Oleksiy Danilov, secretaris-generaal van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne © president.gov.ua / Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Tegenwoordig kan Oekraïne er alleen nog maar aan denken een vrede met Rusland te ondertekenen als het om de overgave van Rusland gaat. Dat zegt Alexey Danilov, de baas van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad.

Reeds op de tweede dag van de oorlog in Oekraïne begon Rusland vredesonderhandelingen met Oekraïne, en delegaties kwamen in de beginfase van de oorlog in zowel Wit-Rusland als Turkije bijeen.

In Turkije had Oekraïne aan Rusland een voorstel gedaan waarin concessies worden gedaan aan de eis van Rusland voor een neutraal Oekraïne dat afstand doet van de Krim en de Donbass-regio.

Gretig aangemoedigd door de NAVO-leiders, heeft Oekraïne sindsdien zijn voorstel ingetrokken en weinig belangstelling getoond voor verdere vredesbesprekingen. Rusland heeft sindsdien zowel het Westen als Oekraïne ervan beschuldigd “de vredesbesprekingen te saboteren.”

Nu is Oleksiy Danilov, hoofd van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne, naar buiten getreden en heeft hij de nieuwe houding van het land tegenover onderhandelingen met Rusland uitgelegd.

“Met Rusland kunnen we alleen een decreet ondertekenen over hun capitulatie. Hoe eerder zij dat doen, hoe beter het zal zijn voor hun land, zei Danilov maandag op de Oekraïense televisie,” meldt RT.

Tegelijkertijd wijst Danilov erop dat het niet de taak van de Raad is om over Oekraïne te onderhandelen, maar dat hij er vertrouwen in heeft dat president Volodomyr Zelensky “de grondwet niet zal schenden” en de Oekraïense grondgebieden of de ambitie van het land om tot de NAVO toe te treden, niet zal opgeven.

De verklaring werd later bevestigd door Zelensky’s topadviseur Oleksiy Arestovych, die zegt dat de verklaring van Danilov het standpunt van de Oekraïense regering over de kwestie weergeeft.

  Israël verliest oorlog in Gaza, geven commandanten toe

Volgens Arestovitsj heeft Danilov ook de bevoegdheid om dergelijke uitspraken te doen.

“Hij doet niet alleen zulke uitspraken. Hij is een vertegenwoordiger op het hoogste niveau. Dit is een nieuwe realiteit.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe laatste dagen voor de overgave of vernietiging van de Oekraïense neonazi’s in Azovstal
Volgend artikelDuitse minister van Binnenlandse Zaken: Burgers moeten noodrantsoenen gaan aanleggen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. “Hij doet niet alleen zulke uitspraken. Hij is een vertegenwoordiger op het hoogste niveau. Dit is een nieuwe realiteit.”

  De kracht van het woord.
  Is het jullie ook opgevallen dat overal en nergens gewoon medegedeeld wordt dat swabberthe het nu voor het zeggen heeft?

  En als we niet ageren…..

 2. Vergeleken met Rusland is Oekraïne een armzalige en uiterst corrupte provincie en daar heerst de hoogmoedswaanzin hoogtij als ze denken dat het duizend keren machtiger Rusland zich aan die nazi’s gaat overgeven.
  Straks piepen ze heel anders als Rusland met een serieus offensief gaat beginnen.

  • Dat is zeker het geval. Het grote probleem is dat politici niet logisch kunnen denken. En dat de Waarheid het altijd wint van de leugen.
   Wanneer de oversterfte van kinderen en volwassenen astronomische aantallen gaan bereiken, zoals in de UK, méér dan 1000 per week, dan gaan de politici allerlei smoezen verzinnen, waarom dit gebeurt.
   Als straks het MKB in zijn totaal failliet is gegaan, en er geen vrachtauto’s meer rijden omdat er geen diesel meer is, de boeren hun land is afgepakt of het hun verboden wordt groenten, aardappelen en andere gewassen te telen, dan gaan mensen zich pas afvragen, waarom deze armoede bewust gecreëerd wordt.
   Als de bommen straks vallen op de Nato- landen, omdat Rusland zich noodgedwongen moet verdedigen, dan is het te laat.
   In mijn ogen is het nú al te laat !

 3. als de 100 of misschien wel meer westerlingen uit de holen van de Azov staalfabriek komen dan is dat het einde van de oorlog en hegemonie van het westen.
  wij mogen toch wel eens eindelijk bevrijd worden van anglo-amerikaanse heerschappij die ons op de rand heeft gebracht van de europese ondergang. (opnieuw).
  Roep de vrede op in jezelf, vooral als deze op de proef wordt gesteld doordat je gedwongen een keuze te maken.

 4. Oekraine doet precies wat Zelenski is. Een theater met een opgelegde script dat ten uitvoer moet worden gebracht. Net zoals Zelenski zijn de overheid functionarissen theater poppen die dansen naar de maat wat de VS aangeeft. Ondanks dat de Oekrainse leger geen kant meer op kan dan overgeven houden de ministers vast aan het tegenovergestelde verhaal. Misschien wel om zich zelf in de wereldpolitiek goed te praten en de geleverde oorlog materiaal en niet te vergeten de miljarden dollars die de VS heeft belooft/gestort. En op zo’n punt nog roepen dat Rusland zich moet overgeven. Het toppunt van negatieve arrogantie. Het is de bekende gezegde van blaffende honden…..

  • Kennelijk “fout”poeder.

   Ik snap niet at de Russen zo tolerant zijn. Ik zou zeggen: een dag voor overgave van Azovstal, daarna er vol op met bunkerbusters, Russische versie van daisies, napalm.
   Die hele troep met de grond gelijk.

   Het is ook duidelijk dat NATO die Russische boot heeft aangevallen.
   Oekraine is te primitief ervoor…

 5. Ik zie de boel eerder stil staan (status quo). Rusland lijkt volgens de laatste bronnen niets meer veroverd te hebben en Oekraine heeft slechts enkele dorpen teruggenomen, zie live ua map. Is dit gunstig voor de globalisten en Schwab? Wapenverkopen en verkoop olie en gas aan EU nemen toe, schulden nemen dus toe en ondertussen wordt de rente verhoogd. De EU- burgers zelf zijn het doelwit. Waarom voor 100 miljard aan Duitse euro’s voor nieuwe wapens tegen een Rusland dat een conventionele oorlog tegen alleen al Oekraine zeker niet kan winnen? De propaganda over Russische wreedheden dient enkel de wapenverkoop. Inmiddels twee nieuwe klanten Zweden en Finland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in