Waarom geven ze geen les over de Arabische-moslim slavenhandel?

1
Arabische slavenhandelaren. Een 19e-eeuwse gravure waarop een Arabische slavenhandelskaravaan is afgebeeld die zwarte Afrikaanse slaven door de Sahara vervoert. De trans-Sahara slavenhandel ontwikkelde zich in de 7e en 8e eeuw toen de islamitische Arabieren het grootste deel van Noord-Afrika veroverden. De handel groeide aanzienlijk van de 10e tot de 15e eeuw en bereikte een hoogtepunt in het midden van de 19e eeuw. (CC0)

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Amerikaanse Black History Month sprak acteur Morgan Freeman voor velen tijdens deze conversatie in 2005 met Mike Wallace van CBS op “60 Minutes”:

Wallace: Black History Month, vind je…
Belachelijk
Waarom?
Je gaat mijn geschiedenis degraderen naar een maand?
Kom op.
Wat doe je met de jouwe? Welke maand is de White History Month? Kom op, vertel het me.
Ik ben Joods.
Oké. Welke maand is de Joodse History Month?
Er is er geen.
Waarom niet? Wil je er een?
Nee, nee.
Ik ook niet. Ik wil geen Black History Maand. Black History is Amerikaanse History.
Hoe gaan we ons ontdoen van racisme tot… ?
Stoppen met praten over het. Ik ga je niet langer een witte man noemen. En ik ga je vragen om mij geen zwarte man meer te noemen. Ik ken je als Mike Wallace. Jij kent me als Morgan Freeman. Men gaat niet zeggen: ‘Ik ken een blanke man die Mike Wallace heet. Hoor je wat ik zeg?

Ondanks jaren van Black History February’s weten velen weinig tot niets over de grote rol die Arabische en moslim slavendrijvers hebben gespeeld in de Afrikaanse slavenhandel. De praktijk begon eeuwen voordat de Europese slavenhandelaren slaven uit Afrika kochten en transporteerden, en ging door tot ver na het einde van de Europese slavernij, schrijft Larry Elder op de Toronto Sun.

Temple University professor Marc Lamont Hill, bijvoorbeeld, geeft les in mediastudies en stedelijk onderwijs. Hij tweette ooit: “Ik ben voor 100% voorstander van herstelbetalingen”. Toen de Football League NFL haar spelers een reis naar Israël in 2017 aanbood om hen een beter begrip van het Israëlisch-Palestijnse conflict te geven, moedigde Hill de spelers aan om niet te gaan. In een open brief ondertekend door verschillende prominente zwarten in de entertainmentindustrie en anderen die bekend staan om hun betrokkenheid bij sociale rechtvaardigheid, schreef Hill, “De brief is gebaseerd op de onmiskenbare connecties tussen de strijd die zwarte en bruine gemeenschappen in de VS – en Palestijnse, Afro Palestijnse, Eritrese en Soedanese gemeenschappen in Israël en Palestina onder ogen zien”. Had de “strijd” waar Hill naar verwees iets te maken met Arabische en islamitische slavendrijvers?

  Bill Gates wil Corona-geïnfecteerden microchips implanteren

In februari krijgen de K-12 studenten [15/16-jarige leerlingen, red.] natuurlijk les over slavernij. Maar wat veel leraren niet lijken te belichten is dat slavernij zo oud is als de mensheid en dat het bijna overal werd beoefend, zoals econoom Thomas Sowell schrijft:

Er zijn meer blanken als slaven naar Noord-Afrika gebracht dan zwarten als slaven naar de Verenigde Staten of naar de 13 koloniën waaruit het is ontstaan. Blanke slaven werden nog steeds gekocht en verkocht in het Ottomaanse Rijk, tientallen jaren nadat de zwarten in de Verenigde Staten werden bevrijd. Dit is inclusief de enorme rol die de Arabische-moslim slavendrijvers speelden.

Wat betreft de Arabisch-islamitische slavenhandel, zette de Ghanese professor en minister John Azumah de zaken recht in “The Legacy of Arab-Islam in Africa”. In een interview over zijn boek zei Azumah het volgende:

Terwijl twee van de drie verscheepte slaven over de Atlantische Oceaan mannen waren, waren de verhoudingen omgekeerd in de islamitische slavenhandel. Twee vrouwen voor elke man werden door de moslims tot slaaf gemaakt. Terwijl het sterftecijfer van de slaven die over de Atlantische Oceaan werden vervoerd maar liefst 10% bedroeg, was het percentage slaven dat tijdens de doortocht in de Tran-Sahara en Oost-Afrikaanse slavenmarkt stierf een duizelingwekkende 80 tot 90%.

Terwijl bijna alle slaven die over de Atlantische Oceaan werden vervoerd, bestemd waren voor landbouwwerkzaamheden, waren de meeste slaven die bestemd waren voor het islamitische Midden-Oosten, bestemd voor seksuele uitbuiting als concubines in harems en voor militaire dienst. Terwijl veel kinderen van slaven in Amerika werden geboren; miljoenen van hun nakomelingen zijn vandaag de dag burgers in Brazilië en de Verenigde Staten, hebben weinig afstammelingen van de slaven die in het Midden-Oosten terechtkwamen het overleefd. Terwijl de meeste slaven die naar Amerika gingen, konden trouwen en een gezin hadden, werden de meeste mannelijke slaven die voor het Midden-Oosten bestemd waren, gecastreerd en werden de meeste kinderen die van de vrouwen werden geboren bij hun geboorte gedood.

Naar schatting zijn er mogelijk maar liefst 11 miljoen Afrikanen over de Atlantische Oceaan getransporteerd, waarvan 95% naar Zuid- en Midden-Amerika is gegaan, voornamelijk naar Portugese, Spaanse en Franse bezittingen; slechts 5% van de slaven is terechtgekomen in wat wij vandaag de dag de Verenigde Staten noemen. In het islamitische Midden-Oosten werden echter minimaal 28 miljoen Afrikanen tot slaaf gemaakt. Aangezien ten minste 80% van de door de moslimslavenhandelaren gevangengenomen personen naar schatting zijn gestorven voordat zij de slavenmarkten bereikten, wordt aangenomen dat het dodental van 1.400 jaar invallen van Arabische en moslim slaventochten in Afrika wel eens 112 miljoen zou kunnen zijn geweest.

Heer Freeman heeft gelijk. Zwarte geschiedenis is Amerikaanse geschiedenis. Het zou niet moeten worden “gedegradeerd” tot een maand, en slavernij zou niet alleen moeten worden gedegradeerd tot de Europese slavenhandel. De waarheid over slavernij behelst de lange, uitgebreide en dodelijke rol die Arabische en islamitische slavendrijvers speelden.

De vergeten slaven: Blanken in slavernij in vroeg Amerika en industrieel Brittannië

Vorig artikelHet enige waardoor islam gemoderniseerd geweest is, was het Europese kolonialisme
Volgend artikelHoe barbaars waren de inheemse Amerikanen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in