Een linkse Facebook-groep die de moordenaar van Cannon Hinnant steunt, de 5-jarige die eerder deze maand in het hoofd werd geschoten terwijl hij in de buurt van zijn moordenaar in Noord-Carolina speelde, verzamelde 20.000 linkse leden voordat deze blijkbaar door de makers ervan werd neergehaald.

De moordenaar, de 25-jarige zwarte man Darius Sessoms, zette zijn pistool op het hoofd van het 5-jarig kind en vuurde af terwijl het jochie op zijn fiets reed.

In de nu gesloten Facebook-groep, “Rechtvaardigheid voor Darius Sessoms”, riepen de linkse Facebook-gebruikers Sessoms uit tot “politieke gevangene” en beschuldigden het “systeem” van “onrechtvaardig vervolgen van hem”. Anderen bespotten de overleden 5-jarige.

“Darius Sessoms is beschuldigd van een gruwelijke daad die hij niet heeft begaan. Dit is allemaal propaganda van de extreem-rechtse Trump propagandamachine om zwarte mensen er slecht uit te laten zien”, luidde de openingsverklaring van de groep.

Een Facebook-gebruiker, Alexander Anderson, was in staat om screenshots van de groep te bemachtigen.

Het nieuwsblog National File meldt dat de Facebook-groep van zijn gebruikers eiste te bevestigen dat “Black Lives Matter” en “witte privilege” een “serieuze kwestie” is als voorwaarde om toe te treden.

National File citeert ook enkele berichten van de groep:

“Ik heb net 300 dollar naar de organisatie van Darius gestuurd. Blijf sterk broeder”, schreef iemand.

Een andere persoon gaf commentaar op het crowdfunding-totaal dat de familie Hinnant zou ontvangen.

“Het verbaast me niet dat de ouders geld incasseren… we gaan er later achter komen dat hij is geprovoceerd of op een of andere manier is uitgelokt. Veel succes met het krijgen van die refund”.

“Ik zou me slechter voelen over zijn dood als hij niet zo’n stomme naam had. Een “cannon” dat wordt neergeschoten? Het lijkt erop dat zijn vader er al vanaf de eerste dag om vroeg”, schreef een andere linkse Facebook-gebruiker.

Moeder kampt met Guillain-Barré-syndroom (GBS) - een zenuwziekte - na Moderna vaccinatie

“Is er een Go Fund Me opgericht voor Darius? Hij is een politieke gevangene en ik wil graag doneren. We kunnen niet werkeloos toezien en het systeem hem ten onrechte laten vervolgen”, merkte een ander links persoon op.

De Facebookgroep was vanaf gistermiddag nog online, maar lijkt nu te zijn neergehaald of hernoemd.

Een GoFundMe fundraiser voor de familie van Cannon Hinnant heeft op het moment van schrijven meer dan 800.000 dollar opgebracht.

BLM-activisten vieren de moord op vijfjarig blank jongetje: “Wraak voor zijn witte privilege”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here