Willgard / Pixabay

Als de botsing tussen het verenigde Westen en de verenigde rest uiteindelijk ten einde komt, zal het de geschiedenis ingaan als een van de meest spectaculaire en beschamende mislukkingen van leiderschap in de geschiedenis. Als Westerse leiders in staat waren om zich te schamen, dan zouden ze massaal ontslag nemen. Dat ze dat niet doen, komt omdat ze zorgvuldig zijn gerekruteerd en gecultiveerd, juist om zulke scrupules niet te hebben, schrijft Alex Krainer.

De Russen zijn genetisch inferieur, oké?

Toen Rusland zijn Speciale Militaire Operatie in Oekraïne begon, poneerden veel van onze geniale leiders, analisten en journalisten gretig allerlei manieren waarop de Russen zo inferieur aan ons waren: ze zijn niet in staat om strategisch te denken; hun militaire hardware is gammel; LOL, hun BBP is net zo groot als dat van Spanje; het Westen kan Rusland tien keer overtreffen in militaire uitgaven; hun soldaten zijn slecht getraind, slecht georganiseerd, hun moreel is laag, en ga maar door. De directeur van de nationale inlichtingendienst, James Clapper, zei zelfs dat de Russen “genetisch gedreven” waren om te misleiden en manipuleren, duidelijk een adept van de oude hypothese over de inferieure Aziatische genen.

Op hetzelfde moment pochte Sir Tony Blair, de Knight Companion of the Most Noble Order of the Garter, op de pagina’s van zijn uiterst belangrijke Tony Blair Institute for Global Change over hoe het Westen “indrukwekkend verenigd een enorm arsenaal aan sancties samenstelde die na verloop van tijd de Russische economie zullen doen instorten.” Hij portretteerde Vladimir Poetin als een angstige leider, “los van de realiteit en met niemand om hem heen die bereid is hem de waarheid te vertellen.”

Anderen lieten ons weten dat Poetin krankzinnig en geïsoleerd was in het Kremlin, dat hij kanker in de vierde fase had, dat hij van de trap viel en zijn stoelgang niet onder controle kon houden, enz. Kortom, de Westerse leiders waren ervan overtuigd dat ze aan de winnende hand waren. Maar hun geloof was niet gebaseerd op feiten of een goed ontwikkelde strategie. Uiteindelijk was het gebaseerd op de overtuiging dat wij beter zijn en dat ons systeem beter is. Dat soort overtuiging is vaak de grote valkuil van ideologen en zeloten.

  Kiev's "vreemdelingenlegioen" commandanten "gedragen zich als maffiabazen": Door het Westen geleverde wapens worden gestolen en ex-gangsters dreigen vrijwilligers die geen "belasting" betalen dood te schieten

Je bent met ons, of je bent tegen ons

Om eerlijk te zijn, had het Westen wel een strategie, maar die strategie was in wezen een gok: we wagen onze kans en hopelijk winnen we. Iemand met een technische of probleemoplossende instelling kan een strategie formuleren (die onvermijdelijk gebaseerd zal zijn op meerdere aannames), maar hij zal zich ook afvragen: “wat als onze aannames fout zijn?” Ze zullen die veronderstellingen in vraag stellen om te vermijden dat ze falen of te veel middelen verspillen aan fouten. Dan formuleren ze noodmaatregelen. Ik denk dat elke competente militaire generaal op deze manier zou denken.

Maar in een wereld die geregeerd wordt door zeloten, zal het vragen “wat als we het mis hebben” of het wijzen op een alternatieve oplossing ervoor zorgen dat je uit de ‘cool kids kliek’ wordt geschopt of ontslagen. Dat is precies wat er gebeurde met de Duitse vice-admiraal Kai Achim Shoenbach, omdat hij er alleen maar op wees dat de goedkope oplossing voor de crisis was om rekening te houden met de Russische veiligheidskwesties en Rusland met respect te behandelen. Dat was in januari 2021, voordat de vijandelijkheden begonnen. Achteraf gezien had de vice-admiraal een punt, maar zijn gedachtemisdaad werd beloond met een onmiddellijk ontslag en een abrupt einde van zijn militaire carrière.

Het aanjagen en versterken van een waanbeeld van groepsdenken

Op kleinere schaal zijn soortgelijke incidenten in de loop der jaren zeker duizenden keren voorgekomen in een proces dat de leiderschapsposities van westerse instellingen bemande met intellectuele titanen als Sir Tony Blair, James Clapper, Victoria Nuland, Ursula von der Leyen, Josep Borrell, Lord David Cameron, Antony Blinken en “the big guy” zelf. Hetzelfde geldt voor veel mediaredacteuren, journalisten, denktankanalisten, bedrijfsleiders, militaire generaals, rechters, officieren van justitie, bestuurders, academici…

  Hoop is geen plan

In feite heeft het gecombineerde Westen een gevaarlijk en misleidend groepsdenken aangestuurd en bekrachtigd dat de uitkomst van het huidige conflict heeft bezegeld. Natuurlijk zijn de intelligente en competente individuen net zo beschikbaar in het Westen als elders. Iemand in het Pentagon vond het bijvoorbeeld eindelijk een goed idee om zich in te lezen over de Russische militaire strategie. Ze vonden zelfs een paar dollar in hun biljoen dollar budget om wat boeken over het onderwerp te bestellen. De prietpraat van de afgelopen jaren werkte niet helemaal zoals gewenst.

Wij volgen de orders op!

Maar de cool kids in de regering haten de nieuwsgierige, leergierige mensen die de heersende orthodoxieën in twijfel trekken nog meer dan ze de gemene Russen haten. Gisteren nog hoorden we dat de voormalige inlichtingenofficier van de marine en VN-wapeninspecteur Scott Ritter in een vliegtuig stapte om deel te nemen aan het Internationale Economische Forum in Sint-Petersburg.

Agenten van Blinken’s State Department lieten hem uit het vliegtuig slepen en namen zijn paspoort in beslag (free world y’all!). Ze volgden bevelen op maar hadden geen idee, of het kon ze niet schelen, dat de bevelen illegaal waren. Niet alleen schonden ze de grondwettelijke rechten van een mede-Amerikaan op een Stasi-achtige manier, ze schonden zelfs de procedurele richtlijnen van hun kantoor. Het heeft waarschijnlijk zo moeten zijn omdat goed geïnformeerde en competente officieren zouden weigeren om de bevelen van hun superieuren uit te voeren.

Of je hem nu leuk vindt of niet, Ritter is waarschijnlijk een van de belangrijkste experts van de VS op het gebied van Rusland. Het is gewoon zo dat de cool kids in de regering Biden een hekel aan hem hebben omdat ze het niet leuk vinden wat hij te zeggen heeft. Ik denk dat de ernst van deze misstap het best kan worden samengevat door de voormalige CIA-officier Larry Johnson in deze korte videotoespraak (9 min.).

Zeloten en de kracht van een narratief

De beste illustratie van de manier waarop waanideeën en groepsdenken kunnen werken, was volgens mij het geval van een Japanse (of Chinese, ik weet het niet zeker) martial arts-instructeur die een contactloze zelfverdedigingstechniek (Kiai) ontwikkelde. Op de een of andere manier wist hij zichzelf en zijn discipelen ervan te overtuigen om het allemaal te geloven, een bewijs van de kracht van een narratief over een selecte groep fanatiekelingen.

  Kremlin reageert op dreigement Oekraïne om overal Russische burgers te doden

Ze oefenden ijverig en volgden de meester en de hele groep geloofde dat Kiai echt was en dat het werkte. Zozeer zelfs dat de oude meester een premie van $5.000 uitloofde aan iedereen die hem kon verslaan. Hij was zo overtuigd van zijn krachten dat toen een gemengde martial arts vechtsporter opdook om de prijs op te eisen, hij een publiek uitnodigde om getuige te zijn van de gebeurtenis en zelfs een tv-ploeg het liet opnemen. Wat alleen een verrassing moet zijn geweest voor degenen die in de ban waren van hun groepsdenken, was dat de MMA-vechter er slechts een paar seconden over deed om de sensei uit te schakelen. Het onderstaande YouTube-fragment van 3 minuten geeft het hele fascinerende verhaal weer.

Het lijkt mij dat het gecombineerde Westen van vandaag net zo is als die sensei. Tragisch genoeg lijkt het erop dat ze niet zullen stoppen voordat ze knock-out zijn geslagen. Erger nog, naast het buitenlands beleid, worden we waarschijnlijk geleid door soortgelijke, ontspoorde zeloten op vele andere gebieden, zoals economie, defensie, monetair beleid, geschiedenis, kunst, geneeskunde, onderwijs, klimaatwetenschap, wetshandhaving, justitie, de academische wereld, technologie, migratie en vele andere domeinen die de toekomst van onze samenlevingen bepalen.

Het is nu de hoogste tijd voor de zwijgende meerderheid van slimme, competente mensen om de zeloten op hun plaats te zetten en onszelf weg te trekken van de rand van de afgrond.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetins overwinning is een geopolitieke realiteitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWHO: Soevereine naties zullen ophouden te bestaan tegen 2025
Volgend artikelTopstudie toont aan dat het sterftecijfer onder gevaccineerde mensen verdubbeld ten opzichte van ongevaccineerde mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Koning David koning van het Koninkrijk Israël (1040 v. Chr. tot 970 v. Chr.) verenigde Israël en vestigde tevens het centrale joodse geloof als instituut

  Dit joodse instituut was ten tijde van Jezus Christus dus 1.000 jaar oud en goed en vakkundig georganiseerd en gerund door intelligente joden.

  Na de kruising van Jezus Christus waren er 70 christelijke sektes met mensen van goed wil maar totaal ongeschikt voor opzetten grote organisaties. Sterker nog de 70 sektes konden totaal niet met elkaar overweg.

  Het joodse geloof instituut zag een uitgelezen kans om met hun kennis, ervaring en kunde Het Vaticaan op te zetten voor een twee ledig doel:

  1: introuwen koning David bloedlijnen in Europese koninkrijken die trouw zijn aan Het Vaticaan

  2: de christelijke volgelingen een simpel en afgeschaafd christelijk geloof te geven bedoelt voor de simpele massa

 2. Deze trein stopt niet meer en gaat een gigantisch gepland en voorbereid ‘ongeluk’ veroorzaken. Tenzij er een wonder gebeurt is deze crash niet af te wenden. En het moet gebeuren, de mensheid is voor 99,99% ego en dat is onhoudbaar. Alles moet resetten om weer mens te worden. Als het WEF zijn zin krijgt betekent resetten 95% vd mensheid uitroeien, als WIJ wakker worden dan betekent resetten dat we onze ego’s gaan loslaten. In beide gevallen is trauma de katalysator, dus zet je maar schrap, het wordt een hobbelige rit.

  • Verder dan net doorheen de ” muur” van rusland komt de razende westerse trein niet!
   Doet me denken een speelfilm waarbij een niet stoppen trein dwars door het station heen raast en alles om zich heen aan barrieres vernietigt en uiteindelijk net door de dikke stationsmuur half eruithangend tot stilstand is gokomen.

  • Die hobbelige rit, ga ik al mijn hele leven.
   Omdat ik leef zoals ik ben opgevoed, vind mij altijd al een wappie.
   Alleen vroeger kon men dat woord niet.
   Mijn opvoeding was eenvoudig, alles wat je zegt, doet, wenst of juist laat in je leven doe je om van jezelf een beter mens te maken.
   Blijf bescheiden en bij de waarheid.
   Maar de meeste mensen in mijn omgeving begrijpen dat niet, maar streven een andere rijkdom na.
   Helaas.

   • @Libera nos a malo…

    Herkenbaar. Iedereen is op zoek naar de schatten buiten zichzelf, maar de echte schat is in jezelf. De meeste mensen doen elkaar maar dom na en worden groepsgewijs in het ONDERwijs gehersenspoeld en naar het brede pad geleid en daar worden het consumenten (junks, slaven, ego’s) die hun vrijheid opgeven in ruil voor ‘geld’ en leven in leugens en illusies ipv de waarheid (liefde). Veel mensen zitten zo diep in het ego, dat ze helemaal niets meer van zichzelf of de wereld of het leven snappen. God bestaat niet, alles is toeval, nihilsme is de norm. Het enige dat veel mensen nog snappen, is dat ze moeten consumeren om wat te voelen. En dat ze om te consumeren hun hele leven dingen moeten die degene met geld ze opdraagt. De meeste mensen kunnen zich niet eens meer een wereld voorstellen die niet obv geld werkt, maar obv tijd en energie (liefde) als valuta.

    Egoïsme is de echte pandemie. Dat zijn de ‘positieve’ mensen, op de vlucht voor hun tijd, op zoek naar een gevoel. Ze lopen als kippen in de rondte en graantjes pikken is hun enige doel en als je hun kop afhakt blijven ze gewoon hun patroon vervolgen en rondrennen zonder kop, zo sterk is het ego.

 3. De hoogmoed en arrogantie van de westerse lijers ( geen leiders) zal heel diep, echt heel diep neerdonderen. Arm volk, dat die deze krankzinnige oorlog helemaal niet wilt, maar meegezogen wordt in hun diepe val. Wat Napoleon en Hitler niet gelukt is, gaat ook usa / nato bende en de westerse usa school niet lukken. Gelukkig maar.
  Dat er weer honderduizenden / miljoenen doden vallen interesseert die bende geen ene reet. Als hun waandenkbeelden, hun machtlust, hun egootje maar gestreeld wordt. Dat is voor die gasten het belangrijkste.
  Arm volk, arme kinderen en kleinkinderen. Die zijn altijd de dupe van deze krankzinnige oorlogwaanzin van enkele omhoog gevallen idioten.
  Streef verdomme naar vrede, dan doe je iets nuttigs ipv de bevelen van de machtgeile psychopaten op te volgen. Is het geld? Chantage? Beiden? Of…..?

 4. k vroeg een van de kunstmatige intelligentie-bots hoe je een land het beste kunt ondermijnen.

  Gegeven het feit dat de meeste van hen geprogrammeerd zijn door uitgesproken linksen, kunnen ze inzicht verschaffen in de manier waarop de collectivistische totalitaristen denken.

  https://www.confidentialdaily.com/posts/the-power-plot/

  AI legt het Communistisch Handboek voor ondermijning gedetailleerd uit

  – Henry Makow

 5. Mooie vergelijking met die sensei. Duidelijk geesteszieke mensen. Zonder het eigen innerlijk denkvermogen.
  Eigenlijk een simpele ontmaskering door 1 persoon die doorzet.

  • hear hear, echter het SSysteem krijg je legaal niet weg, immers zij zijn het SSysteem (onderdeel van) het SSysteem beslist over het Ssysteem, do as you are told to, or else… en of geld/baan/status weg enz.

   dus ja, je krijgt ze alleen weg van binnenuit, of met brutal force, No Mercy.

   maja, we zijn te netjes en bang voor acties tegen ons brave burgers vanuit het SSysteem, zij kunnen alles in zetten tegen ons, alles vanuit het SSysteem dat ze hebben opgebouwd, its all connected and Befehl ist Befehl voor velen onder hen helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in