Honderden “vluchtelingen” zijn weer op Lampedusa geland: Hoeveel terroristen zijn er deze keer bij?

1
524

Alleen al in de nacht van zondag op maandag kwamen in een paar uur tijd zo’n 900 vermeende “vluchtelingen” op Lampedusa aan. Twaalf boten met ongeveer 670 personen landden direct op het Zuid-Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Op zondag hadden nog drie boten met meer dan 200 mensen Lampedusa bereikt. De migranten werden door de politie gelokaliseerd toen ze al waren aangekomen.

129 mensen gingen vervolgens aan boord van het quarantaineschip “Suprema”, waar ze een tiendaagse isolatieperiode zullen doorbrengen. De andere asielzoekers bevinden zich momenteel in het opvangcentrum van het eiland, dat reeds overvol is. In het weekend waren nog eens 400 mensen, voornamelijk Tunesiërs, op Lampedusa geland aan boord van zeven boten.

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini heeft geen sympathie voor deze procedure: “Terwijl de Italianen thuis moeten blijven vanwege de Covid-19 pandemie, stelt de regering de havens open voor illegale migranten”, protesteert hij. Hij eist het ontslag van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese nadat bekend werd dat de Tunesische moordenaar uit Nice op 20 september ook de route via Lapedusa had genomen. Op 9 oktober had hij de Adriatische haven van Bari bereikt, waarna hij was ondergedoken.

Schok in Italië: 15-jarige op het strand van Lignano door asielzoekers verkracht

Soros bekritiseert Italië voor het niet opnemen van genoeg migranten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here