De Zweedse vlag is een duidelijk voorbeeld van hoe je thuisblind kunt worden. Had ik de keuze gehad, dan had ik als geseculariseerde Zweed graag een ander symbool gezien dan het kruis voor ons mooie land, schrijft Patrik Lindenfors, onderzoeker bij het Instituut voor Toekomstige Studies en bestuurslid van de Humanisten.

Wikipedia illustreert “Zweedse operatie in Afghanistan” met een foto van een zwaar bewapende Zweedse soldaat bovenop een militair voertuig. Achter hem wappert iets dat in deze context heel goed kan worden geïnterpreteerd als een kruistochtenvlag, schrijft Lindenfors in een debatartikel in de Gotenburg Posten.

Er zijn historische argumenten: Het christendom is niet het historische erfgoed dat voor het land het meest positief is geweest toen de christelijke regering zich inspande om de oorsprongsreligies uit te roeien. Er zijn symbolische argumenten – zouden we in plaats daarvan niet een verenigend symbool voor het land moeten hebben? Er zijn politieke argumenten – nu we ons in een fase bevinden waarin we de historische symbolen opnieuw beoordelen, zou het misschien ook tijd zijn om echt na te denken over de Zweedse symbolische taal?, schrijft Lindenfors onder andere.

Moslim-migranten in Zweden roepen op tot strijd: “Vecht lotgenoten, vecht hard tegen hard – de stad, het land, alles is van ons!”

  Zweedse politie schiet drie moslims neer tijdens Allahu-Akbar rellen 
Vorig artikelZuid-Italië: besmette migranten, vluchtende toeristen
Volgend artikelDuitsland – stammenstrijd met mes en stoelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Humanist, de duivel in vermomming.
    “toen de christelijke regering zich inspande om de oorsprongsreligies uit te roeien.” Onzinverhaal, onbewezen. De meeste mensen in die tijd waren horigen. Werd je “meester” Christen, dan was jij dat ook.
    Er werd je niets gevraagd.
    Nee, humanistje, ga maar lekker de islam faciliteren. Die weten vele malen beter wat uitroeien is.
    270 miljoen doden, maar inmiddels wel 300 miljoen.

  2. Zet er een drakkar of een vikinghelm met horens op, dat laatste is gezien hun immigranten”tolerantie” waarschijnlijk nog het meest representatieve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in