De 24-jarige Henri d’Anselme is een religieuze Franse jongeman die door zijn land reist om kathedralen te bezoeken. Tijdens zijn spirituele zoektocht om gevoed te worden door de schoonheid van deze tempels, werd hij geconfronteerd met een helse situatie in het Alpenstadje Annecy, schrijft Paul Serran.

Een Syrische asielzoeker viel gewapend met een mes vrouwen en kinderen aan. Geconfronteerd met dit nachtmerriescenario sprong de vrome katholieke student in actie, confronteerde de aanvaller, hielp een veel grotere tragedie voorkomen en wordt nu als held geprezen.

“Het gebeurde dat ik op weg naar de kathedralen helaas het pad van bloed kruiste.”

Reuters meldt:

“Een hedendaagse pelgrim op een voettocht langs de kathedralen van Frankrijk vertelde journalisten vrijdag dat zijn katholieke geloof hem de kracht gaf om te vechten tegen een man die vier kinderen neerstak in een park in Annecy.

De 24-jarige man, die door de media ‘de rugzakheld’ – ‘le héros au sac a dos’ – werd genoemd en alleen zijn naam Henri opgaf, zei dat hij in de buurt van een speeltuin was toen hij zag hoe de man kinderen in een kinderwagen aanviel terwijl hun moeder hen donderdag probeerde te beschermen.

[…] “Het enige dat ik weet is dat ik daar niet toevallig was. Op mijn reis naar de kathedralen kruiste mijn pad met deze man en ik heb instinctief gehandeld. Het was ondenkbaar om niets te doen”, vertelde de student filosofie en management aan CNEWS.

Op videobeelden is te zien hoe hij de aanvaller probeert tegen te houden met een van zijn twee rugzakken, de man achtervolgt tot in de speeltuin en een van zijn tassen naar de aanvaller gooit.”

  Waarom de elite de islam importeert

d’Anselme zei dat hij een sterke kracht in zich voelde die hem aanspoorde om te handelen.

“Ik liet me leiden door de Voorzienigheid en de Maagd Maria. Ik zei adieu. Zij zouden beslissen wat er zou gebeuren.”

Liberation meldt:

“Henri d’Anselme, zo heet hij, gebruikt zijn rugzak als schild om zichzelf te beschermen tegen steekwonden, terwijl hij tegen getuigen schreeuwt: ‘Help me hem in bedwang te houden!’

Als je ten strijde trekt, zou je hem niet als eerste pakken. Hij weegt 50 kilo, hij is een grote paal en hij heeft hoogtevrees. Maar deze donderdag zette hij zijn fobie voor gevaar in een flits opzij”, verklaart een van zijn vrienden, Benjamin Poret.”

Hij nam een jaar vrij van zijn studie om een ‘Tour de France van kathedralen’ te doen, die hij doorgeeft aan zijn 6k TikTok-abonnees.

“[d’Anselme] zegt dat hij “de stekker uit zijn hersenen trok” en zich “als een dier” gedroeg. Maar “als er een les te leren valt uit mijn actie, dan is het om mensen te vertellen dat alles mogelijk is, vanaf het moment dat je niet langer passief wilt zijn tegenover dergelijke aanvallen”.

[…] Hij was dan ook logischerwijs een van de aanwezigen toen [de Franse president] Emmanuel Macron deze vrijdag 9 juni naar de prefectuur in Annecy kwam. Het staatshoofd begroette elke “held”.

En toen het zijn beurt was, deed Henri een ietwat speciaal verzoek: “Ik heb een klein verzoek aan u. Op dit moment ben ik de kathedralen van Frankrijk aan het bezichtigen en ik zou het een eer vinden om de inhuldiging van Notre-Dame de Paris bij te wonen”.

  Diversificatie van de Nederlandse politie: een ramp in wording

Op dit verzoek verzekerde de president hem dat hij uitgenodigd zou worden. “Het is een verplichting. Ik zorg er persoonlijk voor.

Hier is de video van Henri d’Anselme die de Syrische kindersteker confronteert.
Via French TV


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Kleine kinderen in kritieke toestand na massale steekpartij in Frankrijk – Syrische asielzoeker gearresteerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMark Zuckerberg heeft de factcheckers van Facebook gehekeld voor het “f*cking up” in de beginperiode van de pandemie door de waarheid over de gevaren van de COVID-vaccins te censureren
Volgend artikelGreepy: Biden loert op baby in de hoop een snuifje te krijgen – begeleiders trekken hem weg (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Dapper gedaan maar hij zal de volgende keer dat hij weer op pad gaat een groot mes meenemen, of een ander wapen. Zo niet is het toch een idioot.

  De agenten die de dader neerschoten zijn volgens de krant helden, maart ik zie niet echt het heldstukje in iemand neerschieten die een mes heeft…..de hoernalist blijkbaar wel…

 2. Henri d’Anselme toonde méér moed dan een stel vlotte praters op social media en hij reageerde door het omstandereffect direct overboord te gooien.

  *

  Het omstandereffect of bystander effect is een term uit de sociale psychologie. De term omschrijft het fenomeen waarbij een groep mensen toekijkt bij een noodsituatie, maar niemand in actie komt.

 3. Ik heb het niet gevolgd
  Denk dat het een psyop is.

  -Gaat om een ‘ syrier ‘
  Syrië wordt lange tijd belaagd door buitenlandse mogendheden, denk dat Assad ergens niet aan toegegeven heeft hoewel hij weer geaccepteerd werd door zijn Arabische vrienden. Tijd niet gevolgd nieuws uit Syrië. aardbevingen, bombardementen waren aan de orde van de dag paar maanden geleden.
  Maw , slechte PR voor het land.
  -Waarom steekt hij kinderen dood
  Ja waarom ?
  – Asielzoeker , zoals men ziet in Nederland lijkt er een opwaartse agressie spiraal te zijn tav asielzoekers. Zie ook politieke partijen één pot nat. Allemaal WEF.
  Overheid haalt ze binnen, dmv verdeel en Heers , laat ze bevolking groepen uitspelen tegen elkaar.
  Ipv de overheid ter verantwoording te roepen jaagt men op medemensen .
  Die ook misleid zijn door de reis naar Europa te maken. Want zeg nou zelf , wie wil er tussen zoveel dombo’s wonen. Vb Sex en gender gekte.
  Land wordt met opzet door overheid ten gronde gericht. You OWN nothing
  deug Miep; ‘komt door de asielzoekers’ 😭 wie wil naast miep wonen, ik niet . Geef mij maar iets anders, iets tropisch. 🏝

  Het zal er spectaculair uitgezien hebben.
  Dat zijn de films van Hollywood ook.
  een groot netwerk aan overheid infiltranten, kan als decor gediend hebben. Nederland zit er vol mee.
  Reuters, selectief global nieuws .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in