Met 82,2 procent van de stemmen won ‘prikspijt’ ruimschoots van ‘woonprotest’ (3,7 procent) en ‘wappiegeluid’ (3,6 procent), aldus Ton den Boon, de hoofdredacteur van het Dikke Van Dale woordenboek.

Van Dale definieert ‘prikspijt’ als “spijt die iemand heeft van het feit dat hij zich heeft laten vaccineren tegen een bepaalde besmettelijke ziekte.”

Er waren meer woorden genomineerd die met de coronapandemie te maken hebben: ‘prikpolarisatie’ (de polarisatie tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen), en ‘vaccinatievoordringer’. Het Nederlandse woord voor boosterschot, ‘boosterprik’, was ook een optie, samen met ‘Deltavariant’, doorbraakinfectie, en ‘QR-samenleving’, gedefinieerd als een samenleving waarin mensen alleen toegang krijgen tot bepaalde locaties op vertoon van een toegangspas voor het coronavirus.

In dit filmpje maakt Ton den Boon, de Nederlandse hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2021 bekend:


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinbeschadigden achtergelaten om weg te rotten – “Ik zou willen dat degenen die weigeren te erkennen dat de vaccins schadelijk zijn, konden ervaren wat wij doormaken”Volg Frontnieuws op Telegram

Begrafenisondernemer slaat alarm: "Het aantal sterfgevallen is in de afgelopen zes maanden met 50% gestegen" (Video)

15 REACTIES

  • Het probleem zijn de weerwoorden van hugo:
   1. je hebt spijt dat je niet gevaccineerd in het ziekenhuis komt.
   2. we moeten onderzoeken of vaccinatiedwang mogelijk is.

   • Totaal zwak weerwoord van HdJ: in de wedstrijd was vantevoren gedefinieerd wat de deelnemende woorden betekenen. Prikspijt = ‘spijt dat je een vaccinatie hebt genomen tegen een besmettelijke ziekte’.
    Die vaccinatiedwang is helemáál krankzinnig – maarja, wat wil je van psychopaten.

 1. HAHAHA. Onze fantastische objectieve media werken zich in het zweet in de bilnaad om prikspijt te vertalen als spijt de prik NIET genomen te hebben.

 2. Ze kunnen het niet verkroppen dat ‘prikspijt’ heeft gewonnen.
  Nu willen ze de betekenis van dat woord verdraaien.
  Eigenlijk is dat niet zo heel slim van ze om de doctrine in stand te kunnen houden.
  Hierdoor zal het hopelijk des te meer mensen duidelijk worden welke ramp zich nou werkelijk voor onze ogen voltrekt.
  De ramp die haatzaaien, uitsluiting, het zwartmaken van minderheden, censuur etcetera..heet.

 3. Er komt nog veel meer ellende aan dus al die hilariteit om dat woordje heeft geen zware lading, sta op en laat al die stinknazi’s hangen aan de hoogste boom.

 4. Luister hier eens naar…Hier legt iemand van de GGD uit dat er niet gekeken wordt of iemand de delta, of de corona, of de microna, of de omicron, of de builenpest of wat dan ook heeft.. zolang die booster er maar in gaat:

  https://twitter.com/SimoneSays123/status/1472945034265776137?t=RXIiBKt5ZKWFvYLcJiw07g&s=08

  Hoe duidelijker kan het zijn dat het om die gifspuit gaat? En alleen om die gifspuit, en dat het niks te maken heeft met de eoa ziekte…

 5. Geweldig dat dit het woord van het jaar is geworden. Weer wat zand in de radartjes van de machine. Kijk ze eens in paniek raken en aan damage control moeten doen. Exact wat ik hoopte is gebeurt, yay! Mijn dag kan niet meer kapot.

  Groeten,
  Hugo

 6. Ja prik spijt geweldig kan niet anders dat dit het.nieuwe woord is in de dikke van Dale
  Gelukkig heb ik geen spijt dat ik de prik niet genomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here