Het “westen” pushte Oekraïne in een hopeloos tegenoffensief op basis van verkeerde inschattingen en wilde verwachtingen.

Er werd beweerd dat de Russische troepen zwak, ongetraind en onvoorbereid waren op een Oekraïense aanval. Aan de andere kant werd beweerd dat de vers gemobiliseerde Oekraïense manschappen, die ‘westerse’ wapens en training hadden gekregen, de noodzakelijke kwantiteit en kwaliteit zouden hebben om de Russische verdediging te overwinnen, schrijft Bernhard.

Zowel de Oekraïense troepen als het publiek werd verteld dat ze die bullshit moesten geloven.

NAVO-training uitgelegd door een Oekraïense krijgsgevangene
-> Psychologen trainden hen om niet bang te zijn en dat Rusland uitgeput en zwak is …
Embedded video Van Maimunka Nieuws


Elke rationele en neutrale militaire beoordeling liet een veel realistischer beeld zien. Eén waarin Rusland het geplande tegenoffensief altijd zou verslaan.

Eind 2022 was het Oekraïense leger uitgeput en al twee keer vernietigd. De Russen hadden eerst grote delen van de originele uitrusting van het Oekraïense leger vernietigd en daarna de uitrusting uit het Sovjettijdperk die vanuit voormalige Warschaupact-landen naar Oekraïne was gebracht.

Belangrijker nog, ze hadden veel van de ervaren onderofficieren (sergeanten etc.) en lagere officieren van het Oekraïense leger, die het bevel voeren en de kern vormen van elke compagnie, gedood of verwond. De nieuw gemobiliseerde Oekraïense strijdkrachten hadden niet de kennis of training die nodig was om hen te vervangen.

Westers materieel is complexer dan materiaal uit de Sovjettijd. Het vereist ook meer gespecialiseerd onderhoud. Oekraïne kreeg een dierentuin. De vele soorten uitrusting en de vele incompatibele soorten munitie die ze gebruiken zijn een logistieke nachtmerrie.

De “westerse” training van de gemobiliseerde Oekraïense strijdkrachten heeft geen bekwamere soldaten opgeleverd dan de Sovjettraining zou hebben gedaan. Degenen die de NAVO hebben zien struikelen in Joegoslavië, Afghanistan, Irak en Libië hadden dat moeten inzien.

Rusland mobiliseerde aan de andere kant 300.000 soldaten die meestal beroepsmilitairen waren geweest voordat ze terugkeerden naar hun privéleven. Ze kregen uitgebreide opfriscursussen. Ze krijgen nu meestal meer betaald dan in hun burgerleven, wat hun motivatie zeker ten goede is gekomen.

Rusland veranderde ook de structuur van zijn leger. De belangrijkste Russische strijdmacht in 2022 bestond uit Brigade Tactische Groepen (BTG). Elk van deze groepen maakte deel uit van een garnizoensbrigade, die naast de één contractmilitairen BTG, extra bataljons had die meestal getrainde dienstplichtigen hadden. Onder de Russische wetten konden de dienstplichtige bataljons niet op buitenlands grondgebied ingezet worden.

De vechtende BTG’s hadden weinig echte infanteriesoldaten. Naast hun 9 infanteriepelotons hadden ze 8 artillerie- en 5 hulppelotons. Van de ruim 800 soldaten in een BTG waren er maar 200 echte infanteristen die de loopgraven konden bemannen. De hele structuur was te groot en te moeilijk om te leiden.

Nadat de mobilisatie genoeg manschappen had opgeleverd, veranderde het Russische leger van BTG’s naar een mobiele brigadestructuur. Onder een hogere commandant heeft de brigade twee of drie bataljons die elk uit drie of vier compagnieën mobiele infanterie of tanks bestaan. De meeste artillerie en hulptroepen van de voormalige BTG’s zijn nu geconcentreerd onder de brigadestructuur en kunnen flexibeler worden ingezet waar ze nodig zijn. De tand tot staart verhouding in de frontliniebataljons is nu veel hoger dan in een BTG en de hele structuur is gemakkelijker te leiden.

Boven de nieuw gestructureerde brigades bevinden zich nu divisiecommando’s die over extra middelen beschikken zoals luchtverdediging, aanvalshelikopters en eenheden voor elektronische oorlogvoering. Zij leiden de brigades binnen een breder front en met een groter geheel in gedachten.

Terwijl een gebrek aan contractinfanterie de BTG-structuur van 2022 noodzakelijk maakte, maakten de extra gemobiliseerde troepen het in 2023 mogelijk om terug te keren naar de efficiëntere klassieke structuren van bataljons onder brigades onder divisies. Dit was allemaal te zien in de rapporten van het Russische leger, die het geen BTG’s meer noemden en overgingen op brigadenummers. Voor een onbevooroordeelde militair was het gemakkelijk om te zien dat deze nieuwe Russische troepenmacht evenwichtiger en beter zou zijn.

Satellietbeelden lieten al maanden zien dat de Russische troepen uitgebreide verdedigingsstructuren aan het bouwen waren, zoals loopgraven en anti-tankversperringen. Ze zijn deze overigens nog steeds aan het uitbreiden.

In de lente van 2023 was het Oekraïense leger veel zwakker dan toen de oorlog begon. Het Russische leger was gegroeid en sterker. Het had ook goed voorbereide posities. ‘Westerse’ politici, het gepropagandeerde publiek en de militaire bevelhebbers erkenden deze feiten niet.

De NAVO had het Oekraïense tegenoffensief gesimuleerd:

De logica gebiedt te zeggen dat elk verantwoordelijk gebruik van het KORA-simulatiesysteem de mislukking van de aanval van de 47e Brigade zou hebben voorspeld. Volgens The Washington Post “planden de officieren van de 47ste Brigade hun aanvallen en lieten het [KORA] programma hen vervolgens de resultaten tonen – hoe hun Russische vijanden zouden kunnen reageren, waar ze een doorbraak konden maken en waar ze verliezen zouden lijden”. De KORA-simulatie stelde de Oekraïense officieren in staat om hun acties te coördineren “om te testen hoe ze zouden samenwerken op het slagveld.”

Aangezien de Oekraïense strijdkrachtenstructuur onvoldoende was om de missie-kritische taak van onderdrukking uit te voeren, was er geen kans voor de Oekraïense strijdkrachten om de eigenlijke aanvalsvereisten van een doorbraakoperatie uit te voeren – de vernietiging van vijandelijke strijdkrachten aan de andere kant van de hindernisbarrière die doorbroken werd. De Oekraïeners kwamen echter na hun KORA-ervaring in het vertrouwen dat ze een winnend plan hadden opgesteld waarmee ze de Russische verdediging in en rond Orekhov konden overwinnen.

Als men de structuur van een op KORA gebaseerde simulatie bekijkt, wordt het duidelijk dat het systeem volledig afhankelijk is van de verschillende inputs die de simulatie als geheel definiëren.

Ze dachten waarschijnlijk dat de Oekraïners echt konden winnen. Maar als men verkeerde schattingen van de gevechtskracht van elke partij gebruikt als invoer voor een simulatie, zal de uitvoer altijd onzinnig zijn.

De resultaten van de echte wereld zijn nu bekend. Het Oekraïense tegenoffensief is mislukt.

De weekendeditie van het Duitse zakenblad kopt: “Dit is geen tegenoffensief. Het is een bloedige crashtest”.

Het is nu tijd om te erkennen dat de “westerse” militaire beoordelingen en verwachtingen volledig verkeerd waren:

In de eerste fasen heeft het Oekraïense tegenoffensief minder succes en tonen de Russische troepen meer competentie dan westerse beoordelingen hadden verwacht, vertellen twee westerse functionarissen en een hoge Amerikaanse militaire functionaris aan CNN.

Het tegenoffensief “voldoet op geen enkel front aan de verwachtingen”, aldus een van de functionarissen.

Volgens de westerse beoordelingen zijn de Russische verdedigingslinies goed versterkt, waardoor het voor Oekraïense troepen moeilijk is om ze te doorbreken. Bovendien hebben de Russische strijdkrachten succes gehad met het platleggen van de Oekraïense pantserwagens door middel van raketaanvallen en mijnen, en hebben ze hun luchtmacht effectiever ingezet.

Oekraïense strijdkrachten blijken “kwetsbaar” voor mijnenvelden en Russische strijdkrachten “competent” in hun verdediging, aldus een van de Westerse functionarissen.

Zelfs het neoconservatieve Institute for the Study of War werd gedwongen de bittere pil te slikken en de competentie van de Russische strijdkrachten te erkennen:

Het Russische Ministerie van Defensie (MvD) reageerde op de Oekraïense aanval met een ongewone mate van coherentie en prees de elementen van het Zuidelijke Militaire District voor het afslaan van de aanval en het heroveren van verloren posities.

Iedereen die denkt dat coherentie ongewoon is voor de Russen, zou terug moeten gaan en Operatie Bagration moeten lezen, die liet zien wat een goed voorbereid Russisch leger eigenlijk kan doen.

ISW schrijft ook:

Russische strijdkrachten lijken hun formele tactische verdedigingsdoctrine te hebben uitgevoerd als reactie op de Oekraïense aanvallen …

Nou, wat hadden de ISW ‘experts’ verwacht? Dat de Russen hun handleidingen als wc-papier zouden gebruiken en weg zouden rennen als het kalkoenschieten begint?

In hun volslagen domheid geloofden de neo-conservatieven dat waarschijnlijk echt.

De gemaakte inschattingen erkenden niet de twijfelachtige kwaliteit van de pas opgestane Oekraïense strijdkrachten. Ze erkenden niet de veranderingen en groei in de militaire structuren aan Russische zijde. Ze erkenden niet de kwaliteit van de Russische vestingwerken en militaire capaciteiten en de diepe wortels van hun doctrine.

De resultaten zijn het gevolg van het negeren van de realiteit, van zien wat men wil zien.

De politiek van deze oorlog eiste dat de “westerse” kant zou winnen. Het leger van de NAVO was daarop ingesteld. In plaats van de politici te vertellen wat een realistische uitkomst zou zijn, gaf het hoopvolle beoordelingen die de werkelijkheid tartten.

Het gevolg was dat het Oekraïense leger veel onnodige verliezen leed en het initiatief verloor.

Laten we hopen dat ten minste enkele mensen hiervan zullen leren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense gekken rijden gewoon met Leopard Tanks en ander zwaar materieel in de linie om opgeblazen te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe het is om in een informatief niemandsland te leven
Volgend artikelKiev roept ALGEMENE mobilisatie op – ALLE MANNEN 18-65 moeten binnen 10 dagen het leger in
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Ik kan er maar niet over uit dat ze getraind worden door psychologen. “be all you can be” En dan nog wat Panzer Schokolade erin… En gáán met die waan.

    Het geeft weer een frisse kijk op de oxymoron ‘military intelligence’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in