Dichte rookwolken boven Zaporozhye, een stad met 762.000 inwoners. Alleen al op deze stad aan de Dnjepr zijn 17 Russische raketten ingeslagen. De Oekraïense geheime dienst en militaire functionarissen menen dat dit het begin zou kunnen zijn van een groot offensief: dit zou het begin kunnen zijn van een groot offensief van het Russische leger, bericht Exxpress.

Massale explosies in Dnipro, Kharkiv, Zaporozhye – en ook in de geboorteplaats van Zelensky: Rusland heeft een nieuwe golf van raketaanvallen op Oekraïne gelanceerd. Onder andere in Kryvyi Rih zijn er gevolgen geweest. Er komen nog steeds meer raketten aan, liet het hoofd van het stadsbestuur, Olexandr Wilkul, weten op zijn Telegramkanaal.

In verschillende gebieden, waaronder de hoofdstad Kiev, werden ook explosies door luchtdoelraketten gemeld. Vooralsnog was er niets bekend over schade of mogelijke slachtoffers. De Russische aanvallen vonden ’s nachts al plaats.

Zwaarste raketaanval tot nu toe

Het staatsenergiebedrijf Ukrenerho kondigde aan dat er enorme gevolgen waren geweest “voor enkele objecten van de hoogspanningsinfrastructuur” in het oosten, westen en zuiden van het land. Hierdoor zijn er storingen in de stroomvoorziening. Volgens Ukrenerho is dit de 14e dergelijke golf van Russische aanvallen op het Oekraïense elektriciteitssysteem sinds oktober vorig jaar.

In Lviv (Lemberg), bij de Poolse grens, zou de luchtverdediging ook verschillende Russische raketten hebben afgeweerd. Dit meldde Ukrainska Pravda op Twitter, onder vermelding van de burgemeester van de stad, Andriy Sadovyj.

Tegelijkertijd maakten de Britse inlichtingendiensten melding van zware gevechten in de regio van Bakhmut en Wuhledar – waar Russische troepen en Wagner-huurlingen naar verluidt steeds verder oprukken.

  LEK: EU zet escalatie met Rusland voort - Nog meer zelfmoordsancties

Dit alles wijst op het begin van het langverwachte grote offensief van de Russische strijdkrachten, volgens militaire en inlichtingenfunctionarissen in Kiev. Volgens de Oekraïense inlichtingendienst was het Russische leger inmiddels begonnen met zijn offensief in de regio’s Luhansk en Donetsk om de hele Donbass te veroveren.

Russisch leger wil aanvallen met 1800 gevechtstanks

Voor dit offensief zou Moskou tot 500.000 man in de verzamelgebieden hebben verzameld. Bovendien zijn langs het 1200 kilometer lange front 1.800 gevechtstanks, 2.700 artilleriestukken, 810 meervoudige raketwerpers en 400 gevechtsvliegtuigen verzameld, aldus het tijdschrift Foreign Policy, dat inlichtingenbronnen citeert.

Volgens Oostenrijkse militaire deskundigen zijn de aanvalsrichtingen reeds bepaald – er doen echter al enkele dagen geruchten de ronde over een grootscheepse amfibische operatie van het Russische leger in het gebied rond Odessa. Dit zou betekenen dat de troepen van Poetin de hoofdmacht van de Oekraïense verdedigers in de rug zouden aanvallen, die zich dan over grote open gebieden zouden moeten terugtrekken en hergroeperen bij gebrek aan luchtoverwicht. Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor de terugtocht uit de stad Bakhmut, die al maanden wordt betwist: het Oekraïense leger is al bezig met het ondermijnen van gebouwen en beschadigde voertuigen, meldt TASS.

Op dit moment – vrijdagmiddag – zijn overal in het land sirenes te horen. Het is alsof heel Oekraïne huilt onder de grootschalige Russische aanval.

In het grote offensief van het Russische leger zijn drie richtingen denkbaar.

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De militaire doodstuipen van Oekraïne

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vorig artikelGEEN GRAP: In Schotland worden tientallen windturbines in het geheim aangedreven door dieselgeneratoren! – U zult niet geloven waarom…
Volgend artikelHoe men een hongersnood overleeft – Een economische ineenstorting kan leiden tot een ineenstorting van de samenleving en enorme voedseltekorten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

50 REACTIES

 1. Ik bid voor alle mensen die dit allemaal nu aan den lijve moeten meemaken, verschrikkelijk.
  Maar ik bid vooral voor de Russische Overwinning.

  • Helemaal met je eens.
   Ik hoop vooral dat het westen z’n ongenadig pak slaag krijgt.

   Het zijn altijd de gewone burgers die de prijs moeten betalen.

  • Ja ik ook maar ik bid meteen mee dat ons volk gaat inzien dat zij aan de verkeerde kant van de vrijheid staan de vele doden soldaten aan beide zijde zijn worden geofferd door Amerika en de EU en is allemaal de schuld van de leiders en zeker van Rutte met zijn grote bek maar zelf blijft hij ver weg van het slachtveld wat een held en dat noemt zich een leider hij is vele malen erger dan Hitler en een iedereen die deze oorlog steunt zijn verraders nar de mensheid.

   • Anton Mussert heeft destijds weliswaar de Duitse zijde gekozen, maar hij had goede intenties voor het Nederlandse volk. Hij was geen oorlogsmisdadiger en als hij nú geleefd had, was hij tot enkele jaren gevangenisstraf veroordeeld.
    RUTTE daarentegen verkoopt onze toekomst, èn die van ons land en onze kinderen, MOEDWILLIG EN MET BOOS OPZET aan een vreemde mogendheid, namelijk Brussel. RUTTE is daarom de èchte landverrader. Hij verdient ‘iets anders’ dan macht en een hoge positie in Brussel.

   • Ik kan niet in het hart van iemand kijken, maar Mussert was geen slecht mens. Rutte is dat wèl. Mussert had zijn uiterlijk en charisma niet mee, Rutte heeft dat wèl. Hij is super rap van tong, weet waarover hij praat, doet amicaal, ziet alles positief en heeft altijd een lach op zijn tronie. Dát is juist het verneukeratieve aan Rutte. Hij lijkt altijd zo ‘innemend’, maar de duivel heeft veel gezichten en dit is er één van.
    AAN DE ANDERE KANT: het Nederlandse volk heeft alle komende ellende eigenlijk zelf over zich afgeroepen. Men heeft zich van God afgekeerd (getuige de vele leegstaande kerken). Men wil tegenwoordig van God niets meer weten en de lege plaats wordt nu door satan ingevuld. Het kruisbeeld, dat in ‘het torentje’ hing, heeft Wim Kok verwijderd en nu hangt er een ramskop, geschonken door de schijnchristen JanPeter Balkenende. Dit is een mooie metafoor dat niet Christus, maar Satan regeert. Welnu, men ziet wat hiervan komt: totale chaos.

 2. Waar stonden die EU Muppets nou voor te klappen gisteren, veilig in hun comfortzone ? Het is toch om je rot te schamen. Kijken of ze nog staan te klappen, als er jacht op hen word gemaakt !! Zielige gasten. Een heel land word vernietigd, en dan ga je daar voor klappen… TRIEST

 3. Goed nieuws. En nu vol gas dat hele corrupte land platleggen. Alle nazi’s liquideren en tuig in Kiev oppakken.

  Staan ze mooi te kijken ‘het westen’ en.al die imbicielen in Brussel plus die in Washington em London.

  Ik ga morgen lekker flesje champagne kopen. Nu naar de interactieve kaart van Ukki op http://www.liveuamap.com

 4. Eindelijk !!
  kunnen ze de global elite eindelijk de nek omdraaien. De gevolgen van een klinklare overwinning van Rusland word zwaar onderschat door heel veel mensen.
  Alles wat de NAVO & US erin heeft gestopt is opgevreten met huid en haar. Wat een debacle voor het westen , al hun propaganda valt dan in 1 keer door de mand, al het geld (meer dan 100 miljard)voor jan lul foetsie in de zakken van de militaire industrie en corrupte politici.
  Europa industrieel en financieel naar de kloten , precies wat de US wil om zelf te overleven. Ik hoop dat Rusland er als een stoomwals overheen dendert.
  Zij zijn NIET onze vijand !

  • Nou ja alles …. het was alleen afgeschreven zooi of heeft het westen gewoon niets meer 🙂 …. Nederland least tanks van Duitsland. Volgens mij is leasen altijd duurder dan ze zelf kopen.
   Maar ik bedoel het is toch een afgang van het westen. Hoeveel westerse ” huurlingen” liggen er nu onder de zooien te rotten. Ik zit er niet mee zolang Rusland maar wint en het kwaadaardige westen vermorzeld.

   • Er werden ook tanks verschroot; alleen de schroothandelaar maate ze weer klaar en verkocht ze als tank. Die werd veroordeeld voor wapenhandel.

  • Gewoon Fabuleus…alles wat ik hier net gelezen heb…man dat doet Deugd…het Westen…ons Westen Platgooien en alles en iedereen aan de top..in Siberië in de Bossen loslaten…Beren en Wolven doen de rest..👁️♥️🇷🇺♥️🎶🎶

 5. Eindelijk….als je de nazi,s wereldwijd hoort en ziet….wat een wereld …
  Honderdduizenden in turkije/syrie die echt hulp nodig vanwege een gruwelijke natuurramp…en dan de nazi,s hier zien met hun miljarden aan gelden voor een nazi staatje .
  Onze politeke nazi,s geven net als de bron nazi duitsland weer vele miljoen aan een verloren strijd.
  Poetin mag zijn nieuwe raketten (non nucleair) heel graag inzetten in alle europese steden die zo graag meeheulen met de nazi,s.
  Eerst graag Brussel/berlijn en alle(!) amerikaanse nazi basissen in europa.
  Misschien dat dan de waanzinmaskers van de gehele westerse politci afvallen?
  Het volk moet toch echt ook hier in Nederiglandje deze zogenaamde gevestigde orde in alle geledingen berechten….m.a.w. gewoon terechtstellen…. opruimen die nazi zooi!

 6. Rusland zal de NAVO/VS verslaan in de Oekraïne.
  Dat in mijn optiek de globalisering zal tegen houden, dus geen great reset van het WEF met die eng nek duitser.

  • Rusland en de Oekraine hebben Duitsland verslagen en heeft Europa van het nazie regime bevrijd maar nu vechten ze tegen elkaar!?Uiteindelijk is er niets bereikt Ja zelfs wordt botweg aangenomen dat Rusland verslagen is door de Oekraine Althans dat worden de schapen voorgehouden

 7. Kijk, ik ben simpel. Maar waarom niet gewoon een lange afstand precieze racket boven op het hoofd van meneer cocaïne zelensky laten vallen? Waarom niet? Ik meen het.

  • Neen de oorlog is gepland in Parijs in 2015 toen Rusland nog deelnemen aan de tafel in Brussel Poetin wist daarvan en gaf toestemming om oorlog te voeren tegen de nazies die in de Oekraine zitten

 8. De Britse generaal somde de steden op die de strijdkrachten van Oekraïne binnenkort zullen verliezen

  De strijdkrachten van Oekraïne kunnen binnenkort enkele grote steden verliezen als gevolg van een Russische speciale operatie, zegt generaal Rupert Jones van het Britse leger. Hij wordt geciteerd door de Express.

  Volgens de officier kunnen Oekraïense troepen de controle over grote steden als Kharkiv en Zaporozhye verliezen, en zich terugtrekken uit Artemivsk na een reeks ernstige nederlagen. Tegelijkertijd verduidelijkte hij dat hij niet precies kon zeggen waar de belangrijkste veldslagen zouden plaatsvinden, aangezien de plannen van de partijen geheim blijven.

  Jones noemde de komende fase van de speciale militaire operatie ‘een schaakspel’.

  “De komende weken zullen we veel speculatie zien. Ik denk dat het voor ons allemaal duidelijk moet zijn dat dit niet zal zijn wat we allemaal verwachten, ”concludeerde hij.
  https://rusvesna.su/news/1676034040

 9. Russen verliezen 30 pantservoertuigen tijdens mislukte aanval Vuhledar’

  Volgens het Britse ministerie van Defensie hebben Russische troepen tijdens een mislukte aanval op de Oost-Oekraïense stad Vuhledar minstens 30 gepantserde voertuigen verloren. ‘Na een mislukte Russische aanval zijn de troepen waarschijnlijk gevlucht waarbij ze tenminste 30 grotendeels intacte pantservoertuigen achter hebben gelaten’, meldden zij vrijdag in de dagelijkse update over de oorlog.

  Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 10 February 2023

  • @Rob (Russen verliezen 30 pantservoertuigen tijdens mislukte aanval Vuhledar’)

   Van de 1800 ? Tja een rondje van 180 Graden en we liggen weer op koers.

    • Klopt want de telegraaf is een gsubsidieerde krant van de staat geworden en die vermeld alleen maar nep nieuws om de oorlog op gang te houden met het vermelden van Russische goederen die gebruikt worden om oorlog te voeren Maar zelenski verliest veel meer en de 100miljard van Brussel zijn al verschoten of vernietigd Maar daar is niets over vermeld in de subsidie kranten

 10. “ Intel Slava Z “ook een goede russische telegram post. Helemaal up to date en nog wat vroeger met delen van info , goto’ dan al de andere rest. Lijkt wel of ze van putin zelf info krijgen😉

 11. Personelijk zou ik zeggen: waarschuw een stad, dat ze zich kunnen overgeven, zo niet carpet bombing en veeg die stad van de kaart.

  Carpet bombing heb ik tot nu gemist. Vergeet niet,hetzijn de burgers die zelensky gestemd hebben; het zijn de burgers die stonden te juichen toen Russen vermoordwerden; het waren burgers die russen uit hun huizen sleurden en tegen lantaarnpalen aan bonden en afranselden.

  Er moeten enorme voorraden ouderwetse standaard bommen zijn; en vliegtuigen hebben ze zat.
  Goedkoper dan raketten.
  Voor de kustgebieden zou een Poseidon geprobeerd kunnen worden….

  Eerst waarschuwen, bedenktijd geven,dan platgooien

  Zoals het nu gaat: veel te langszaam en te duur.

 12. Donetzk en luhansk zijn niet geännekteerd maar hebben de onafhankelijkheid uitgeroepen en werd door Rusland erkend,de Krim heeft zich uitgesproken voor aansluiting bij rusland, die duitse kaart is niet helemaal korrekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in