De Zweedse vlag is een duidelijk voorbeeld van hoe je thuisblind kunt worden. Had ik de keuze gehad, dan had ik als geseculariseerde Zweed graag een ander symbool gezien dan het kruis voor ons mooie land, schrijft Patrik Lindenfors, onderzoeker bij het Instituut voor Toekomstige Studies en bestuurslid van de Humanisten.

Wikipedia illustreert “Zweedse operatie in Afghanistan” met een foto van een zwaar bewapende Zweedse soldaat bovenop een militair voertuig. Achter hem wappert iets dat in deze context heel goed kan worden geïnterpreteerd als een kruistochtenvlag, schrijft Lindenfors in een debatartikel in de Gotenburg Posten.

Er zijn historische argumenten: Het christendom is niet het historische erfgoed dat voor het land het meest positief is geweest toen de christelijke regering zich inspande om de oorsprongsreligies uit te roeien. Er zijn symbolische argumenten – zouden we in plaats daarvan niet een verenigend symbool voor het land moeten hebben? Er zijn politieke argumenten – nu we ons in een fase bevinden waarin we de historische symbolen opnieuw beoordelen, zou het misschien ook tijd zijn om echt na te denken over de Zweedse symbolische taal?, schrijft Lindenfors onder andere.

Moslim-migranten in Zweden roepen op tot strijd: “Vecht lotgenoten, vecht hard tegen hard – de stad, het land, alles is van ons!”

Infectiearts beschuldigt Zweedse regering van doodslag

4 REACTIES

  1. Humanist, de duivel in vermomming.
    “toen de christelijke regering zich inspande om de oorsprongsreligies uit te roeien.” Onzinverhaal, onbewezen. De meeste mensen in die tijd waren horigen. Werd je “meester” Christen, dan was jij dat ook.
    Er werd je niets gevraagd.
    Nee, humanistje, ga maar lekker de islam faciliteren. Die weten vele malen beter wat uitroeien is.
    270 miljoen doden, maar inmiddels wel 300 miljoen.

  2. Zet er een drakkar of een vikinghelm met horens op, dat laatste is gezien hun immigranten”tolerantie” waarschijnlijk nog het meest representatieve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here