte leven te koppelen aan je virtuele avatar heeft me altijd gefascineerd – je verhoogt meteen de inzet tot het maximale niveau en dwingt mensen fundamenteel opnieuw na te denken over hoe ze omgaan met de virtuele wereld en de spelers daarin. Opgepompte graphics maken een spel misschien realistischer, maar alleen de dreiging van ernstige gevolgen kan ervoor zorgen dat een spel echt aanvoelt voor jou en elke andere persoon in het spel. Dit is een gebied van videogame-mechanica dat nog nooit is verkend, ondanks de lange geschiedenis van sport in de echte wereld die om soortgelijke belangen draait,” vervolgt hij.

  WSJ-hoofdredacteur vertelt de elite in Davos 'Het nieuws is niet langer van ons'

“Het goede nieuws is dat we halverwege zijn met het maken van een echte NerveGear. Het slechte nieuws is dat ik tot nu toe alleen de helft heb ontdekt die je doodt. De perfecte-VR-helft van de vergelijking laat nog vele jaren op zich wachten.

Dit is natuurlijk geen perfect systeem. Ik heb plannen voor een anti-manipuleermechanisme dat het, net als de NerveGear, onmogelijk maakt de headset te verwijderen of te vernietigen. Toch zijn er een groot aantal storingen die de gebruiker op het verkeerde moment kunnen doden. Daarom heb ik nog niet genoeg lef verzameld om het zelf te gebruiken, en ben ik er ook van overtuigd dat, net als in SAO, de uiteindelijke activering echt moet worden gekoppeld aan een high-intelligence agent die gemakkelijk kan bepalen of de voorwaarden voor terminatie daadwerkelijk correct zijn.

Op dit moment is het gewoon een stukje kantoorkunst, een tot nadenken stemmende herinnering aan onontgonnen wegen in het spelontwerp. Het is ook, voor zover ik weet, het eerste non-fictie voorbeeld van een VR-apparaat dat de gebruiker daadwerkelijk kan doden. Het zal niet het laatste zijn. Tot ziens in de metaverse,” zei hij.

Forbes bericht:

Moorddadige videogames zijn een langdurig streven voor Luckey, die hier ruim een jaar geleden al over sprak:

Het is ook opmerkelijk dat Luckey beweert dergelijke bewapende gamingtechnologie te hebben gebouwd, gezien zijn sprong van VR naar de oprichting van Anduril Industries, zijn bedrijf dat op AI gebaseerde bewakings- en verdedigingssystemen maakt voor het Amerikaanse leger. Ze hebben onlangs een contract van 1 miljard dollar binnengehaald om onbemande antiesystemen te leiden voor het United States Special Operations Command.

Gezien het feit dat VR-technologie nog steeds bezig is een niche te doorbreken om mensen games te laten spelen die echt leuk zijn, lijkt het idee dat we afstevenen op een soort Sword Art-dystopie waar gebruikers zich aanmelden om games te spelen die het potentieel hebben om je te doden… niet aannemelijk. Zelfs Sword Art Online moest zijn spelers in de val lokken met NerveGear, het is niet zo dat ze VR-headsets gingen verkopen met moordpotentieel als functie.

Zoals altijd is Palmer Luckey… iets anders. Ik kijk uit naar zijn eerste Bloedsport-toernooi op een privé-eiland of wat voor geks er dan ook uit zijn brein komt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dit is geen samenzweringstheorie – Dit zal ook u treffenVolg Frontnieuws op Telegram

  Ook Nederland krijgt "smart cities": U wordt gevolgd en opgesloten in uw wijk, en daar bent u blij mee

Lees meer over:

Vorig artikelEU-hoofddiplomaat Borrell: Meer dan 17 graden in huis is een “misdaad tegen EU-waarden”
Volgend artikelIn afwachting van de bevrijding: Een verslag van het front en een waarschuwing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Er is een geluidsalarm op de markt dat een mens acuut totaal kan verlammen, bij langere tijd van gebruik is het eigenlijk fataal, het sloopt de hersenen compleet. Als de speakers in ene headset met dat ding worden uitgerust is er niets wat je kan doen behalve de headset zekeren aan het plafond zodat het los van je hoofd komt als je valt…..iemand doden van afstand via een signaal is op deze maar ook op simpele andere manieren mogelijk…zeer waarschijnlijk in de toekomst als deze doorgaat een publiek vermaak, een virtuele arena voor de kanslozen …

  alles uit het verleden komt terug, het sterven na het verliezen van een game was bij de Azteken al een traditie….

  Laten we voor ons voortbestaan in vrijheid hopen op een totale oorlog, anders is de slachtbank er op een andere manier en is hetgeen leven de moeite maakt weg. WEF staat voor het einde van onze vrijheid en de macht van enkelen over het leven van velen. Wie daar deel van uitmaakt behoeft noch proces noch medelijden…Het WEF is een verzameling onmensen, beesten !

  • Technologie word vast ook snel in alle browsers ingebouwd.
   OF dat je het krijgt via een faseboek piksel en een koekie.

   Zal de wappies leten met hun sarkastiese kommentaren.

   Groet Joris 3

 2. 5G

  5Games

  achja, er zullen vast wat gehersenspoelde jongeren willen deelnemen aan dat soort ‘games’ voor zieke D-elite figuren, die het bv net als in films live kunnen volgen en een inzet kunnen doen op het eind resultaat.

 3. Dit soort technologie maakt vele mensen (hopelijk) pisnijdig. Deze Oculus-oprichter is maar één van de duizenden superrijken die van alles verzinnen om zo snel mogelijk te zorgen voor depopulatie.
  Het de burgers steeds vaker zelf laten doen zo. De toekomst…..want mensen zijn nogal taai hè?
  Net als met die zelfmoord-slaap-pods, die steeds weer voorbij komen in het nieuws. De vraag is,
  in welk land deze dingen als eerste legaal komen te staan. Het zou weleens Maleisië kunnen zijn.

  Komt deze vr-zelfmoord tech ooit van de grond, dan zal het wel gepaard gaan met gokken en rijk worden. Velen zullen hier als een Russisch-roulet spel aan meewerken. Deze apparaten zouden dan snel heel goedkoop worden. In het illegale circuit zullen er vast wel zulke game-bijeenkomsten worden gehouden. Het is vast ook al eens in het echt uitgetest. Te gruwelijk om op een shockwebsite terecht te komen?

  Al die ziekelijke nabouwende science-fiction films hebben velen hiervoor al geconditioneerd.
  Er zullen altijd mensen blijven die steeds een stapje verder willen gaan. Mensen voor wie de echte natuur al niet meer helend werkt, en voor wie technologie en gadgets maar achterhaald saai zijn.

  Zo’n start-up begin je niet zomaar zonder te weten dat het niet zou aanslaan.

  Achter de ontwikkeling van dit vr-apparaat werk(t)en vast honderd vaste personen die net zo crimineel zijn. Namelijk, iets ontwikkelen wat tot zelfmoord leidt. En daar ook nog eens extra stinkend rijk van worden. En dit is maar één zo’n bedrijf. Er zullen wel meer bedrijven aan zo’n VR-spel werken,
  want grootpsychopatische jaloezie is de gaming-sector niet vreemd. Voor het hele bedrijf Oculus en dochterondernemingen werken in totaal vast wel een paarduizend personen. En dus ja, ook alle administratiemensen, gebouwenbouwers/onderhouders, keukenmensen, schoonmakers, reclamemensen, pushers, leveranciers, beveiligers, etc. etc, zijn allen mede schuldig aan de uitrol van dit soort ziekelijke technologie. Al deze personen moeten maar eens weten waar zij (of viavia) voor werken.
  Het is aan de overheden en rechtbanken om deze bedrijven aan te pakken/verbieden, en al deze
  personen verplichte geestelijke zorg te bieden. Niet door GGZ-soortgelijke organen, maar door
  natuurlijk willen levende burgers. Deze burgers die altijd mee worden gezogen in ziekelijke schadelijke turbotech.

  OPZOUTEN!
  Met die zogenaamde onschuldige VR-brillen. Voor oudjes die wegkwijnen in verzorgingscentra. Voor
  bioscopen en hun ziekelijke mind-controlfilms. Voor toekomstige huizenkopers/makelaars. Moorddadige defensie. Voor de ‘you will own nothing and be happy mensen, etc. etc.

  Deze traditionele VR-brillen zorgen ten eerste al voor soft-kill. Kunstmatig beeld, kunstmatig geluid,
  kunstmatige beleving, kunstmatige emotie-opdringing, en straling (één met hersenfrequenties), etc.
  Als een hamster in een rad, maar dan wat leuker??

  Voor de inlichtingdiensten die alle reacties op media-platformen wel verzamelen/lezen/verwerken:

  Dit is zomaar weer een nieuwsartikel over iets wat echt bestaat. Mensen die met complottheorieen bezig zijn, wouden/willen de mensheid waarschuwen.
  Dit niet in dank afgenomen. Zij een gevaar voor de maatschappij?

  Voor iedereen die deze technologie wel leuk vind. Wat ook wel met een stroomschok zou kunnen bijvoorbeeld……..jullie zijn hartstikke verdoofd in jullie kop. Daar kan geen alcohol, drugs of geestelijke medicijnen tegenop.’KOOP DIT’!. Doe hier dan ook aan mee…..stelletje 2.0 mensen.
  Blijf weg uit de natuur. Blijf weg van de stranden in de zomers.
  Velen hebben helemaal niets in de natuur te zoeken.
  Ook voor alle QR-mensen…..zet maar een VR-bril op voor natuur.

  • Ape ik ben een wakker mens die veel tijd in de natuur doorbrengt en zo veel mogelijk tegen deze onzin strijd.
   Maar ben ook al 30 jaar een gamer maar ik moet zeggen dat VR gamen toch wel de ultieme game ervaring is.

   Dus de vergelijking van 2.0 mensen vind ik niet kloppen , ik ben een VR gamer en het is geweldig om te doen maar het gaat er om hoe je er mee om gaat.

   Wat me wel opviel op de plaats van je derde oog zit nog een lens lijkt een soort laser lens en ben er wel van overtuigd dat ze daar wat mee kunnen. Ik heb hem geblokt met een plaatje lood en aluminiumfolie en dat veranderde niks aan mijn game ervaring probeer ook nog uit te zoeken waar deze voor dient.

   • Ach ja….wat moet je hier nu op zeggen. ‘Aan de ene kant dit…aan de andere kant dat’.
    Ben je nu echt natuur of niet?
    Ben je het met mij eens dat zulke dingen als VR internetverslaving blijven aanmoedigen?

    Waarom zoiets afplakken? Waarom gewoon niet, gewoon niet kopen/gebruiken?
    Als je zo bezig bent met derde oog.
    Ik weet niet wat precies wat het derde oog is. De steeds meer krimpende verkalkte pijnappelklier?
    Naar mijn mening fucked nanotech, visualisatie, straling en andere turbotech met de algehele hersenmassa.

    Heel toevallig….tijdens eerder bericht een youtube voorstelvideo van iemand die met een halflege hersenschedel weet te overleven.

  • Metaverse. Er zijn al duizenden personen stinkend rijk geworden, met AI persoonsinformatie.
   Zonder dat deze personen waar van zij informatie van hebben gejat daar ook maar een cent van hebben gezien.
   Het mag allemaal.
   Je bent onder dit koninkrijk maar een product.
   Hoeveel paswoorden en lidmaatschapnummers heb je wel niet?

   De oppermachthebbers zijn vette stakkers. Ze willen alles met elkaar integreren, maar zij ondervinden veel tegenstand omdat zij het helemaal niet makkelijker maken voor mensen.
   Ook met een qr-code of gezichtsherkenning niet.

   De huidige middeleeuwen….
   Rijk tegenover arm.
   Van democratie nog eerder naar dictatuur, dan directe-democratie.

   Het is niet best hoeveel Nederlandse zwijnen meewerken aan iets, wat tot niets leidt.

  • Waar….
   Zou een mooi spel zijn voor in het echt. Real-life zonder VR. Een grote cirkel met echte mensen/spelersgroepen. Daar kun je ook iets omheen bouwen.

   Apart ding trouwens. Ik heb hardcore-gamers gekend. Die meestal van spellen als Colonisten van Catan.
   Waarom dat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in