De boetes voor internetgiganten die het internet censureren in strijd met toekomstige Poolse regels zullen hoger zijn dan verwacht, meldt Fox News. Volgens premier Mateusz Morawiecki is de maatregel nodig om te voorkomen dat bedrijven zogeheten politieke correctheid in Polen introduceren.

Polen zal verder gaan met het wetsvoorstel over gigantische geldboetes voor internetgiganten die gebruikers censureren of inhoud verwijderen om ideologische redenen, vertelt de waarnemend minister van Justitie van het land Sebastian Kaleta aan Fox News.

In een interview met de nieuwszender stelt hij dat de internetgiganten zich beziggehouden met het beperken van conservatieve, christelijke en traditionele meningsvorming in Polen door gebruikers te blokkeren of door inhoud te verwijderen.

“We hebben gezien dat wanneer internetgiganten inhoud verwijderen om politieke redenen, het meestal gaat om inhoud die steun biedt aan traditionele waarden of conservatieve opvattingen”, zegt Kaleta en voegt eraan toe:

“En het wordt dan meestal verwijderd onder verwijzing naar hun ‘beleid tegen haatzaaiende uitlatingen’, ondanks het feit dat er geen wettelijk recht is om dit te doen”.

Het is ook duidelijk dat de boetes hoger zullen uitvallen dan eerder werd gemeld. Ongeveer 11 miljoen euro zal het in de toekomst kosten om berichten te censureren die in strijd zijn met de wet. Er zal ook een arbitrage tribunaal worden opgericht onder auspiciën van de staat, dat tot taak zal hebben geschillen tussen Poolse burgers en de internet reuzen op te lossen.

Volgens premier Mateusz Morawiecki is de wetgeving onder meer een gevolg van de manier waarop de sociale media Donald Trump in de Verenigde Staten de mond hebben gesnoerd, maar ook van het feit dat ze in Polen op eigen houtje politiek correcte-idealen proberen te verspreiden.

Polen heeft 45 jaar onder het communisme geleefd, en Kaleta zegt dat die ervaring het land de waarde van vrije meningsuiting heeft geleerd en dat wanneer het land deze verontrustende nieuwe trends in de richting van censuur ziet, het rode licht gaat branden.

Poolse rechtbank beschermt Nederlands gezin dat met hun autistisch zoontje Nederland ontvlucht is

Vorig artikelNu 85 vaccins gerelateerde sterfgevallen gemeld in Zweden
Volgend artikelVS: Democratische Coronacrises posterboy omvergeworpen – beschuldigd van valse statistieken en seksuele intimidatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De verdwaasde burgers in de westerse ‘EUSSR’ landen mogen zich heel gelukkig prijzen met de toetreding van de voormalige communistische Oostblok landen tot de EU.
    De verdwaasde westerse burgers hebben er geen enkel benul van hoe het is om te moeten leven onder linkse dictatuur, alhoewel we er met de coronamaatregelen al een voorsmaakje van gekregen hebben.
    De meerderheid van de verdwaasde westerse bevolking zal haar vrijheid en welvaart verder verkwanselen door voor de linkse regimepartijen te blijven stemmen.
    Men kan wel stemmen om in een linkse dictatuur terecht te komen maar men kan niet meer stemmen om er terug uit te geraken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in