Een economische ineenstorting kan leiden tot een ineenstorting van de samenleving en enorme voedseltekorten. Ernstige droogte of zwaar weer, natuurrampen of een door de mens veroorzaakte ramp zoals een EMP kunnen ook leiden tot voedseltekorten en hongersnood gevolgd door verhongering. Miljoenen mensen lijden honger. De meeste mensen hebben de nasleep van een grote hongersnood alleen op de televisie gezien. In de film Mad Max uit 1981 (gespeeld door Mel Gibson) ondervond een overlevende in de apocalyptische woestenij van Australië aan den lijve de gevolgen van een grote hongersnood. Zijn manier om te overleven: hondenvoer in blik, schrijft Milan Adams.

Ik weet de merknaam niet meer. Alpo, misschien. Maar maakt dat wat uit? Het punt is dit: in een tijd van massale hongersnood na een kernoorlog of een andere catastrofale ramp die plaatsvindt, kunnen mensen die overleven dingen eten die ze zich nooit hadden voorgesteld. Of men sterft gewoon van de honger.

Hongersnood – Een sociale en economische crisis die vaak gepaard gaat met grootschalige ondervoeding en honger, wat leidt tot epidemieën en een aanzienlijk hoger sterftecijfer.

Hier volgen enkele goede tips over hoe u zich kunt voorbereiden op een hongersnood van bijbelse proporties, een hongersnood die volgens deskundigen een rechtstreeks gevolg zou kunnen zijn van een grootschalige ramp, een economische ineenstorting of zelfs een nucleaire terroristische aanval, die voor het Westen vandaag een groeiend risico vormt.

Hongersnood door EMP

De veelbesproken en gevreesde EMP (elektromagnetische puls) zou ook tot hongersnood kunnen leiden, althans in het land dat door de EMP wordt getroffen. Het is niet zo dat een EMP ervoor zorgt dat er geen voedsel meer groeit: in plaats daarvan zal er hongersnood ontstaan wanneer het vervoer tot stilstand komt en het voedsel in provincies en staten waar volop landbouw wordt bedreven, plotseling niet meer kan worden vervoerd naar miljoenen mensen in verre steden.

Massale hongersnood op grote schaal is een zeer reële bedreiging en kan uw overleving in gevaar brengen. Dat geldt ook voor uw familie en vrienden.

Het geldt ook voor uw buren, inderdaad voor het echtpaar dat het zo goed met elkaar lijkt te kunnen vinden. Als er in uw buurt huisdieren worden vermist, kan het zijn dat uw buren achter de verdwijning zitten. Na een dag of wat zonder voedsel kunnen uw buren hun toevlucht nemen tot het vragen van voedsel aan andere buren en vervolgens bedelen als niemand bereid is veel te geven.

Hongerige mensen verenigen zich

Wat gebeurt er als u een paar buren hebt die niet voorbereid zijn? Degenen zonder voedsel kunnen zich verenigen en achter degenen aangaan die wel voedsel hebben. Wat denkt u? Als uw buren u niet zien zoeken naar voedsel, bedelen om voedsel, en u in plaats daarvan zien opsluiten in uw huis, zullen ze vermoeden dat u op een berg voedsel zit.

Als genoeg hongerige mensen zich verzamelen, kunnen ze besluiten uw eten met geweld af te pakken.

Na ongeveer drie dagen dat uw buren uitgehongerd zijn, is het mogelijk dat iemand “huisdieren” noemt. Als de vijfde dag aanbreekt en er is nog steeds niets te eten, is de kans groot dat de jacht wordt geopend op huisdieren – ik heb het over katten en honden.

Houd voorraden voedsel en water bij de hand om hongersnood te bestrijden

Begrijpt u nu waarom het belangrijk is om extra voorraden voedsel en water te hebben voor minstens een paar weken? Hongersnood, die door allerlei rampen kan worden veroorzaakt, kan in westerse landen snel een ravage aanrichten. Aangezien mensen in het Westen nooit echte honger hebben meegemaakt, zal dit hen waarschijnlijk harder treffen dan mensen in derdewereldlanden.

In de eerste dagen van voedseltekorten gebeurt dat misschien niet meteen. Maar na een paar weken kan het voedsel in de buurt schaars worden; de voorraadkasten van de plaatselijke kerken kunnen leeg beginnen te raken. En dan komt de dag dat er gewoon geen eten meer in de buurt is.

Wetende hoe sommige van uw buren zich zouden kunnen gedragen, moet u naast uw typische noodvoorraden veel goedkope basisproducten kopen, zoals rijst en bonen. Zo kunt u uw buren tenminste iets geven en hopelijk voorkomen dat ze zich tegen u keren als ze vermoeden dat u eigenlijk best veel eten hebt.

Het einde van het Oude Rijk – In het midden van de 22e eeuw voor Christus was Egypte een broeinest van activiteiten met een grote bevolking, wat betekende dat er veel monden te voeden waren; de landbouw in de regio leverde voedsel en de Nijl was een belangrijke leverancier van water. Uit het niets vond er een korte verandering plaats in het plaatselijke klimaat die van invloed was op de voedselvoorziening van Egypte ten tijde van Unas (2381-2345). Niemand begrijpt echt wat de oorzaak was van de weersproblemen, maar de resultaten van deze klimaatverandering lijken duidelijk.

  Grote Reset: "Hongersnood dreigt 300 miljoen mensen uit te roeien"

Het Moerismeer droogde op, de Nijl zonk en de oogsten mislukten. Tot verdriet van de oude Egyptenaren veroorzaakte dit een grote hongersnood in hun land. Al deze factoren leidden ook tot burgerlijke onrust en dus tot criminaliteit en opstand.

Het Oude Rijk heeft zich nooit volledig hersteld.

Hongersnood, vandaag

De oorzaken van hongersnood en massale hongersnood

Hongersnoden kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een van de meest voorkomende oorzaken van hongersnood is de klimaatverandering (zoals eerder vermeld). In dit geval zijn droogte, oogstproblemen en epidemieën vaak de boosdoeners.

Hongersnoden kunnen ook worden veroorzaakt door oorlogen en politieke problemen.

Op verschillende momenten in de geschiedenis hebben regeringen politieke beslissingen genomen die tot hongersnoden hebben geleid. Vaak hebben de machthebbers de middenklasse en de armen letterlijk benadeeld. Velen zijn ervan overtuigd dat de hongersnood in Noord-Korea in de jaren negentig een rechtstreeks gevolg was van het regeringsbeleid dat de bevolking werd opgelegd.

Er zijn velen die geloven dat bijna alle hongersnoden in principe meer door de politiek dan door de natuur worden veroorzaakt (met andere woorden, problemen die leiden tot problemen met de voedselvoorziening kunnen worden beheerst door een proactieve overheid; een overheid die voldoende is voorbereid op rampen en eventuele voedseltekorten).

Hoe dan ook, gezien de natuurlijke veranderingen om ons heen – sommigen spreken van klimaatverandering of opwarming van de aarde, anderen van de hand van God en de bijbelse “eindtijd” van de moderne wereld – wordt de mogelijkheid van grootschalige hongersnood als gevolg van klimaatverandering of grootschalige rampen steeds aannemelijker, zelfs in de Verenigde Staten van Amerika.

Wat is er nodig om een hongersnood te overleven?

Historisch gezien proberen de Verenigde Staten – in tegenstelling tot landen als Noord-Korea – beslissingen te nemen die in het belang zijn van hun bevolking, althans dat is de hoop van het Amerikaanse volk.

U moet er echter niet van uitgaan dat de Verenigde Staten voor u zullen opkomen. Want mocht het u na de orkaan Katrina in New Orleans nog niet helemaal duidelijk zijn, wij zijn niet de baas over de natuur.

Toch zal de politiek een grote rol spelen bij het al dan niet overleven van een hongersnood. Maar omdat we daar in wezen geen invloed op hebben (behalve het verkiezingsproces natuurlijk), laten we het hebben over drie andere dingen die kunnen helpen tijdens een hongersnood. Dat zijn voedsel verbouwen, voedsel opslaan en jagen, vallen zetten en vissen.

Voedsel verbouwen tijdens een hongersnood

Het is moeilijk om hierover te praten omdat het verbouwen van voedsel de oorzaak kan zijn van de hongersnood waarmee u wordt geconfronteerd. Vergeet echter niet dat er nog steeds manieren zijn om voedsel te verbouwen, althans op kleine schaal.

De Groene Revolutie – Oké, de Groene Revolutie verwijst in feite naar de verspreiding van zelfvoorzienende landbouwtechnologieën naar landen die ze nodig hadden: zaken als pesticiden, irrigatieprojecten en stikstofmeststoffen. Deze concepten en materialen werden in 1943 voor het eerst in Mexico geïntroduceerd.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat dit te maken heeft met het overleven van een hongersnood. Nou, doe het gewoon na. Met andere woorden, u hebt enige knowhow nodig, sterke zaden (als u zaden koopt, vraag dan naar zaden die de beste kans hebben om in slechte omstandigheden te groeien), land en pesticiden/meststoffen.

Als u zich zorgen maakt over hongersnood in uw omgeving, bel dan een tuincentrum en vraag welke gewassen, bestrijdingsmiddelen en meststoffen in uw omgeving het beste zijn.

Hoe dan ook, het verbouwen van voedsel tijdens een hongersnood zal vrijwel zeker moeilijk zijn. Immers, als het gemakkelijk was, zou er geen hongersnood bestaan, toch?

Een overlever worden: Jacht, vallen zetten en vissen

In de CBS televisieserie Jericho draait het verhaal om een klein stadje in Kansas dat moet zien te overleven nadat een nucleaire aanval de Verenigde Staten van Amerika decimeert. Als gevolg daarvan begint de stad Jericho, Kansas, te verhongeren door voedselschaarste; tegelijkertijd is er niet veel wild in het gebied om voor voedsel te zorgen.

  "Geen geld voor brood" - Uitgehongerde Italianen bestormen het stadhuis

Met andere woorden, er valt niet veel te jagen. Zelfs als dat zo was, wonen er te veel mensen in sommige gebieden; er zou te veel concurrentie zijn tussen jagers in de eerste dagen en weken van een ramp en hongersnood; de jacht in een gebied zou voor de meeste mensen van korte duur en zonder succes zijn. Degenen die eerst op groot wild (herten, elanden, enz.) zouden gaan jagen, zouden waarschijnlijk de meeste problemen hebben, aangezien een plotselinge toename van de jacht veel van deze dieren uit het gebied zou verdrijven.

Kleine zoogdieren, vogels, slangen en insecten op het menu

Wie bereid is af te zien van groot wild en in plaats daarvan te jagen op kleine dieren zoals konijnen, eenden, kalkoenen, eekhoorns, katten en honden (in het slechtste geval) heeft de beste kans om in zo’n periode een maaltijd mee naar huis te nemen. In de meeste gemeenschappen zijn er een aantal kleine zoogdieren en zelfs reptielen zoals slangen die in tijden van nood een smakelijke maaltijd vormen. Als u bereid bent om buiten het traditionele westerse dieet te kijken, vindt u een scala aan voedingsmiddelen, zelfs insecten en regenwormen, waarmee u zich kunt redden op dagen dat er gewoon niets te eten valt.

Als u leert denken als een overlever, zult u merken dat deze dingen veel gemakkelijker te eten zijn dan u nu misschien denkt.

Als er kleine zoogdieren, vogels, slangen en insecten op het menu staan, betekent dat niet dat er geen groot wild is. Zoals beschreven in een eerder artikel over de jacht op groot wild, moet u naar afgelegen gebieden gaan – hoe meer afgelegen, hoe beter.

Dit komt omdat ervaren jagers eerst naar de beste gebieden gaan (de semi-afgelegen gebieden) omdat zij weten hoe zij moeten jagen en de dynamiek van “jachtdruk” begrijpen en hoe deze snel groot wild uit een gebied verdrijft. Als vuistregel geldt: als u op zo’n moment wilt jagen, zoek dan naar gebieden die diep in de wildernis liggen en buiten de semi-afgelegen gebieden. Nu heeft u de beste kans om groot wild te vinden dat niet is opgeschrikt door een drastische verhoging van de “jachtdruk”.

Ten slotte zijn bij de jacht degenen die ervaring en kennis van het land hebben het beste af. Wie geen ervaring of basiskennis heeft, zal jammerlijk falen.

Voor alle niet-jagers onder u is er één ding dat u nu moet weten.

U hebt een jachtuitrusting en wapens nodig.

Het gereedschap van het vak

Als u denkt dat er de komende maanden en jaren een hongersnood in uw omgeving kan ontstaan, moet u ernstig overwegen een geweer te kopen. Als back-up zou u een kruisboog met een goede richtkijker moeten aanschaffen. Zowel een geweer als een kruisboog zijn immers beproefde instrumenten voor de jacht. Een kruisboog is relatief eenvoudig te schieten, en u kunt ook in de stad jagen zonder de bewoners te storen met schietgeluiden.

Natuurlijk kunt u een wapen nodig hebben om uzelf te verdedigen. Reken bij zelfverdediging eerst op een vuurwapen voordat u een kruisboog gebruikt.

Bent u bang voor vuurwapens? Het goede is dat er alternatieven zijn (bijv. kruisbogen, longbows, luchtbuksen en compound bogen). Maar om eerlijk te zijn, niets is beter voor de jacht dan een vuurwapen.

Wat moet u nog meer bij de hand hebben om een tijd van grote hongersnood te overleven? Hier is een lijst:

1. Hengel en netten, of gewoon een sterke lijn en veel haken (ken de waterbronnen waar u waarschijnlijk gaat vissen en zorg dat u de juiste uitrusting bij de hand hebt om uzelf de beste kansen op succes te geven).
2. Vallen en strikdraad
3. Aas voor de kleine zoogdieren die in uw gebied het meest voorkomen en het lekkerst zijn.
4. Krabbenmateriaal (als u in een gebied woont waar krabben zijn)
5. Camouflagekleding (kies kleuren die het best passen bij de wildernisgebieden waar u waarschijnlijk gaat jagen).
6. Jachtmes

En er zijn nog heel wat andere dingen die nuttig kunnen zijn, afhankelijk van uw jachtbestemming en regio. Praat met ervaren jachtgidsen in uw regio of in de regio waar u van plan bent naartoe te verhuizen in geval van een ramp. Bespreek alles van groot wild en kleine zoogdieren tot jachtvogels en zelfs roofdieren.

Praat dan met enkele visgidsen. Bespreek alles van meren en rivieren tot beken (rivierkreeften), en tenslotte de kust als u in de buurt van de oceaan woont.

  Het Westen gebruikt de voedselschaarste als wapen

Voedsel opslaan

Voorbereiding is de sleutel tot alles, van het coachen van een voetbalteam tot het bijeenbrengen van vrienden en familie om een massale hongersnood te overleven. Dus als u zich zorgen maakt – en als u goed rondkijkt, zult u waarschijnlijk merken dat u dat zou moeten doen – begin dan met het kopen van niet-bederfelijke levensmiddelen met een houdbaarheid van enkele jaren. Leg tegelijkertijd een voorraad aan van niet-bederfelijke levensmiddelen die slechts enkele maanden houdbaar zijn. U kunt dat voedsel eerst opeten, en dan overgaan op voedsel zoals gevriesdroogd voedsel als het goede spul op is.

Voedsel verbouwen en jagen wanneer de vraag groot is, zal waarschijnlijk niet altijd succesvol zijn. De meeste mensen zullen onvoorbereid zijn en eenvoudigweg niet in staat zijn om van het verbouwen van voedsel en de jacht een middel te maken waarop zij bij een ramp kunnen vertrouwen.

Het is ook raadzaam om een voorraad voedsel in te slaan zoals witte en bruine rijst, tarwe en bonen. Goed verpakt en bewaard kunnen deze voedingsmiddelen soms tientallen jaren meegaan. Over het goed bewaren van droge levensmiddelen gesproken: Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

1. Houd #10 blikken bij de hand (zodat u zelf kunt inblikken).
2. Zorg voor foliezakjes (van gelaagd plastic en aluminium).
3. Koop een aantal flessen van polyethyleentereftalaat (PETE-flessen). Deze worden gebruikt voor het langdurig bewaren van droogvoer.

Ook moet droogvoer worden bewaard bij een temperatuur van 24 graden Celsius of minder (aanbevolen). Als niet aan deze eis kan worden voldaan, moet het voedsel worden verplaatst. Bovendien moet de luchtvochtigheid zo laag mogelijk worden gehouden (een manier om dit te bereiken is containers van de vloer te houden).

Houd ook zaken als bakolie en langdurig opgeslagen voedsel (vaak in PETE-flessen) uit de buurt van licht. En bewaar natuurlijk al het voedsel in zakken of flessen (deze dienen onder andere ter bescherming tegen insecten/knaagdieren).

Om het risico van vocht te verminderen, moet u zuurstofabsorberende pakketjes bij de voedselcontainers voegen.

Er zijn verschillende manieren om deze te gebruiken, dus lees de instructies zorgvuldig. Leer uzelf aan hoe u de zuurstofabsorberende pakketten op de juiste manier gebruikt. Er kunnen ernstige problemen ontstaan als de instructies niet correct worden opgevolgd (dit geldt voor voedselopslag in het algemeen, niet alleen voor zuurstofabsorberende verpakkingen).

Raadpleeg bij twijfel een deskundige op dit gebied.

Last but not least zijn er de bederfelijke levensmiddelen. Vlees moet natuurlijk bevroren worden bewaard. Het zou ook raadzaam zijn om het eerst te consumeren. Hetzelfde geldt voor verse groenten en fruit. Val niet terug op uw voorraad droogvoer voordat u het nodig hebt.

Hongersnood is een breed gebied dat om verschillende redenen kan ontstaan. Hoe de hongersnood moet worden aangepakt, hangt af van de situatie.

Hongersnood door een natuurramp of nucleaire aanval

Als uw gebied wordt getroffen door een verwoestende natuurramp zoals een aardbeving of tsunami – of erger nog, een asteroïde of een enorme vulkaanuitbarsting in de regio – of als verschillende steden worden verwoest door een nucleaire aanval, kan de toegang tot voedsel in het hele land van de ene op de andere dag instorten.

In een dergelijke situatie kunt u snel zonder voedsel komen te zitten (en, afhankelijk van de ernst van de ramp, zonder drinkwater). Denk serieus na over een voorraad voedsel en water waarmee u en uw gezin 90 dagen of langer in leven kunnen blijven.

Mocht de wereld echt chaotisch worden, leg dan een voorraad voedsel en water aan voor zes maanden of langer voor u en uw gezin, en maak plannen voor voedsel- en watervoorraden wanneer deze uitgeput raken.

Met rampen en waarschijnlijke hongersnoden in het verschiet is het verstandig om een voorraad niet-bederfelijk voedsel, grote waterflessen en contant geld aan te leggen – als uw bank voor onbepaalde tijd gesloten is of er voor langere tijd geen elektriciteit is, zullen creditcards en bankpassen nutteloos zijn – en ook zaken om te ruilen zoals munitie, waterfilters en koffie in bulk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VN-voedselchef waarschuwt voor “chaos”, “hel”, “verwoesting” door HONGERSNOOD… verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers… VERBERG UW VOEDSELVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZware luchtaanvallen: Poetins grote offensief is begonnen, zeggen militaire functionarissen in Kiev
Volgend artikelZ-DAG nadert terwijl Rusland een massale aanvalsgolf tegen Oekraïne en de NAVO voorbereidt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

57 REACTIES

 1. Nou hebben wij mazzel , wij leven op het platte land
  Aan eten geen probleem en transport ? ohh heb nog een fiets maar hoef ik hier ook niet te bruiken , want we hoeven niet of nergens heen .

  • Beste Nuke Davos,
   Pas op. je zou wel eens de ‘gekke koeien…. ‘ De Den Haag ziekte kunnen oplopen.
   Symptomen: stelselmatig geheugenverlies
   Veel praten en weinig zeggen
   obsessief liegen
   een bruine tong van het omhoog likken
   kapotte voeten van het naar beneden trappen
   chronisch gebrek aan echte vrienden
   gigantisch groot ego
   opgeblazen eigenwaarde
   onbewuste neigingen tot het oppoetsen van het eigen beeld

   Wil je het tzt alsnog proberen, neem in dat geval een kilo Norit mee :))

 2. Klimaatverandering….daar gaan we weer.

  Maar als ome klauSS een hierop ijkende situatie creëerr ontbreekt er een wel heel belangrijk onderdeel naast wapens etc.
  Vuur kunnen maken!!!

 3. Kijk naar Ierse hongersnood toen aardappeloogst mislukte, kijk naar Joegoslavië oorlog. Crisis is niet een paar weken. Dat duurt maanden of jaren. Het lukt niet om maanden voedsel op te slaan. Daarbij, Nederland is het dichtstbevolkte stukje Europa. En voor de boerenland mensen: alles is op fietsafstand vanelkaar. De stedelingen hebben in no time het platteland geplunderd.
  Het enige wat werkt is vrede te eisen van onze regeringen. Indien oorlog, dan overleeft bijna niemand dit.

  • 2de wereldoorlog: volkstuintjes waren standaard, vandaag niet meer. In volkstuintjes worden voornamelijk groenten verbouwd. Niet de producten voor eiwitten, vetten en calorieën.
   Aardappels kan, maar zijn gevoelig voor ziekte en kevertjes. Om 17 – 18 miljoen mensen te voeden gaat niet lukken.
   Bij oorlog valt kunstmestproductie stil, bestrijdingsmiddelen wordt lastig, diesel voor landbouwvoertuigen?
   De moderne samenleving is niet crisis bestendig. Het enige wat werkt is nooit aan oorlog beginnen.

  • Hoezo ‘lukt niet om voor zo lang voedsel op te slaan’?
   Ik heb daar geen enkel probleem mee. Rijst, pasta m, granen en bonen in bulk ingekocht, vervolgens in de dehydrator verder gedroogd en in kleine porties (+/_ 1 kilo) met zuurstofabsorbers luchtdicht verpakt en die weer in mylar luchtdicht verpakt met nog een zuurstofabsorber er in.
   Gedroogd fruit idem dito (deels eigen oogst). Eigen groente ingemaakt, plus blikken.
   Ik heb genoeg voorraad voor zeker 5 jaar voor mijn gezin en dat is zonder rekening te houden met wat we zelf verbouwen.
   Eigen composthoop, plus kippenpoep zorgt voor bemesting, hoewel ik ook een lading kunstmest heb aangeschaft voor de zekerheid.

   Nou heb ik hier in de VS wat ruimte, maar je kunt in NL ook growbags binnenhuis plaatsen, met wat led-groeilampen. Een kamer of garage kan enorm veel voedsel opleveren en valt niet op als het binnen is, uit het zicht. Kleine (kampeer) solar generator met paneeltje kan dat aan de gang houden.

  • Hongersnood door klimaatverandering is hoogst onwaarschijnlijk. Dat gebeurde met de uitbarsting van ik meen de Krakatau. Als er al enige opwarming is groeit alles juist beter. Dat paniekverhaal wijs ik af.
   Hongersnoden ontstaan door politieke beslissingen. In Ierland was voedsel maar dat ging naar Engeland, in Joegoslavië een oorlog, in Oekraïne door de maatregelen van Stalin, in de Zweeds-Duitse oorlog kon er niet geoogst worden, alles was kapot, in onze Hongerwinter ging het voedsel naar Duitsland. Als wij nu honger krijgen komt het door de politiek, dat WEF dat onze maatschappijen wil slopen, de malloten die van onze boeren en vissers af willen.
   Afijn, als het zo ver komt lijkt het me wel wat om Frenske te slachten, de Green Deal gek. Er zit aardig wat aan.

 4. Hongersnood?
  Er zijn altijd nog insecten….. whahahaha….

  Nu even serieus:
  koop een buks mensen!
  Hiermee kun je vogels schieten, konijnen, hazen, ratten, etc…
  Enja, ratten kun je eten!

  Koop een knik-loop-buks voor 4,5 mm pellets.
  Ik raad een buks aan van minimaal 18joule.
  Waarom 4,5 mm? Deze pellets hebben een hogere mondings-snelheid, zijn kleiner en daarmee hebben ze diepere penetratie.
  Groter en zwaarder is niet altijd beter 😉

  Uiteraard zijn er ook co2-buksen en pcp-buksen.
  Deze koop je eventueel bovenop een knikloop-buks.
  Waarom: een knikloop-buks werkt altijd!
  Voor een co2-buks heb je co2-patronen nodig.
  Voor een pcp-buks heb je een handpomp of persluchtfles nodig.
  Vanuit een huis is dat allemaal leuk en aardig.
  Maar wat als je nu op pad moet?

  • Beste Vodkaatje-cola,
   Je schrijft; “Maar wat als je nu op pad moet?”
   Zodra je minstens twee mensen tegenkomt met kwade bedoelingen, roep je na jouw eerste schot met jouw buks; “effe wachten,ik moet eerst laden”.
   Ik hoop voor jou dat je hard kunt lopen.
   Ga toch heen met je buksverhaal.

   • Beste Tigron,

    Zodra ik 2 mensen (of meer) tegenkom, dan hebben zij een probleem.
    Ok, ik zal maar 1 geweer-buks dragen.
    Maar daarnaast zal ik ook een ¨knik”-pistool en een co2-pistool dragen.
    En die “knik”-pistool en co2 pistool ga jij ook niet leuk vinden als jij aan de ontvangende kant staat.
    En al helemaal niet met Kvintor Drotik “speertjes”.
    Dit is waar ik legaal aan kan komen en ik weet inmiddels dat ze mij kunnen helpen.
    Nogmaals: je wilt niet aan de ontvangende kant staan hiervan 🙂

    En mocht een iemand na mij schoten toch op mij afkomen, dan heb ik nog iets anders achter de hand.

    Hoepel jij ff lekker op met je makkelijke reactie!

    Mijn reactie op dit topic was bedoelt voor het schieten van eten.
    Mijn voorbereiding op wat komen gaat, gaat jou verder geen flikker aan!
    Doe je voordeel met wat ik hierboven al heb prijs gegeven!!!

  • Op de grote concentratie tweebenrs in moerasduitsland valt er niet genoeg te jagen.
   En de natuur is gern supermarkt. De kansen om te schieten en fan ook nog raak schieten zal niet vaak (en steeds minder vaak) lukken.

   Degenen die oorlogen willwn moeten we elimineren.

 5. op korte tijd zal in een stedelijk gebied het adagium zijn alles voor mij en Niks voor een ander..na enkele weken leven alleen nog de… slimsten..dus of koop trekkers kleding en verdwijn zo snel mogelijk…en maak een keuze om uit de hell te stappen op Uw keuze..beter dan vermoord te worden

 6. Wat is dit dan nu weer? Een LOI-cursus preppen voor beginners?
  Het grote gros is óf kansloos óf al te verzwakt door medicatie of vaccins.
  De gegenereerde afhankelijkheid eist nu al zijn tol en slechts de compleetdenkers zagen het zich ontwikkelen en anticipeerden hierop. Ik heb alle denkbare kritieken over me heen gehad in de afgelopen jaren vanwege mijn verleden en meer dan zeer ‘afwijkende’ zienswijzen. Nu de situatie steeds nijpender wordt komen steeds meer mensen voorzichtig bij ons informeren om ideeën en vaardigheden op te doen. Vergeet het maar.

  Tijdens oorlog is geld niet te eten en veel lamlendige en ongemotiveerde jeugd zorgt ervoor dat de ouders onbewust levenslang hebben door al het gepamper en geplease van de afgelopen 10 – 15 jaar. Niks kunnen, niks weten, niks durven, niks kennen, niks willen. De minst nieuwsgierige generatie die er ooit heeft rondgelopen. Dát is het effect van de verloren generatie die nu kijkend op een beeldscherm op straat loopt. Kansloos!

  Het is allemaal te wijten aan de politiek: Luister niet naar wat ze roepen maar kijk naar wat ze doen.
  Wanneer de stroom ‘slechts’ een week wordt afgesloten of gewoon uitvalt maak je iets mee waar men nog nooit mee te kampen heeft gehad. Kwestie van tijd…….. ik kan niet wachten dat het zover is.

  • Beste Veteraan delta,

   Uw woorden zijn op z’n minst negatief!
   Maar u heeft wel volkomen gelijk…………

   Het gros is kansloos! Compleet kansloos!
   Hebben geen idee wat boven hun hoofd hangt en zullen het geen dagen volhouden.
   Zij zullen de straat op gaan, smeken en bidden om voedsel en vocht.
   Enkelen daarvan zullen alle middelen inzetten om dat toch te verkrijgen.
   Deze enkelen zullen een menigte (de volgzame meute) meekrijgen om te realiseren wat ze willen.
   En dat is waar we rekening dienen mee te houden.

   Ook ik kan niet wachten tot het zover is!
   Want ik wil dat het gaat gebeuren, omdat het zal gebeuren.
   De sleur waarin we leven is pcies dat: een sleur!
   Het gaat komen, dat staat vast, dus dan liever nu dan over weet ik wat weken, maanden, jaren, …

   Waar het nu omgaat is:
   Een ieder die snapt waar het naar toe gaat heeft de taak om die mensen alsnog de info te geven om hier “iets” tegen te doen.
   Hoe ongeïnformeerd/ongetraind etc… ook.
   Elke buks, elk mes, elk ander verdedigingsmiddels is een winst.
   Dit gezegd hebbende: deze voorwerpen in de handen van half -wakkeren mensen, zullen prooi zijn van het woedende gros idioten…
   Dat is de keerzijde 🙁

   Wat een wereld!

   • Ik heb het al meerdere keren meegemaakt van dichtbij tijdens diverse missies. De mensen met de grootste mond en bijbehorende (voor-)oordelen hebben de rijkdom om niet meegemaakt te hebben wat voor ons onuitwisbaar is for life.
    Ons Delta team is door de loop der jaren gereduceerd tot nog 2 in leven zijnde leden.
    Gestorven aan de gevolgen van PTSS heet dat. Mensen hebben geen benul van wat wij gezien en uitgevoerd hebben, voor en door toedoen van de overheden. Voor al onze teamleden geen enkele vorm van opvang, ondersteuning of begeleiding vanuit de overheid. Ja, een ‘officiële’ uitnodiging voor veteranendag ieder jaar vanuit de gemeente met een gestempelde handtekening van de desbetreffende burgermeester erop…
    Kun je proberen voor te stellen wat er gebeurt met al die mensen die straks een beroep willen doen op hun verzekeringen. Lachertje! Geen instantie, die jaren lang de premies geïncasseerd heeft zal over de brug komen. Maar er is ook goed nieuws: “Een bedrogen volk neemt vroeg of laat wraak”.
    Ruim 25 jaar hou ik de kennis en vaardigheden up to date. Laat maar knallen de wereld. Ik ben er klaar mee want tegen domheid kun je niet vechten.

    De enige manier om dit spel te winnen is besluiten om niet mee te spelen.

    https://m.youtube.com/watch?v=dNVZ0ZPfE8s

    • Ik krijg eerder Ptss van deze westerse shitshow dan al het dood en verderf dat ik in mijn leven heb meegemaakt..Let wel op de nctv heeft een ongezonde interesse voor mensen die hebben gediend.

     • Moet het al niet meer krijgen , heb het al .Heb mijn pensioen gehaald en moet er mee leven . Maar wat er nu allemaal gaande is ongelooflijk maar waar , wie had dat kunnen denken in de jaren 70 en 80 van vorige eeuw.

    • Beste Veteraan delta,

     Ik kan me geen voorstelling maken van wat u heeft doorgemaakt.
     U zal ongetwijfeld door een onmenselijke en daarmee emotionele hel zijn gagaan.
     En dat voor een stelletje psychopaten!
     U bent in de val getrapt van hen!
     U dacht een beroep te kiezen waarmee u een verschil dacht te kunnen maken.
     Het beroep als soldaat in welke functie dan ook.
     U dacht dat u met uw keuze hiervoor, dat uw hiermee onze wereld een dienst zou kunnen bewijzen. Een betere wereld creëren.
     Thuisgekomen met uw kameraden, begon(nen) u/jullie uit te vinden dat het een grote scam was, een grote leugen en dat jullie slechts pionnen waren in een heel smerig spel.
     Helaas hebben velen van jullie het ultieme loodje moeten leggen.
     Ik zeg helaas, want ik heb absoluut respect voor jullie!
     Jullie wisten niet beter!
     Ik wist het ook allemaal niet beter tot 10 jaar geleden.
     Vandaar van mijn kant geen oordeel.

     Jouw ervaring/expertise is nu wel van enorm belang.
     Vergeet alle crap wat was, zet je (jullie) nu in voor you know what!
     Jij/jullie zijn keihard als het er op aankomt. En dat is wat we nodig hebben!

     Dit wilde ik even zeggen.

     • Recht uit het hart…
      We zijn misbruikt door de overheid in de breedste zin van het woord.
      Echter, spijt van ons optreden heb ik allerminst. Mijn militaire opleiding in Roosendaal heeft me vaardigheden bijgebracht die levenslang houdbaar zijn. Klinkt vreemd maar als ik de kans zou krijgen om het met dezelfde manschappen over te doen dan was ik morgen onvoorwaardelijk van de partij.
      Niet de werkzaamheden maar de loyaliteit en de onderlinge verbondenheid ben ik als een onbeschrijfelijke heimwee gaan missen. Daar moet ik mee dealen en heeft me gebracht en gemaakt tot wie ik ben. Vanuit mijn expertise ben ik er zeker van dat de gegenereerde afhankelijkheid en angstscenario vanuit de overheid op mij en mijn naasten geen grip heeft. Blijven praktiseren onder lastige omstandigheden is een goede en voor mij recreatieve wijze om het hoofd boven water te houden ‘when the shit hits the fan.’ Gelukkig is mijn partner uit hetzelfde hout gesneden en daar zit mijn grootste geluk in. Gebundelde takken zijn niet te breken.

      • Ga je nu het advies opvolgen om voor minimaal een jaar voedsel in te kopen. en zaden om ondertussen en daarna zelfvoorziened te zijn.
       Of geloof je dat je door je ’training’ dat bij de buren kunt gaan halen.

       • Ik ben al zeker in geen 8 jaar meer in een winkel geweest. We zijn volledig selfsupporting. De groep wordt gestaag groter en dat belooft veel goeds.

    • Infaniel soldaatje, neem je spuitjes!
     Medelijden vragen omdat je ipv naar school gaan besloot als simpele ziel met een piefding rond te gaan rennen.
     Uitkeringstrekkers die oorlogen mogelijk maken.

     • Even correctie Ab;

      Het is infantiel. Niet aan de orde maar slechts een detail.
      Mijn scholen zijn afgerond met succes waarna de toen verplichte dienstplicht een feit werd. Mijn door u genoemde piefding had destijds een bereik van zo’n 1865 meter dus kan er niet mee rondgerend worden. Van medelijden is geen sprake evenals de groep uitkeringstrekkers waar ik niet toe behoor. Ben pas 30 jaar ondernemer dus ik hou mijn eigen broek omhoog.

     • Nooit iets van uitkering gezien gezien ik beroeps was bij een anti terreur eenheid ( niet in NL) En ik heb medelijden met jou die niet eens deftig kan nadenken……

    • Kortom, het zijn de politici die voor de problemen zorgen, niet het klimaat. Met het juiste beleid is wateroverlast en droogte te hanteren. En verder de vakmensen (de boeren en de vissers) hun werk laten doen. Een moestuin is leuk, maar er kan ook het een en ander mislukken. Zelf eet ik bijna de hele zomer uit mijn moestuin, het is zo lekker vers. Ik heb nog winterwortelen, die geur als je ze oogst, heerlijk.

   • Ben het met 2 bovenstaanden eens.
    Waar ik mee zit is het volgende:
    Wij hebben de mensen in onze cirkel ook al meer dan een jaar gewaarschuwd. Velen van hen zeggen: ach..dat valt wel mee, maak je niet zo druk, leef niet zo in angst…tot: ja, ik heb maar een paar pakken pasta in huis gehaald ( echt!).
    Als straks de boel instort, komen ze wél bij ons aan de deur…omdat men weet dat wij een grote moestuin hebben en ons wel hebben voorbereid..
    Wat dan…

  • Beste Veteraan delta,
   Je schrijft; “Wanneer de stroom ‘slechts’ een week wordt afgesloten of gewoon uitvalt maak je iets mee waar men nog nooit mee te kampen heeft gehad.”
   Klopt helemaal.
   Chaos is slechts 6 maaltijden ver.
   Ik heb eens ’n knul van 14 jaar meegemaakt die afkickverschijnselen vertoonde tijdens stroomuitval van slechts een paar uur.
   Hij wist zich geen raad.

   • Kun je nagaan wat een stumpert dat is. Ik ben geboren zonder telefoon en pc.
    Ik loop nu al 20 jaar met een Nokia 6310i rond. Prima en voldoende om me daar mee te redden. Als ie uitvalt bij stroomuitval schakelen we over op betrouwbare portofoons met een accu-standtijd van 4 weken of 27mc.

 7. Alle problemen die de mensheid bedreigen zijn ‘man-made’. We hebben het vooral aan de massamoordende fascisten, communisten, idealisten of watdanook voor idiotisten te danken, maar uiteindelijk aan ons zelf te danken dat we niet in staat zijn de waanzin van de ‘schaarste’ te overwinnen.

  Er is namelijk genoeg voor iedereen, als je beseft dat 50% van al het geproduceerde voedsel wordt weggegooid. De rest is zelfs ook nog voldoende voor alle mensen maar het is alleen heel onevenredig verdeeld, met opzet. Zoals de WHO en andere NWO adepten zeggen houdt dat de burgers ‘bestuurbaar’ voor het dagelijkse misbruik in hun systeem.

   • Beste mensen

    Zo is het
    Wie de Bijbel aandachtig leest
    Vind de verborgen echte waarheden
    Ga dus niet vastklampen aan de valsheden in diezelfde geschriften
    Laat de valsheden varen
    Zie de waarheden
    En leef ernaar

    Dank U

 8. Beste Mensen

  Overal waar GodDuivel anders genoemd DuivelGod voet aan de Grond zet
  Daar heerst Ellende
  Dood en Verderf
  Waar staan de voorgenoemde Afkortings woorden GD / DG van in het schrijven voor?
  Gespleten Tong Mentaliteiten beheerders
  Wie zijn dat?
  Dat zijn wezens die Door het Blanke bezeten zijn
  Shaytaan=Satan is de Bron grondlegger
  Door het Blank bezeten wezens dienen GodDuivel / DuivelGod
  Huichelaars die Liegen Bedriegen Moorden
  Kannibaliseren
  Wezens die zich ontpoppen tot Lijken en Kadaver vreters
  De Aardse Aliens door Blanken bezetenen
  Via de wezens Genaamd Mensen worden het Barbaristen
  Vernietigen alles wat in hun weg staan
  Hun niet bevalt
  Niet in de Smaak valt
  The Last Dodo een goede voorbeeld
  Wie heeft dat wezens welk niemand iets kwaads aandeed uiteindelijk vermoord?
  Zoekt het uit zoekt het uit

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in