Ondanks de enorme verliezen bij de verdediging van Bakhmut heeft Zelensky meer versterkingen gestuurd naar wat een vleesmolen voor de Oekraïense strijdkrachten blijkt te zijn.

Zoals bij alle westerse MSM-verslagen over de militaire situatie in Oekraïne, moet het volgende CNN-verslag met voorzichtigheid worden geïnterpreteerd. Net als veel andere westerse verslagen heeft het de neiging de Oekraïense troepen en hun positie op het slagveld zo positief mogelijk af te schilderen. Terwijl het ernaar streeft het omgekeerde te doen voor de Russen.

Toch kan zelfs CNN niet verhullen dat de Oekraïense troepen in Bakhmut zware verliezen lijden. Naar alle waarschijnlijkheid veel zwaarder dan de Russen.

Het CNN-verslag wordt gevolgd door een video over de situatie van Hindustan Times.

Situatie in Bakhmut is “veel erger dan officieel gemeld”, zeggen Oekraïense soldaten

Yulia Kesaieva, Vasco Cotovio en Olga Voitovych – CNN 28 februari 2023

Oekraïense soldaten in Bakhmut beschrijven een verslechterende situatie op de grond nu Russische troepen druk blijven uitoefenen om de oostelijke Oekraïense stad in te nemen.

“De situatie in Bakhmut is nu erg moeilijk. Het is veel erger dan officieel gemeld,” vertelde een soldaat die niet bij naam genoemd wilde worden dinsdag aan CNN. “We moeten nog eens 100% moeilijkheden toevoegen aan de officiële rapporten. In alle richtingen. Vooral in de noordelijke richting, waar de orcs [Russen] de grootste opmars hebben gemaakt.”

De soldaat weerlegde Russische beweringen dat Oekraïense troepen in Bakhmut waren afgesneden en geen voorraden in de stad konden krijgen.

“Khromove [nederzetting] is de sleutel voor de verdediging van de stad. Als die wordt veroverd, blijft er slechts één weg Bakhmut – Kostiantynivka over om de stad te bevoorraden,” legde de soldaat uit. “Die staat al onder vuur van de vijand, en als de vijand die verovert, is bevoorrading onmogelijk.”

Ondanks de uitdagingen zei de soldaat dat de Oekraïense troepen de stad zo lang mogelijk zullen verdedigen. “De stad zal tot het einde worden verdedigd, wat er ook gebeurt.”

“We begrijpen allemaal dat we standhouden en sterven om tijd te winnen voor een tegenoffensief in het voorjaar,” zei de soldaat ook. “We kunnen niet elke stad zonder slag of stoot opgeven.”

Een andere soldaat, alleen aangeduid met zijn roepnaam Kyivan, beschreef een soortgelijke situatie in een video die op sociale media werd geplaatst.

  Oekraïne plant Derde Wereldoorlog

“Vanaf de ochtend van 28 februari is de situatie rond de verdediging van Bakhmut vrij moeilijk,” zei Kyivan, die eerder in Bakhmut gestationeerd was, onder verwijzing naar informatie die hij krijgt van collega’s in de stad. Een derde soldaat die naast Kyivan sprak, beschreef de gevechten in Bakhmut als “hels”, maar voegde eraan toe dat de Oekraïense soldaten “alles onder controle houden.”

Zelensky sluit de ogen voor de kreten van het Oekraïense leger terwijl de strijd in Bakhmut wreed wordt

Hindustan Times 1 maart 2023

De strijd om Bakhmut heeft een brute wending genomen nu Rusland de zoutmijnstad in de Oost-Oekraïense regio Donetsk uit alle macht non-stop bestookt. Oekraïense soldaten hebben geklaagd over een tekort aan wapens en granaten voor artilleriesystemen en ook over een gebrek aan training om de strijd aan te gaan met de Russische Wagner-troepen aan het front. Een soldaat vertelde AFP zelfs dat Bakhmut zal vallen. Ondanks de hulpkreten en het door de VS geleide Westen dat er bij de president van Oekraïne op aandringt zich terug te trekken uit Bakhmut, is Volodymyr Zelensky niet ontmoedigd. Vastbesloten om koste wat kost te winnen, heeft Zelensky meer versterkingen naar de industriestad gestuurd. Bekijk deze video voor meer informatie over de huidige situatie in Bakhmut, waar de afgelopen weken het hevigst is gevochten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaanse kolonel: “Oekraïne heeft 400.000 slachtoffers – De Russen hebben op vele fronten “grote vleesmolens” opgezet”!Volg Frontnieuws op Telegram

  Wat in hemelsnaam had het Westen in gedachten?

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky: Als Oekraïne verliest, zullen Amerikanen “hun zonen en dochters naar de oorlog moeten sturen” en “zullen ze sterven”
Volgend artikelWEF-panellid schept op over het plan van de globalisten om bij te houden wat u koopt, eet en waar/hoe u reist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Zelensky vraagt Amerikanen hun zonen en dochters te sturen.
  Een maand geleden deed Zelensky de oproep bij Wopke Hoekstra.
  Die bij terug komst in Nederland vanuit Kiev, direct de Nederlandse Jongens en meisjes opriep om het leger in te gaan.
  Misschien nieuwe dutchbatters, dan weten we gelijk hoe dit afloopt.
  Succes jongens en meisjes.
  Hebben we gelijk meer ruimte voor asielzoekers.

 2. In de US of A wordt men, denk ik, die coke snuivende clown een beetje zat.
  Er zal een kantelmoment komen waarop Zelenski niet langer als bruikbaar wordt gezien…
  Misschien duikt hij ineens op in een van z’n villa’s in Miami FL in Bermuda shirt, korte broek en slippers. Of (naar wat ik hoop) wordt hij getoond voor de camera na arrestatie door de Russische FSB. Of hij spoelt ergens aan met een aantal extra lichaamsopeningen.
  Hoop doet leven nietwaar?

  • De hele wereldbevolking past in de staat Texas. Het sprookje dat de globalisten ons keer op keer vertellen dat we met veel te veel mensen zijn is bullshit. Het gaat erom dat ze de controle willen behouden en om dat te doen willen ze ons fors gaan terugsnoeien.

   • Als je iedereen op de hele planeet, van nog met een voet in de baarmoeder tot bezig met de laatste adem, vijf vierkante meter ruimte geeft (voldoende voor een bed, een stoel, een kastje en wat beweegruimte) dan heb je het droge deel van Nederland nog niet eens vol.

  • kunnen er geen asieleisers heen gestuurd worden. of een paar buurthuisboten die kant op
   zou goed opruimen
   tanks met minaretten met oproep
   de russen zouden ons dankbaar zijn
   doen we toch nog iets goeds voor de boys en poetie

 3. Eens de mensen ginder opraken …beginnen de problemen hé.
  Misschien de Nederlandse militairen sturen ,die zeggen toch alleen maar Pang 😛

 4. Beste Putin, maak dat land even met de grond gelijk, zo even tussen de soep en aardappelen door, ben het zo beu, mijn god.

  • @Cenco,
   Dank voor het delen met de anderen hierop de site, weet je wat het probleem is, op de gewone media zijn dit soort dingen niet te zien, dat er Nazi’s zijn en door de straten marcheren, is allemaal onzin van Putin en blablabla, de feiten weten we hier wel maar op de gewone media helemaal niet, dat is juist hete frustrerende en onderschat niet hoe mensen denken als je steeds dezelfde desinformatie krijgt en belangrijke info mist.
   Met enkele personen praat ik er nog over maar velen hoor ik aan en denk er het mijne van, soms reageer ik wel eens maar meestal laat ik het maar, het is ook wat anderen hier soms terecht aanhalen, de kritiek van mensen op de pandemie, bijna 100% van mensen die slaafs meegingen en alles geloofden is met dit onderwerp exact hetzelfde, soms wordt je er moedeloos van, maar dan ga je even hierheen en besef je dat je NIET alleen bent met een andere mening, erg prettig voor elkaar, hou je haaks!!!

 5. Voor een nazi hoef je niet in Oekraïne te zijn, Poetin krijgt het druk.
  100 miljard ? Door USA naar zelensky
  Zo gaat dat met roofbelastinggeld naar roofgebieden , er blijft wat hangen her en der.

 6. Even een paar Updates. De Khromove route is al onder Russische control dan wel vuurcontrole.
  De Konstantinyvka – Artyomovsk/Bachmut route bestaat als ruim een maand niet meer. De weg is onder Russische controle EN daarbij hebben de Ukrops zelf de kanaal brug opgeblazen.

  Wat Oekraïne doet met haar soldaten is nog schandaliger dat wat de echte nazi’s deden. Jongens worden onder de loop van het geweer de loopgraaf in gejaagd en worden vooraan gezet met extremistische groepen er achter. Zoals bij Stalingrad de optie was.. Vooruit want er is geen achteruit. Achteruit is dood door eigen vuur.

  Vertrouw nooit een Amerikaan. #AmerikaNaarNuremberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in