Er is veel gesproken en geschreven over het komende lente-tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten, maar nu de strijd om Bakhmut niet zo goed verloopt voor Kiev, wordt er ook gesproken over de noodzaak van een compromis, op een moment dat de Oekraïense slachtoffers in het oosten hoog worden ingeschat, schrijft ZeroHedge.

Vorige week berichtten wij dat president Volodymyr Zelensky zeldzame twijfels uitte over Bakhmut – alsof hij zijn volk voorbereidde op het nieuws van een verwoestende nederlaag. En nu meldt de Financial Times op woensdag de belangrijkste ontwikkeling sinds lange tijd in het conflict: Zelensky’s kabinet zegt dat men bereid is tot een compromis over de toekomst van het Krim-schiereiland.

Uiteraard presenteren de Oekraïners zich als sprekers die de overhand hebben, wat de algemene toon is van de opmerkingen die Andriy Sybiha, plaatsvervangend hoofd van het kabinet van Zelensky, aan de FT gaf. Volgens de publicatie is “Kiev bereid om de toekomst van de Krim met Moskou te bespreken als zijn troepen de grens van het door Rusland bezette schiereiland bereiken” – wat de “meest expliciete verklaring is van Oekraïnes belangstelling voor onderhandelingen sinds het de vredesbesprekingen met het Kremlin afgelopen april heeft afgebroken”.

“Als we erin slagen onze strategische doelen op het slagveld te bereiken en als we aan de administratieve grens met de Krim staan, zijn we bereid [een] diplomatieke pagina te openen om deze kwestie te bespreken,” zei Sybiha, waarmee hij vooruitliep op zijn hoge verwachtingen van een aanstaand tegenoffensief.

Hij legde echter uit dat “dit niet betekent dat wij de weg van bevrijding [van de Krim] door ons leger uitsluiten.” Maar aangezien de Oekraïense strijdkrachten bijna volledig omsingeld zijn in de strategische stad Bakhmut in de regio Donetsk, ondanks de massale inbreng van mankracht en materieel, is het hele idee van “bevrijding van de Krim” een utopie.

  Othuld: Elitaire pedofielen betalen $150.000 voor Oekraïense kinderen in "Snoepwinkel" aan de grens

Westerse functionarissen hebben zelf in veel gevallen al lang erkend dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat een poging van Oekraïne om de Krim in te nemen succes zal hebben. Het FT-verslag laat dit als volgt doorschemeren:

Sybiha’s opmerkingen kunnen westerse functionarissen opluchten die sceptisch zijn over het vermogen van Oekraïne om het schiereiland terug te veroveren en zich zorgen maken dat elke poging om dat militair te doen president Vladimir Poetin ertoe zou kunnen brengen zijn oorlog te escaleren, mogelijk met kernwapens. Tot nu toe heeft Zelenskyy vredesbesprekingen uitgesloten zolang de Russische troepen Oekraïne niet allemaal hebben verlaten, inclusief de Krim.

Dit alles betekent een publieke ommekeer ten opzichte van Zelensky’s eerdere harde standpunt om elke centimeter Oekraïens grondgebied terug te krijgen. Afgelopen oktober bijvoorbeeld, toen hij zich gesterkt voelde nadat de VS en westerse bondgenoten miljarden aan defensiehulp hadden toegezegd, verklaarde hij in een nachtelijke toespraak: “We zullen de Krim zeker bevrijden.”

Meer recent zijn Zelensky’s vooruitzichten en berichten over de toekomst op zijn zachtst gezegd gemengd:

“We zullen dit deel van ons land niet alleen teruggeven aan de volledig Oekraïense ruimte, maar ook aan de volledig Europese ruimte,” had Zelensky gezegd, niet voor het eerst. Ook zondag herhaalde hij dat nog.

  Tussen hyperinflatie en de Derde Wereldoorlog heeft het grootste deel van de mensheid geen schijn van kans

Interessant is dat de FT nog een andere hoge westerse defensiefunctionaris aanhaalt die toegeeft dat het vrijwel onmogelijk is dat Oekraïne de Krim daadwerkelijk militair inneemt:

Vice-admiraal Tim Woods, de Britse defensieattaché in Washington, zei op woensdag dat de Krim “een politieke oplossing nodig heeft, alleen al vanwege de machtsconcentratie daar en wat het voor de Oekraïners zou betekenen om daarheen te gaan”. Hij voegde daaraan toe: “Ik denk niet dat er heel snel een militaire oplossing komt … daarom moeten we kijken wat gunstige voorwaarden zijn voor Oekraïne om te onderhandelen en ik denk dat Oekraïne daar klaar voor is.”

Rusland weet dit natuurlijk. Voor Moskou gaat het niet om de Krim als inzet op de onderhandelingstafel, maar om de status van de oostelijke gebieden. Waarschijnlijk zal het Kremlin zijn bereidheid om een vredesakkoord te sluiten om de oorlog te beëindigen baseren op de erkenning van de oostelijke oblasten. Op 30 september ondertekende president Poetin “toetredingsverdragen” waarin Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Kherson tot deel van de Russische Federatie werden verklaard.

Op dit moment is het onwaarschijnlijk dat Zelensky de vier gebieden zal laten gaan, maar als de Krim wordt losgelaten – is dat tenminste een positief momentum richting de onderhandelingstafel. Maar toch zullen al deze kwesties waarschijnlijk op het slagveld worden beslist, totdat een van beide partijen het punt van uitputting bereikt.

Ondertussen, terwijl Washington weinig belangstelling heeft getoond voor een vreedzame regeling op basis van het afstaan van grondgebied aan Rusland (in feite wordt in veel rapporten het tegenovergestelde beweerd: dat de VS en het VK de mogelijkheid van onderhandelingen actief hebben gesaboteerd), blijft Oekraïne gestaag uit Bakhmut geduwd.

Wat Zelensky zelf betreft, hij klinkt de laatste tijd steeds pessimistischer, zoals we precies een week geleden beschreven…

  Blind als een Coronavleermuis

Zelensky beschreef dat de inname van Bakhmut zal betekenen dat Poetin zwakte zal ruiken. Aldus de Oekraïense leider:

In gesprek met The Associated Press zei Zelenskyy dat als Bakhmut zou vallen, Poetin “deze overwinning kan verkopen aan het Westen, aan zijn samenleving, aan China, aan Iran,” als pressiemiddel om een staakt-het-vuren af te dwingen waarbij Oekraïne zou instemmen met het opgeven van grondgebied.

“Als hij wat bloed voelt – ruikt dat we zwak zijn – zal hij aandringen, aandringen, aandringen,” vervolgde Zelensky.

“Onze samenleving zal zich moe voelen” als de Russen de overwinning in Bakhmut behalen, zei hij. “Onze samenleving zal mij dwingen een compromis met hen te sluiten.” Met deze woorden geeft hij misschien voor het eerst toe dat belangrijke sectoren van de Oekraïense bevolking bereid zijn tot een compromis en vreedzame onderhandelingen om de oorlog te beëindigen.

Het commentaar van CBS op het AP-interview bevatte de volgende opmerking: “Hij leek zich scherp bewust van het risico dat zijn land de vitale steun van de VS en Europa zou kunnen zien wegglippen naarmate de 13 maanden durende oorlog voortduurt.” Zelensky gaf toe: “Het verlies van Bakhmut zou een politieke nederlaag betekenen, zou kunnen leiden tot een algemene nederlaag in het conflict.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bereid u voor op WO III: Het Westen HEEFT OORLOG NODIG, want het hele financiële systeem stort in elkaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Google is Illuminati”: David Bowie’s laatste internetbericht voorspelt een angstwekkend 2023
Volgend artikelFrankrijk in brand: Overal branden. Wie zit erachter? “Mannen in het zwart”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Volgens mij, hoopt Kiev nog steeds op een “succesvol” lente-offensief.

  De opdracht uit Washington is, dat de Krim een “neutraal” gebied wordt :
  lees : een door Nato geinfiltreerd gebied, zodat de Russische Zwarte Zee-vloot er nooit neer kan komen.

  De zoveelste misleidings-truc dus.

  Want de Krim is al eeuwen Russisch.

 2. Washington, State Department Nuland, wil van de Krim een zogenaamd “neutraal gebied” maken –
  lees : een door Nato geïnfiltreerd gebied : zodat de Russische Zwarte Zee-vloot er nooit meer kan komen.

  Het is dus weer een misleidgs-truc door Kiev.

  • Nuland is een grote feeks, de heks achter de northstream sabotage. Dat mens moet als eerste naar de maan getrapt worden.

 3. Blablablabla. Jullie hebben de kans gehad met de minsk-akkoorden maar jullie vonden het nodig om de Russen te treiteren en de bevolking van Donbas kapot te schieten. De tijd van praten en onderhandelen is voorbij, jullie zijn op ieder vlak volstrekt onbetrouwbaar gebleken, wie niet horen wil moet maar voelen.

 4. Rusland moet helemaal niets de eu en de navo kunnen de pot op door gaan tot de Poolse grens en geen stap terug Amerika heeft niets daar over te vertellen die oude seniele president pedofiel eerste klas hoe kan iemand dat steunen

  • Weet je waar nu gevaar loert finland die 400 km grens heeft aan rusland en die tot de nato is getreden. Ik zou me geen minuut veilig voelen als fin, want dat gaat rusland nooit pikken. Hier komt gedonder van.en nog niet zo een beetje ook. Ogen gericht houden op finland rusland voorlopig.

   • Greet, het zijn bijna 1300 km.
    En ga er maar van uit dat die grens binnen de korstte keren vol met NAVO wapentuig staat en dat natuurlijk meteen gevolgd wordt door minstens evenveel, zo niet meer wapens aan Russische zijde. En dat is precies wat de NAVO wil, verder escaleren tot oorlog, natuurlijk op aandrang van Amerika want oorlog is het enige wat Amerika als staat nog kan redden. Denken zij…..

   • Greet,
    Wit Rusland krijgt nu ook extra veel raketten op zijn land van de Russen en dit heeft hier zeker mee te maken, maar de NAVO is een defensieve organisatie he gewone media, Oekraïne ontglipt de VS nu en dan gaan ze het weer op nieuw proberen via Finland en de Zweden, die juist heel lang vreedzaam met de Russen om gingen, toch hoop ik op de nwe alliantie die de macht van de VS enorm gaat inperken van o.a. de Brics en Aziatische landen, het is voor veel landen nu wel duidelijk wie de boosdoeners en despoten zijn, de geschiedenis is lang hoor!

  • Plus Finland en een noordelijk stukje van Noorwegen om de allerkortste grens met het westen te verkrijgen. En de NATZO terug naar de Duitse grens. Niet lullen, broek uit!

 5. Bezoek Macron en Ursa aan XI. : Wie zijn die ‘Europeanen’ die zwaar tillen aan de weigering van China om de Russische oorlog te veroordelen ?”
  Stonden diezelfde ‘Europeanen’ niet op de eerste rij om de wrede en verschrikkelijke in oorlogen Vietnam, Libië, Irak, Syrië, Afghanistan, Koeweit, … met veel tamtam, bazuingeschal, geld en ammo te ondersteunen en aan te wakkeren ? Schijnheilig wanneer ze nu de vredesduif te willen gaan uithangen. Vrede ?

 6. Vrede ? “Russia, US are in hot conflict phase — senior diplomat. Sergey Ryabkov called some forms of this hybrid war, being used by the US, completely unprecedented, which had not existed during the Cold War”.
  https://tass.com/politics/1599707
  https://www.reuters.com/world/europe/putin-berates-us-eu-ambassadors-kremlin-ceremony-2023-04-05/
  https://www.breitbart.com/europe/2023/04/06/russia-new-cold-war-is-over-we-are-now-in-hot-conflict-with-the-united-states/#disqus_thread

 7. Het blijft vreemd.
  Ik had verwacht dat Rusland Oekraine in een korte tijd zou overwinnen en dan de regels bepalen.
  Een soort bliksem overwinning.
  Maar niets van dit alles.
  Ik zie een moeizame strijd en weinig vorderingen.

  • Jij hebt duidelijk niet opgelet, noch je huiswerk gedaan.

   Kijk eens hoeveel vliegen er nu in een klap vernietigd worden. (Hint: EU, NATZO, petrodollar, internationaal respect voor de VS, etc., etc.)

  • Land is groter dan Irak als ik het goed begrijp Ruud + alle hulp van de VS en zijn vrienden, die geen enkele poging ondernemen om tot vrede te komen, Rusland moet helemaal KAPOT en dat gaat ze helemaal niet lukken, Nazi Duitsland lukte het niet, Frankrijk van Napoleon lukte het niet en nu de alliantie van Azov Nazivrienden ook niet, ze leren maar niet van de geschiedenis, triest eigenlijk!!!

 8. Tja, als je denkt dat Oekraïne een oppervlakte heeft á la Utrecht had dat gekund hè, en vergeet niet dat de NAVO en Amerika even wat hielp, met ook al een aantal jaren voorbereiding, om overwinning iets langer te maken. Typisch een leunstoelgeneraal’s visie dus … En ook nog: er was nogal wat extra werk nodig om daar de boel op te ruimen voordat er een overwinning kon zijn, denk aan labs etc.etc.etc.

 9. Ik hoop dat Putin daar doorgaat met wat hij bezig is , het uitrotten van nazi Oekraïne. Groot voordeel daarvan is uitendelijk de nato uiteen valt De Eu waarschijnlijk ook en Amerika een derde wereld land.👍

 10. Geen Vrede met dat Nazi tuig, gewoon voor de volle honderd procent dat volk opruimen en gelijk ook dat nato tuig. Geen nato meer dan kans op langdurige VREDE.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in