Foto: Lybil BER (CC BY-SA 4.0) Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag

Nadat de herhaalde verzoeken van Zuid-Afrika om de in januari aan Israël opgelegde voorlopige maatregelen aan te scherpen slechts vage resultaten opleverden, heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vandaag zijn standpunt duidelijk gemaakt en opgeroepen tot beëindiging van de militaire operaties in Rafah, bericht RT.

In zijn uitspraak van vandaag besloot het Internationaal Gerechtshof in Den Haag met 13 tegen 2 stemmen dat de staat Israël “onmiddellijk zijn militaire offensief moet staken en alle andere handelingen die de groep Palestijnen in Gaza levensomstandigheden opleggen die hun gedeeltelijke of totale fysieke vernietiging kunnen veroorzaken.”

Het hof eiste ook dat de Rafah grensovergang open wordt gehouden “voor de ongehinderde aanvoer van voldoende hoeveelheden dringend noodzakelijke basisdiensten en humanitaire hulp,” dat er effectieve maatregelen worden genomen en dat een onderzoekscommissie die door de relevante organen van de Verenigde Naties wordt aangesteld om beschuldigingen van genocide te onderzoeken, ongehinderde toegang tot de Gazastrook krijgt.

Israël moet over een maand verslag uitbrengen aan het hof over de genomen maatregelen.

Hiermee volgde het hof gedeeltelijk het verzoek van Zuid-Afrika, dat op 16 mei niet alleen de beëindiging van het offensief in Rafah had geëist, maar ook de onmiddellijke, volledige en onvoorwaardelijke terugtrekking van de Israëlische troepen uit Gaza. In tegenstelling tot de eerdere resoluties van 26 januari en 28 maart van dit jaar, is de oproep echter niet langer gericht aan de Israëlische regering om ervoor te zorgen dat het leger geen mensenrechtenschendingen begaat, maar wordt in plaats daarvan geëist dat er een einde komt aan de voortdurende militaire acties.

  Van Israëlische Defensiemacht naar Israëlische Bezettingsmacht - Onbetamelijk gedrag

Volgens het hof is de humanitaire situatie verder verslechterd sinds de laatste beslissing van 28 maart, wat betekent dat de toen genomen maatregelen niet langer toereikend zijn.

In zijn meest recente verklaring aan het ICJ stelde Zuid-Afrika dat de manier waarop Israël te Rafah en elders in de Gazastrook te werk gaat op zichzelf al genocidaal is. Daarom “is er een expliciet bevel nodig voor Israël om ‘zijn militaire acties te staken’ om ‘te beschermen wat er nog over is van het Palestijnse leven in Gaza’.”

In de nieuwe beslissing haalt het hof een aantal verklaringen aan van verschillende VN-organisaties die de verslechtering van de situatie bevestigen. “Het hof erkent dat de huidige situatie als gevolg van Israëls militaire offensief in Rafah een verder risico inhoudt van onherstelbare schade aan de aannemelijke rechten die Zuid-Afrika claimt.”

De twee tegenstemmen in de 13-2 stemming van het Internationaal Gerechtshof kwamen van vice-president Sebutinde en de Israëlische rechter Barak.

Volgens het VN-Handvest zijn uitspraken van het Internationaal Gerechtshof bindend, maar het hof zelf heeft geen uitvoerende macht. Het bevoegde orgaan van de Verenigde Naties om deze uitspraken uit te voeren is de VN-Veiligheidsraad, die zich nu binnen korte tijd over deze uitspraak zal moeten buigen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

CNN betrapt op het ensceneren van nepaanval in IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOntwrichting, afscheiding of WO III?
Volgend artikelEen laatste worp met de dobbelsteen voor de mensheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Dit hele gebeuren behoort tot de script.
  Veel geschreeuw maar er gaat letterlijk niks gebeuren.

  Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

  • Wanneer dat het geval is, zijn er landen genoeg in de buurt die een einde aan de staat Israël kunnen maken. Nog een staat met een totale splitsing tussen het volk en totaal van de pot gerukte politici die denken dat ze alles kunnen maken en breken. Dat gaat op zeker gecorrigeerd worden en niet alleen in Israël….Hopelijk breekt de vrede aan voor alle betrokkenen ‼️🔆🌈 Anders zal Israël zichzelf op heffen- ze zijn al ver over elke rode lijn.

   • Niet alleen de landen rondom de joden.
    Ook U heb de mogelijkheid om de joden te stoppen.
    “BOYCOT” hun producten en diensten……..!!!!!!!

 2. Het is de hoogste tijd dat de Joodse gemeenschap in Nederland en Joodse stichtingen in Nederland, in navolging van veel gewone Joden, zich duidelijk uitspreken tegen de zionistische genocide in de Palestijnse gebieden. Het speelkwartier is voorbij. Wie zwijgt is medeschuldig. Ook dient de overheid uitgebreide sancties tegen Israel in te stellen en de Israelisch ambassadeur op het matje te roepen om vervolgens naar huis te sturen. En last but not least: er dienen geen wapens meer gestuurd te worden naar het fascistisch zionistisch regime in Israel.

  • Geen wapens meer gestuurd worden ???? Dagelijks komen er vliegtuigen vanaf de USA volgestowd met wapens, landen op een waals vliegveld in België om er te tanken en daarna terug op te stijgen richting Israël. President Biden zegt : geen wapens meer voor Israël , maar daar hebben ze op het waals vliegveld nog niets van gemerkt, Tot nu toe zijn er al meer dan zestig vliegtuigen voorbij gekomen, geen kleintje trouwens type 747 , en de Belgische overheid ?? “We kunnen er niets aan doen ,kunnen het niet verbieden,; Wat wil zeggen :De USA is de baas in België

   • Maria, jij kan ze laten stoppen door geen geld meer te geven,
    De joodse producten en diensten te “BOYCOTTEN”.
    Iedereen kan mee doen om de joden te stoppen,
    “BOYCOTTEN”…..!!!!!

  • Nee nu ga je te ver! Ik begrijp waar je vandaan komt maar waarom zou je Joden lastig gaan vallen met een zaak waar zij niks mee te maken hebben. Joden die in Nederland wonen hebben de rechten van Palestijnen niet overtreden. Zij hebben niets van hun gestolen, zij hebben niemand van hun gedood en zij hebben hen niet het zwijgen opgelegd. Wij mogen die mensen niet lastigvallen met deze zaak omdat zij onschuldig zijn. Als wij zakken tot dat niveau dan zijn wij niet beter dan de VN, de WHO of de WEF die het ook niet erg vinden om onze rechten te overtreden door ons te verplichten vaccins te nemen, door ons eigendom af te nemen en door mensen het zwijgen op te leggen.

   • In principe heb je enigzins gelijk. Maar toch mag wel veel meer solidariteit vd Joodse gemeenschap in zijn geheel verwacht worden en dat maakt hun tot op zekere hoogte medeschuldig. Wie zwijgt stemt immers toe.

    • Stel je voor de Nederlandse overheid is verschrikkelijk en jij besluit om te verhuizen naar België. Dan komen er Belgen zeggen dat jij je moet uitspreken tegen de onmenselijkheden die de Nederlandse overheid gedaan heeft. Terwijl juist jouw doel was om van de Nederlandse overheid af te komen word je nu weer geconfronteerd met deze nonsens.

  • Dit is een zinloze oproep.!
   90% van het kabinet en de eerste en tweede kamer staan achter de “GENOCIDE “,
   Ze geven de joden blind over hun gelijk….!!!
   Ook Rutte is een vriend van de joden.!
   En Wilders, die zegt hardop “IK HOU VAN DE JODEN”….!!!!

  • Pas op dit noemen de joden antisemitisme.
   Je moet de joden blijven liefhebben, voor altijd.

   “IK ALLANG NIET MEER”…….!!!!!
   “IK BOYCOT ALLE PRODUCTEN EN DIENSTEN VAN DE JODEN”………..!!!!!!!!!!

 3. Kijk ze daar zitten op die foto met hun mooie slabjes . Zitten daar veilig in hun paleisje en pakken iedere maand een leuke “vergoeding” mee maar ik heb ze nog nooit horen zeggen dat de USA eens moet ophouden met militaire acties!!Wat een bevooroordeelde bende .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in