Een feit dat alle moderne strijdkrachten gemeen hebben, is dat slechts een klein percentage van het totale aantal soldaten daadwerkelijk aan gevechten deelneemt. Dat is tenminste de theorie. Het concept van de “Tooth – to – Tail Ratio” is militair jargon om de hoeveelheid militair personeel te beschrijven die nodig is om elke gevechtssoldaat (“tooth”) te bevoorraden en te ondersteunen (“tail”), schrijft Larry Johnson.

Voor het Amerikaanse leger in Irak was die verhouding ruwweg 8 ondersteuningsmilitairen voor elke gevechtssoldaat. Ik moest hier vandaag aan denken (ik had een lange rit en genoeg tijd om na te denken) met betrekking tot het komende offensief van Oekraïne. Gebaseerd op de geheime documenten die naar verluidt gelekt zijn door Airman Jack Teixeira, is Oekraïne van plan om 12 brigades op te zetten, wat wel 60.000 soldaten zou kunnen betekenen (d.w.z. één brigade op volle sterkte heeft 5.000 soldaten). Betekent dit dat het allemaal gevechtstroepen zijn? Ik weet het niet. Laten we aannemen dat het antwoord ja is. Dan betekent dit dat het offensief ondersteund zou worden door 480.000 ondersteunende troepen. De laatste keer dat ik keek (en ik verwelkom iedereen die mij kan corrigeren), heeft Oekraïne niet zoveel soldaten – tenminste geen getraind personeel.

Laten we eens van de tegenovergestelde veronderstelling uitgaan, namelijk dat de 60.000 troepen die voor het offensief zijn uitgetrokken, het totale aantal is dat voor die operatie wordt ingezet. Als we de verhouding 8:1 gebruiken, betekent dit dat Oekraïne slechts 6.000 daadwerkelijke gevechtstroepen inzet. Hier is een ander voorbeeld om over na te denken. Laten we aannemen dat Oekraïne een offensief lanceert met 50 tanks, elk met een bemanning van vier man. Dat zijn 200 tankmannen. Reken maar uit. Dat betekent dat de tanks minstens 1600 man personeel nodig hebben om ondersteuning te bieden op het gebied van brandstof, munitie en reparaties. Heeft Oekraïne eigenlijk wel voldoende geschoold personeel om die ondersteuning te bieden?

  Russisch-Oekraïense oorlog: De afrekening

Als Oekraïne een offensief gaat lanceren, kan het niet vertrouwen op statische artillerie, d.w.z. artilleriestukken die op één locatie zijn vastgezet, want als ze erin slagen om naar voren op te rukken, bevinden ze zich buiten het bereik waar die kanonnen hen ondersteuning zouden kunnen bieden door Russische stellingen te bestoken. Omgekeerd heeft Rusland een enorm voordeel wat betreft artillerie – zowel mobiel als vast – en munitie die gericht kan worden op oprukkende Oekraïense eenheden. We hebben al gezien dat Oekraïense pogingen om de Russische grens in de regio Belgorod binnen te dringen, zijn teruggeslagen met een dodelijke combinatie van artillerie, raketten en luchtsteun van gevechtsvliegtuigen en -helikopters.

Laat me weten wat u denkt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin maakt zich op voor hete oorlog met de NAVO – Russen moeten voorbereid zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe Moskou Kharkiv en Zaporizja zal aanvallen: 100.000 Russische manschappen zullen de Oekraïense tegenaanval verhinderen
Volgend artikelDe zeer problematische motor van de F-35 leidt tot $ 38 miljard aan extra onderhoudskosten – Verliezen die gelijk staan aan de prijs van bijna 500 nieuwe gevechtsvliegtuigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Over een week is de grote oefening vd nato met vele vliegtuigen. Heeft Z het offensief tot dat moment uitgesteld zodat er hulptroepen komen?

 2. Wanneer je wilt dat je vijand stopt met het aanvallen van je burgerbevolking, dan zou ik er voor kiezen om de huizen van de allerrijksten onder de vijand plat te gooien, met een waarschuwing vooraf die lang genoeg is voor de bewoners van die huizen om te vluchten, maar die niet lang genoeg is om de meubels te redden. Bij voorkeur huizen van de rijken die verbonden zijn aan de regering en het leger van de vijand.

  • Als men elke oorlog zo zou doen zijn er al snel geen oorlogen meer. Immers de rijke grootbekken staan altijd vooraan behalve als ze zelf in de vuurlinie komen, idem voor oorlogszuchtige politici die zeggen dat het onze oorlog is 😉

   • het moge opgemerkt worden dat heel wat russische politici, zakenmannen en aanverwanten WEL DEGELIJK in de frontlinies staan of daar opereren voor humanitaire doeleinden..
    Iets wat van onze westerse ‘leiders’ NIET gezegd kan worden….

    • Inderdaad. Veel van de Russische politieke leiders en zakenlieden hebben hetzij zelf gediend in de frontlinies, hetzij daar een zoon die dient.
     Nogal anders dan het westen waar familieleden van de politieke club netjes buiten schot worden gehouden.

  • Oorloghitsers, smerige liegende politici en noem ze maar op inderdaad persoonlijk direct aanpakken.
   Maar waarom vooraf waarschuwen ?
   Die Oekraïne-nazi’s gaven toch ook geen waarschuwing vooraf toen ze burger doelen beschoten in de z.g. afvallige oblasten.

   • Omdat het zo sneu is voor onschuldige omwonenden, het personeel, de kinderen en de huisdieren om platgegooid te worden. En om niet net zo kwaadaardig te handelen als de vijand.

 3. Feitelijk wisten we het reeds hoe die kleinee joodse schoft in elkaar steekt, eigen volk en Europeanen opofferen voor het grote Kabbalistische doel.

  Kolonel McGregor: Het Oekraïense leger ontdekte de onaangename waarheid over Zelensky

  De levens van Oekraïense soldaten zijn niets waard voor de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die bereid is duizenden van hen een zekere dood te sturen. Dat heeft voormalig adviseur van het hoofd van het Pentagon, Douglas McGregor, gezegd.

  “Het Oekraïense leger begon te beseffen dat ze het niet zo goed deden. Ze begonnen geleidelijk te beseffen dat hun leven waardeloos is, ze worden gestuurd om tevergeefs te sterven en de mensen die in Kiev zitten, zijn corrupte criminelen, ”verklaarde McGregor.

  De officier beweert dat er onder de soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne al mensen zijn die de Oekraïense leider willen elimineren vanwege het feit dat hij koelbloedig en zinloos bereid is duizenden van zijn landgenoten op te offeren.

  Auteur: Alexander Spiridonov

 4. Er zijn ook al officieren,die hun commandant doodschieten met weer een onhaalbare missie.
  Nou da’s een goeie discipline,de Russen een handje helpen.
  Laten we wel wezen,in feite is het verschrikkelijk dat er zoveel mensen sterven voor andermans belang.
  Ik weet praktisch zeker dat zelenski opdracht heeft gekregen om te gaan lopen zieken in de donbass,in opdracht van joenaaithetsteeds.
  Die grote investeerders(zkm) hadden hun ogen al op de donbass gericht en hij moest het opknappen.
  Ik hoop dattie een x slechte coke krijgt en erin blijft!

 5. Larry, leef je in fantasy land. 🌎

  Uit wel ingelichte bron , Scott Ritter een dwaling uit fabelland, lagen er een miljoen soldaten aan de grens met Rusland ca 1.5 maand geleden.
  Later schaalde hij dit af naar 60.000.

  Mi gaat het in de aankomende slag niet om Oekraïne.
  Oekraïne was de weg, Rusland het doel.

  De troepenmacht van NAVO ligt VER boven het aantal van miljoen. ze zijn jaren hiervoor in training is mijn indruk.
  Ook gezien de geluidsoverlast die ik heb ondervonden in verleden.
  Als je vakantie dagen over hebt, vanaf
  12 juni 👀 gokje, moet kunnen. 🇵🇱 🇷🇺🇺🇦 Mi BINGO

  • Oefeningen zijn niet over;
   Geluidsoverlast, was direct weg;
   Na opmerking op een .. ‘juiste site’
   Heb ze bedankt, natuurlijk!

  • Via Rusland is Europa aan de beurt
   Men is voor depopulatie.
   Zie de oorlogen hiervoor.
   Religie is een apart ding, lijkt op effect van brainwash.

 6. The “Tooth – to – Tail Ratio” klopt naar mijn inziens niet. Simpel gezegd gaat het om de verhouding tussen vernietigen en de onderliggende ondersteunende macht. Ik ben van mening dat naarmate de krachten van offensieve wapens om mensen te doden toenemen er relatief minder personen nodig zijn om dezelfde hoeveelheid mensen te doden. Het hoogtepunt vindt je bij de kernbom. Het dodental is enorm, maar de mensen die ondersteuning bieden zijn relatief gezien heel weinig t.o.v. veel soldaten die getraind moeten worden om te kunnen schieten met wat dan ook om dezelfde hoeveelheid mensen te doden. De vraag is echter; “welke wapens heeft het offensief ter beschikking en welke gaat het gebruiken!”. Op afstand heb je weinig ondersteuning nodig. Roger Water zegt het heel simpel en kort in ‘amused to death’: “The bravery of being out of range”, oftewel de moed om buiten bereik te blijven”.

  • John : Je hebt mi volkomen gelijk,
   Mijns inziens stammen Larry ‘s ideeën uit een stenen/ ander tijdperk begin vorige eeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in