Videobeelden die laten zien hoe een man in het noorden van China zijn vrouw afgelopen zaterdag op straat doodsloeg zijn in de Chinese sociale media viraal gegaan.

De beelden hebben online verontwaardiging gewekt over de wreedheid van de dodelijke mishandeling, en ook voor de passiviteit van de toeschouwers terwijl ze toekijken zonder te proberen in te grijpen om de vrouw te helpen.

De Chinese staatsmedia verklaarden dat de fatale mishandeling uitbrak nadat het echtpaar per ongeluk met hun elektrische scooter een voertuig had aangereden in de stad Shuozhou. De politie vermeldde in een verklaring dat de vrouw op zaterdagochtend werd gedood, meldt Reuters.

De man reed met zijn vrouw op de scooter toen hij een ander voertuig aanreed. De echtgenote hield haar man vast, die probeerde te vluchten. Deze handeling deed haar echtgenoot in woede uitbarsten.

Berichten op social media over het incident hebben tienduizenden reacties opgeleverd, met de meeste kritiek op de passiviteit van de omstanders en de lakse houding ten opzichte van huiselijk geweld in sommige sectoren van de Chinese samenleving, aldus Breitbart.

Gebruikers van sociale media wijzen erop dat er in China een wijdverbreide perceptie bestaat dat iemand die ingrijpt om te helpen aansprakelijk kan zijn voor ziekenhuiskosten, of verstrikt kan raken in oplichterij, waardoor mensen worden ontmoedigd om tussenbeide te komen. In een poging om de kwestie aan te pakken, nam China in 2017 een Goede Samaritaan-wet aan die de wettelijke aansprakelijkheid voor degenen die betrokken zijn bij het helpen van slachtoffers van geweld of ongelukken wegneemt, merkt Reuters op.

China heeft 8.500 moskeeën platgewalst

Vorig artikelHonderden “vluchtelingen” zijn weer op Lampedusa geland: Hoeveel terroristen zijn er deze keer bij?
Volgend artikelDe EU weet haar prioriteiten: Gigantisch politieoptreden tegen “racisme” in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Is het niet gebruikelijk dat niemand helpt in China.
  Iets met plotseling de schuld of verantwoording krijgen voor alles terwijl je denkt iemand te helpen.
  De filmpjes zijn eindeloos van mensen die aangereden worden en daar dood liggen te gaan omdat iedereen er om heen rijd zonder ook maar 1sec. om te kijken.
  Je ziet nooit dat iemand daar iemand anders helpt.
  Hoe het precies in mekaar zit weet ik ook niet, maar het lijkt mij een keihard land waar niks en niemand enige waarde heeft voor een ander.

 2. Ik ;as in de Chinese media dat de dader , terwijl hij z’n vrouw doodsloeg, riep : “Stom mens, nu heb je wéér de aardappels laten aanbranden, kan ik vanavond zeker wéér een portie Chinees gaan halen !”
  Misschien heb ik ’t niet helemaal juist vertaald, maar ’t komt er wel erg dicht bij. (geloof ik)

 3. Waarom allemaal nieuws uit het buitenland op deze site? Dit is toch een Nederlandse site, er gebeurt blijkbaar niks in ons eigen land. Wat boeit mij wat er in China gebeurt, 1 dood nu er zijn nog steeds een miljard over. Ver van mn bed show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in